2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Oyyy tatlı bıdık nasılda oynarmış maşallah annesi senin bebiş uzun boylu olcak heralde

Canım demir ilacını bende aç alıyorum ama neden süt ürünleri tüketmememiz gerekiyor? Bazen içip sonra süt içtiğim oluyor da zararı mı varmış?
TABI ETKISINI KAYBEDIO. SUT URUNLERI FALAN ALMAMAK GEREKIO. BENDE EN IYI COZUM GECE UYANINCA ICMEKDE BULDUM

Benimde bu gerilme huyu hamile kaldigimdan beridir var uyanirken baslarda kramp olmuyodu son zamanlarda olmaya basladi. Dünyada ilk doguran biz degiliz ama dogurmak bizim icin bi ilk :)) ben zaten önemli birsey olacagi zaman oldugu ana kadar inanmam nedense illa olucak görcem duycam bilcem o zaman inanirimki oluyo. Dogumda benim icin su an öyle aslinda aman aman bi korkumda yok o an gelicek agrilar giricek diycem ben doguruyorum tamam :) bizim tek telasimiz bebeklerimiz icin oda anneligin getirdigi bisey sanirim. Mesela dogum yaparkende bebek strese giriyo onun icinde cok zor bi durum o yuzden en iyi sekilde atlatmamiz gerekiyo o sureyi. Rabbim bi avazda kurtarsin insallah sezeryan olacaklarinda yardimcisi olsun

Alt sınır 12 senin biraz düşmüş tabii ki ilaç içmen önemli bebek için ve kendi sağlığın için. Doktorun senin düzenli içmiyorum demene kızıp seni biraz telaşlandırmış ama haklı da. İçmek zorundasın. İçmeme lüksümüz yok ki. Ben de magnezyumdan nefret ediyorum ama mecbur içiyorum. Daha da düşerse tehlikeli olabilir, riske atma... geçmiş olsun...
arkadaslaar bı ben mı anlayamadım bu hıckırıgı:) tekme mı hıckırık mı nasıl bılıosunuz
Periyodik bir atma oluyor canım, belirli aralıklarla göbek tık tık diye atıyor. Kesin senin de olmuştur ama dikkat etmemişsindir...
Canım demir ilacını bende aç alıyorum ama neden süt ürünleri tüketmememiz gerekiyor? Bazen içip sonra süt içtiğim oluyor da zararı mı varmış?
Tabii, süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri Ca içerdiği için demirin emilimini azaltır. Çay da etkiliyor ama gebelikte içmiyorsunuzdur zaten... bunları tabii bizim bol bol tüketmemiz gerektiği için ilaç içtikten en az 2-3 saat geçtikten sonra tüketsen iyi olur.

Ayy ne guzel bsydr hem kalp atisi hem tekme oh :) bizide nstye alirlar inss
30+3 deyim bugün devlette 30 .haftada alıyorlar ama özelde 34 .haftada falan ilk başta hareket etmiyordu hemşire geldi hafif sola doğru yatırdı sol ayagımı içe doğru Kıvırdı sağ ayagımı düz uzattı ondan sonra tekme atmaya başladı .

herkese teşekkür ederim tek tek alıntı yapamadım kızlar ama hepsini okudum mesajlarınızın allah razı olsun herkesten. Şimdi geldim evdeyim hastanede yapılan tahlilde protein eser çıktı sağlık ocağında ++ çıkmıştı doktor biz zaten oraya pek güvenmiyoruz oluyo böyle şeyler dedi ama dikkat et dedi bundan sonra yakın takipte olcam haftada 1 kontrole gidicem tahliller yapılcak. tansiyonum hastnede 11/7 çıktı normal ama yinede düzenli tansiyon takibi istedi 1 hafta sonra getir tekrar görüşelim dedi . ilk defa nstye girdim ordada çok şükür bişey çıkmadı herşey yolunda dedi. Bebeğim 2 kilo olmuş kilosu haftasına göre iyimiş ama 3-4 hafta daha içerde kalması lazım ciğerleri için dedi sonra istediği zaman gelsin sanırım 40 haftayı falan göremiycem ben :) Şimdi ilk 12 hafta düşük tehlikem vardı yattım sanırım şu 4 haftayıda geçirmek için yine yatışa geçicem ağır iş yapma fazla kendini yorma dedi .Hayırlısı artık .

arkadaslaar bı ben mı anlayamadım bu hıckırıgı:) tekme mı hıckırık mı nasıl bılıosunuz
Tekme belirsiz araliklarla, etkisi degisen sekilde. Hickirik ayni araliklarla ortlama 3 dk ve uzeri atma seklinde oluyor. 2 oglumda da hissettim. Hatta disardan bakan icin bile hickirik mi tek mi ayirt edilebiliyor.

Canlarım tesekurler çogunluk çınar demiş bencede çınar güzel eşimde tuturmuş çınar diye zaten en baştan anlaşmıştık erkek olursa o koyacaktı ismini kız olursa ben koyacaktım. eşim kazandı maleseff

Benim de dün tahlilimde protein eser çıktı. Doktor önemli değil dedi. Dediğin gibi pozitif çıkarsa risk olabilir. İyi bir tansiyon aletiyle sık sık ölç tansiyonunu. Çok geçmiş olsun...

Süt çok rahatsız ediyor ve çok şişiriyor canım öyle olunca yoğurt ve peynire yüklendim ben de.. Hem daha fazla kalsiyum var diyorlar. Yumurta her gün yiyorum, sebze de baya yiyorum aslında. Ama daha çok yemem lazımmış demek ki, bugün 3 çeşit peynir, 1 bardak süt, 1 bardak ayran, 1 kase yoğurt yedim

Süt ürünleri ve kafein (çay, kahve, kola..) demirin emilimini engelliyor canım o yüzden tüketirken arada 2 saat olmalı. C vitamini ise demir emilimini arttırıyor. İlacı alıp biraz ardından portakal suyu çok iyi mesela benim hamilelik öncesi demir eksikliğim vardı pekmezin üstüne limon sıkıp yiyordum

Benim de dün tahlilimde protein eser çıktı. Doktor önemli değil dedi. Dediğin gibi pozitif çıkarsa risk olabilir. İyi bir tansiyon aletiyle sık sık ölç tansiyonunu. Çok geçmiş olsun...
aldım tansiyon aletini canım teşekkürler..şeker ölçüyoduk hergün bundan sonra tansiyon ölçüleride gelsin bunada şükür ya şu çocugu sağsalim bi doğruyum kurban kesecem valla adağım var.

aldım tansiyon aletini canım teşekkürler..şeker ölçüyoduk hergün bundan sonra tansiyon ölçüleride gelsin bunada şükür ya şu çocugu sağsalim bi doğruyum kurban kesecem valla adağım var.
canım geçmiş olsun inşallah zamanında sağlıkla gelsin kuzularımız

Canım böyle ard arda minik sistematik hareketler oluyor düzenli olarak 2 sn.de bir damar atmasına daha yakın tekme değil de. Benimki başladı mı 3-4 dk hıçkırıyor yavrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…