- 7 Kasım 2016
- 1.613
- 2.323
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #37.081
Sen neden ölçüyordun daha öncesinde peki canım?Benim isaret parmagimdan en az 6defa olcum vallla hicbisi belli olmuyo. Delik dedigin igne ucu gibi ve okadar dikkatli baktim belli bile degil. Sorun yapma yani bisicik anlasilmiyo, hatta eve gelince hemen olctum parmakimdan ve 120 cikti mesela. Ben baya alistim, doktor kullan derse ben rahatlikla kullanirim
Normalde benim midemde hassas canım ama bişey yapmadı az bi dene dokunursa kesersin sonuçta zararlı bişey yok ki içinde bal karabiberYok Can'ım kan tetkiki yaptırdım enfeksiyonum var mecburen başladım antibiyotiğe. Balla karabiberi hiç denemedim. Bir de normal de de mide sorunum var midemi bozar mı ?
Seker yuklemesi yaptirmayayim diye kendim olcup bir kenara yaziyordum, dun sabah tokluk sekerim 135 cikinca tedirgin oldum. Doktorumu aradm oda zaten yuklemeyi yaptirmami oneriyordu, yarin sabah yaptir dedi. Ben yuklemeyi yaptirmayip evde kendim olcerim diye baslamistimSen neden ölçüyordun daha öncesinde peki canım?
Maşallah.hep beraber sağlkla sıhatla doğuralım inş kuzularıKızlar en bastan beri beni yanlız bırakmadınız hepinizin iyi dileklerini okudum mutluluk dan ağladım iyiki varsınız bebeğim teyzelerinin onu bu kadar sevdiğini hissetmiştir tekme atmaya başladı. Ben iyiyim sizde iyi olun ağır işler yapmayın hepinize çok teşekkür ederim
Arkadaşlar Prof. Un yanından şimdi çıktım bebegimde bir sıkıntı görmediğini söyledi neye kime inanacagimi şaşırdım inanın..
Canım evde baktığın şeker cihazıyla hastanelerdekinin hassasiyeti aynı değil ben laboratuvar da çalışıyorum. Hastanelerin yada laboratuvarların cihazları daha hassas olduğu için hiç bi zaman aynı sonucu yakalamazsın zaten ama iyiki yaptırmışsın yüklemeyi tokluğun yüksek çıkmış mutlaka doktorunla görüş.Seker yuklemesi yaptirmayayim diye kendim olcup bir kenara yaziyordum, dun sabah tokluk sekerim 135 cikinca tedirgin oldum. Doktorumu aradm oda zaten yuklemeyi yaptirmami oneriyordu, yarin sabah yaptir dedi. Ben yuklemeyi yaptirmayip evde kendim olcerim diye baslamistimmuhtemelen bana da diyetisyen yollari gorunecek, simdi doktorumu arayacagim.
Aclik :100 (ne hikmetse gecen hafta asm de aclik 82 cikti ve hep evde de 82 felan cikiyor)
1.saat tokluk :190
2.saat tokluk : 137
Simdi doktorumu arayip konusacagim, bakalim.
