2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Icim rahatladi biraz ya benimki önüne ne ilac gelirse soruyo bu gittigimde elevite, d3 devam ediyomusun dedi evet var recetem 1 senelik dedim, magnezyumu sordu bitti dedim verdi ama surekli icmiyorum bide iste gecen defa sormustu omega 3 kullaniyomusun diye ilk doktorum vermemisti ben bu kadina sonradan gectim yok dedim haftada iki kez balik yiceksin yoksa ilac yazcam diyince elimdekilerden bikmisim zaten icemiyom yok ben balik yerim dedim :) benim görümcem ne vitamin icti, ne folik asit, ne demir nede omega3 hicbirsey kullanmadi ki yemekleri cok cesitte degil balik tavuk surekli yedikleri bisey degil falan oncede kullanmamis ucuncuyu dogurcak. Bu arada youtubeda turk doktorlardan dinledim hepside diyo multivitaminler ise yaramiyor sadece basta almaniz gereken folikasit onun disindada doguma kadar demir ilaci baska hicbirseye gerek yok ama burdaki doktorlar her ilaci sende deniyo sanki.

Bunu kastettiniz galiba :) ben hic bilmiyodum uyku arkadasi oldugunu belki sever sklmaz yataginda diye aldim ki ben bile cok severim kücüklügümden beri bizim zamanimizda yoktu :) hosuma gidiyo müzikleri dönmesi falan.

Önceki yazdıklarınla birlikte dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Yarışı şimdiden başlatıyorlar farkında mısın? Bu çocuklar doğunca ileride kendi hırslarına kurban edecekler. Reklam yapmak için çocuklarını kullanan anneler var. İleride çocuğum şunu yaptı demek için at gibi koşturanlar var çocuklarını. Minicik çocuklarını oradan oraya sürükleyenler var. Vaktinin çoğunu çocuklarıyla geçirmesi gerekirken internette bloglarda geçiren 'süper anneler' de var. O kadar gereksiz şey var ki bebek mağazalarında tam bu annelere göre. Satışçılar bile çoğuna gerek yok bence diyor. Mutlaka bana gereksiz gelen başkasına gerekli gelecektir lazım olacaktır böyle şeyler de var fakat öyle ürünler var ki insan yuh demeden geçemiyor. Ben elime para geçtikçe kenara eğitimi için atmaya çalışıyorum 20-30 tl ne kadar olursa onu bile atıyorum. Tek gayem mutlu, kendini tanıyan ve geleceğini buna göre şekillendiren bir çocuk yetiştirmek. Ha ben de birçok şey aldım belki gereksiz ama acemiliğimden de aldım. Tüketim zamanı işte alırsan mutlu, başarılı, kaliteli vssin almazsan demode, eksik, başarısız vssin hadi oradan diyorum

Hamilelign zaten zorluklari var uzerine birde bu kotu olmus.kuzu.
Acil sifalar dilerim canm. Su kaynatip buharından ceksen bilemedm acar mi ki

Hamilelign zaten zorluklari var uzerine birde bu kotu olmus.kuzu.
Acil sifalar dilerim canm. Su kaynatip buharından ceksen bilemedm acar mi ki
Wiks te var aslinda dusundum ama zararli olurmu bilemedim. Düne kadar koku aliyodum bu gun oda yok iyilesiyomuyum gittikce kötümü oluyorum anlamadim. Ayakta durunca burnum aciliyo en iyisi hic oturup yatmayayim dikileyim o zaman rahatim

Kizlar cok aklima takiliyo hepiniz omega3 yani balik yagi kullaniyormusunuz? Haftada iki kez balik ye dedi doktor ama ben ancak bi kez zor yiyorum hapi kullanmam gerekiyomu illaki?
Yaa ben su haplara acayp gicigm. Beyinde hersey bitiyor ya faydasz diye dusundugumden bana faydasida olmaz.zaten. balik.bi.hamsi yiyorum. Oda kactr aliyorum. Taze degl.onuda yemeyi kestm. Yemiyorumda.ilacta almıyorum minnak kizacak bana

Wiks te var aslinda dusundum ama zararli olurmu bilemedim. Düne kadar koku aliyodum bu gun oda yok iyilesiyomuyum gittikce kötümü oluyorum anlamadim. Ayakta durunca burnum aciliyo en iyisi hic oturup yatmayayim dikileyim o zaman rahatim
Hahha sen dikilincede oglusun rahat birakmicak ne olck gari :)

