- 26 Ekim 2016
- 825
- 445
- 18
- Konu Sahibi endless love
-
- #44.381
Oyyy tatlı bıdık nasılda oynarmışTeyzeleri kontrolden geldik 1615 gr 42 cm olmuş ufaklık :) Çok şükür suyu yetiyor dedi dr geçen hafta bi risk yaşamıştım hatırlarsınız. Sağlıklıymış haftasıyla uyumluymuş. Makat geliş dedi dr suyu az olduğundan büyük ihtimal sezeryan olacağım için çok takılmadım. Yüzünü kapattı yaramaz ama eller, parmaklar tombik tombik nasıl güzel oynuyordu anlatamam :)
TABI ETKISINI KAYBEDIO. SUT URUNLERI FALAN ALMAMAK GEREKIO. BENDE EN IYI COZUM GECE UYANINCA ICMEKDE BULDUMCanım demir ilacını bende aç alıyorum ama neden süt ürünleri tüketmememiz gerekiyor? Bazen içip sonra süt içtiğim oluyor da zararı mı varmış?
benim çok ağrım var. senin de var mıydıGecmis olsunnnnBizde gecen hafta ugrastik enfeksiyonla, hemen geciyor merak etme :) Benim bebeğimde 1300 gr dı 28.ci haftada. Gayet iyisiniz masallah.
Benimde bu gerilme huyu hamile kaldigimdan beridir var uyanirken baslarda kramp olmuyodu son zamanlarda olmaya basladi. Dünyada ilk doguran biz degiliz ama dogurmak bizim icin bi ilk :)) ben zaten önemli birsey olacagi zaman oldugu ana kadar inanmam nedense illa olucak görcem duycam bilcem o zaman inanirimki oluyo. Dogumda benim icin su an öyle aslinda aman aman bi korkumda yok o an gelicek agrilar giricek diycem ben doguruyorum tamam :) bizim tek telasimiz bebeklerimiz icin oda anneligin getirdigi bisey sanirim. Mesela dogum yaparkende bebek strese giriyo onun icinde cok zor bi durum o yuzden en iyi sekilde atlatmamiz gerekiyo o sureyi. Rabbim bi avazda kurtarsin insallah sezeryan olacaklarinda yardimcisi olsunağırlaştıkca zorlaşııyor.. merasimle yataktan kalkıyorum :) gerilince ağrı girdi benimde geçen gece uykumdan uyandım..
bizim en büyük yanlışımız kormak oluyor genelde. ne ilk doğuran biz olacağız ne de son :)
korkukca işler çıkmaza çıkıyor. o yüzden rahat olmakta fayda var..
Doğum anında da korkuyu ne kadar yönetebilirsek, kendimizi rahatlatabilirsek o kadar rahat olacak herşey...
Hımm anladım o zaman uyanır uyanmaz içmem gerek. Kahvaltıyı iş yerinde yapıyorum 1-2 saat geçmiş olur aradanTABI ETKISINI KAYBEDIO. SUT URUNLERI FALAN ALMAMAK GEREKIO. BENDE EN IYI COZUM GECE UYANINCA ICMEKDE BULDUM
Alt sınır 12 senin biraz düşmüş tabii ki ilaç içmen önemli bebek için ve kendi sağlığın için. Doktorun senin düzenli içmiyorum demene kızıp seni biraz telaşlandırmış ama haklı da. İçmek zorundasın. İçmeme lüksümüz yok ki. Ben de magnezyumdan nefret ediyorum ama mecbur içiyorum. Daha da düşerse tehlikeli olabilir, riske atma... geçmiş olsun...Kızlar bende bugün sağlık ocağındaki sonuçlarımı aldım hemoglobin 10 a düşmüşaramızda böyle bir durumu yaşayan var mı? Biraz korkuttular ilacını düzenli kullan çok önemli senin ve bebeğin gelişimi için dediler...ben şurup şeklinde olan Demir ilacını içiyorum daha doğrusu içmeye çalışıp arada içmiyordum...
Periyodik bir atma oluyor canım, belirli aralıklarla göbek tık tık diye atıyor. Kesin senin de olmuştur ama dikkat etmemişsindir...arkadaslaar bı ben mı anlayamadım bu hıckırıgı:) tekme mı hıckırık mı nasıl bılıosunuz
Tabii, süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri Ca içerdiği için demirin emilimini azaltır. Çay da etkiliyor ama gebelikte içmiyorsunuzdur zaten... bunları tabii bizim bol bol tüketmemiz gerektiği için ilaç içtikten en az 2-3 saat geçtikten sonra tüketsen iyi olur.Canım demir ilacını bende aç alıyorum ama neden süt ürünleri tüketmememiz gerekiyor? Bazen içip sonra süt içtiğim oluyor da zararı mı varmış?
30+3 deyim bugün devlette 30 .haftada alıyorlar ama özelde 34 .haftada falan ilk başta hareket etmiyordu hemşire geldi hafif sola doğru yatırdı sol ayagımı içe doğru Kıvırdı sağ ayagımı düz uzattı ondan sonra tekme atmaya başladı .Ayy ne guzel bsydr hem kalp atisi hem tekme oh :) bizide nstye alirlar inss
Cogunluk emiralp diyor:)ikisinide beğendim ben canım ama emiralp kulağa daha hoş geliyor sanki :)
herkese teşekkür ederim tek tek alıntı yapamadım kızlar ama hepsini okudum mesajlarınızın allah razı olsun herkesten. Şimdi geldim evdeyim hastanede yapılan tahlilde protein eser çıktı sağlık ocağında ++ çıkmıştı doktor biz zaten oraya pek güvenmiyoruz oluyo böyle şeyler dedi ama dikkat et dedi bundan sonra yakın takipte olcam haftada 1 kontrole gidicem tahliller yapılcak. tansiyonum hastnede 11/7 çıktı normal ama yinede düzenli tansiyon takibi istedi 1 hafta sonra getir tekrar görüşelim dedi . ilk defa nstye girdim ordada çok şükür bişey çıkmadı herşey yolunda dedi. Bebeğim 2 kilo olmuş kilosu haftasına göre iyimiş ama 3-4 hafta daha içerde kalması lazım ciğerleri için dedi sonra istediği zaman gelsin sanırım 40 haftayı falan göremiycem ben :) Şimdi ilk 12 hafta düşük tehlikem vardı yattım İyi olmanıza sevindim canım, dinlen bebişin için, sağlıklı olun da önemli olan o...
