2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Büyük ev sorun canım kullanmadığın odaları bile temizlemek zorunda kalıyorsun. İnşallah gönlündeki gibi bir ev alırsınız. Rahatlarsın sende. Kullanılmayan kıyafetleri de paketle ver ihtiyac sahibi birine, buyum şuyum nerde diye sorarsa da zaten giymiyorsun ver dedin ya der geçersin. Beylerin keyfini beklersek daha cok bekleriz. Benim evim kutu gibi 2+1 ben bile temizliğinde zorlanıyorum bazen

Halsizlik ve sürekli uyku isteği demir eksikliğinin en büyük belirtisi canım ama hamileliğin de belirtisi aynı zamanda :)) ille demir eksikliği olmak zorunda değil yani ama istersen bir baktır ekstra demir kullanmıyormuşsun çünkü. Ben kullanıyorum aylardır her gün bir sıkıntım yok şükür. Çok çektim demir eksikliğinden hamile kalmadan önce canım o yüzden çok iyi biliyorum baya kötü zamanlar geçirmiştim bayılmaya yakın durumlara gelmiştim. Demir hamilelikte almamız gereken en önemli şeymiş, doktorum söylemişti omega-3, magnezyum, d vitamini falan o kadar önemli değil takviye kullanmak zorunda değilsin ama demiri mutlaka kullan dünya sağlık örgütü tarafından da hamilelikte takviye olarak alınması önerilen tek şeymiş böyle demişti yanlış hatırlamıyorsam :)

Tatil icin süper bir ülke, zürich bizim buraya göre daha pahali cevresi degilde ici hatta bundan dünyaca zengin is adamlari bile sikayetci olmus oteller cok pahali diye adam parayi pecete diye kullaniyo ama ona bile pahali bu ülke. Aynen aynen herseyi görmüssün camasirhane asagida, evler ufak, kiralar dünya para, sigortamizi kendimiz ödüyoruz, bi yere oyle 10 kisi ailece yemege gitmeye kalksan trdeki gibi maasini birakir cikarsin eger sansin varsa araba parkin vardir yoksa gunluk para aticaksin nerde park varsa oraya park ediceksin, karton gazete günleri var bagliyip kapiya indiriyon, plastik ayri cöpe eger kapinda varsa ekstra sebze cöpü sebzeler oraya, cöp poseti parayla, cocuk parki yok dogru duzgun, cöpleri kapinda konteyner yoksa eger cöp gününde kapiya koyabilirsin dahada su an aklimda olmayan neler aldigimiz nefese vergi ödüyoz cebine patronun koydugu maasi devlet ay ortasi gelmeden geri aliyo ama cok sükür allah icin güzel bi ülke ve insan haklari, hukuk var ve dedigin gibi kendini en guvende hissedecegin ülkelerden biri burasi icimiz rahat o konuda huzurluyuz. Birde insanlara dikkat ettinmi hepsi soguk mutsuz günes yok essek gibi calis devlete ver robotsun bu ülkede bi saat ise gitsen eve ölü gibi geliyorsun ben türkiyemin gözünü seveyim :)

Canim ben iste dakika sayiyorum zaman gecmiyo iki gun once soyledim kadina asiri yorgunum diye hicbirsey demedi demekki normal bi tek bu kez benden kan almadi yoksa surekli verdim bi eksik yoktu sukur ama sen yinede soyle doktora.

Ne güzel benim bu evde en sıkıntı çektigim eşya işte,Mesala oturma grubumda L istedim işte gurbettesin misafir istemiyormusun flan dendi alamadım,Ayak uzatma şeyi oluyor ya pufu onu istemedim saolsun kocam ayagımı uzatcam diye istedi toplasan kaç defa uzattı Tv ünitesi sade istedim üstlü istemedim Allahtan o yine benzer bi şekilde aldım,Salon desen ben sadece yemek masası istedim saolsunlar varaklı şatafatlı çok tozlanacak şeyler,Yatak odama inan dolabım sıgmadı kendi eşyalarından dolayı yatagın,Yatak var çoraplık var.Makyaj masası var 2 tane oturma berjer var sanki kaç defa oturduysam yanda konsollar var karşıda büyük bi masa var Delirmemek elde degil bildigin herkes düşman gibi davrandı bana,Şimdide kızımın odasına bir beşik istedim Bide küçük dolap onuda böyle yaptılar yemin ediyorum İsraf ve bana eziyet şimdi kafayı yemek üzereyim eşyalar yüzünden ;(

Hahaha o dengesizlik bendede var hamile kaldigimdan beri dikkat etmeye calisiyorum her ah dedigimde annem sesimi 10 metre öteden duysa yine vurdun kendini bi yere dimi vurmasan sasardim derdi aman dikkat et karnini carpmada gerisi sorun degil :)
Demii dengeszlk yapiyor ozellikle ayakkabi giyerken hahha. Sende dikkat et canm. Benm sakarlgmdan cocugumda.olmasa bari. Babasida sakar hahha.tam.oluruzz

En güzeli bebeğin kendi beşiğinde uyuması beşik seçiminde buna göre davranılmalı o zaman bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Kızımı hiç yanımda yatırmadım hep beşiğinde uyudu sadece ilk 6 ay beşikte salladım hafif.hafif sonra onu da bıraktım kendi kendine uyumayı öğrendi. Ben aynı yatakta yatmayı doğru bulmuyorum hem güvenli değil hemde bebeğin benlik gelişimi içinde kendine ait bir yatakta yatması daha doğru.Eşler içinde en güzeli bu o yatak anne baba yatağı biraz büyüdüğünde ara sıra olabilir belki ama eşler arası özel korunmalı bence.Ama herkesin fikrine saygım sonsuz tabi...

