- 19 Ağustos 2016
- 558
- 214
- 103
- Konu Sahibi endless love
-
- #37.181
ben de gecen aydan beri 3,5 almısım ya bu besinci ayda ne var anlamadm :)))) ben de bugun sonuclarımı goturdum cok sukur iyi düşmüş şekerim yükleme haftasındali gibi yüksek değil yediklerimize dikkat edelim cnm gerisi kolay aslında pilw makarna her turlu hamır işi ve tatlı içeren besinleri kesmekCanım merhaba, biz geçen pzt gittik doktora, şeker yükleme testi isteyecek diye düşünmüştüm ama istemedi benden. Annenin 1.derece yakınlarında şekeri olan yoksa yapmayalım açlık tokluk şekerine bakalım dedi. Açlık 75, tokluk 105 çıktı gayet güzel dedi. Yani yapmadık anlayacağın şeker yükleme. Ben de haftalık takip edicem şekerimi, tansiyonumu da ediyorum; yüksek tansiyon riski çıkmıştı bende çünkü... Kilo konusunda pek bir şey demedi, dikkat et biraz böyle ayda 3,5 kilo alarak ilerleme dedi sadecebenim de kilo alımım durdu zaten haftada 1 kilo almaya başlamıştım ama son 2 haftada kilo almak yerine 300 gram vermişim; 2,3 kg kardayım :)) ve bebeğim gayet güzel büyümüş kilo almış. Sanırım seyahatlerden dolayı vücudum su tuttu ve biraz da dengesiz beslendim o yüzden kilo oldu.. İnşallah böyle devam eder son 2 haftadaki gibi :) sen de inşallah kontrol altına alabilirsin şekeri, hiçbir problem olmaz
Insallah canim zaten tek dilegim bebisin saglikli olmasi kilo almasi ve zamaninda gelmesi rabbim hepimizi sag salim kavustursun yavrularimiza..bebek sağlıklı olsun kilo hiç önemli değil canım verirsin zaten onlarla uğraşırken koştururken bişey kalmaz.
amin inşallah .Insallah canim zaten tek dilegim bebisin saglikli olmasi kilo almasi ve zamaninda gelmesi rabbim hepimizi sag salim kavustursun yavrularimiza..
Benimkini sürüklesen 5 dk erken kalkmıyor. İşyerinde geçiştiriyor. o kalksa ben de daha erken kalkar güzelce kahvaltı yaparım aslındaBende ya. Eşim her akşam portakal sıkar içerim hatta nar sıkar ikisini bir karıştırıp içerim çoğuz zaman. ful vitamin deposu. artık sabahları eşimle 6:30 da kalkıp kahvaltı yapıyoruz işe gelmeden önce ne güzel 7:30 da kalkıyordumo zamn da sıkıyor içiyorum portakal suyu çok güzeeeeel
normalde kahvaltıyı işe getirir yapardım saat 9 u bulurdu yapmam. ama yasak koydu evde olacak artık daha zengin yapacağız dedisert erkek hayır diyemedim
Bendede öyle oldu sanirim canim kilolu degildim simdi tartiya ciktim suratimi astim cikmadan hemsire diyo ne oldu halinmi yokAma şu da var gözardı etmemek gerek kilolu hamile kalınca az kilo alıyorsun zayıfsan daha yatkın oluyormuşsun kilo almayaSup3risi
Nee patates miii? Şeker o şekerŞikayeti olanlar deneyebilir
Hamilelikte Patates Suyu İçmenin Faydaları;
Hamilelikte patatesin kendisi kadar suyu da, gebe kadınlar için adeta ilaç niteliğinde. Özellikle de gebeliğin ilk aylarında yaşanan mide bulantısı ve kusma, gebelikte mide yanması ve mide ekşimesi gibi problemlerden şikayetçiyseniz!
Erken gebelikte daha çok aş erme, bulantı ve kusmaya bağlı oluşan bu yakınma, gebelik ilerledikçe kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi sorunlarla birlikte giderek artar.Gebelikte mide yanması şikayeti ise, hormonlar ve karın içinde büyüyen rahim nedeniyle gerçekleşir.
Çiğ patates suyu, gebelikte mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için. Mide şikayetlerinizin hafiflediğini fark edeceksiniz.
