2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Allah kolaylık versin de sorunsuz atlat inş. 50'lik çok etkilememişti beni ama 100lükte ilk saat zor geçti. Hemşireden boş bir yatak istedim. Ayarladı sağolsun. 2. saatte uzandım ölçüme kadar. Aklında olsun böyle bir imkan olursa daha rahat geçer senin için. Zaten ilk saat zor olur sonra toparlarsın demişti. Dediği gibide oldu. Yanında biri olsun. Oturmaya, başını yaslamaya çalış beklerken. Bir anda baygınlık hissi verebiliyor. Herkesin öyle zor geçmiyor tabi. Benim yanımda yine 100luk alan biri vardı o benim kadar etkilenmedi mesela. Benim şekerim de daha yüksek çıktı zaten. İnşallah güzel sonuçlarla gelirsin

Dikkat edelim canim ins. Kiyamam aglamasin ballarimizz
Bende oturup aglarim kesin oyle cok aglarsa susturamazsam sakinlestiremezsem cunku disarda bile aglayan bebege cigerim parcalaniyo resmen icimden bisey sokuyorlar sanki :) canim sen vitamin kullanmiyordun sanirim degilmi? Yada benmi yanlis hatirliyom. Turkiyeden iki doktor dinledim simdi ikiside diyoki tek gerekli olan ilk uc ay folik asit bide hamilelik boyunca demir ilaci ama multivitamine gerek yok eger gunluk sebze, karbonhidrat ve protein yiyorsaniz. Ah acaip sinirim bozuldu aylardir bu haplar yuzunden o kadar kilo aldim bosu bosuna yaaaa! Doktora sorcam yarin mecburimi diye bakalim ne cevap vericek d vitaminini kullanirim digerini birakirim kafayi yicem Yoksa her tartiya ciktigimda sinirim kalkiyo :)

Ben mesela avm nin lavabosunda resmen gittim geldim. Kapının kilidini zor açtım gözüm karardı. Annemi aradım koşarak yetişti. Geldiğinde yüzümden damla damla ter akıyordu. Ne olduğunu anlamadım vallahi ne berbat bişeymiş. Herkes içeceğin tadı kötü şu bu diyor da asıl olay sonrasındaymış... Sonrasında da dinlenmek gerek muhakkak...

Ah ben baklavalar paşa kemaller yiyorum da noluyor o su tatliyla alakası yok ama aç karna iciyoruz o yüzden oluyor sakız kan alınana kadar biraz bastırıyor yaptır kurtul canım

Tabi ki de sadece içecek değil sonrası da var kan alındıktan sonra koştura koştura kantine gittim pogaca aldim o vaziyette otoparka yürüyecek halde değildim gün tamamiyle berbattı akşama kadar kendime gelemedim çaya şekeri atmadan içemeyen ben çayı şekersiz içtim

Tabi. Sonucta 1 portakal suyuna 3 tane falan kucuk portakal gidiyor. Ama bir oturusta 3 portakal yiyemeyiz.

Annem beni kucuklugumden beri kahraman kizim diye sever yavrularimda simdiden benim kucuk kahramanlarim kalktik buz gibi havada yollara dustuk hava cok soguk

Aminnnn canım.haystımda tanıdığım en iyi insan..eşim..canım..cananım..dostum..biriciğim o..daha sayamadığım onlarca sıfat ve en güzeli de çocuğumun babası olacak
Oyy masaallah. Pasamz mutlu bir aileye geliyor insaallah. Rabbim oglunuzla mutlulugunuza mutluluk katacak :) daim olsun insaallah canim. Ben bu donemde esine kotu davranan erkegi hic anlamiyorum. Bizim birbirimize olan sevgmz iyice artti bu donemde. Hele ben adami cocuk sever gibi seviyorum. Hormonlardan mi ne . oda diyo kizim dogsada kurtulsam senden :)))))

Hehee vur onlariii. Ay ben bi yerdende duymadim ama cok mantksz gelmisti kuzu. Bide yeme icme problemim yok..mide bulantisi.dahi yasamadim. Dun aaglk ocagna gttmm. Ordaki.dr da dedi vitamn kullaniyor musun. Dedm hayr yiyorum.meyve mi.sebze mi. Hc bir sey de demedi. Kan ilacini sakin birakma dedi. Cunku hemoglabinim 10 malesef. Bi onu kullaniyorm kuzu. Senn boyle dedgn iyi oldu simdi daha rahatladi icim. 10 kg almisim ama sanki hepsi karnimda. Vucutta pek bsy yok. Kalca tarafi bacaklar aldi bide sanirim :))) dusunki kiyafetlermn hepsi oluyr. Simdilk:)

bu vitamin hapını kullanmak istemiyorm dedgmde grip olacagni hissettiğinde yada halsz oldugunda ic dedi. Normalde cok halsz bi insandm. Ama hamilelikte nerdeyse hc yasamadm desem yeri. Zeynosum iyi geldi teyzesi bana :)) ona bakaym derken kendimede bakmisim:))))

