- 2 Eylül 2016
- 2.657
- 1.136
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #38.821
6 ayinin bitmesine 5 gun kalmis 5 gun sonra 6. Ayini tamamen bitirip 7 ye giriyorsun. 95 gunun kalms doguma.e 95 gun 3 ay 5 gun olduguna gore :) ordan hesapliyorum canm ben.Günaydın kızlarrrr :) Ben bir şey sormak istiyorum işin içinden çıkamadım çünküBen 26 + 4 günlük hamileyim yani 27 haftalık hamileyim. Kaç aylık oluyor
Hamilelikte şeker diyeti öncesi açlık şekerim 70 lerdeydi. Belki o yüzden bana özellikle söylemiştir, 70'in altına düşme riski var diye. Diyet sonrası açlık şekerim 90-100, ara öğünü atlarsam 80lere düşüyor. Tokluğumda 110-120 bazen kaçırırsam artıyor. Asıl olay zaten şeker seviyesini belirli bir düzeyde tutmak. İniş çıkışları önlemek. Bence senin şeker seviyen de dengelenmiş ondan böyle sonuçlar alıyorsun.Benimde tam tersi tokluk sekerim hep iyi ama sabah aclik degerim yuksek 90-100 arasi degisiyor. Aclik sekerimi nasil dusurecegim bilemedim ya, dun biraz diyetin disina ciktim ama tokluk sekerlerim hep 110 felan cikiyodu. Bu sabah bir baktim aclik sekerim 100ufak capli krize girdim bu ne yaaaa herkes tokluk sekerinden muzdarip, ben ise aclik persembe gunu asm de aclik kan sekerime de bakilacak, bakalim orada ne cikacak
Hosgeldin tekrar :) ben istrahatte oldgm icin buranin bekcisi oldum.hafta ici cosuo hanimlar. Haftasonu skiliorum kmse yazmio:) ben smdilik 138 lik 1 numara prima attim eve, lansinoh gogus ucu kremi aldm, sudocrem psik kremi aldim, lansinoh elektrikli ciftli sut sagma aldim, popocugu icin pamuk falan, buhar maknesi gogus kalkani falan duruma gore alirim gerek gormedim... Baska varsa yazariz daha :)Günaydın hanımlar şöyle baktım da yaklaşık 1 aydır hiç yazamadım size hiç olmadık dönemde işlerim bir anda patlak verdi resmen anam ağladı atlattık hayırla inşallah yine rutine bindik gibi ama takipteydim hep okumaya çalıştım iyi haberlerinizle mutlu oldumgerçi siz benim yokluğumu fark etmediniz ama sağlık olsun yolumuz bir artık daha sık buralarda olmak istiyorum alışverişe yeni başladım ve hiç anlamadığım konular geriye bezdir kremdir gibi bebek bakım ürünleri araba puset gibi eşyaları buhar mk, süt sağma vs hiç bişey yok . bebeğimizin oda takımı ve kıyafetleri banyo malzemeleri bir de benim pijama gecelik vs ler tamam o kadar
Merhaba canım, yaşın henüz çok genç ve daha çok yeni evlisiniz. Fizyolojik olarak da bir sıkıntın yokmuş, ne güzel. Dolayısıyla panik yapmana gerek yok. Ne zaman en hayırlısıysa o zaman gelecektir. Biraz sabır ve zaman gerekiyor sanırım sadecekızlar merhaba ben 8 aydır evliyim çocuk istiyoruz fakat hala olmadı muayene olduk bir sorun çıkmadı kafayı yicek gibiyim 19 yaşındayım. her yere mesaj attım bi cevap veren beni rahatlatan yok bana yardımcı olurmusunuz lütfen ve çocuk yapmak için extra bi ilaç klomen felan kullansam sakıncası olurmu bildiğiniz ne varsa yardımcı olurmusunuz arkadaşlar(
Ay çok şükürTeşekkürler..