Kanla demir ayni canm. Kan ilaci diyorum ama demirde var iceriginde. Ben bunu gebelk onceside iciyordum zaten. Ben hc sevmiyorum su ilaclari. O kadar agrilar cektm kuzum iciin agri kesici dahi icmedim. Simdi rontgen gunum yaklasiyo bobrek icin sorucam eger sakincalysa grmycm cektm cekecegm kadar zaten. Duymustm ben vitamn ilaçlarının istah acip kilo aldrdigini. Ilk 3 ay dedgn gibi folik asit ictm..simdide bu kan hapi o kadrBenim görümcem ne folikasit kullandi nede vitamin turkiyedeki doktorlardan dinledim iste onlar diyo gereksiz ama demir ilaci kullanin bide ilk 3 ay kesinlikle folikasit önemli. Bide benim anlamadigim ben su anda d3 vitamini kullaniyorum ayrica, sen kan ilaci iciyom diyosun, kimi de demir ilaci iciyom diyo acaba bunlarin hepsi aynimi yoksa farkli ilaclarmi anlamadim cunku cogu kisi doktor kan ilaci verdi demisti gruptada. Hayir yani nerdeyse 4 kilo aldim 6 hafta icinde ve bu hic normal degil cunku yemiyorum yesem neyse dicem, doktorada soylucem bu gun bunu ama burdaki diyetisyen oyle trdeki gibi guzel diyet vermezki :) yoksa ben kendim surekli diyet yapan bi insanim hamilelikten kafa kalmadi ama neyin kalorisi ne kadar, neyden ne kadar yemek lazim, ne zamanda ne kadar kilo verilir cok iyi ezberlemistim. Ilacida doktor ic desede icmicem tabiki bebisimi allah korusunda o cekrse bende eksikiyomus bende olmasada olur aliskinim ben :)
Yaa bu hormonlar esir ediyor bazen insani. Bazen boyle rahatszms gibi davransa da kizimiz olunca gececek mi bu halin diyor. Aslinda memnun :)))) ben de bu halimi cok.sevdm gerci. Bazen deliliklerim tutuyor o zamanda hormonlardaan deyp gülüyor adam. Cok fena bilinclendrmisim. Diyarbakirda yasam nasil canim. Bu sene sark istiyoruz ins. Ist da yasam cok pahali. Kizimizda geliyo bizi zorlayacak gibi. Esim.diyarbakirida yazacak :)Evet bizde de bi artış oldu.çok garip..birbirimize daha daha itinalıyız.sizin prensesiniz de size daha güzellik getirir inşallah canım.işe gönderirken bile titizleniyorum arkasından bisürü dua..sıkı sıkı da tembihliyorum çok dikkat et diye:))harbe gönderiyorum sanki:)))hormonlaaar hormonlaaaar
Benimki 163 cikmisti. Ikinci bir yukleme istedi 100luk. burada 75lik yaptiranda var. Dahiliye kesin tani icin izlemek istemistir. Bende bugun gittim. Diyetisyen biz gelen her hamileye tedbiren veriyoruz diyet dedi. Bir sure izle sonra 140 150yi gecmiyorsa biraktirir zaten.50 grm şeker yüklemesi birinci saat sonucum 154 çıktı çok mu sizinki kaç çıktı hergün ölçüyor musunuz lütfen acil cevap
Cok gecmis olsun. Bir korku atlatmissin. Bencede prof.unki daha guvenilirdir. Gecen burada birisi bahsetmisti fatal kardiyografi bolumleri var diye. Aklinda suphe varsa birde dogrudan boyle bir bolume gidersin.Şuan başka bir doktorda sıra bekliyorum dua edin bizim için..
Bende bugun gosterdim sonucumu bir de dahiliye ve diyetisyen gorsun diyr. Doktorum sadece dikkat et demisti bunlar diyet verdi. Diyette duzenleme yapti. Ekmek ve meyveyi azaltti mesela. Bazi gidalarin yerini degistirfi vs. Sana dogrudan 2200luk listesi mi verdi? ustune egitim saatine denk gelmisim 40 dk egitim aldim. Iyi oldu. Az yedigim halde seker cikti diye nerdeyse tamamen kesmistim karbonhidrati. Yanlismis. Kas erimesine yol aciyormus. Bize de lazim kas daha kilo alicaz bebek tasiyacagiz. 9 dilim ekmek yaziyor bende. Ama 1 tabak corbada 5 tanede findikta 4 kaşık nohutta 1 dilime denk. Hepsi bunun icinde. Miktarlar bana da cok geldi. Verirken siz daha iyi bile besleniyor olabilirsiniz ama kaloriden ve gida turu cesitliliginden kismayin dedi. Yedigim her seyde kafama takiyordum yukseldi mi diye. Simdi olcer dururum artik:)Dünkü şeker sonucumu endokrine gösterdim, 1 birim sınırı geçti diye diyet ve şeker ölçüm cihazı verdiler. Öyle bir diyet listesi ki 12 dilim ekmek var günde.Ben o ekmeği 1 haftada yiyorum diyet listesine uyarsam eğer +40kg ile gebeliği tamamlarım Her şey iyi hoş da şu parmağı delip şeker ölçme olayı hiç hoşuma gitmedi
Hadi gecmis olsun. Cok sevindim. Sen dun yazinca benimde aklima takildi. Kontrole cagirdi. Keske once senin mesaji okusaydim. Simdi kim gidecek onca yoluKontrolden çıktık. Her şey yolunda
Dün gelen suyu sordum. Çok yorulunca normal dedi. Tekrarlanırsa ve bacaklarına bulaşırsa sakıncalı olabilir dedi. Suyu vs normal kızımın. Annesi kurban olsun güzel kızım benim
Canm çok sevindim. inşallah yoktur.dedin mi sen problem var dediler böyle böyleymiş bu nedir diye ?Arkadaşlar Prof. Un yanından şimdi çıktım bebegimde bir sıkıntı görmediğini söyledi neye kime inanacagimi şaşırdım inanın..
