- 1 Kasım 2013
- 3.220
- 2.818
- 333
- Konu Sahibi endless love
-
- #39.001
Canım ben hacışakir granül aldım, kendi kıyafetlerimizde denedim erimedikızlar bebek detarjanı ne aldınız ya da ne almayı düşünüyorsunuz? özellikle tecrübeli anneler ne kullandınız daha önce?
İnşallah görürüz ahahahaÖnümüzü görsek bari
Kızlar maşallah epey konuşmuşsunuz okumaya yetişemedim maşallah göbüşlere bizlerde görelim fotoğrafları bizde isteriz yarın kontrolüm var hem peritonojiye hemde kendi Dr ma bakalım nasılmış bizim yaramaz hiç uyumuyor sürekli haraket halinde
inşallah bakalım bi kaç gün deneyim sonuçları yazarım ne zormuş şeker ya allah herkesn şifasını versin insan ne yiyeceğini ne içeceğini şaşıyo hamileyken hele daha zor allah başka dert vermesin bunada şükür :)Tarcın iyi geliyor canım şekeri dengeliyor. Dene görürsün faydasını inşallah
Canim banada arkadaslarim dalan roxy toz onerdiler hep. Son suyuna da sirke karistryolarmis. Suan onu alacagim bende.kızlar bebek detarjanı ne aldınız ya da ne almayı düşünüyorsunuz? özellikle tecrübeli anneler ne kullandınız daha önce?
Öyle tabi. Allah şifasını versininşallah bakalım bi kaç gün deneyim sonuçları yazarım ne zormuş şeker ya allah herkesn şifasını versin insan ne yiyeceğini ne içeceğini şaşıyo hamileyken hele daha zor allah başka dert vermesin bunada şükür :)
Canım benim kilon gayet güzel aslında hiç almadan da olmaz. Ben 4 5 kilo aldım ama kilom fazla ondan az aldım.
Az kaldı artık bundan sonra hazırlık temizlik hop diye geçer. Son bir ayımızda da rahat rahat bekleriz inşallah
Ayyy anneme dedim aynısını çok da istedim;
' neee sıçar mı?' Dedi
Ben ikisinden de üçer paket aldım. Bir de o kare pamuklardan aldım ama bizde alışkanlık oldu yeğenleri falan da ıslak mendilleri yıkayıp kullanıyoruz. Islak mendili kullanırken de öyle kullanırım sanırım.
Canım öncelikle narı diyim. Ben deli gibi yiyordum. Arkadaşımın doktoru kendisine yasaklamış kasılmaya sebep oluyo diye.
Greyfurta da Yen'i başladım iki üç gündür bi küçük boy yiyorum.
Bu arada meyvelerin porsiyonuna dikkat etmek lazım. Sen suyunu içerek porsiyonu artırmış oluyorsun. Bu da sırf şeker açısından değil kalori alımı açısından da sakıncalı bence.
Ben bir sorayım doktora ya yarın korkmaya başladım. sabah bir bardak greyfurt/portakal karışımı içtim. dünde nar suyu içmiştim. yarın da portakal sıkar kesin eşim. ben diyorum sıkma zarar olur diyorum . akşam oluyor akşamda sıkıp getiriyor akşamları nadir ama bazen.. diyorm içmicem, kızıyor bana zarar olmaz iç iç diyip duruyor vitamin bunlar diyor gaza geliyorm içiyorum. doktor tembihlesin onu bi yarın olsun da şikayet edim biraz kocamıhergün böyleyiz ya kaç aydır. ay ben zarar mı yapıyorum ya aklm çok kaldı yarını beklemesem de arasam mı doktoru. yada beklim vazgeçtim
O model kocadan bende de var. Üstelik meyvenin şeker oldugunu biliyorum, akşam saatlerinde alınan karbonhidrat zaten direkt kilo yapıyor. Ama gel de bunu eşime anlatBenimki de vitamin vitamin diye meyveleri yedirdi her akşam. Gündüz de ye muhakkak diye tembihliyordu. Ama ben akşamları çok yiyordum kuzum. Soyup soyup getiriyordu. 4-5 çeşit meyve. Full şeker olduğunu düşününce şekerim iyi bile çıkmış diyorum. Aramaba gerek yok ya yüklemen de iyi çıkmıştı senin herhalde. Aşırı abartmadan ye iç işte sen yine. Eşine de anlatırsın durum böyle böyle diye. Yine soysun sıksın ama azar azar yapsın
Aynen benim de gebelik için başladılar. Bir arkadasımın da o sekilde olmus, dogumdan sonra dozu düsürerek yavas yavas bıraktırmıs doktoru. Ben de her ay kontrole gidiyorum endokrine, dogumdan sonra da giderim bakalım ne diyecek, nasıl kesecek..Gebelikte tiroid ilacına başlayanlar vardı aramızda. Bugün endokrin doktoruma danıştım. Öncelikle kendi seviyemi belirteyim. Normalde tiroid sıkıntım yoktu. İlk haftalarda 3,56 tsh ım için 25mg levotiron başlamıştık. Şu an aynı doz devam ediyorum, 1,50lerde seyrediyor değerim. Doktor benim durumum için doğumla birlikte ilacı kesmemi, doğumdan 6 hafta sonra muhakkak tekrar tsh ıma baktırmamı söyledi. Sizler de kontrollerinizde doktorunuza ne zaman kesmeniz gerektiğini ve doğumdan sonra izlemeniz gereken yolu doğum öncesinde muhakkak doktorunuza danışın.