Amiiin aminEvet canım tipik olarak böyleymiş ortalama olarak, tabi hamilenin kendi bedensel özelliklerine göre biraz da olsa oynayabilir; ben minyon biri olarak mesela sıvı hacmim belki o kadar artmıyordur ya da mesela göğüslere 1 kilo alacağımı hiç zannetmiyorum malesef, keşke alsamama plesanta, amniyon sıvısı, bebek falan benzer ağırlıklarda oluyor. Annenin kendi depoları ise çok farklılık gösteriyor. Hamileliğinde 10 kilo almış ve 20 kilo almış kişiler arasındaki en büyük fark anne depoları yani kendine aldığı kilolar Allah çok aldırtmasın
Yanıltmak gibi olmasın canım ama bence 6,5 ay değil, 6 ay 1 günlüksünAy çok şükürTeşekkürler..
ee canım 24 hafta 6 ay ediyor. 2 hafta daha ekleyince 6.5 dolmuş oluyor. Senin hesabını anlayamadımYanıltmak gibi olmasın canım ama bence 6,5 ay değil, 6 ay 1 günlüksünbenden 3 gün sonrasın ordan hesapladım :) ayy çok karışık bu yaa
Ayy ne güzell, keşke benim de büyüseAmiiin aminVallahi benim göğüsler normalde 85 beden zaten hiç küçük değillerdi yani, şuan 2 kilo bile almış olabilirler
Canım ilerleyen zamanlarda yine küçülüyormuş kiAyy ne güzell, keşke benim de büyüsetek umudum hamilelikti onda da olmadı...
Gün icindeki aclik sekerim iyi, sadece sabah aclik sekerim yuksek gibi. Tokluk sekerim 95 -120 arasi degisiyor mesela. Ama nedense sabahlari aclik sekerim 90 altina dusmuyor. Soktorumda 95in altinda olmasininistiyoriz dedi sabah aclik sekeri icin. Yine dedikelrine de dikkat edecegim canim, tesekkurlerHamilelikte şeker diyeti öncesi açlık şekerim 70 lerdeydi. Belki o yüzden bana özellikle söylemiştir, 70'in altına düşme riski var diye. Diyet sonrası açlık şekerim 90-100, ara öğünü atlarsam 80lere düşüyor. Tokluğumda 110-120 bazen kaçırırsam artıyor. Asıl olay zaten şeker seviyesini belirli bir düzeyde tutmak. İniş çıkışları önlemek. Bence senin şeker seviyen de dengelenmiş ondan böyle sonuçlar alıyorsun.
Yine de düşürmek istiyorsan ara öğünü yemeklerden 1,5 - 2 saat önce ye. Suyunu önceden iç, ölçüme yarım saat kala su içme. Ara ögünden sonra atıştırma yapma. Ana yemek süren 20 dk.'yı geçmesin. Tokluk ölçerkende ana yemekten sonra ölçüme kadar bir şey yeme. Bana şeker ölçümünde bunlara dikkat edilmesi gerektiğini söylemişlerdi. Belki işine yarar.
Kan sonuçların da güzel çıkar inşallah. Bakalım oradakiler ne diyecek.