Ben sana söyliyim canım şimdidenSeker yuklemesi yaptirmayayim diye kendim olcup bir kenara yaziyordum, dun sabah tokluk sekerim 135 cikinca tedirgin oldum. Doktorumu aradm oda zaten yuklemeyi yaptirmami oneriyordu, yarin sabah yaptir dedi. Ben yuklemeyi yaptirmayip evde kendim olcerim diye baslamistimmuhtemelen bana da diyetisyen yollari gorunecek, simdi doktorumu arayacagim.
Aclik :100 (ne hikmetse gecen hafta asm de aclik 82 cikti ve hep evde de 82 felan cikiyor)
1.saat tokluk :190
2.saat tokluk : 137
Simdi doktorumu arayip konusacagim, bakalim.
Canım
Sata göre kayıtlıyiz sağlık Bakanlığında. Hastane sağlık ocağı aynı sistemden görüyor, bu durum değişmez bence. Izinlerimiz sata göre. 32. Haftayı doldurunca izne cikilabiliyor. 37.haftayi doldurunca çalışmak yasak diye biliyorum 36 değil sanki
Son 3 hafta diye biliyorum. 38. 39. ve 40. haftalarda
Evet haklısın 37 demem gerekiyordu, kontrolde soracağım şu 32.hafta olayını, birde biz sadece ilk gebelik için sadece 300tl doğum parası alacağız di mi?
Haklisin hassasiyet ayni degildir muhtemelen ama asm de de aclik kan sekerim dusuktu, burda cok yuksek cikmis sasirdim. Bir de simdi evde olcum yapmami isteyecek muhtemelen doktor, bu durumda eger hassasiyeti iyi degilse bu cihazlara nasil guvenecegiz mesela. Kafamda deli sorular, neyse doktora sorayim bunlariCanım evde baktığın şeker cihazıyla hastanelerdekinin hassasiyeti aynı değil ben laboratuvar da çalışıyorum. Hastanelerin yada laboratuvarların cihazları daha hassas olduğu için hiç bi zaman aynı sonucu yakalamazsın zaten ama iyiki yaptırmışsın yüklemeyi tokluğun yüksek çıkmış mutlaka doktorunla görüş.
Tatlim, yukarda alinti bana ait gibi gorunuyor ama o yorumlarBenimki 163 cikmisti. Ikinci bir yukleme istedi 100luk. burada 75lik yaptiranda var. Dahiliye kesin tani icin izlemek istemistir. Bende bugun gittim. Diyetisyen biz gelen her hamileye tedbiren veriyoruz diyet dedi. Bir sure izle sonra 140 150yi gecmiyorsa biraktirir zaten.
Cok gecmis olsun. Bir korku atlatmissin. Bencede prof.unki daha guvenilirdir. Gecen burada birisi bahsetmisti fatal kardiyografi bolumleri var diye. Aklinda suphe varsa birde dogrudan boyle bir bolume gidersin.