Doktorum Decavit için ne dedi biliyor musun sırf insanlar aa doktorun vitamin vermedi mi deyip seni rahatsız etmesinler diye yazıyorum dedi Hocam yazmayın ben takılmam dedim olsun yine de yazacağım dedi. İlk aylar folik asit sonra demir eksikliği varsa demir hapı şart dedi. Zaten farkında mısınız bu vitaminler vs yüzünden bebeklerin 4-5 ayda dişleri çıkıyor bizim ta 9-10 aylıkken çıkmış. Bilmiyorum bence doğalından almak önemli hiç beslenilemiyorsa bu tarz yollara başvurmak lazım diye düşünüyorum. Şimdi doğan çocukların çoğu alerjik belki de bu yüzden? Fazla fazla yükleniyor çocuklara vitaminler anne karnında belki de karaciğeri yoruyor şimdiden? Saçma da olabilir düşüncem ama ileride bunu da diyebilirler yumurtaya bile neler dediler kaç yıl arayla?

Bu yazinda beni rahatlatti hehe
Biz bi folik asitimizi huplettik. Simdide kan demir o zaten gebelk.onceside vardi :)

Hahha sen dikilincede oglusun rahat birakmicak ne olck gari :)
Valla hic bilemiyorum dun bi evi supurmustum aksamda alt kisimda agri oldu artik hersey zorlasiyo valla. Oglum sevmiyo is yapmami istemiyo bence cocuk bence dogunca surekli memede durcak beni wcye bile birakmicak alistirma yapiyo simdiden. Vitamin konusuna gelince d3 disinda biseye ihtiyacim yok sanirim birakmayi dusunuyorum sonra vicdan yapiyorum karar veremedim bi turlu

Valla kuzu ben kullanmiyorum gebelik oncesinden daha saglikliyim.. Cok halsz bitkin olurdum. Zeynos oldu olali 3u bulmadi. Onlar alacaklarini aliyor bizden zaten bence rahat ol. Bizim annelerimiz bizim yediklerimizi yememistr bile. Bu arada benmde her gun ayri bir yerm mutlaka.agriyor. hele bu ara kramp.giriyor fenalardaym:)))

Geçen gün bizim gibi anne olacak olan bi kızcağız başlık açmış kadınlar kulübünde ben de tesadüfi rast geldim.bebek arabası öneriniz diye.herkes yarış atı gibi foto yüklemiş işte benimki 1500 tl benimki 2500 tl felan bikaç kişi.kızcağız da yazmış ki "hanımlar ben kendimi o kadar kötü hissettim ki siz binli rakamlardan bahsediyorsunuz da benim bütçem 200 en fazla 300 tl ayırabildi eşim bebek arabasına" benim başımdan aşağı kaynar su döküldü..çok üzüldüm..şimdi gel de sinirlenme..resmen s.dik yarışı.kızcağız nasıl üzüldü.yani ne hale geldik bebek arabası der geçerdim alt tarafı çocupu günde en fazla bir saat içinde dolandıracağın basit bir düzenek..fszlası yok bende..binli rakamlr ne yaaa..o kızcağızın üzüntüsü içime işledi yazık günah..off neyse.

Canim kramp icin magnezyum veriyolar burda ama iste ne kadar ise yararsa herkesin son zamanlari böyle zorlu geciyo yapcak pek bisey yok sanirim rabbim sag salim sagliklabize kavustursun minnaklari az kaldi hayirlisiyla

Bu yazinda beni rahatlatti hehe
Biz bi folik asitimizi huplettik. Simdide kan demir o zaten gebelk.onceside vardi :)
Ee biz burda esek yukuyle sigorta ödüyoruz düzenli kontrole gidiyoruz, kan ve idrar veriyoruz her defasinda doktorlar, hastaneler para kazanmak icin herseyi yapiyorlar, bizde o kadar sigorta ödüyoruz faydalanalim bari diye dusunuyoruz falan yani cogu gereksizde olsa bi sekilde icine cekiyorlar biz bebisin sigortasini bile yaptirdik simdiden ve dogumdan once cocuk doktorunu arayip basvurmam gerekiyo bildircem onu daha falan cok detayli yasiyorlar herseyi mecburiyet gibi dayiyorlar sana bi yerdede mecbur kaliyosun. Tek iyi tarafi hamileligin 13. haftasindan itibaren sigorta herseyi karsiliyo 10% u bile ödemek zorunda degilim o yuzden bana lazim olani mecbur kullanicam. Ebemi kendim secebiliyorum dogumda, dogum sonrasida eve ebe geliyo 10 defa falan bunlar iyi seylerde su ilac dayamalari zor geldi bana nefret ediyorum icmekten :)

