- 22 Nisan 2015
- 4.431
- 3.676
- 63
- Konu Sahibi endless love
-
- #37.161
Ben bu kış portakala doyamadımBen 4 porsiyon meyve yiyemiyorum malesef meyve ozurluyum bir yerli muz bir iki mandalina tamm
tüp bebek benim ki ilk baştakileri tüp bebek Dr um verdi.Daha sonra mide bulantılarım oldu bir şekilde bebeğin beslenmesi lazımdı sonra bel ve ayak ağrılarım başladı magnezyum ve kan ilacı haftada en az 2 defa balık dedi bunu da yapamadım imom devam etti işte böyle böyle hap içmekten yemeğe fırsat bulamadım.
Yok canim ne kusmasi istahim öyle bi acildi bi abarttim ki bide tatildeydim aman alsamda dönünce veririm dedim her sene oldugu gibi sonra bi ögrendim hamileyim sonra bi as erdim adiyamandaydik sabah esime diyodum bebis adana istiyo kahvaltida dusun artik gizli gizli gidip yiyodum halbuki adanayida hic sevmem simdi olsa yemem yani ustune tatlilar yemekler istahim öyle böyle degil cok acikti bide sigarayi biraktim ki ben son zamanda 1.5 pakete cikmistim ve sigara istahimi kesiyodu mesela her insanda yapmasada bende etkisi coktu, ustune kabizlik geldi canim surekli hamurisi cekti falan derken manken gibiydim 36 beden simdi disko topuna döndüm isyerinde dikkat panda geliyo diyorumilk 3 ayda kilo alabildiğine göre hiç kusmadın sen cnm... ne güzel... ben 10 kilo verdim sürekli kusmaktan
ilk 3 ay mutlaka uzun al cnm ama hepsini değil tabi... birkaç yarım kollu da bulundur...
bolca zıbın al çiş ve kaka çıkışları için... sonra tulum alsan daha rahat edersin bi kaç tane uzun kollu... bi kaç tane de kısa kollu takımlardan alsan kafi... toplam 10-15 takım yeterli olur
Bende nerden kisacagimi sasirdigin icin gittim zaten. Tatli yemem pilav makarna ayda bir. Hamurisi kim yapcakta ben yicem:)) Yedigim meyve bir dilim ekmek hadi bi de en fazla bakliyat. Ama listeyi gorunce anladim zaten benim fazlam yok eksigim varmis. Bu listeye uyupta sekerim normal kaliyorsa beslenme seklimde degisiklige bile gerek yok. Sadece sabahlari taze meyve suyu hazirlardim onu birakicam. Seker olcum cihazi da yazdi bu arada. Verdigi listeye gore yedim ona ragmen oglen yemekten bir saat sonra olctum 86 cikti. 140in yanina bile yaklasmiyor. Ustune baklava mi yesem:) 10 gun olcup sonuclari endokrine goturcem. Kafam rahat olur hic olmazsa. Bosuna korkutmusum kendimi sekerim yukseliverecek diye. Artik durup durup olcerim:)Aynen 2100lük liste verdi diyetisyen. Her öğün 4 dilim ekmek nedir ya?? Protein ağırlıklı beslenince kas erimesi olmuyor diye biliyorum. Benim önceki diyette karbonhidratı çok kısıtlamıştı diyetisyenim, ama kas kütlem azalmamıştı, yağdan gitmişti hep. Ki şu an zayıflama gibi bir gayemiz yok elbette, yağ da kas da sabit kalsın, şekeri yükseltecek gıdalardan uzak durma odaklı bir diyet yapıcam kendim. Meyveyi azaltmam lazım zaten başka kısacak bir şeker yokGebelik boyunca toplamda 2-3 dilim tatlı yemişim, bir parça çikolata yemişim o da tekme atsın diye, gebelik diyabeti vız gelir tırıs gider
Demekki cok dayaniklisin sen helal olsun valla ben sigaradan dolayi cok agresiftim baslarda ve yeme istegi duyuyodum dogal olarak. Turkiyede hamile oldugumu ogrenince tarttilar beni 68.800 cikiyodum ondada orda aldigim kilo ve 3 kilo ödem vardi burda ilk doktora gittim 69 ciktim kilo almaya devam ettim hep folik asite baslamadanda 59-60 arasi gidip geliyodum cok almam beni etkiliyo tabiki psikolojik olarak halada az yedigim halde :)bende sigara içiyordum ama hamile olduğumu öğrenince bıraktım bir de ben zaten kilolu hamile kaldım 76 kiloydum şimdi 82 kiloyum.