Canım işte hafta hesabı ile ay hesabı tutmuyor ya 4 hafta 28 gün ama 1 ay 30 ya da 31 gün o yüzden bu ekstra günler yanıltıyor. Mesela hafta olarak düşünürsek toplam hamilelik süreci olan 40 hafta senin yaptığın gibi 4e bölünce 10 aya denk geliyor 9 değil o yüzden 4e bölüp söyleyince hep fazla çıkıyoree canım 24 hafta 6 ay ediyor. 2 hafta daha ekleyince 6.5 dolmuş oluyor. Senin hesabını anlayamadım
Benimki büyüdüğüyle kalsa çok iyi olur, kar kardırCanım ilerleyen zamanlarda yine küçülüyormuş kiBenimki eski halini alsın yeter Daha da küçülmesin tabi, böyle de kalmasın
Ben bezi markettem 0 ve 1 numara ufak paket alcam. Sonra duruma gore alirim stoklarim diyorum. Gogus kalkanini bende lazim olursa alacagim. Lansinoh gogus ucu kremi ve pedi felan aldim. Benimde eksiklerim baya azaldi. Bu hafta ici eminonune de gidecegim, eksiklerimi baya baya tamamlarim. Sonra da eglenceli isler kalacak, susler hediyeler vs.Hosgeldin tekrar :) ben istrahatte oldgm icin buranin bekcisi oldum.hafta ici cosuo hanimlar. Haftasonu skiliorum kmse yazmio:) ben smdilik 138 lik 1 numara prima attim eve, lansinoh gogus ucu kremi aldm, sudocrem psik kremi aldim, lansinoh elektrikli ciftli sut sagma aldim, popocugu icin pamuk falan, buhar maknesi gogus kalkani falan duruma gore alirim gerek gormedim... Baska varsa yazariz daha :)
Canım işte hafta hesabı ile ay hesabı tutmuyor ya 4 hafta 28 gün ama 1 ay 30 ya da 31 gün o yüzden bu ekstra günler yanıltıyor. Mesela hafta olarak düşünürsek toplam hamilelik süreci olan 40 hafta senin yaptığın gibi 4e bölünce 10 aya denk geliyor 9 değil o yüzden 4e bölüp söyleyince hep fazla çıkıyorben son adet tarihimden hesaplıyorum benimki 16 ağustos mesela; dolayısıyla 16 şubat gibi 6.ayımı doldurdum ve 4 gün geçti üzerinden; yani 6 ay 4 günlüğüz bu benim hesaba göre toplam hamilelik 9 ay 1 hafta ediyor. Ayy kafanızı karıştırmış gibi olmayayım ama bu bana daha mantıklı geliyor kendi kafamda
Günaydınn, burası da yağmurluGünaydın kızlar:) hava ne kadar iğrenç ( İstanbul )
İnsanın ruhu daralıyor bu ne yağmur
Hoşgeldin cAnım valla aklımdaydın.Günaydın hanımlar şöyle baktım da yaklaşık 1 aydır hiç yazamadım size hiç olmadık dönemde işlerim bir anda patlak verdi resmen anam ağladı atlattık hayırla inşallah yine rutine bindik gibi ama takipteydim hep okumaya çalıştım iyi haberlerinizle mutlu oldumgerçi siz benim yokluğumu fark etmediniz ama sağlık olsun yolumuz bir artık daha sık buralarda olmak istiyorum alışverişe yeni başladım ve hiç anlamadığım konular geriye bezdir kremdir gibi bebek bakım ürünleri araba puset gibi eşyaları buhar mk, süt sağma vs hiç bişey yok . bebeğimizin oda takımı ve kıyafetleri banyo malzemeleri bir de benim pijama gecelik vs ler tamam o kadar
hoşbuldum canım valla iş yoğunluğu azaldı ya artık burdan bakar bakar alırım ufak ufak Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinHosgeldin tekrar :) ben istrahatte oldgm icin buranin bekcisi oldum.hafta ici cosuo hanimlar. Haftasonu skiliorum kmse yazmio:) ben smdilik 138 lik 1 numara prima attim eve, lansinoh gogus ucu kremi aldm, sudocrem psik kremi aldim, lansinoh elektrikli ciftli sut sagma aldim, popocugu icin pamuk falan, buhar maknesi gogus kalkani falan duruma gore alirim gerek gormedim... Baska varsa yazariz daha :)
maşallah canım farkındayım ne annen ne sen durmuyorsunuzHoşgeldin cAnım valla aklımdaydın.
Nasıl gidiyor yavrucuk nasıl?
Ben aklıma gelen her şeyi aldım nerdeyse. Ama şöyle bi toparlayıp ne eksik bi bakmam gerek. Amaan internet sağolsun o ıvır zıvırlar hep alınıyor ordan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?