Belkide cogunda haklisin canim bilmiyoruzda doktor ne derse iyidir diyoruz ama ilac icmekten biktim resmen o Yuzden gecen gun google da biraz arastirma yaparken videolari gordum dinledim cokta gereksizmis. Eskiden dogaldi hersey ama tabi su anki kadar secenek ve imkanda yoktu. Ben söylüyorum annem sasiriyo hastayim nefes alamiyorum saydiriyorum annem dedi bi yumruk atayim gecsin damlada kullanamiyorum kadin karsimda mahvoldu ben hastayim diye ya, ki eskiden bana yeme kilo aliyosun diye söylenen annem ne zaman yurusek markete girsek ne canim cekse al al diyo

Kimi insan yemek bulamiyo yemeye tamam hevesliyiz hersey tam olsun istiyoruz ama su yaris olayi cidden kirici. Ben bi cok seyi ucuz diye gittim almanyadan aldim, bebek arabasi ayni magaza burda iki kati fiyatiydi almanyadan yari fiyatina indirimden aldim. Bi cogumuzun imkani var belki bircok seyi yapmaya ama neden illa pahalisi olsun o paraya baska bircok sey yapilabilir. Isvicrede hersey cok pahali mecbursun almaya, yemeye ama özellikle türkiye sartlarinda 800tl kusur asgari ucretle gecinen insanlarin yasadigi yerde herseyin o kadar pahali yada ithal oldugu icin vergisinin cok olmasi benim bile zoruma gidiyo. Allah olmayana versin, o bayaninda yardimcisi olsun.

Aslında o pahalı arabaları yükleyenler kalitenin parayla doğru orantılı olduğunu, çok para harcamanın çocuk için en iyisini yapmak olduğunu zannederek yetişmişler sonuç ortada. Sistem işte ne yazık ki. Allah bebeklerin anne babalarına para versin tüm ihtiyaçlarını alabilsinler ama en önemli şey çocuğu mutlu, sevgi dolu bir ortamda yetiştirmek. Geçen teyzem anlattı Ankara'da Zekai Tahir Burak kadın doğum hastanesi var duymuşsundur belki. Orada bir kadın doğum yapmış bebeğin battaniyesi yokmuş Teyzemin bir tanıdığı da orada doğum yapmış kendi bebeğinin battaniyesini, çorabını vs vermiş çok üzüldüm. Hamilelik duyarlılığımı artırdı benim çok etkilendim, o bebeğe, kadına dua ettim Biliyorum ki insan çocuğunun her ihtiyacını almak istiyor vicdan yapıyor. O kıza çok üzüldüm ben de şimdi

sorma zaten ah o siteler yok mu öldürüyor zaten beni onların bu tavırları inan 12 sene bekledim sadece küçük bir hurç var giysi olarak düşündüm dogunca ihtiyacına göre alırım ateş ölçeri de araştırırken babası almış. yalan olmasın sadece face de bir siteden cibinlik sipariş verdim diğer süsler falan elimden geliyor yaparım ikram falan .Diğer şeyleri ihtiyaca göre alacağım ama yine de heves var insanın hoşuna gitmiyor değil Allah tan evim emönüne yakın gidip ordan malzeme alıp kendim yapıyorum mesela Rogue arkadaşımız bir yastık yaptırmıştı beğendim kendim yapacağım onu aldım malzemeleri ama isim yazmayacagım. Böyle böyle benimde hevesim kalmıyor hem daha uyguna geliyor hemde kendi el emeğim oluyor.

Şuna da inanıyorum bizler sesimizi çıkarmazsak o insanların sesi olmazsak o insanları paralı ve gösterişi seven insanlar yutar mutsuz eder.o yüzden hiiç çekinmem bu konularda bişeyleri dile getirmekten.lütfen çocuğumuza sevgi,saygı,özgüven verelim en çok ihtiyaçları olan bu..vicdan yapmaz mı.hem kendini yetersiz görüyor hem çocuğu için üzülüyor.allahım olmayanlara versin çocuklar çıplak aç kalmasın.aminnn

Ne güzel düşünmüşsün canım ben de elimden geleni yapıyorum bebeğim için.babaannesi örgüler örüuor:)12 senenin acısını çıkar çok hakediyorsuneminönüne halamı gönderecem ben de yakın zamanda hastane ikramları için..el emeği olan her giysinin eşyanın enerjisi de bebeğe geçer ben inanıyorum.çok kıymetli benim için
e

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…