Aa bana da o granül sabunu onermislerdi camasır icin, erimiyor mu?Canım ben hacışakir granül aldım, kendi kıyafetlerimizde denedim erimedi
Chicco sıvı deterjan aldım şimdilik.
Ama etrafımdaki tecrübelilere sordum; dalan roxy i önerdiler. O da sabunmuş ama kıvamı bizim matik deterjanlar gibiymiş.
Çevremdeki marketlerde bulamadım, internetten alıcam artık.
Canım yarım yarım iyi bence. Su içiyorum karıştırıyorum deyince çok gibi algıladım. Ölçün gayet iyi. Bu arada narda ananasta bu etkiler varmış. Ama kararında olunca bi sorun olmaz bence. Az az yiyorum bende.Ayyyy . aylardır kendime kalorimi yüklüyorum ben şimdi boş yere. kasılma hiç olmadı dahaca narın yarısı greyfurtun da yarısını sıkıp içiyorum hergün. bir bardak ediyor tam.
Ben kesin ondan kilo aldım bu ay o kadar ,2 kilo almışımO model kocadan bende de var. Üstelik meyvenin şeker oldugunu biliyorum, akşam saatlerinde alınan karbonhidrat zaten direkt kilo yapıyor. Ama gel de bunu eşime anlatVitamin bu vitamin diye diye yedirdi bana meyveleri. Sadece ilk 50'lik yükleme öncesi akşam yemedim. Belki de ondan yüksek çıkmıştı. O yüksek cıkınca direkt dedim yemeyecegim meyve falan diye. Gene ikna olmasa da 100'lük yüklemeye kadar dayandı. 100'lükte bi şey cıkmayınca gene başlayalım akşam meyve yemeye diyor
Aynen benim de gebelik için başladılar. Bir arkadasımın da o sekilde olmus, dogumdan sonra dozu düsürerek yavas yavas bıraktırmıs doktoru. Ben de her ay kontrole gidiyorum endokrine, dogumdan sonra da giderim bakalım ne diyecek, nasıl kesecek..
Aa bana da o granül sabunu onermislerdi camasır icin, erimiyor mu?
Ayy bizimki de Derin teyzesi :) Derin MilenaEvet canımmm.. Birbirimizi takip etmeye devam edelimBu arada benimki de kız ve adı Derin olacak. İsimleri bile birbirine çok yakın
Öncesinde sorman lazım. Bana bu değerler için doğumla birlikte keseceksin dedi. Yani doğum sonrası içmeyeceğim. 6 haftada tekrar bakılıp değerlendirilmesi gerekiyormuş. Ama tabi eğer çok yüksekse değerler belki yavaş yavaş bıraktırmıştır ona doktoru. Önden sormak lazım.O model kocadan bende de var. Üstelik meyvenin şeker oldugunu biliyorum, akşam saatlerinde alınan karbonhidrat zaten direkt kilo yapıyor. Ama gel de bunu eşime anlatVitamin bu vitamin diye diye yedirdi bana meyveleri. Sadece ilk 50'lik yükleme öncesi akşam yemedim. Belki de ondan yüksek çıkmıştı. O yüksek cıkınca direkt dedim yemeyecegim meyve falan diye. Gene ikna olmasa da 100'lük yüklemeye kadar dayandı. 100'lükte bi şey cıkmayınca gene başlayalım akşam meyve yemeye diyor
Aynen benim de gebelik için başladılar. Bir arkadasımın da o sekilde olmus, dogumdan sonra dozu düsürerek yavas yavas bıraktırmıs doktoru. Ben de her ay kontrole gidiyorum endokrine, dogumdan sonra da giderim bakalım ne diyecek, nasıl kesecek..
Aa bana da o granül sabunu onermislerdi camasır icin, erimiyor mu?
