2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Tabiki cnm benm. birde şiş oluyor bebekler zaten. su nedeniyle şiş oluyorlar. doğduktan snra şişlikleri iniyor.Burnu bile şiş onun yerim o burnu ben us kurban olurum
Haha bende öyle dedim şiş o şiş dedim iş arkadaşları da padişah soyu adamın burnu büyük olur dediler herkes gaz verdi de anasının oğlu o

Amamn bu nst de ne imiss daha dune kadar bilmiyoduk:))) hayrlisi olsun kuzu napalm. Iyi dusunelm hep iyi olsunn insaallah
Hahaah yerim seni ya beni rahatlatmaya calisiyo :) olacak bi sekilde kuzum sonucta korkmuyorum hic endisemde yok rabbim yar ve yardimcimiz olsun o an o bize yeter.

Cok saol canim bilgiler icin, tecrubeli annenin hali baska iste. Simdiden kanama durumumu bilemiyorum ama yinede ben de alayim hasta ortusu, kendi nevresim takimimi goturcem bosuna lekelenmesin bahsettigin sutyenin markasi nedir canim? Ben de ondan alayim

@mavigiller Bende henüz bir şey yok.. Bir kaç ay öncesinden beri damarlarım belliydi. İnş çatlama belirtisi değildir ya
Canim benimde damar gibi cikmisti ilk ben catlamis diye gordum annemler yok dedi ama catlak sanirim hatta ustunde iki tane daha var ilkinde önce yesildi damar sonra sanki mor gibi oldu ama catlak var oda kesin

Penti Petisko öyle kalın bir tabaka değil ama o bildiğimiz direk penye şeklinde değil, ince bir katmanı var. Ben arada takıyorum göğüs ucum belli olmuyor kesinlikle.
Ayyy harikasin, pentinin internet sayfasindan bakayim hemencik. Ablama aldiririm. Ben bakayim da bulunca sana da sorarim bu mu diye benim magazaya gidecek durumum olmayabilir cunku ya da internetten siparis veririm. Bedeni nasil aldin canim?

Rainbow06 tatlim bide birsey sorucam, illa emzirme ozelligi olan pijama ya da gecelik giymemize gerek var mi? Yani onden dugmelilerde yeterli olur degil mi emzirme icin? Benim lohusa pijamam da emzirme cebi dedikleri sey yok ama onden dugmeli. Bide bana herkes gecelik alma kullanilmiyo, pijama takimi rahat dediler normal ve sezeryan dogum yapan arkadaslarim. Ben de o yuzden gecelik almadim. Sen ne diyosun bu konuda canim? Yedekte dursun diye bir tane gecelik alsammi?

doğum izni ile bildiklerimi ben de paylaşayım, son adet tarihinize göre 32 hafta 0 günlükken muayene olur ve doktorunuzla birlikte çalışabilir raporu ya da doğum öncesi ücretli izin raporu alabilirsiniz. Tek bebekli gebelikte doğum öncesi 8 hafta , doğum sonrası 8 hafta ücretli izin hakkınız vardır. Çoğul bebekli gebeliklerde ise doğum öncesi izin hakkınız 10 hafta, doğum sonrası izin hakkınız 8 haftadır, bu gebeler 30+0 da rapor alabilirler. 32. haftada çalışabilir raporu aldığınızda en geç 38 hafta 0 güne kadar çalışabilirsiniz, daha sonrasında çalışmanıza izin verilmez. Mesela 32. haftada çalışabilir izni aldınız ancak 35. haftada kendinizi iyi hissetmediniz, doktorunuza başvurup doğum öncesi iznine ayrılabilirsiniz, 32. haftadan sonra izne ayrılma hakkı sizde saklı olacaktır. Doğum öncesi kullanılmayan izin günleri doğum sonrası iznine eklenir. Burada da son adet tarihine göre beklenen doğum tarihi hesaplanır, o günden önce kullanılmayan tüm izinler sonraya aktarılır. Mesela 32. haftada doğum öncesi izni aldınız 35. haftada erken doğum oldu, kalan 5 hafta doğum sonrası izninize eklenir. Hatta 38. haftaya kadar çalıştınız sonrasında izne ayrıldınız, 39 hafta 2 günlükken doğum oldu, kalan 5 günde doğum sonrası iznine eklenir. 32. haftaya varmadan diyelim ki 30. haftada erken doğum oldu, hakkınız olan doğum öncesi 8 hafta doğum sonrasına eklenir, 16 hafta ücretli izinli olursunuz. Tam tersi durum oldu diyelim, bebek 40 değil de 41. haftada doğdu yani beklenenden geç doğdu; geçen süre doğum sonrası 8 haftalık izninizden düşürülmez, 8 haftanız korunur. Kısaca doğum izninizi hesaplarken son adet tarihinizi, beklenen doğum tarihinizi ve 8+8 olmak üzere 16 haftalık süreyi dikkate alın. (yorumu sabah yazmıştım , kopyaladım tekrar :) )

