- 10 Mayıs 2016
- 481
- 326
- 23
- Konu Sahibi endless love
-
- #37.041
İşe gittiği için sabahları yapamaz zaten canım akşam da yapma saaatlerim onun evde olduğu zamana denk gelirse yaptırırım onaEşine yaptırsan o yapsa erkekler böyle konularda biraz daha sert duruşlu oluyorlar ben de korkarımPetisko alıyor hergün parmağından kan ona bi danış istersen
Dediğim gibi bende öyle bir şey yokGebe takip kağıdı canım benim de var her kontrolde doktor alıp bakıyor sonra ultrasona alıyor hatta geçen şeker yüklemesi günü unutmuşum odada ayırmış kenara geri verdi
Tamam ozaman pogaca yerim, ikiside var yanimdaSusam var diye dedim, şekeri baya yükseltiyor o. Poğaça falan ye bari :)
Benimki 75lik canim, bir saat arayla 3 defa kan alindi. Biri aclik diger ikisi icecek sonrasi tokluk. 15dk kaldi sonra ozgurluk insallllaaahHadi ya çok abarttım acıycakmış gibi düşündüm acımaz inşllahcanım yaa kıyamam kuzuya ben içeceği ilçmeden önce bi kan verdim içtikten bi saat sonra da bi daha kan verdim seni neden o kadar aç bıraktılarki
Benim görümcem ne folikasit kullandi nede vitamin turkiyedeki doktorlardan dinledim iste onlar diyo gereksiz ama demir ilaci kullanin bide ilk 3 ay kesinlikle folikasit önemli. Bide benim anlamadigim ben su anda d3 vitamini kullaniyorum ayrica, sen kan ilaci iciyom diyosun, kimi de demir ilaci iciyom diyo acaba bunlarin hepsi aynimi yoksa farkli ilaclarmi anlamadim cunku cogu kisi doktor kan ilaci verdi demisti gruptada. Hayir yani nerdeyse 4 kilo aldim 6 hafta icinde ve bu hic normal degil cunku yemiyorum yesem neyse dicem, doktorada soylucem bu gun bunu ama burdaki diyetisyen oyle trdeki gibi guzel diyet vermezki :) yoksa ben kendim surekli diyet yapan bi insanim hamilelikten kafa kalmadi ama neyin kalorisi ne kadar, neyden ne kadar yemek lazim, ne zamanda ne kadar kilo verilir cok iyi ezberlemistim. Ilacida doktor ic desede icmicem tabiki bebisimi allah korusunda o cekrse bende eksikiyomus bende olmasada olur aliskinim ben :)Hehee vur onlariii. Ay ben bi yerdende duymadim ama cok mantksz gelmisti kuzu. Bide yeme icme problemim yok..mide bulantisi.dahi yasamadim. Dun aaglk ocagna gttmm. Ordaki.dr da dedi vitamn kullaniyor musun. Dedm hayr yiyorum.meyve mi.sebze mi. Hc bir sey de demedi. Kan ilacini sakin birakma dedi. Cunku hemoglabinim 10 malesef. Bi onu kullaniyorm kuzu. Senn boyle dedgn iyi oldu simdi daha rahatladi icim. 10 kg almisim ama sanki hepsi karnimda. Vucutta pek bsy yok. Kalca tarafi bacaklar aldi bide sanirim :))) dusunki kiyafetlermn hepsi oluyr. Simdilk:)
bu vitamin hapını kullanmak istemiyorm dedgmde grip olacagni hissettiğinde yada halsz oldugunda ic dedi. Normalde cok halsz bi insandm. Ama hamilelikte nerdeyse hc yasamadm desem yeri. Zeynosum iyi geldi teyzesi bana :)) ona bakaym derken kendimede bakmisim:))))
Benimde dosyam var, doktorum her muayenede A4 kagidina yaziyor bulgulari ve usg ciktisinida ilistiriyor. Ancak gecen ay dosyami kaybettim ve yeni dosya actik. Eski dosyam hala kayiplardaDediğim gibi bende öyle bir şey yokGüyaaa özel hastane işte
Herkes acıtmıyor diyor canım biraz güvenim yerine geldiCanım şeker aletleri 2 dk da ölçüyor zor değil. Acıtmıyor bile iğnesi
Anlıdım canım hadi inşallahTamam ozaman pogaca yerim, ikiside var yanimda
Benimki 75lik canim, bir saat arayla 3 defa kan alindi. Biri aclik diger ikisi icecek sonrasi tokluk. 15dk kaldi sonra ozgurluk insallllaaahsekerimde iyi cikarsa aksama horon tepecem
Kendici cimcir aynı öyle bi şeyHerkes acıtmıyor diyor canım biraz güvenim yerine geldi
Anne olmak gerçekten çok zormuş insan kendi yasamayana kadar anlamıyor rabbim sağlıcakla bebeislerimizi doğurmayı nasip etsin inşAllah yardımcımız olsun... ben bazen moral olarak çöküyorum heryanım sürekli ağrıyor diye canı tatlı bir insanım ağlayıveriyorum eşimde bana destek oluyor sağolsun ''anne olmak kolay değil diye boşa demiyorlar kuzum'' diyo ''sabret mükafatını alacaksın'' diyor bu seferde duygulanıp ağlıyorum
Temizleme iştezaten bebek hiç yıkanmaz hastnedede sadece üstünkörü şöyle bi siliyolar üstünde kalan kanları...enine boyuna yıkamıyolar yani...
