- 17 Aralık 2016
- 3.321
- 5.957
- 158
- 39
- Konu Sahibi endless love
-
- #37.061
Evet haklısın 37 demem gerekiyordu, kontrolde soracağım şu 32.hafta olayını, birde biz sadece ilk gebelik için sadece 300tl doğum parası alacağız di mi?Canım
Sata göre kayıtlıyiz sağlık Bakanlığında. Hastane sağlık ocağı aynı sistemden görüyor, bu durum değişmez bence. Izinlerimiz sata göre. 32. Haftayı doldurunca izne cikilabiliyor. 37.haftayi doldurunca çalışmak yasak diye biliyorum 36 değil sanki
Son 3 hafta diye biliyorum. 38. 39. ve 40. haftalarda
:)))ay güldüm yaa.halimize bak.napalım elden gelen bişey Yok..yiyin gaaariBendee 15 aldim sanirsam bide doktorunki 2 fazla tartiyo. Allahim sana geliyorum demek istiyorum benimde randevu bu gun utaniyorum tartiya cikmaya ben
Kadının kafası karıştı galiba. Her öğün 4 dilim ekmek diyor. Pilav veya makarna yersen ekmeği azalt diyor. Pilav makarna yiyecek miydik bir de dedimay süpermiş yaaavalla bende 2-3 günde yerim o kadar dilim ekmeği nerdeyse anlamadım ben bu diyetten .
75lik yaptırdım.Kaç grm şeker yüklenmişti benimkide yüksek çıktı diyet ve ölçüm yapıcam bende
Saol canım bilgilendirmen için..öyle dünyanın en pahalı memleketlerinden birinde yaşıyoruz.kdv,ötv, benzin doğalgaz,elektrik...çok pahalı..üstüne asgari ücret yazık bu güzel insanlara.ve daha kötüye gidiyor durumumuz..şu anda da soğuk savaş var ülkemde bence...psikolojik savaş.umarım kazanırız..hayır'lara vesile olsun..aminKizlar burda hic konusu gecmedi face de anne bebek sayfalari var bakiyorum surekli biraz bilgi edinebilmek icin yoksa surekli hastanede geciririm zamanimi cok panik bi insanim :) calismayan anneler dogumdan sonra dogum parasi ve sgk mi nerden de bi para aliniyormus haberiniz olsun gerek duyan varsa ikisi toplam 420 tl falan cok birsey degil ama en azindan bebegin bi ihtiyaci karsilanabilir mesela tr de bakiyorum prima bebek bezleri yada biberonlar cok pahali buraya göre orda alinan maasa bakilirsa turkiyenin yasam standartlarina göre bana cok pahali geliyo bi cok sey ve biz burda onlari cok daha ucuza aliyoruz. Bilginiz olsun en azindan madem devlet veriyo yararlanin derim. Birde su an prima yahudi mali deniliyor ama patenti bi almana ait ilk almanyada cikmis ben almanca gecmis tarihini okudum merak edip belkide turkiyede firma yahudilere ait olabilir o konu hakkinda bir bilgim yok ama hazir bebek bezi olarak bi alman adam torunlari icin bulmus daha sonra amerika ve avrupada yapilmis, avrupada ve isvicreye pampers diye geciyo markasi hatta primalarin kösesindede yaziyo.
12 dilim ekmek miDünkü şeker sonucumu endokrine gösterdim, 1 birim sınırı geçti diye diyet ve şeker ölçüm cihazı verdiler. Öyle bir diyet listesi ki 12 dilim ekmek var günde.Ben o ekmeği 1 haftada yiyorum diyet listesine uyarsam eğer +40kg ile gebeliği tamamlarım Her şey iyi hoş da şu parmağı delip şeker ölçme olayı hiç hoşuma gitmedi
Dedim canım dedim.12 dilim ekmek micidden
Ben sizin verdiginiz diyete göre daha iyi besleniyorum deseydin
Aaa nerdeyse sınırda çıkmış sonucun azcık daha az olsaydı gerek kalmazdı belki ölçmeye filan75lik yaptırdım.
Açlık 85
1. Saat 181
2. Saat 152 çıktı sonuçlarım
1. Saatte sınır 180 miş, ben 1 birim aşmışım. O yüzden 1 hafta haftada 2 gün, 1 hafta haftada 3 gün her öğün aç ve tok şeker ölçücem...
Ölçmede canım acıyacak diye değil de parmaklarımın ucu yara olursa diye sinir oldum.Aaa nerdeyse sınırda çıkmış sonucun azcık daha az olsaydı gerek kalmazdı belki ölçmeye filan
Ben 50 gr lık yükleme yaptım 154 çıktı sınır 140 ,yoldayım şimdi diyetisyene gidiyorum randevum saat 1 de dahiliyedeki doktor hergün ölç iki hafta sonra gel dedi bakalım bu doktor ne diycek
İnşallah bi sorun yoktur canım gönlünü ferah tutArkadaşlar Prof. Un yanından şimdi çıktım bebegimde bir sıkıntı görmediğini söyledi neye kime inanacagimi şaşırdım inanın..
Profesöre inan canım sen onlar işin uzmanı ve çıkarları olmadan neyse olumlu yahut olumsuz şak diye söylüyorlar için rahat olsun Allahın izniyle en başta da tabikiArkadaşlar Prof. Un yanından şimdi çıktım bebegimde bir sıkıntı görmediğini söyledi neye kime inanacagimi şaşırdım inanın..