Iki mandalina bir kucuk muz 3 porsiyon yapiyor zaten. Gerektigi kadar almis oluyorsunBen 4 porsiyon meyve yiyemiyorum malesef meyve ozurluyum bir yerli muz bir iki mandalina tamm
Boy kilo değerlerine göre ayarlıyorlar diye biliyorum. Diyet yapman gerekiyorsa diyetisyene gitmeni öneririm...yani toplam 4 adet meyva yememız lazım ozaman diymi
Bende sıkıp icmeye doyamamistim:)Ben bu kış portakala doyamadım
Bende ya. Eşim her akşam portakal sıkar içerim hatta nar sıkar ikisini bir karıştırıp içerim çoğuz zaman. ful vitamin deposu. artık sabahları eşimle 6:30 da kalkıp kahvaltı yapıyoruz işe gelmeden önce ne güzel 7:30 da kalkıyordumBen bu kış portakala doyamadım
inşallah canın istiyorum zaten yaş geçmeden bir kaç tane dahabenim de oğlum tüp bebekti cnm bana da o zaman birsürü ilaç vermişti doktorum. doğumdan 13 ay sonra kendiliğinden (Rabbime binlerce kez şükürler olsun) kaza kurşunu gebe kaldım. senin de öyle olabilir... tüp bebek sonrası gebe kalmak kolaylaşıyo diyolar.... R
Benm de 25. Haftaya kadar hep sag vurusluydu. Sorun var zannettim hep. Hep ama. Ve hep sag kasigim agriodu dayamis pasam kellesini oraya :) bi sabah sola bir tekme uedim ki sorma. Nasil vuruyo sag sol yuvarlan dön takla at naptysa artik .... O sabah lekelenmem oldu. Galiba aylarca sagda yatmanin sonucu yer degistirnce vucut sasrdi... Normal yani .. Simdide gezio ortalarda bi sag krose,,,, bi sol tepik... :)hep aynı yerden vuruyor kızım sızın nasıl arkadaslar hep sag tarafıma vuruo
bebek sağlıklı olsun kilo hiç önemli değil canım verirsin zaten onlarla uğraşırken koştururken bişey kalmaz.Demekki cok dayaniklisin sen helal olsun valla ben sigaradan dolayi cok agresiftim baslarda ve yeme istegi duyuyodum dogal olarak. Turkiyede hamile oldugumu ogrenince tarttilar beni 68.800 cikiyodum ondada orda aldigim kilo ve 3 kilo ödem vardi burda ilk doktora gittim 69 ciktim kilo almaya devam ettim hep folik asite baslamadanda 59-60 arasi gidip geliyodum cok almam beni etkiliyo tabiki psikolojik olarak halada az yedigim halde :)
Meyveyi biraz azaltıp yürüyüşü arttıralım en iyisi.. :) sanıyorum senin beslenmen de benimki gibi, biz diyet yaparsak kaş yapayım derken göz çıkartırız :)Bende nerden kisacagimi sasirdigin icin gittim zaten. Tatli yemem pilav makarna ayda bir. Hamurisi kim yapcakta ben yicem:)) Yedigim meyve bir dilim ekmek hadi bi de en fazla bakliyat. Ama listeyi gorunce anladim zaten benim fazlam yok eksigim varmis. Bu listeye uyupta sekerim normal kaliyorsa beslenme seklimde degisiklige bile gerek yok. Sadece sabahlari taze meyve suyu hazirlardim onu birakicam. Seker olcum cihazi da yazdi bu arada. Verdigi listeye gore yedim ona ragmen oglen yemekten bir saat sonra olctum 86 cikti. 140in yanina bile yaklasmiyor. Ustune baklava mi yesem:) 10 gun olcup sonuclari endokrine goturcem. Kafam rahat olur hic olmazsa. Bosuna korkutmusum kendimi sekerim yukseliverecek diye. Artik durup durup olcerim:)
