- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
- 598
- Konu Sahibi endless love
-
- #37.881
Gönül tabi ki onu istiyor :) Umarım gönlümüzdeki gibi olurSağlıktan tabiki önemli değil ama hem sağlıklı hem doğal yollarla bebişimizi kucağımıza alsak, ne güzel olur
Büyük ev sorun canım kullanmadığın odaları bile temizlemek zorunda kalıyorsun. İnşallah gönlündeki gibi bir ev alırsınız. Rahatlarsın sende. Kullanılmayan kıyafetleri de paketle ver ihtiyac sahibi birine, buyum şuyum nerde diye sorarsa da zaten giymiyorsun ver dedin ya der geçersin. Beylerin keyfini beklersek daha cok bekleriz.Aslında fark etmez ama nereye vercem,Mesala giymedigi 50den fazla ayakkabı ceket var ve çogu yeni insanlara yararı dokunsun verelim işte diyorum tamam seçeriz diyor sonra soruyorum ben giyerim diyor ama tövbe giymez 10 sene önceki şeyler hayatta üstüne giymez. Ben annemin evinden getirmeden zaten azaltmaya gitmiştim Geldim evlenince baktım giymediklerim yine var dagıttım,Ayakkabı üst baş mont ne varsa buna yaptıramıyorum geçen görümcemle yapcaz bırak giyer yok onuda giyer diyor giymez diyorum yok giyer diyor kafayı yiycektim bildigin. 2 tane giyinme odası var,Ütü odası çamaşır dolu,Her yer valiz eşya yatak yorgan Artık böyle evin içinde basbas bagırasım geliyor. 2Hafta annemin yanına gittim geldim Evi düzene sokamıyorm geri o derece uçtu herşey artık alıp hepsini aşagı atasım var Misafir kabul etmek istemiyorum sırf bu şeyler yüzünden eve, En üst kattayım çatı her gün toz alıyorum inan sana her gün yine toz gübür çünkü saglı sollu inşaat sen birde yazın beni gör aglıyordum Artık günde 3-4 defa balkona su döküp yıkamak zorunda kalıyordum tozdan. Yazında balkonda oturuluyor haliyle Ne yapcam bilmiyorum tek duam ev bulsak bütçemize uygun satın alsakta gitsek ne olur sizde dua edin. Çok seviyorum bu evi mutfagım özelikle hayalimdeki gibi herkes bayılıyor tezgah kısmında cam var dişarıya bakıyorum Kolay kolay bulamam böyle yer ama Çok yoruyor evin işi temizligi flan,Çok düzensiz bir yapısı var ve artık kendi evim olsun istiyorum rabbim nasip ederse
Halsizlik ve sürekli uyku isteği demir eksikliğinin en büyük belirtisi canım ama hamileliğin de belirtisi aynı zamanda :)) ille demir eksikliği olmak zorunda değil yani ama istersen bir baktır ekstra demir kullanmıyormuşsun çünkü. Ben kullanıyorum aylardır her gün bir sıkıntım yok şükür. Çok çektim demir eksikliğinden hamile kalmadan önce canım o yüzden çok iyi biliyorum baya kötü zamanlar geçirmiştim bayılmaya yakın durumlara gelmiştim. Demir hamilelikte almamız gereken en önemli şeymiş, doktorum söylemişti omega-3, magnezyum, d vitamini falan o kadar önemli değil takviye kullanmak zorunda değilsin ama demiri mutlaka kullan dünya sağlık örgütü tarafından da hamilelikte takviye olarak alınması önerilen tek şeymiş böyle demişti yanlış hatırlamıyorsam :)Kızlar özellikle son bir haftadır çok halsiz ve yorgunum. İşyerinde zorlanarak çalışıyorum hiç bişi yapasım gelmiyor, halim yokben sadece decavit kullanıyorum. Ama şu ara kanım mı şekerim mi düşüyor bilemiyorum. Doktora gittiğimde diyeceğim kanıma bir baksın. Belki kan ilacı verir. Şeker yüklemesi de yapılacak zaten. Sizde durumlar nedir bnm gibi olan var mı?
Allah biliyor ya inşallah canımGönül tabi ki onu istiyor :) Umarım gönlümüzdeki gibi olur
Tatil icin süper bir ülke, zürich bizim buraya göre daha pahali cevresi degilde ici hatta bundan dünyaca zengin is adamlari bile sikayetci olmus oteller cok pahali diye adam parayi pecete diye kullaniyo ama ona bile pahali bu ülke. Aynen aynen herseyi görmüssünİsviçre'yi biliyorumKuzenim Zürih'te geçtğimiz yıl 2 defa seyahat etme şansımız oldu. Garibimin park yeri belli, ücret veriyor bir de ona.. Kapımın önüne koyamıyorum yaa diyor.. illa gidip buraya koyacağım diye söyleyip duruyor..
