2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Yani normalmi diyırsunuz kasılmalar.ama malesef çok sık hatta ayağa kalkınca hiç geçmiyor kasılmalar

gecen hafta cok asırı rahatsızdım . bana magnezyum vermıstı. sımdı yanına kalsıyum da ekledı doktorum.

sanırım benden dolayı değiştirdin doktorunu : ))
Aynen canim
Kızlar kasılmalarınız ne durumda?dünden beri çok kasılmam var oglumdada böyle olmuştu
Ben kasilma hissetmiyorumda benimde karnimin ustleri ve yanlari baya sertlesti. Bugun doktoruma gosterdim, eliyle muayene etti sorun yok dedi. Gaz olabilir dedi.
Benim bildiğin taş karnım ayağa kalkınca daha kötü oluyor.oglumu okula zor götürüp geldim kasılmaktan adım atmakta zorlanıyorum
Aynen bende ayni durumdayim, at tarafar yumusak ama ust ve yanlar baya sertlesti iki gundur. Doktorum
Elle muayene etti ve ultrasonda bakti sorun yok dedi. Gaz olabilir dedi ama sanci vs. Hissetmiyorum yani. Doktorum rahim sertlesmesi durumlarinda endiseleniyoruz onun disinda normal dedi.
Dünden beri artık az da olsa gündüz uykusuna ihtiyaç duymaya başladım. Baya halsizlik başladı ilk aylardaki gibi. Sizde durumlar nasıl anneler?
Bende de bazen oluyor ama uyuyamiyorum. Gunduz hic uyuyamam ben sen uyuyabiliyosan yat dinlen uyu canim. mevsim geciside varya oda etkiliyo bence
demekkkı hepımızde aynı hısler oluyor. benımde oyle sankı tass gıbı. dokunuyorum boyle
Aynen bende ayni durumdayim. Gaz dedi doktor ama ben gaz hissetmiyorum ben usuttum mu diyordumda bukadarda uzun surmezsi herhalde. Ay boyle mi olcak hep napsakkki bilemedim doktoruma yazip sorcam

uzun süredir topiği takip ediyordum ama yorumlara yeni başladım, teşekkür ederim. Tüp bebek uygulamasında gebelik haftası hesaplama yine son adet tarihinin başlangıç gününe göredir ya da embriyonun transfer edildiği tarihe bakılır o tarihte 2 hafta gebeymişsiniz gibi hesaplanır yani yine son adet tarihine denk geliyor. Sebebi basitçe şu normal ya da tüp bebek fark etmez gebelik oluşumu şöyledir; düzenli adet gören kadınlarda son adetin ilk gününden itibaren 13-15 gün sonra yumurtlama olur, yumurtlamanın olduğu günden 3 gün önce yada 1 gün sonrasına kadar ilişkiye girilirse gebelik oluşur. Bazen kadınların kafası karışır benim adetim şu gündü ama 10 gün sonra ilişki olmuştu ben hangisine göre hafta hesaplayacağım diye, onu şöyle açıklayayım basitçe; normal gebeliğin tamamlanması ortalama 38 haftadır, ancak kadınların ilişki tarihini unutma riskinden ya da her kadında düzenli yumurtlama olmaması sebebiyle 2 hafta standart yumurtlama süresi gebeliğe eklenir böylece dünya standartlarında ortak bir gebelik haftası hesaplama ve takip sistemi oluşturulmuş olur. standart olarak normal gebelik süresi 2+38=40 haftadır. tüp bebek uygulaması yapılanlar gebelik haftası için ya son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplamalı ya da transfer tarihinden sonrasını hesaplayıp 2 hafta daha üzerine eklemelidir.

Normalde annecim diyince bebisler tepki verir benmkide vuruyosa ben o ara bi aska geliyorum seveym diyorum hemen sus pus. Senn de mi bu sekilde canm ❤
Evet canım konuşunca hareket ediyor, dinliyor resmen Aşk yaa. Ama bazen dediğin gibi sevince cekiyo kendini nazlı sıpa

Çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.

Peki bir şey sorcam; yavrum tüp bebek be bi kaç annede okudum gebeliklerini usg ye göre hesaplıyorlarmış. Benimkini hep sata göre aldı doktorum ( tüp bebek doktorum takip etmiyor ) doğrusu nedir?
canım bnmde tüp. tüp bebek dr'ma gdiorm sata göre hesaplıo. usgde önde çkıo. bazı internet sitelernde transfer tarihine göre farklılıl gösterir ona göre hesaplayın dio ama karmaşık gbi.

Benim bildiğin taş karnım ayağa kalkınca daha kötü oluyor.oglumu okula zor götürüp geldim kasılmaktan adım atmakta zorlanıyorum
benim karnım da hep taş gibi 3 haftadır nst ye giriyorum daha doğrusu cumartesi 3 olacak sancı çıkmıyor çok şükür ama doktorum kasılmaları takip et dedi iyi de ben başlarda bigün acile gitmiştim karnım yumuşadı diye hep sertti ki. o zaman senin rahminin yapısı böyle dedi dr ama yine de kontrollerim artık haftalık daha 30. haftadayız

Erken doğum riski mi var canım? Nst ye erken girmeye başlamışsın

pahalı evet zaten bunlar konusunda da kararlı değilim ama aradığım çanta bu tarzlarda diğer baktığım çantalar çok hantal kocaman kocaman neyse elbet denk gelir gönlüme göre

Kasılma çok başka bildiğin balon şişiyor gibi yavaş yavaş sertleşiyor sonrada yumuşuyor ve ağrı oluyo sertleşirken daha öncede yaşadığım ve 36. Haftaya kadar zor geldiğim için korkuyorum ister istemez

Erken doğum riski mi var canım? Nst ye erken girmeye başlamışsın
ilk zamanlar kontroller 1 ayda olunca dayanamıyordum çok uzun diye şimdi kontroller haftalık olunca iyice stres oldun bişey dicek diye evet çok erken oldu nst 28. haftada başladım ama sancı çıkmayınca herşy yolunda dedi doktorum sadec tedbir amaçlı haftalık çağırıyor bakalım belki bu cumartesi de iyi görürse aralığı uzatabilir bu sefer de uzatsın istiyorum iyi mi

haklısın canım doğuma kadar korkular bitmeyecek Rabbim hayırla tamamına erdirsin inşallah benim ilk olduğu için ondan da korkuyorum kasılmayı tanıyamazsam diye en azından haftalık kontroller belki riski azaltır

Normalde annecim diyince bebisler tepki verir benmkide vuruyosa ben o ara bi aska geliyorum seveym diyorum hemen sus pus. Senn de mi bu sekilde canm ❤
benim kızımda öylee elimi koyunca ve konuştuğumda hareketi kesiyor. Dinliyorlar mı acaba mutlu olup sakinleşiyorlar mı yoksa :)

Amin inşallah.Evet için daha rahat eder hiç değilse.Allahtan kuzularımız hareket ediyorda içimiz rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…