Oyy maşallahh aynı zamanda gelecek DerinlerAyy bizimki de Derin teyzesi :) Derin Milena
Evet bence ben de o yüzden kilo aldım. Akşam akşam yenen meyve kilo yapmayacak da ne yapacak? Ama eşim bunu asla kabul etmiyorBen kesin ondan kilo aldım bu ay o kadar ,2 kilo almışımbahanem hazır doktor kızarsa
Evet haklısın herkesin dozu farklı, degeri farklı. Doguma yakın sorarım mutlaka, şimdilik hala hamilelik durumu devam ettiği için normal kontrole de devam :)Öncesinde sorman lazım. Bana bu değerler için doğumla birlikte keseceksin dedi. Yani doğum sonrası içmeyeceğim. 6 haftada tekrar bakılıp değerlendirilmesi gerekiyormuş. Ama tabi eğer çok yüksekse değerler belki yavaş yavaş bıraktırmıştır ona doktoru. Önden sormak lazım.
Aminn canımm hepsiOyy maşallahh aynı zamanda gelecek Derinlerİsmiyle yaşasınlar inşallah
Bu doktorda mi tokluk icin yemekten 2 saat sonra olc dedi? Benim endokrin doktoru da bana degerlerin cok yuksek degil ama aclik 102 cikmia aZcik fazla gibi dedi. Yinede buna gebelik diyabeti denmez ama dikkat ediceksin diyet yapicaksin dedi. 10gun sonra da olcumlerini getir bakalim dedi. Sabah aclik 95 alti olacak, 1saat sonra tokluk ise 140alti olacak dedi. Bende gidince bi daha istisare ederiz doktorla artik. AmaBenim gittiğim endokrin doktorunu ve diyetisteni anımsıyorsan pek güven vermedi açıkçası. Normalde 1 martta sonuç gösterecektim ama başka doktora bu haftaki tüm ölçümlerle bir gideyim dedim. Değerlerim hep normalmiş, sadece 2 kere yüksek değerim var. Biri simit biri sarma yediğim gün 1. Saatler. Doktor diyabet bile diyemeyiz bu tabloya ama diyetine dikkat etmen lazım dedi. Tatlı, hamurişi, pilav, makarnayı kes, meyve ve ekmeği az tüket dedi. Açlık 100ü tokluk 2. Saat 140ı geçince risk dedi. Olması gereken açlık 95 2. Saat 120nin altı dedi. Limitlerim 95-120 yani. Arada tek tük yükselişler olabilirmiş. Genele bakmak gerekiyor. Doğumdan 3-4 ay sonra da şekere bakılıyormuş kalıcı bir durum mu diye. Genelde geçiyormuş zaten ama senin de aklında olsun, doğumdan sonra bir kontrole git endokrine 3-4 ay sonrasında.
Aynen ben de aclik sekerimi dusurmeye calisiyorum, tokluk sekerim hep iyi. Bende 3 gundur tarcin deniyorum aute karistirip iciyorum. Bakalim insallah dengeler tarcin. Yarin doktordan cikinca konustuklarinizi bize de yaz tatlim olur mi? Aclik sekerimkonusunda ne diyecek merak ediyorum.aynı sorun bendede var akşam yemkten sonra ölçtüm tokluk şekerim 94dü ben düşük diye akşam az bi çikolata yedim sabah açlık şekerim 99du tokluk şekerinde sorun yok ama açlık şekeri başımın belası oldu yarın randevum var benimde sorucam bakalım bugunden itibarende gece 10 gibi tarçınlı yogurt yemeyi düünüyorum o açlık şekerini düşürüyomuş sanırım deniycem bi kaç gün yazarım sonuçlarımı.
Benim endokrin doktorumda aclik 95 altinda, 1.saat tokluk 140 altinda olacak diyor. Ama kadin sogumcular bu degerlerin uzerine ciksada sorun olmaz diyorlar genelde, gebelikte normal buluyorlar. Ay nasil dusurecez biz bu aclik sekerini yahuBen doktor maceralarımı anlatıyım hepinizin kafası karışssın benim gibiŞimdi özeldeki kadın doğumcum 95i geçmeyecek açlık dedi sonra gittim devletteki kadın doğumcuma açlığım yüksek çıkıyo kaç mesela dedi 100e kadar çıktıgı oluyo dedim 120ye kadar normal kafana takma dedi...sonra dahiliyeye gittim oda 110 sınır dedi açlık şekerine açlık şekeri konusunda hepsi ayrı kafadalar.. tokluk şekerinde uyumlular ama tokluk şekeri gebelerde 1.saat ölçülmeli ve 140ın altında olmalı bunda 3üde hem fikir ama açlıkta çeşitli soylentiler var
Buda 99 TL. buda güzl.Kızlar oyun halısı alcakmısınız . Bunda aklım kaldı 87 TL miş.
Eki Görüntüle 1956753
Ben doğduktan sonra düşünebilirim belki. Şuanda almayacağımBuda 99 TL. buda güzl. Eki Görüntüle 1956755
Hmm Tofaş mi yoksaCanım ben bi otomobil fabrikasında çalışıyorum. Üretim planlama bölümündeyim
Evet canımHmm Tofaş mi yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?