O zaman benimki daha dönmedi galiba yada ancak ultrasonda anlicam, tekmeleri eskiye göre yukarda ama sagda ve solda hissediyorum kaburgama dogru atiyo bide bi yandan acaba kafasi asagidami diye dusunuyorum cunku mesaneye baski yapan bisey var lavaboya gidiyorum cikiyorum yine skismisim gibi bi his oluyo halbuki bos :) ne guzel ilki oglan ikinci kiz rabbim banada nasip etsin insallah ikincide kiz cocugu. Facebook da anne bebek sayfalarina bakiyorum gözüm korkuyo seninde aralarinda 2 yas falan olcak galiba nasil zormu? Yerim o zilliyi annesi ya yazik bende cok üzülüyorum buyucekler yerleri kalmicak skiscaklar diye yazikk diyip duruyorum :)tabiki anlayabilirsin cnm. zaten bi süre sonra bebek kendi döndüğü için tekmeeler direkt kaburgalara ve mideye yönelik oluyor o zaman bil ki kafa aşağıda. çünkü başka türlü imkanı yok sığamıyolar :) benim oğlum baş aşağı ve kafa geride duruyordu anne karnında son iki ayında. şimdi de mesela hala yatarken kafasını geriye atarak yatmayı çok sever :)
bebek başaşağı dönmediği sürece tekmeleri sağ ve sol taraflarınızda hissedersiniz. beni kızım mesela şu an 25. haftamızdayız daha dönmedi ve sabah ayrı yere akşam ayrı yere tekme atıyor bi sağa bi sola... depar atıyo sanki içeride. alan müsait tabi dön Allah dön... biraz büyüsün dönemicek sıkışık olduğu için o zaman görücem ben o zilliyi :) :) :)
Bendee 15 aldim sanirsam bide doktorunki 2 fazla tartiyo. Allahim sana geliyorum demek istiyorum benimde randevu bu gun utaniyorum tartiya cikmaya benBen en son senin gibiydim canım yarın günah dökme günü:)))doktor randevumuz var bakalım durum ne:))
Canim benim catlak onceden vardi yanlarda mesela boyum cok cabuk uzadi diye sonra isvicreye geldim birden cok kilo aldim falan derken bacaklarda kalcadada oldu oyle surekli kasintim yok mesela karnimda arada bir oluyo ondada hic kasimiyorum ama vucut musait yani her an bekliyorum :)sen ileri olsan bile tam tarihinde al canım. bebeklerimizle geçirdiğimiz fazladan bir gün bile ne kadar güzel gelecek bak sana gör. ilerideysen sat a göre al sat geriyse döllenmeye göre al :)
benim oğlumda Rabbime binlerce kez şükürler olsun hiç çatlağım olmadı ve 15 kilo alarak gebeliği tamamlamıştım. herkeste çatlak olacak diye bi kural yokki ben hiç krem falan da sürmedim... zaten kaşınmaya başlarsanız çatlayacak demektir. yoksa kreme de gerek yok bence...
aynen canım mama sandalyesini kendileri seçiyolar. biz chicco nunkini almıştık oğlum bi tek onda güzel durdu çünkü. annemler e bebekten başka bi marka almışlardı şimdi onlara gittiğimde ona oturtuyorum ama bi an önce çıkmak istiyo huysuzlanıyo... hatunlar ya da beyfendiler kendileri seçecek o kadarrrrrrr :)
Kendici cimcir aynı öyle bi şeyAnlık tık diye batıyo zaten anlamıyosun bile
Aynen benimde koca dosya oldu evet a4 boyutunda kalın kartlarda birde baya birikti. evet ultrason kağıtlarını filan o kartlara takıyor filan . ay nasl kayboldu ya ben bir gün götürmedim unutmuşumBenimde dosyam var, doktorum her muayenede A4 kagidina yaziyor bulgulari ve usg ciktisinida ilistiriyor. Ancak gecen ay dosyami kaybettim ve yeni dosya actik. Eski dosyam hala kayiplardakoca dosya nere gitti anlamis degilim. Neyse artik doktorumda bulamazsan yapcak bise yok zaten sorunlu bir gebelik degilsin dedi
ay süpermiş yaaaDünkü şeker sonucumu endokrine gösterdim, 1 birim sınırı geçti diye diyet ve şeker ölçüm cihazı verdiler. Öyle bir diyet listesi ki 12 dilim ekmek var günde.Ben o ekmeği 1 haftada yiyorum diyet listesine uyarsam eğer +40kg ile gebeliği tamamlarım Her şey iyi hoş da şu parmağı delip şeker ölçme olayı hiç hoşuma gitmedi
Kaç grm şeker yüklenmişti benimkide yüksek çıktı diyet ve ölçüm yapıcam bendeDünkü şeker sonucumu endokrine gösterdim, 1 birim sınırı geçti diye diyet ve şeker ölçüm cihazı verdiler. Öyle bir diyet listesi ki 12 dilim ekmek var günde.Ben o ekmeği 1 haftada yiyorum diyet listesine uyarsam eğer +40kg ile gebeliği tamamlarım Her şey iyi hoş da şu parmağı delip şeker ölçme olayı hiç hoşuma gitmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?