Bende bugun gosterdim sonucumu bir de dahiliye ve diyetisyen gorsun diyr. Doktorum sadece dikkat et demisti bunlar diyet verdi. Diyette duzenleme yapti. Ekmek ve meyveyi azaltti mesela. Bazi gidalarin yerini degistirfi vs. Sana dogrudan 2200luk listesi mi verdi? ustune egitim saatine denk gelmisim 40 dk egitim aldim. Iyi oldu. Az yedigim halde seker cikti diye nerdeyse tamamen kesmistim karbonhidrati. Yanlismis. Kas erimesine yol aciyormus. Bize de lazim kas daha kilo alicaz bebek tasiyacagiz. 9 dilim ekmek yaziyor bende. Ama 1 tabak corbada 5 tanede findikta 4 kaşık nohutta 1 dilime denk. Hepsi bunun icinde. Miktarlar bana da cok geldi. Verirken siz daha iyi bile besleniyor olabilirsiniz ama kaloriden ve gida turu cesitliliginden kismayin dedi. Yedigim her seyde kafama takiyordum yukseldi mi diye. Simdi olcer dururum artik:)
Hadi gecmis olsun. Cok sevindim. Sen dun yazinca benimde aklima takildi. Kontrole cagirdi. Keske once senin mesaji okusaydim. Simdi kim gidecek onca yolu
Aynen sinirlari biliyordum, ben de biraz aşmişim aclik ve 1. Saat toklukta. Dahiliye ve diyetisyen yollari gorundu. Ozele mi yoksa devlete mi gitsem acaba. Kendi kadin dogum doktorumda hastaymış, ben direk dahiliyeye mi gitsem acaba diyorum. Doktorcumu beklesem o da git bi goster dicek nasilsaBen sana söyliyim canım şimdiden
Sınırlar
Açlık 95
1. Saat 180
2. Saat 153
Benim
85
181
152
Yani sadece 180 i 1 birim geçtim ve ölçüm verdi. Senin de aşmış görünüyor bu durumda. Sen ölçüyormuşsun zaten sıkıntı yok rahat ol. Geçmiş olsun.
Canım dbakır Büyükşehir nihayetinde.lokasyonu güzel ve hayat İstanbul'a göre hem ucuz hem dağ rahat.son iki yılı saymazsak memleketim diye demiyorum fakat gerçekten ideal bir şehir.2 senede dönen siyasi dolaplardan bahsetmiyorum.muhalefet iktidar memleketimi perişan etti elele verip.ama şimdi huzur ortamı oluştu.bizim işyerimiz polis lojmanlarının yanımda.çok ahbabımız var sizin meslektaşlardan.onlar da sever diyarbakırı.doğuyu yazacaksanız Diyarbakır'ı öneririm.savaş bitti rahat edersiniz..Yaa bu hormonlar esir ediyor bazen insani. Bazen boyle rahatszms gibi davransa da kizimiz olunca gececek mi bu halin diyor. Aslinda memnun :)))) ben de bu halimi cok.sevdm gerci. Bazen deliliklerim tutuyor o zamanda hormonlardaan deyp gülüyor adam. Cok fena bilinclendrmisim. Diyarbakirda yasam nasil canim. Bu sene sark istiyoruz ins. Ist da yasam cok pahali. Kizimizda geliyo bizi zorlayacak gibi. Esim.diyarbakirida yazacak :)
Can bogazdan gelirmis :)) benim derdim 4 sene ac kal surekli diyet yap 500-700 kalori arasi beslen en fazla sonra git 3 ayda verdiginin 2 katini geri al bide burda kilo almadim diyenler benim psikolojimi bozuyo ya zaten takigim kilo olayinarabbim her daim güldürsün yüzünü canim. Aliyoz artik yapacak bisey yok rapor alip gunluk evde kalayimda duzene girmeye caliscam.
benmde haftaya randevum bende cok merak ediyorum ama kilo konusuna alıstım yapcak bişey yok :))) oglumu özledim en son baska doktora gitmiştim ultrason cok eskiydi göremedik hiç cok merak ediyorum artık bayagı buyuduler masallahBen en son senin gibiydim canım yarın günah dökme günü:)))doktor randevumuz var bakalım durum ne:))
ben tam 32 diye biliyorumKızlar Günaydın 32 inci haftamda çalışabilir rapor alıcam bunun için hastaneye kaçıncı haftamda gitmem gerekiyor tam 32 demi yoksa daha erken mi
Can bogazdan gelirmis :)) benim derdim 4 sene ac kal surekli diyet yap 500-700 kalori arasi beslen en fazla sonra git 3 ayda verdiginin 2 katini geri al bide burda kilo almadim diyenler benim psikolojimi bozuyo ya zaten takigim kilo olayinarabbim her daim güldürsün yüzünü canim. Aliyoz artik yapacak bisey yok rapor alip gunluk evde kalayimda duzene girmeye caliscam.
şbenmde haftaya randevum bende cok merak ediyorum ama kilo konusuna alıstım yapcak bişey yok :))) oglumu özledim en son baska doktora gitmiştim ultrason cok eskiydi göremedik hiç cok merak ediyorum artık bayagı buyuduler masallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?