2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Ben bir sorayım doktora ya yarın korkmaya başladım. sabah bir bardak greyfurt/portakal karışımı içtim. dünde nar suyu içmiştim. yarın da portakal sıkar kesin eşim. ben diyorum sıkma zarar olur diyorum . akşam oluyor akşamda sıkıp getiriyor akşamları nadir ama bazen.. diyorm içmicem, kızıyor bana zarar olmaz iç iç diyip duruyor vitamin bunlar diyor gaza geliyorm içiyorum. doktor tembihlesin onu bi yarın olsun da şikayet edim biraz kocamı hergün böyleyiz ya kaç aydır. ay ben zarar mı yapıyorum ya aklm çok kaldı yarını beklemesem de arasam mı doktoru. yada beklim vazgeçtim

Artık içmişsin zaten yarını bekle bence Yarına kadar da içme en iyisi

Benimki de vitamin vitamin diye meyveleri yedirdi her akşam. Gündüz de ye muhakkak diye tembihliyordu. Ama ben akşamları çok yiyordum kuzum. Soyup soyup getiriyordu. 4-5 çeşit meyve. Full şeker olduğunu düşününce şekerim iyi bile çıkmış diyorum. Aramaba gerek yok ya yüklemen de iyi çıkmıştı senin herhalde. Aşırı abartmadan ye iç işte sen yine. Eşine de anlatırsın durum böyle böyle diye. Yine soysun sıksın ama azar azar yapsın

Aynen bende gördüm intgramda beni geçmiş ben büyük derdim benimkine hahahahh maşallah HappyMommy Yetiştim sana
Benimki baya baya kucuk kizlar, sizinkilerin yaninda 5aylik falan kalir benim one degil de yanlara dogru galiba ay bilemedim neyse baya rahatim yani namaz kiliyorum egilip kalkiyorum sorun olmuyo bole devam edebilirim
Masalllaaaaaahhhhh ya ben koyamiyorum nedense, evde cekip cekip arkadaslarima atiyorum ama sosyal medyaya koyamiyorum cekiniyorum ne bilim disari cikarken bile bol bisiler giyiyorum gobisimi kimse goremiyo hatta senin gobek cikmamis diyorlarsize özel resim atarim
Sonuclarimi gostermek icin mi gittin canim endokrine? Neler dedi bize de azicik tüyo ver

Kızlar maşallah epey konuşmuşsunuz okumaya yetişemedim  maşallah göbüşlere bizlerde görelim fotoğrafları bizde isteriz yarın kontrolüm var hem peritonojiye hemde kendi Dr ma bakalım nasılmış bizim yaramaz hiç uyumuyor sürekli haraket halinde

Bencede senin sekerin yok abartmadan yiyebilirsin ama taze sikilmis meyve sulari hicte masum degil. Bir bardak portakal siyundaki c vitamini, bir sap maydanozdaki c vitaminine esdeger. Sen dusun yani gereksiz seker oranini portakaldaki ben normaldede asiri meyve tuketmiyorsum meyve sekerinden cekindigimden olculu yerdim ama simdi diyetle birlikte tamamen olculu yemeye basladim. Gunde maksimum iki porsiyon meyve yiyorum yani 2 adet meyve oluyor, o da tabi ara ogunlerde yarim porsiyon olarak dagiliyor yaninda da sut yada yogurt yiyorum boylece sekeri dengeliyor. Sende meyvelerden sonra sut veya yogurt tuket canim uzmanlar hep bu sekilde oneriyor.