Ohh yarasın bebişeBende ya. Eşim her akşam portakal sıkar içerim hatta nar sıkar ikisini bir karıştırıp içerim çoğuz zaman. ful vitamin deposu. artık sabahları eşimle 6:30 da kalkıp kahvaltı yapıyoruz işe gelmeden önce ne güzel 7:30 da kalkıyordumo zamn da sıkıyor içiyorum portakal suyu çok güzeeeeel
normalde kahvaltıyı işe getirir yapardım saat 9 u bulurdu yapmam. ama yasak koydu evde olacak artık daha zengin yapacağız dedisert erkek hayır diyemedim
Ama şu da var gözardı etmemek gerek kilolu hamile kalınca az kilo alıyorsun zayıfsan daha yatkın oluyormuşsun kilo almayabende sigara içiyordum ama hamile olduğumu öğrenince bıraktım bir de ben zaten kilolu hamile kaldım 76 kiloydum şimdi 82 kiloyum.
Zaten sanırım bunlar üst limitler. İlla yiyeceksin diye bir şey yok. Meyvelere bakınca gözüme toz şeker gibi görünmeye başladı artık, o hale geldim. Şekeri kısıtlayacağım, öğünümde şeker yok. Meyve kaldı o da 4 porsiyon zaten yemiyordum, anlamadım bu işi benBen 4 porsiyon meyve yiyemiyorum malesef meyve ozurluyum bir yerli muz bir iki mandalina tamm
Bende 26 ya girecem ben de Kilo almadım yani bebeğin ağırlığı olanlar vitamin dé kullanmıyorum bünye meselesi de olabilir 54 kiloyum suankızlar kilonun kullandıgımız vitamin ilaçları ile alakası olduğunu düşünmüyorum.Öyle olsa sanırım aranızda en fazla vitamini kullanan ama en az kiloyu alan benim herhalde .12. haftaya kadar elevit biosteron ve imom kullandım. 12.haftadan sonra imom decaVit ostecare gynoferon ve magnezyum kullanıyorum hala.bugün 27+1 deyim 25. haftama kadar sadece 5 kilo aldım.Bunların yanında birde progestan hap kullanıyorum.
Yarıyor heralde içtikten sonra yerinde durmuyor zatenOhh yarasın bebişe
Ama şu da var gözardı etmemek gerek kilolu hamile kalınca az kilo alıyorsun zayıfsan daha yatkın oluyormuşsun kilo almayaSup3risi
Bebekte sizde sağlıklı iseniz kilonun bence bir önemi yok hamilelikte alınan kilolar genellikle çabuk veriliyor .Ben yüklemeyi yaptırdıgımda hamilelik şekeri çıktı bende bir yerde okudum hamilelik şekeri olanda kilo almıyormuş erken doğum riskim var bebek kilo alsın diye yiyorum ama yinede iştahsızim birde ben kabızlık ćekmedim Dr ilaç verdi sonra kendiliğinden düzene girdi onun da etkisi olabilir.Allah biliyor ya bebeğim zamanında sağlıkla dünyaya gelsin 100 kilo olsamda umrumda değil sizde takılmayın bence.Bende 26 ya girecem ben de Kilo almadım yani bebeğin ağırlığı olanlar vitamin dé kullanmıyorum bünye meselesi de olabilir 54 kiloyum suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?