Hay AllahımNee patates miii? Şeker o şeker
ay cnm ya sağol . sizde öylesiniz valla ama evet benim eşim uykuyu sevmiyor fazla saat 2 de yatsa da 6 da rahat kalkar. aslında bebek olunca iyi olacak bana bu durum inşallah. sabah kalkıp hazırlıyor artık ben zorlansam da yapacak bişey yokBenimkini sürüklesen 5 dk erken kalkmıyor. İşyerinde geçiştiriyor. o kalksa ben de daha erken kalkar güzelce kahvaltı yaparım aslındaMaşallahınız var tatlış çift
Atlatiriz tabiki canim, yarin endokrine gidecegim. Ablam sonuclarimi gosterde sinirda degerler dedi ama diyetle takviye iyi olur dedi. Yarinda gidip bizzat gorusucem endokrinle. Diyetisyende persembe diyetimi hazirlayip verecek. Bence zorlanmayiz atlatiriz hayirlisiylaEvet canım o açıdan iyi olucak zaten bebiş bi hafta önde demişti doktor herşey yoluna girer inşallah ölçüm cihazıda acıtmıyormuş hiç o açıdan iyi oldubirlikte atlatırız bu günleri inşallah canım
Aynen canim zaten bikac haftadir dikkat ediyordum, degerleri gorunce bende sasirdim. Ben zaten serbetli tatli sevmem, gebelikte canim pek tatli bile istemiyor. Dun canim biskuvi istemisti onu bile yemedim. O yuzden kafaya takmiyorum, cokta muhim degil yaniYediklerine biraz dikkat edersin bişey olmaz Allahın izniyle ben okadar tatlı yiyorum benim neden yuksek çıkmadı acaba normalde Şerbetli pek yemem gebelikte ne tatlisiysa götürüyorum mideye şaştım şimdi
Aynen ben de durup durup olcerimBende nerden kisacagimi sasirdigin icin gittim zaten. Tatli yemem pilav makarna ayda bir. Hamurisi kim yapcakta ben yicem:)) Yedigim meyve bir dilim ekmek hadi bi de en fazla bakliyat. Ama listeyi gorunce anladim zaten benim fazlam yok eksigim varmis. Bu listeye uyupta sekerim normal kaliyorsa beslenme seklimde degisiklige bile gerek yok. Sadece sabahlari taze meyve suyu hazirlardim onu birakicam. Seker olcum cihazi da yazdi bu arada. Verdigi listeye gore yedim ona ragmen oglen yemekten bir saat sonra olctum 86 cikti. 140in yanina bile yaklasmiyor. Ustune baklava mi yesem:) 10 gun olcup sonuclari endokrine goturcem. Kafam rahat olur hic olmazsa. Bosuna korkutmusum kendimi sekerim yukseliverecek diye. Artik durup durup olcerim:)
Ben sabah 8bucukta kalip kahvalti hazirlayip esimide yataktan zorla surukleyip masaya oturtuyorumBenimkini sürüklesen 5 dk erken kalkmıyor. İşyerinde geçiştiriyor. o kalksa ben de daha erken kalkar güzelce kahvaltı yaparım aslındaMaşallahınız var tatlış çift
Ne guzel dokunmuyorsa eger kıs meyvesi zarar gelmez diye dusunuyorumBen bu kış portakala doyamadım
Canim senin durumu bende anlamadim valla bi enteresan geldi banada.sen ayarlarsin kendine gore dedigin gibi.benm endisem vitamin kullanmiyorum oncekilerde kullaniyodum bunda vermedi dr .bu yazdigim meyveyide een en fazla bu sekilde yiyorum.insallah saglikla dogsunlar minnoslarZaten sanırım bunlar üst limitler. İlla yiyeceksin diye bir şey yok. Meyvelere bakınca gözüme toz şeker gibi görünmeye başladı artık, o hale geldim. Şekeri kısıtlayacağım, öğünümde şeker yok. Meyve kaldı o da 4 porsiyon zaten yemiyordum, anlamadım bu işi ben
Hakkınd hayırlısı olsun canım bebişlerimiz iyi olsun sağ salim kucağımıza akalımda gerisi önemli değilAtlatiriz tabiki canim, yarin endokrine gidecegim. Ablam sonuclarimi gosterde sinirda degerler dedi ama diyetle takviye iyi olur dedi. Yarinda gidip bizzat gorusucem endokrinle. Diyetisyende persembe diyetimi hazirlayip verecek. Bence zorlanmayiz atlatiriz hayirlisiyla
Aynen canim zaten bikac haftadir dikkat ediyordum, degerleri gorunce bende sasirdim. Ben zaten serbetli tatli sevmem, gebelikte canim pek tatli bile istemiyor. Dun canim biskuvi istemisti onu bile yemedim. O yuzden kafaya takmiyorum, cokta muhim degil yaniama gozetim altinda olmak iyidir, doktor takibi icimi rahatlatacak
Aynen ben de durup durup olcerim
Ben sabah 8bucukta kalip kahvalti hazirlayip esimide yataktan zorla surukleyip masaya oturtuyorumyalniz yemeyi sevmem, zavallim yiyor benle sonra yarim saat daha koltukta kestiriyor napalim baba olmak kolay degil
cok gecmis olsun canim bebegin iyi olduguna cok sevindim cok merak ettik seni insallah hersey yoluna girerİyi geceler canlarım hepinizi merakta bıraktım çok özür dilerim çok kötü günler geçirdim buraya yazıp sizi üzmek istemedim erken doğum riskim var baştan beri böyleydi zaten açılmam vardı dikiş atıldı hastaneye yatırdılar iki hafta iğne vuruldum sürekli yatıyorum doktor kontorülündeyim sürekli ben iyiyim beni düşünüp buradan yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim dua edin inşallah herşey yolunda gider. Siz de bebekleriniz de iyisiniz inşallah aklım hep sizdeydi ama çok sorunlarım vardı yazamadım...