Çöp koysan dışarı polis gelir diyor.. Bugün karton toplama günü falan diye balkondaki kartonları aşağı indirip ordan da çamaşır yıkama günüm geldi diip apartmanın altında ki çamasırhaneye gitmiştik.. Çok şaşırmıştım.. Bu evi değiştireceğim ve makinesi olan bir eve gececeğim diye söylenip duruyor.. Ama ben hayran kaldım.. Kendimi hiç bir yerde o kadar güvende hissetmemişimdir. doğa güzelliği hakkında söyleyecek zaten bir şey yok..
Canim ben iste dakika sayiyorum zaman gecmiyo iki gun once soyledim kadina asiri yorgunum diye hicbirsey demedi demekki normal bi tek bu kez benden kan almadi yoksa surekli verdim bi eksik yoktu sukur ama sen yinede soyle doktora.Kızlar özellikle son bir haftadır çok halsiz ve yorgunum. İşyerinde zorlanarak çalışıyorum hiç bişi yapasım gelmiyor, halim yokben sadece decavit kullanıyorum. Ama şu ara kanım mı şekerim mi düşüyor bilemiyorum. Doktora gittiğimde diyeceğim kanıma bir baksın. Belki kan ilacı verir. Şeker yüklemesi de yapılacak zaten. Sizde durumlar nedir bnm gibi olan var mı?
Ne güzel benim bu evde en sıkıntı çektigim eşya işte,Mesala oturma grubumda L istedim işte gurbettesin misafir istemiyormusun flan dendi alamadım,Ayak uzatma şeyi oluyor ya pufu onu istemedim saolsun kocam ayagımı uzatcam diye istedi toplasan kaç defa uzattı Tv ünitesi sade istedim üstlü istemedim Allahtan o yine benzer bi şekilde aldım,Salon desen ben sadece yemek masası istedim saolsunlar varaklı şatafatlı çok tozlanacak şeyler,Yatak odama inan dolabım sıgmadı kendi eşyalarından dolayı yatagın,Yatak var çoraplık var.Makyaj masası var 2 tane oturma berjer var sanki kaç defa oturduysam yanda konsollar var karşıda büyük bi masa var Delirmemek elde degil bildigin herkes düşman gibi davrandı bana,Şimdide kızımın odasına bir beşik istedim Bide küçük dolap onuda böyle yaptılar yemin ediyorum İsraf ve bana eziyet şimdi kafayı yemek üzereyim eşyalar yüzünden ;(Büyük ev sorun canım kullanmadığın odaları bile temizlemek zorunda kalıyorsun. İnşallah gönlündeki gibi bir ev alırsınız. Rahatlarsın sende. Kullanılmayan kıyafetleri de paketle ver ihtiyac sahibi birine, buyum şuyum nerde diye sorarsa da zaten giymiyorsun ver dedin ya der geçersin. Beylerin keyfini beklersek daha cok bekleriz.Benim evim kutu gibi 2+1 ben bile temizliğinde zorlanıyorum bazen
Demii dengeszlk yapiyor ozellikle ayakkabi giyerken hahha. Sende dikkat et canm. Benm sakarlgmdan cocugumda.olmasa bari. Babasida sakar hahha.tam.oluruzzHahaha o dengesizlik bendede var hamile kaldigimdan beri dikkat etmeye calisiyorum her ah dedigimde annem sesimi 10 metre öteden duysa yine vurdun kendini bi yere dimi vurmasan sasardim derdiaman dikkat et karnini carpmada gerisi sorun degil :)
En güzeli bebeğin kendi beşiğini uyuması beşik seçiminde buna göre davranılmalı o zaman bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Kızımı hiç yanımda yatırmadım hep beşiğinde uyudu sadece ilk 6 ay beşikte salladım hafif.hafif sonra onu da bıraktım kendi kendine uyumayı öğrendi. Ben aynı yatakta yatmayı doğru bulmuyorum hem güvenli değil hemde bebeğin benlik gelişimi içinde kendine ait bir yatakta yatması daha doğru.Eşler içinde en güzeli bu o yatak anne baba yatağı biraz büyüdüğünde ara sıra olabilir belki ama eşler arası özel korunmalı bence.Ama herkesin fikrine saygım sonsuz tabi...