Aynen yaaa bu ne arkadaş bi doğursakta kurtulsakÖlçmede canım acıyacak diye değil de parmaklarımın ucu yara olursa diye sinir oldum.Bir de bu çıktı başıma, ayol şöyle yaya yaya bir hamilelik geçiremedik
Vallla bende anlamadim nasil kayboldugunu, heryere baktim ve hicbiryerden de cikmadi. Cok ilginc vallla şoklardayimAynen benimde koca dosya oldu evet a4 boyutunda kalın kartlarda birde baya birikti. evet ultrason kağıtlarını filan o kartlara takıyor filan . ay nasl kayboldu ya ben bir gün götürmedim unutmuşumbir daha unutma lazım olacak dedi tamm dedim biraz sorumsuz anne hissettim kendimi utandım
Muhtemelen banada diyetisyen yollari gozukecek, 1.saat tokluk 191 ciktiDünkü şeker sonucumu endokrine gösterdim, 1 birim sınırı geçti diye diyet ve şeker ölçüm cihazı verdiler. Öyle bir diyet listesi ki 12 dilim ekmek var günde.Ben o ekmeği 1 haftada yiyorum diyet listesine uyarsam eğer +40kg ile gebeliği tamamlarım Her şey iyi hoş da şu parmağı delip şeker ölçme olayı hiç hoşuma gitmedi
Canim biz benzini en fazla 1.80 e aliyoruz oda pahalanmis hali ki ordan geri 1.30 lara dusuyo o kadarki ucuzluyo ve burda asgari ucret 3500 frank siz benzine 4 kusurlerde para ödüyorsunuz onunda yarisi su. En basiti bebek bezi oyle tesaduf gruplarda gördüm 68 tl falan yaziyo benim burda ona verecegim para 24 euro almanyadan aldim, avent biberon bi tanesi burda 9-10 euro trde 48 tl gelde sen düsün ne sartlarda yasadiginizi herseyin markasi ital diYe kaziklanmak tuhaf geliyor bana sahsen avent isvicre malida degil ama ital diye biz ustune vergi ödemiyoruz. Ki bak almanyaya gidip alisveris yapiyorum dimi almanyada yasayanla ayni parayi ödüyorum mesela bi paket bez 12 euromu ben isvicrede yasadigim icin o fisi gelip alman gumrugune onaylatiyorum almanyada ödedigim vergiyi gidip magazadan geri aliyorum ama alman geri almiyo cunku kendi ulkesi bende isvicrede vergi ödedigim icin bana almanyada vergi ödetmiyorlar. Onu bunu gectim soguk savas ic savas falan diyorsun ya gercektende allah turkiyenin sonunu hayir etsin insallah, isvicrede resmi olarak 4 dil konusuluyo kac dil kac dinden insan yasiyo bir gunden bir gune sorun yasamiyorlar bir yandanda dönüp türkiyeye bakiyorum bundan 14 sene öncesine kadar ordaydim türk, kürt,laz,cerkez,ermeni,rum hepsi kardes gibi yasiyordu fazla söze gerek yok.Saol canım bilgilendirmen için..öyle dünyanın en pahalı memleketlerinden birinde yaşıyoruz.kdv,ötv, benzin doğalgaz,elektrik...çok pahalı..üstüne asgari ücret yazık bu güzel insanlara.ve daha kötüye gidiyor durumumuz..şu anda da soğuk savaş var ülkemde bence...psikolojik savaş.umarım kazanırız..hayır'lara vesile olsun..amin
Benim isaret parmagimdan en az 6defa olcum vallla hicbisi belli olmuyo. Delik dedigin igne ucu gibi ve okadar dikkatli baktim belli bile degil. Sorun yapma yani bisicik anlasilmiyo, hatta eve gelince hemen olctum parmakimdan ve 120 cikti mesela. Ben baya alistim, doktor kullan derse ben rahatlikla kullanirimÖlçmede canım acıyacak diye değil de parmaklarımın ucu yara olursa diye sinir oldum.Bir de bu çıktı başıma, ayol şöyle yaya yaya bir hamilelik geçiremedik
Can bogazdan gelirmis :)) benim derdim 4 sene ac kal surekli diyet yap 500-700 kalori arasi beslen en fazla sonra git 3 ayda verdiginin 2 katini geri al bide burda kilo almadim diyenler benim psikolojimi bozuyo ya zaten takigim kilo olayina:)))ay güldüm yaa.halimize bak.napalım elden gelen bişey Yok..yiyin gaaari
Yani di mi çocuğu nasıl doğuracaksın o zamanHe hee o acıyada dayanamıycaksam yuh yani bana
Endokrine üniversiteye gidiyorum düzenli her ay. O diyetisyene hemen yolladı üniversitede gitmiş bulundum. Normalde özel diyetisyene gidiyorum, hastanedekilerin listeleri çok fena...Vallla bende anlamadim nasil kayboldugunu, heryere baktim ve hicbiryerden de cikmadi. Cok ilginc vallla şoklardayim
Muhtemelen banada diyetisyen yollari gozukecek, 1.saat tokluk 191 ciktiikinciyi henuz ogrenemedim bakalim. Sen devlet hastanesinde mi gitti dahiliye ve diyetisyene canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?