2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    372
Ooo canım maşallah size birşey kalmamış almamak için, ne güzel :) keşke benim de böyle düşünenim olsa, annem yapıyor tabi birşeyler de hem alıyor hem el emeği şeyler ufak tefek yine de böyle çok organize bir durum olmadı sizdeki gibi. Manevi olarak yanımızda olsunlar da o da yeter :)
 
Çok Sağol canım, evet benimki de en son 10 gün önceki kontrolde kafasını aşağı dönmüştü doktorum söyledi, seninki gibi, hala o pozisyonda mı bilmiyorum. O yüzden mi acaba o baskılar? Bir de 31 cmdi 10 gün önce, baştan popoya ölçü bu galiba di mi, sormadım ama. Yerimiz daralıyor, göbüşler büyüdü bu sabah daha iyiyim gibi dinlenicem bakalım.
 
Aynı ben... 4:30u gördüm en son.. Karnım nasıl guruldadı gece boyu anlatamam kalktım ne yesem diye düşündüm en az kalori ile atlatabilmek için 1 avuç leblebi attım ağzıma sonra uyumuşum. Ay bir de yatak dar gelmeye başladı sorma, hamile yastığımı falan attım yataktan aşağı, eşimi itekledim biraz falan ama kılı kıpırdamadı
 
Kızlar günaydın.
Pazartesi kontrolüm var. çarşamba da tetenoz aşı günüm var. tetenoz aşımı pazartesi yani 2 gün önce vurdursam bişey olurmu acaba 1 ay dolmamış oluyor 2 gün erken vurulsam . çarşamba günü de izin alıp işten çıkmak istemiyorum.
Yada kontrolü mü çarşambaya da erteleyebilirim aslında doktora söyleyip
 
Veriyor canım benim şirket çok uluslu olduğu için zaten gidip de 2 sene gelmeyenlere alışık ben insan kaynakları ve kendi yöneticim ile anlaştım zaten bilgi verdim ok dediler. Yöneticime (kendisi italyan) ilk söylediğimde 16 hafta mı, çok kısa değil mi sence de dedi, ben kültür şoku tabi :)) evet bence de kısa o yüzden tüm birikmiş yıllık izinlerimi ve süt iznimi toplu kullanıcam dedim benle aynı pozisyonda çalışan bir kız var mesela polonyalı; 2 senedir doğum izninde... Hayat onlara güzel..
 
Bence her ikisini aynı güne ayarla cnm
 
Kızlar ben de ikinciye hamileyim. Ilk bebeğim 16 aylık oldu üç gün önce. Kızıma beşik almıştım ikinci el olarak. Ahşap ve yüksek beşiklerden. Cekmeceli olanlardan. Gel gör ki ilk bebeğimi olduğu için hep yanımızda yatırdık. Zaten beşik sevmedi pek. Toplam bir ay anca yatmıştır. Beşik 3 yaşına kadar kullanılabilirdi ama kızım 10 aylık olunca sürekli besikten atlamaya çalışıyordu. Haliyle biz de korktuk bir daha besikte yatirmadik. Ikinci ye hamile olmama rağmen beşiği üç ay önce attık. Arkadaşımin yeğeni bebekken besikten düşmüş. Beyni hasar almış. Ve sara hastalığı da oluşmuş. Allah bebeklerimizi korusun.
Baby nest yapicam ben de . O daha kullanışlı. Yanımda yatiricam ikinci bebeğimi de zaten. Şimdiki aklım olsa sadece baby best yapar onu kullanırdım. Oğlum olacak inşallah. Bu sene erkek yılı diye biliyordum ama oylamada neredeyse yari yariya çıkmış. Inşallah bebeklerinizi sağ saglim kucağınıza alırsınız.
 
Canım aşı takviminde en az 4 hafta geçmesi gerekir diyor. Ben 10 Ocak-14 Şubat şeklinde vurdurdum. 2-3 gün gecikmeli sıkıntı olmuyormuş ama erken sıkıntıymış sanırım... Riske atma derim...
 
Sen nerde çalışıyorsun cnm merak ettim
 
Merhaba, Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin. Baby nestle yanınızda nasıl yatırıyorsunuz? Yani aynı yatakta mı? Ben, bebeğe zarar veririm diye korkuyorum, uyurken..
 
Çok büyük bir talihsizlik olmuş. Ben daha önce öyle vaka duymamıştım, çok üzücü. Bu tarz durumlarda anne baba bebeğine kahrolurken bir de polis anne babaya ihmal var mı diye tutanak tutuyor. Birkaç kişiden biliyorum çevremden. İnsan gerçekten kahrolur orada bebeğine üzülürken. babynest ler sanki biraz büyüyünce bebek sığmaz gibi görünüyor o yüzden ben almayı düşünmüyorum. Çok kısa vadeli bir çözüm gibi bilemiyorum.
 
Merhaba, Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin. Baby nestle yanınızda nasıl yatırıyorsunuz? Yani aynı yatakta mı? Ben, bebeğe zarar veririm diye korkuyorum, uyurken..
Aynen, aynı yatakta çok daha büyük risk. Bebiş altına doğru gelse ezilir mazallah. Benim yeğenim kocaman beşikte şekilden şekile bir ucundan öbür ucuna dönüyordu uyurken... ayrı bir yerde yatırmak şart..
 
Ben onu düşünmekten uyuyamam ki zaten. En fazla anne yanı beşik olabilir ama o da kısa vadeli çözüm, dönmeye emeklemeye başladı mı hop senin yatağına kolaylıkla geçer, aynı şey gibi görünüyor. Bence de ayrı yatırmak gerek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…