ooy masallah :) Biz 29+3 tük 2 gün önce, 1300 gr dik tam :) Hersey cok normal dedi Dr'umuz :) Masallah, biraz tosuncuk olsunlar ama yaaa :)Sizin kaçtı?az mı normal mi acaba kilosu bilemedim
Haklısın cnmİşte öyle hissedip kendimizi saldıkca iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Hareket normal doğum içinde çok gerekli zaten. Sen yine de zorla azıcık kendini
Uyku süreci düzeni bebekten bebeğe değişiyor kimi bebek daha zor olabiliyor kimi çok gazlı olabiliyor burda annenin ve babanın sabırlı davranışı çok önemli eğer sabırla davranıp uyku eğitimine adapte edilirse her bebek kendi kendine uyumayı kendini sakinleştirmeyi öğreniyor. Rutini tutturmak, sabırla düzeni korumak çok önemli.ben mesela her yere park beşik taşırdım,izne giderken,annemlere giderken. Kanepe koltukta yatırmadım hiç, kızımda beşiğinde hep güvende hissetti. Gittiğim yerlerde tatillerde uyku düzeni bozulmadı çok etkilenmedi. Kısa süreli oturmalara arkadaşlara giderken de ev tipi anakucağını taşıdım yanımda, onda da alışkın olduğu için güzelce uyurdu saati geldiğindeHAKLISIN ARA SIRA SEVMEK ICIN OLABILIR. AMA SUREKLIYE KARSIYIM. BENIM YIGENLERIMI ABLAM GUZEL ALISTIRDI KENDILERI UYUR DEDIGIN GIBI. INSALLAH BENDE UYUTMA ICIN AYRICA BISEYLER YAPMAK ISTEMIYORUM. INSALLAH RAHAT OLUR
Tabi canım olacak bunlar cok normalHaklısın cnmaslında hiç böyle değildim ama sanırım yavru kuş büyüyor diye böyle oluyordur
Haklısın cnmHalsizlik ve sürekli uyku isteği demir eksikliğinin en büyük belirtisi canım ama hamileliğin de belirtisi aynı zamanda :)) ille demir eksikliği olmak zorunda değil yani ama istersen bir baktır ekstra demir kullanmıyormuşsun çünkü. Ben kullanıyorum aylardır her gün bir sıkıntım yok şükür. Çok çektim demir eksikliğinden hamile kalmadan önce canım o yüzden çok iyi biliyorum baya kötü zamanlar geçirmiştim bayılmaya yakın durumlara gelmiştim. Demir hamilelikte almamız gereken en önemli şeymiş, doktorum söylemişti omega-3, magnezyum, d vitamini falan o kadar önemli değil takviye kullanmak zorunda değilsin ama demiri mutlaka kullan dünya sağlık örgütü tarafından da hamilelikte takviye olarak alınması önerilen tek şeymiş böyle demişti yanlış hatırlamıyorsam :)
Aynen cnm inan dakikalar geçmiyor. Bnmde en son verdiğim de bir eksiklik yoktu. Ama o zaman da kendimi böyle hissetmiyordum. Bu gittiğim de bir söyleyim bakalım ne dicek.Canim ben iste dakika sayiyorum zaman gecmiyo iki gun once soyledim kadina asiri yorgunum diye hicbirsey demedi demekki normal bi tek bu kez benden kan almadi yoksa surekli verdim bi eksik yoktu sukur ama sen yinede soyle doktora.
canım benım o kadar yıpratma kndını . bitmiyorsa bitmesin .benım evde buyuk ama esyalarım az ve sade duzenlemıstım. ay sorma benım perdelerde fenaValla ben yetişemiyorum bu ev işlerine ben anlamadım bizim ev mi bu kadar çok dagılıyor batıyor bizmi dagıtıyoruz iki kişi çözmüş degilim Nerdeyse her gün oturma odası süpürüp siliyorum yine aynı toz yine aynı şey mutfak desen her gün süpürülmeden olmuyor zaten,Pazar günüde perdeleri yıkıycam artık simsiyah oldular camlarıda öyle bir bezle silerim tam silememde eşimle birlikte,Ama en çok bizde çamaşır ve ıvır zıvır çok birde eşya çok bu yüzden çok aşırı zorlanıyorum anlatamam yani ;/ Temizle çık 3 gün sonra inanamazsın evin durumuna ne yapcamı şaşırdım vallahi ben
Uyku süreci düzeni bebekten bebeğe değişiyor kimi bebek daha zor olabiliyor kimi çok gazlı olabiliyor burda annenin ve babanın sabırlı davranışı çok önemli eğer sabırla davranıp uyku eğitimine adapte edilirse her bebek kendi kendine uyumayı kendini sakinleştirmeyi öğreniyor. Rutini tutturmak, sabırla düzeni korumak çok önemli.ben mesela her yere park beşik taşırdım,izne giderken,annemlere giderken. Kanepe koltukta yatırmadım hiç, kızımda beşiğinde hep güvende hissetti. Gittiğim yerlerde tatillerde uyku düzeni bozulmadı çok etkilenmedi. Kısa süreli oturmalara arkadaşlara giderken de ev tipi anakucağını taşıdım yanımda, onda da alışkın olduğu için güzelce uyurdu saati geldiğinde
Evet tosuncuk olsunlar ele gelsinler birazooy masallah :) Biz 29+3 tük 2 gün önce, 1300 gr dik tam :) Hersey cok normal dedi Dr'umuz :) Masallah, biraz tosuncuk olsunlar ama yaaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?