HAKLISIN ARA SIRA SEVMEK ICIN OLABILIR. AMA SUREKLIYE KARSIYIM. BENIM YIGENLERIMI ABLAM GUZEL ALISTIRDI KENDILERI UYUR DEDIGIN GIBI. INSALLAH BENDE UYUTMA ICIN AYRICA BISEYLER YAPMAK ISTEMIYORUM. INSALLAH RAHAT OLUR

HAKLISIN ARA SIRA SEVMEK ICIN OLABILIR. AMA SUREKLIYE KARSIYIM. BENIM YIGENLERIMI ABLAM GUZEL ALISTIRDI KENDILERI UYUR DEDIGIN GIBI. INSALLAH BENDE UYUTMA ICIN AYRICA BISEYLER YAPMAK ISTEMIYORUM. INSALLAH RAHAT OLUR
Uyku süreci düzeni bebekten bebeğe değişiyor kimi bebek daha zor olabiliyor kimi çok gazlı olabiliyor burda annenin ve babanın sabırlı davranışı çok önemli eğer sabırla davranıp uyku eğitimine adapte edilirse her bebek kendi kendine uyumayı kendini sakinleştirmeyi öğreniyor. Rutini tutturmak, sabırla düzeni korumak çok önemli.ben mesela her yere park beşik taşırdım,izne giderken,annemlere giderken. Kanepe koltukta yatırmadım hiç, kızımda beşiğinde hep güvende hissetti. Gittiğim yerlerde tatillerde uyku düzeni bozulmadı çok etkilenmedi. Kısa süreli oturmalara arkadaşlara giderken de ev tipi anakucağını taşıdım yanımda, onda da alışkın olduğu için güzelce uyurdu saati geldiğinde

Haklısın cnm bende zaten Demir eksikliği oldugunu düşünüyorum önceden böyle değildim ama bu aralar elim ayağım tutmuyor resmen dediğin gibi bayılacak gibi oluyorum. Neyseki 4 gün sonra şeker yüklememiz var o zaman bunu da söyleyeceğim.

Canim ben iste dakika sayiyorum zaman gecmiyo iki gun once soyledim kadina asiri yorgunum diye hicbirsey demedi demekki normal bi tek bu kez benden kan almadi yoksa surekli verdim bi eksik yoktu sukur ama sen yinede soyle doktora.
Aynen cnm inan dakikalar geçmiyor. Bnmde en son verdiğim de bir eksiklik yoktu. Ama o zaman da kendimi böyle hissetmiyordum. Bu gittiğim de bir söyleyim bakalım ne dicek.

canım benım o kadar yıpratma kndını . bitmiyorsa bitmesin .benım evde buyuk ama esyalarım az ve sade duzenlemıstım. ay sorma benım perdelerde fena ama artık doguma yakın bırılerını tutucam temızlık ıcın.sen hıc kafana takma cnm sıkma tatlı canını dünya işi bitmez bitirebileni de görmedim henüz :)

GECEN GUN ARKADASIM DEDI KI. SUREKLI YER DEGISTIRME YAP. MESELA BAZEN KANEPEDE BAZEN HALIDA BAZEN YATAGINDA. TABI GECELERI KENDI YATAGINDA AMA GUNDUZ DEGISTIRME YAP KI YERINI ARAMASIN SENI RAHATSIZ ETMESIN DEDI. BILMIYORUM KI NASIL DOGRU KARAR VEREMEDIM

ooy masallah :) Biz 29+3 tük 2 gün önce, 1300 gr dik tam :) Hersey cok normal dedi Dr'umuz :) Masallah, biraz tosuncuk olsunlar ama yaaa :)
Evet tosuncuk olsunlar ele gelsinler birazmaşallah kuzular ballar kaymaklarrrrr

Tabii canim, her yerden bisiler sıkıstırıyorlar onu ye bunu ye diye. Annem her gün sebze corbası sokuyor zorla agzima, birde azarliyor yeterince sebze yemiyorsun zaten diye :) Torunlar pek kıymetli arkadaslar, annemle babam evime göndermiyor bizi, dogumdan sonrada en az 5-6 ay burdasın diyorlar, sorsan evim 2 sokak asagida :) Babam gidip kendi evlerinede bebek odası siparisi vermis. :))))) Artık senden sonrada tüm bebekler kullanır diyor :) zaten yürümeye baslasin siz bırakıp gidiceksiniz beni ilgilendirmez diyor :) Babamla 31 sene sonra kavgalar gözüküyor bize :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…