2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bugun şeker yuklemesi yaptirmadim varmi yaptirmayan kizlarrrr ben gunde 2bardak portakal sikip içiyorum bi ordan tedorginim dr.bugun hic yerinde durmadi hep ebe yanindaydi bisi soramadimki
Canim bende kararsizdim. Sonra bir doktorun sayfasinda sunu okudum ; " gebelikte seker yuklemesi konusu sosyal medyada maymunlastirilacak kadar onemsiz bir konu degildir. " yaziyordu. Niyeyse hak verdim. Sordgm Pek cok uzman doktor da onemli dedigi icin yaptirdim. Tabi annem hala ne yaptirirsam yaptirayim bizde yoktu boyle seyler oynatmayin kendinizle dese de, simdi hepimiz curuduk diyorum ....

Benimkide öyle iki gündür maşallahı var hiç durmuyor uyumuyor nerdeyse canım acıyor karnım ağrıyor dün geceden beri sadece 2 3 saatlik uyku uyudum.

Ben yaptırmadım ama doktorum da açlık tokluğa bakıp ailede de yoksa boşver yapmayalım dedi bende tmm dedim içinde şüphe kalacaksa yaptır tabiki
Bugun şeker yuklemesi yaptirmadim varmi yaptirmayan kizlarrrr ben gunde 2bardak portakal sikip içiyorum bi ordan tedorginim dr.bugun hic yerinde durmadi hep ebe yanindaydi bisi soramadimki

Denemedim canim, doktora danismadan ilac icmeyeyim dedim. Yarinda devam ederse denerim gebelik oncesi de bende eeflu+gastrit vardi zaten, cok cektim de boylesi olmuyordu tabi hamilelikte zorladi demekki
Hic bir zarari yok hamilelerin basucu surubu gecenlerde burdada yazdim sanki doktor kafasina dikti benim yanimda.burdada kullanan cok tur diye tahmin ediyorum.gonlun rahat olsun normalde ilac tavsiye etmem kimseye ama bundan yana hic suphem yok ondan yazdim canim

Yeni doganlar icin sabun pek tercih edilen bisey degil.kuru oluyo ciltleri en iyi sabun bile olsa iyice kurutuyor.dogdukdan bir iki hafta sonra bebeklerin derileri soyulmaya basliyor.sabun cilt yapisina gore daha sonra kullanilabilir diye dusunuyorum ama ben hic ihtiyac duymadim

Sen ne kullandın canım sadece şampuan mı bide hangi marka

Bende cok duydum bu surubu hamilelikte iceni canim, ama ne bilim icesim gelmiyo. Bikac gun daha beklimde bakim gecmezse icerim. Evde var zaten, bende mide problemi hep vardi ama bu gaviscon bana gebelik oncesi mide agrilarimda hic yardimci olmamisti. O sebeple icesim yok ama baktim gecmiyo, mecbur deneyecem onuda

İyi yapmışsın canım sağlıkla kullansın bebişin bende köpük şampuan alayım diyorum da 150 ml çok küçük değil mi ne kadar gider acaba

Sürekli şampuan kullanmıyorlar sanırım canım. Haftada bir iki şampuan kullanılıyor. Diğer günler saf suyla her gün yıkanıyor bebişler
Çok stok yapma belki beğenmezsin başka markaya geçmek istersin

Canim öncelikle cok gecmis olsun umarim cok cabuk düzelir. Pirinc, beyaz ekmek, tatli, beyaz undan yapilan hamur isi bu tur seylerde sekeri yukseltir annemdede seker var mesela biz pirinci 15 dk kaynamis sicak suda bekletiriz pilav yapmadan once oylelikle nisasta oranida azaliyo icinde. Bide sana bisey sorucam cok merak ediyorum nette bakindim ama yinede anlamak cok zor belki anlasilabilir bir pozisyonu vardir bebegin bas asagi dönüp dogum pozisyonunu anneler anlayabilirmi bebegin hareketinden yada ne pozisyonda durdugunu yoksa bi tek ultrasondami belli oluyo?

Verilse bile maaştan kesinti oluyormus belli bir miktar diye duydum. Bende arastiracam ogrenince yazarım buraya da
Ya benden baska herkes gec ayrilmak istiyor anladigim kadariyla.Ben iznim bittiginde mecburen ucretsiz izne ayrilicam cunku bakacak kimsem yok bebeğime.Zaten iki yil gitmicem bari bitsin bir an önce bu işkence diyorum

1 tane 10lu yeter mi canım :) hastanede değiştirmek gerekir falan diyorlar ya kafam karıstı
Ben 1 set aldım 10'lu mu 15'limi artık bilmyorum :) Kocaman bir kutusu var. Onun disinda hastane cıkısı diye baska almayacagim. cok güzel minicik mickey mouse ve batman kostümü aldim onlari giydiricem valla.

Sen ne kullandın canım sadece şampuan mı bide hangi marka
Canim sebamedin bebek sampuani ve yagi
Bu sipayada ayni sekilde aldim

Yanmaya cok iyi geldigini biliyorum ama seninki agri tarzindaysa bilemiyorum faydasi olurmu.Allah acilinden sifalar nasip eylesin canim

Kizlar burda nasil oluyo bilmiyorum dogumdan sonra görücem ama almanyada hastanede bebege hastane kendi giydiriyo kiyafet eski elbise giyriyolar bebek hastanede kalirken bi tek foto cekiminde yeni kendi aldigimiz tulumu giydirmistik yegenime sanirim burdada oyle yapiyorlar eski kiyafet daha saglikli oluyomus en az 8 defa falan yikanmis olmasi gerekiyomus sanirim. Turkiyede yok degilmi böyle birsey?

Hangi markayi kullaniyorsun canim
Hindistan cevizi yagi icin?

Benim annem.ve ablam catladiklari icin ben sabahlari lierac akşamlari da hindistan cevizli bir karişım yaptim onu kullaniyorum.Hindistan cevizini saracoglundan aliyorum,soguk pres badem yagi ve kakao yagi(mecitefendi) bugday yagi karistirmistim uyumadan once yarim saat falan masaj yapiyorum valla sabirla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…