Çocuklara "özür dilettirmek" doğru mudur?
Çocuklara "özür dilemeyi öğretmek" ne zaman ve nasıl olmalıdır?
Hayır! Özür dilettirmek etik bir davranış değildir. Özür dilettirmek insan ilişkilerinde doğal bir davranış değildir.
Ancak çocuğun özür dilemeyi öğrenmesi gerekir.
"Özür dilettirmek" ayrı birşey,
"özür dileme centilmenliği, beyefendiliği, hanımefendiliği öğrenmesi" ayrı bir şey.
İkisi arasındaki temel fark şudur.
Çocuk bir yanlış yaptığı sırada anne eğer o yanlıştan dolayı çocuğunu 'bunu yaptığın için özür dile' diye zorluyor ise çocuk orada özür dilemeyi değil incinmeyi, ezilmeyi, bir yetişkin karşısında çaresizliği öğrenir.
Bakarsınız ki çocuk sürekli özür dileyen bir çocuk olur.
Örneğin adımını atar ayağı burkulur, "Özür dilerim anne" diye seslenir. "Oğlum senin ayağın burkuldu niye özür diliyorsun ki."
"Olsun anne özür dilerim..."
Çocuk su içerken üzerine dökülür; "Özür dilerim anne" der...
Çocuk annenin yanına gelir, anneye çarpar; "Özür dilerim anne" der...
Bir bakarsınız ki sanki özür dilemenin yerini bilmeyen özürlü bir çocuk oluşmaya başlamış...
Hayır... Bir annenin görevi, çocuğuna özür dilettirmek değil, özür dilemeyi öğretmektir.
Ne zaman öğretilebilir? 4-5 yaşından itibaren öğretilebilir.
Nasıl öğretilir? Çocuğun suç işlediği, yanlış yaptığı, hata yaptığı bir sırada değil, mesela anne ile kızın keyiflice bir arada oturduğu sırada, kendi yaptığı bir hatayı ve bu hatadan dolayı üzüldüğü bir anı tarif edebilir.
Mesela babası ile gerçekleşen,
babasını incittiği hatalı bir davranışını anlatabilir...
Ondan sonra babasından özür dilediğini, bunu dilediği için de çok mutlu olduğunu, çünkü özür dilemezse babasının kırılabileceği ile ilgili, genel bir özür dileme örneği şeklinde anlatılabilir...
Çocuğa problem çözmede bir yetenek kazandırılmasına rehberlik etme açısından, hangi durumlarda nasıl özür dileneceği, özür dilemenin neyi içerdiği geniş geniş konuşmalar ile aktarılabilir...
Özür dileme, suçlandığı hata yaptığı bir sırada değil, kendini keyifli hissettiği, anne ile çocuğun bir arada oturduğu, baba ile çocuğun başbaşa bir parkta oturduğu sırada öğretilecek bir davranış olması gerekir.
Zira çocuğu özür dilemeye zorlamak doğru bir davranış değildir...

Yazması lazım canım, ingilizce yazıyor cok kucuk harflerle bir daha incele istersen. Sana verdikleri ultrason fotograflarında sadece yazıların rakamların olduğu sayfa yok mu?
Canm ingilizce yazılar var ama şu şekilde mesela
v:14/14
4D SURFACE.
2D HResGN 93 61 3/3/4
V6 2
VR 1.9 Hz
MI 0.8
TIB 0.3
OB 24TIRIM

Ultrason fotoğraf kağıdında yazanlar bunlar sadece.Başka hiç rakam yazı yok. birde karnesi var zaten biliyorsunuz not aldığı giriş yaptığımız kart vs. oraya yazmamış unuttu heralde Sorun değil haftaya öğrenirim ama ultrason kağısında da yazsa iyi olurdu. söylemediğinde bakardım en azından.

Benimde bel ağrım çok oluyor biraz yurusem ya da azıcık is yapsam duramıyorum

Allah yardımcımız olsun... ben bazen moral olarak çöküyorum heryanım sürekli ağrıyor diye canı tatlı bir insanım ağlayıveriyorum eşimde bana destek oluyor sağolsun ''anne olmak kolay değil diye boşa demiyorlar kuzum'' diyo ''sabret mükafatını alacaksın'' diyor bu seferde duygulanıp ağlıyorum

Canm şükür kavuşturana gerçekten seni aradık hep. ve çok korktuk bişey oldu diye içimize kurt düştü.
Çok çok üzüldüm çok geçmiş olsun.ama bebeğin iyi şükür ki bak ne güzel Allah yardımcın olsun.sen iyi ol yeter sorun değil.Arada iyi olduğunu haber verirsin bizlere.dualarımız seninle canım.kendine çok çok dikkat et.

İnşallah. ben yokken herkes de iyidir inşallah çok birikmiş sayfa okuyamadım
cnm 1 hafta da bitiremessin boşver herkes gayet iyi bebeklerimizde iyi bol tekmeli günler geçiriyoruz.
test sonuçlarımızda hemen hemen çok iyi herkesin. Bildiğim kadarıyla. Allaha şükür şuan kimsede sorun yok diye biliyorum.Sende iyi ol hep. Aklımız kaldı.miniği çok öptm minik ellerini . anneyi üzme bicirik. uyu büyü anneceiğnin karnında uslu uslu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…