Rica ederim canim benim ne demek simdi markasini hatirlayamiorum annemde kaliorum ben eve ugrayinca atarim sana resminide markasinida kuzucum.bella dona dan almistim onden acilmali arkasi caprazli diye tarif etmistim bende.

Canim gecelige hic gerek yok rahat edemezsin zaten.lohusa pijamasinada gerek yok aslinda neden dersen zaten o emzirme cepleri minnacik bisey ordan meme falan sigmaz :) bende iki tane var ama sadece hamilelikte alt kismi rahat oldugu icin aldim yoksa dogumdan sonra bi etkisi yok pijama takimlari en rahati ustten dugmeli olanlar ben kizimda hastanede normal pijama takimi giydim ama sezeryan oldugu icin altinin lastigi cok onemli cok dar olmamali hastaneye gotureceginiz pijama takiminin bi kolu bol olsun cunku serum takili oluo bide altinin lastigi alirken bunlara dikkat et yeter kuzum

Ayyy harikasin, pentinin internet sayfasindan bakayim hemencik. Ablama aldiririm. Ben bakayim da bulunca sana da sorarim bu mu diye benim magazaya gidecek durumum olmayabilir cunku ya da internetten siparis veririm. Bedeni nasil aldin canim?
85C ama ben mağazadan deneyerek aldım. Normalde şuan taktığından 1 beden göğüsten 1 beden de sırttan büyük alsan bence yeterli olur gibime geliyor ama sen kendin değerlendir, ben denemeden almıyorum genellikle. Model bu ama galiba internette pek bedeni kalmamış :/ https://www.penti.com/ten-mamma-emzirme-sutyeni-zidPLMAMESU16IY-SKI

İnsanin ablasi olmasi ne guzelmis yahu, bir ablanin eksikligini 29 yasinda seninle hissetmis oldum ben ablayim, kardeslerim bir ablasinin olmasinin keyfini bolca suruyorlar

Bu arada geçtiğimiz haftalarda pentiden Modal ağacından bir atlet aldım o kadar rahat ki gebelik için gidip 3-4 tane daha aldım. Hem boyu uzun hem de çok aşırı esnek ve rahat. 3 al 2 öde de vardı hala var sanırım. Gerçi az kaldı ama o atletle çok rahat ettim. Emzirme atletlerinden daha rahat. Normalde S-M giyiyorum ama L aldım hepsini ve çok rahat ediyorum. Sıkıntı yaşayan varsa dokusu çok güzel değerlendirebilir.

Gecelige gerek yok yazmissiniz ama ben normal dogum yaptım ve hastaneden cikana kadar 4-5 sefer alttan kontrol edildim. Pijama olsaydı giy çıkar giy çıkar çok zor olurdu. Alttan atılan dikişler de insanın hareket etmesini engelliyor. Normal oldum acim ağrım olmayacak diye düşünmeyin. Benim dikişlerim 60 günde iyileşti malesef.

Sezeryan icin bir şey diyemem bilmiyorum ne rahat olur ne olmaz.

Mayistan sonra havalar isinacak. Emzirirken terleyeceksiniz. Iki tane takim alıyorsanız biri mutlaka yazlık olsun.

Bu sefer de sadece gecelik götüreceğim. Aşırı sıcak oluyor zaten. Doğumdan sonra vücuttaki ödem atıldığı için aşırı terleme olmuştu bende. Bebek olduğu için çok fazla pencere de acamamistik. Gelen giden insan çok bunalıyor. Ben kapri kol ince penye diz altı gecelikle çok rahattim. Yaniniza alin yine de derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…