B
Bizde yarın gidicez doktora özledik oğlumuzu hareketli bugün bayağı hepiniz hafta başı bol tekmeli olsun dediniz dualarınız kabul oldu şimdi içten gıdıklıyo

Perinatolojiye neden gideceksin canim?
Uykum geliyo ya bitmeyen mesai yapmışlar
Ay bu ara banada ara ara uyku bastiriyo ama uyumuyorum uykuyu hic sevmem hele gunduz hic sevmem. Gece uykusu yetiyo banane diyorum simdiden aliatiriyorum kendimi uykusuz gunlere

Oyle kuzum. Akilli bidiklarimizz. Benmkide ustune yatinca tepiniyo ama orali olmuyorum. Guclu vursa ciddi olduguna inanicam ama malesef hahhaa. Bencede ben ruyamda görürüm anca :))) karnmda belli ne oldugu. Tekmeler guclu degil ama gece gundurz icerde donup duruyor. Ins uykusundda falan donuyodr. Yoksa gunduz de yatmiyo bu minnak. Bizde ayni kafa 2 sene olmasn okul bitsin falan dedik. Oda 3 ay dayanabildm. Esim cocuk istiyorum dedi ben dünden hazir. Ama minnak nerseyse 5 aya yakin bekletti korkuttu annesini. Bastan belliyms bu kizce. Nazli minnak

Perinatolojiye neden gideceksin canim?

Ay bu ara banada ara ara uyku bastiriyo ama uyumuyorum uykuyu hic sevmem hele gunduz hic sevmem. Gece uykusu yetiyo banane diyorum simdiden aliatiriyorum kendimi uykusuz gunlere
Maşallahhh bebişlerimize inş.güzel haberler ve pozlarla döneriz

Benim gittiğim endokrin doktorunu ve diyetisteni anımsıyorsan pek güven vermedi açıkçası. Normalde 1 martta sonuç gösterecektim ama başka doktora bu haftaki tüm ölçümlerle bir gideyim dedim. Değerlerim hep normalmiş, sadece 2 kere yüksek değerim var. Biri simit biri sarma yediğim gün 1. Saatler. Doktor diyabet bile diyemeyiz bu tabloya ama diyetine dikkat etmen lazım dedi. Tatlı, hamurişi, pilav, makarnayı kes, meyve ve ekmeği az tüket dedi. Açlık 100ü tokluk 2. Saat 140ı geçince risk dedi. Olması gereken açlık 95 2. Saat 120nin altı dedi. Limitlerim 95-120 yani. Arada tek tük yükselişler olabilirmiş. Genele bakmak gerekiyor. Doğumdan 3-4 ay sonra da şekere bakılıyormuş kalıcı bir durum mu diye. Genelde geçiyormuş zaten ama senin de aklında olsun, doğumdan sonra bir kontrole git endokrine 3-4 ay sonrasında.

Ay canımm Allahın izniyle daha vaktimiz var yaparız.
inşallah canım

canım sen bilirsin ama gecelik çok alma.benim oturduğum yerde heryer cayır cayır kaloriferli.ona rağmen önceki doğumumda gecelik kullanamadım.sezeryan olduğumdanmı bilmiyorum bacaklarım karnım alt tarafım çok üşüdü.resmen karnımın içi üşüyordu.bide açık rengide ben çok kullanışlı bulmuyorum.ben bordo yada kırmızı bakıyorum.yani bence alt üst pijama daha kullanışlı.bide ben hastanede ne sütyen nede emzirme atleti kullanabilmiştim.zaten emzırcem dıye cebelleşiyorsun.askısı lastıklı atletler var.yanı normal günlük atlet.ben hastanede onları kullanmıştım çok rahat oluyor.bide yüksek belli iç çamaşırı tercih etmek lazım.tabı sezeryan ıçın bu bahsettiğim
canım nasıp olursa ben 1-2 haftaya tamamlamak istiyorum.deterjan falan aldım.ama işin başına geçipde bi eşyaları yıkayıp utulıyemedım

Bana inanmaz ben anlatsam zararmış dersem yok öyle bişey der c vitamini ye bol bol der yine sıkar sıkar getirir.ben söylim doktora kendi duysun. sabah ful büyük bardak içiyorum zaten. akşamlarıda bazen sıkıyor koca bardağa. yada dilimleyip getiriyor.yüklemem 120 çıktı sabah açlık. 50 lik yaptı. sadece bu. sorun yok iyi dedi.problm yok dedii. bende ona güvenerek dikkat etmiyorum fazla. siz baya dikkat ediyorsunuz herşeyinize.evet azaltim ben akşamları sıkma diye tembihlim en azından yada soymasın çeşit çeşit. konuşim bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…