Tekme belirsiz araliklarla, etkisi degisen sekilde. Hickirik ayni araliklarla ortlama 3 dk ve uzeri atma seklinde oluyor. 2 oglumda da hissettim. Hatta disardan bakan icin bile hickirik mi tek mi ayirt edilebiliyor.arkadaslaar bı ben mı anlayamadım bu hıckırıgı:) tekme mı hıckırık mı nasıl bılıosunuz
Benim de dün tahlilimde protein eser çıktı. Doktor önemli değil dedi. Dediğin gibi pozitif çıkarsa risk olabilir. İyi bir tansiyon aletiyle sık sık ölç tansiyonunu. Çok geçmiş olsun...herkese teşekkür ederim tek tek alıntı yapamadım kızlar ama hepsini okudum mesajlarınızın allah razı olsun herkesten. Şimdi geldim evdeyim hastanede yapılan tahlilde protein eser çıktı sağlık ocağında ++ çıkmıştı doktor biz zaten oraya pek güvenmiyoruz oluyo böyle şeyler dedi ama dikkat et dedi bundan sonra yakın takipte olcam haftada 1 kontrole gidicem tahliller yapılcak. tansiyonum hastnede 11/7 çıktı normal ama yinede düzenli tansiyon takibi istedi 1 hafta sonra getir tekrar görüşelim dedi . ilk defa nstye girdim ordada çok şükür bişey çıkmadı herşey yolunda dedi. Bebeğim 2 kilo olmuş kilosu haftasına göre iyimiş ama 3-4 hafta daha içerde kalması lazım ciğerleri için dedi sonra istediği zaman gelsin sanırım 40 haftayı falan göremiycem ben :) Şimdi ilk 12 hafta düşük tehlikem vardı yattım sanırım şu 4 haftayıda geçirmek için yine yatışa geçicem ağır iş yapma fazla kendini yorma dedi .Hayırlısı artık .
Süt çok rahatsız ediyor ve çok şişiriyor canım öyle olunca yoğurt ve peynire yüklendim ben de.. Hem daha fazla kalsiyum var diyorlar. Yumurta her gün yiyorum, sebze de baya yiyorum aslında. Ama daha çok yemem lazımmış demek ki, bugün 3 çeşit peynir, 1 bardak süt, 1 bardak ayran, 1 kase yoğurt yedimCanım ben yoğurdumu kendim yapıyorum. Günde 1 büyük kase ev yoğurdu, 2 kibrit kutusu kadar peynir, 1 büyük bardak süt içiyorum. En çok süt ve süt ürünlerinde kalsiyum varmış ama yeşil yapraklı sebzelerde de kalsiyum var özellikle asma yaprağında. Yumurtada da kalsiyum var aklında olsun. Birini tüketemezsen mutlaka diğerini tüket. Çok önemli çünkü kalsiyum arkadaşların dediği gibi. Bir de geçen dr Osman Müftüoğlu'nu dinledim yoğurt evet bol kalsiyum var peynirde de evet ama bizim halkın en büyük hatası süt içmemesi dedi. İçmeye çalış canım
Süt ürünleri ve kafein (çay, kahve, kola..) demirin emilimini engelliyor canım o yüzden tüketirken arada 2 saat olmalı. C vitamini ise demir emilimini arttırıyor. İlacı alıp biraz ardından portakal suyu çok iyi meselaCanım demir ilacını bende aç alıyorum ama neden süt ürünleri tüketmememiz gerekiyor? Bazen içip sonra süt içtiğim oluyor da zararı mı varmış?
aldım tansiyon aletini canım teşekkürler..şeker ölçüyoduk hergün bundan sonra tansiyon ölçüleride gelsin bunada şükür ya şu çocugu sağsalim bi doğruyum kurban kesecem valla adağım var.Benim de dün tahlilimde protein eser çıktı. Doktor önemli değil dedi. Dediğin gibi pozitif çıkarsa risk olabilir. İyi bir tansiyon aletiyle sık sık ölç tansiyonunu. Çok geçmiş olsun...
canım geçmiş olsun inşallah zamanında sağlıkla gelsin kuzularımızaldım tansiyon aletini canım teşekkürler..şeker ölçüyoduk hergün bundan sonra tansiyon ölçüleride gelsin bunada şükür ya şu çocugu sağsalim bi doğruyum kurban kesecem valla adağım var.
Canım böyle ard arda minik sistematik hareketler oluyor düzenli olarak 2 sn.de bir damar atmasına daha yakın tekme değil de. Benimki başladı mı 3-4 dk hıçkırıyor yavrumarkadaslaar bı ben mı anlayamadım bu hıckırıgı:) tekme mı hıckırık mı nasıl bılıosunuz
amin inşallah teşekkürler :)canım geçmiş olsun inşallah zamanında sağlıkla gelsin kuzularımız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?