Vallahi enteresan bir durum yok aslında. Şekerim bir gıdım yüksek çıktı diye sözde diyetisyen birine yönlendirildim o da saçma sapan bir diyet yazdı. Bence benim bünyeme uygun değil. Şimdi meyve porsiyonunu soruyor arkadaş, bana aşırı gelen birşeyi size öneri gibi sunmak istemediğim için üst limittir belki dedim. Çünkü bence 4 porsiyon meyve çok fazla sadece ara öğün için. Her öğünde 4 dilim ekmek de çok fazla. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamadım... Bence senin vitamin alman gerek ama niye vermedi ki? Muhakkak sor bir daha gittiğinde... Ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri çeşitli vitaminler verdi hep doktorum...Ne guzel dokunmuyorsa eger kıs meyvesi zarar gelmez diye dusunuyorum
Canim senin durumu bende anlamadim valla bi enteresan geldi banada.sen ayarlarsin kendine gore dedigin gibi.benm endisem vitamin kullanmiyorum oncekilerde kullaniyodum bunda vermedi dr .bu yazdigim meyveyide een en fazla bu sekilde yiyorum.insallah saglikla dogsunlar minnoslar
Aslında hap şeklinde olan vitaminleri neden doktorlar yazıyor ben anlamıyorum mecburen kullanıyorum internette yaptığım bir araştırmada Decavit için söylüyorum içerisindeki bir kimyasal madde bebeğe geçmiyor fakat anne bünyesinde saklaniyormus ve bu zararlı bir madde kullanmak mi iyi kullanmamak mi bilemedimNe guzel dokunmuyorsa eger kıs meyvesi zarar gelmez diye dusunuyorum
Canim senin durumu bende anlamadim valla bi enteresan geldi banada.sen ayarlarsin kendine gore dedigin gibi.benm endisem vitamin kullanmiyorum oncekilerde kullaniyodum bunda vermedi dr .bu yazdigim meyveyide een en fazla bu sekilde yiyorum.insallah saglikla dogsunlar minnoslar
Yok canım konusu açılmışken söyledim yoksa bu hamileliğimden önce bir düştüğüm var bebeğimin kalbi durmuştu.kötü günler geçirmiştim..ben şöyle dediğimi hatırlıyorum...bebeğim benden ayrılmasaydı da yüz kilo olsaydım..laf olsun diye bizimkisi.yoksa bana yendiğineihityacı olan bir dünya taşıyorum içimde ilerde sağlıklı bir hayat geçirmesi benim elimde.sorumluluk büyük o yüzden hemen herşeyden yiyiyorumBebekte sizde sağlıklı iseniz kilonun bence bir önemi yok hamilelikte alınan kilolar genellikle çabuk veriliyor .Ben yüklemeyi yaptırdıgımda hamilelik şekeri çıktı bende bir yerde okudum hamilelik şekeri olanda kilo almıyormuş erken doğum riskim var bebek kilo alsın diye yiyorum ama yinede iştahsızim birde ben kabızlık ćekmedim Dr ilaç verdi sonra kendiliğinden düzene girdi onun da etkisi olabilir.Allah biliyor ya bebeğim zamanında sağlıkla dünyaya gelsin 100 kilo olsamda umrumda değil sizde takılmayın bence.
Boşver onları sen bebiş nasıl sen ondan haber ver görebildin mi münnoşu??Bendede öyle oldu sanirim canim kilolu degildim simdi tartiya ciktim suratimi astim cikmadan hemsire diyo ne oldu halinmi yokutaniyom ne diyim hahahaha 2.400 fazla ciktim evdekinden olabilir diyo bide diyo sorun degil bisey olmaz durumun nasil falan ne diyim ayi gibiyim halim yok uykum var heryanim agrio bu isvicreliler acaip cinsler ya dogurana kadar calisiyolar bunlarin yuzunden bizde gec rapor aliyoruz sanki herkes onlar gibi olmak zorundaymis gibi biz turk bayanlari cok daha nazliyiz genlerimizde var..
Oh maşallah ne güzel annesi bundan büyük mutluluk yok..yarın da bizim imtihanımız var bakalım nasıl geçecek bizim kontrolümüzTeyzelerimiz biz Drumuzdan geldik simdi. Sat'a göre 29 Hafta 2 günlüğüz :) 35 cm, 1300 gr olmusuz. Keyfimiz cok yerindeymis. Kan akıslarımız kontrol edildi, tansiyon,kilo derken check up gibi oldu yeni Dr'umuzla. Omega 3 ve D vitamini takviyesine basliyoruz. 27. haftadan sonra beyin ve göz gelisimi hızlanırmıs o yüzden omega lazım dedi. Balıkta yemediğimi söyleyince omega yazıyorum dedi. :) Kıs hamilesi oldugumuzdan D vitamini lazım dedi.
Cok hareketli oldugunu söyledim, cok iyi, hareketsiz bebek bizi üzer dedi. Bu haftalarda 20 dk uyuyup, 20 dk uyanırmıs. :)
En son beyfendinin keyfi yerinde annesi masallah dedi, icim rahatladi. Dün gece uyuyamamıstım yine simdi bir cay ictim güzelce erkenden yatıcam kısmetse :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?