2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
O kadar çok ağzım kuruyor ki, sürekli yanımda hazırda su şişesi oluyor. 3 litreye yakın su içiyorum ki hamilelikten önce pek su ile aram yoktu.
Senin nasıl su ile aran?

devamli agiz kurulugu ve akabinde 3 litre su.. hamilelik oncesi gunde bir bardak icersem iciyordum...

Reactions: szg
Ay yedinmi kız ye hemen
Yedim vallaha canm dayanamadım eşime söyledim oda sağolsun hemen gitti aldı geldi 1 paketi bitirdim dayanamadım
Bakalım cokda abur cubur yemek istemiyorum aslında suan 57 kiloyum hiç kilo almadm 5+5 im henüz . Birde ben biraz minyon bi kızım boydan kaybediyorum az bisey kilo alınca hemen küçük bi göbek çıkıyor

Off bilmiyorum canım cok istiyo ama bi yandanda korkuyorum bebegime bişey olur diye aranızda cikolata yiyen yokmu kızlar yardım

ben sordum doktora bunlarin hepsini. bitter cikolata bir kare yiyebilirsin ama abartma demisti. zararindan cok faydasi varmis icinde kalsiyum varmis besleyici ve dişlerini de korurmus ayni zamanda

Pembe leke okadar minik ki. Gene pireyi deve yapıorum acile bile gıtsem mi dedım :) korkuorum ona bişi olacak dıye devamlı tuvalete gıdıo bakıorum bişi gelıomu dıye ılk bebegım olucak inş olur
Ooo cok heyecanlisin sen :)pembe lekelr önemsiz kafana simdiden takma.inş olur canim .

Bende de oldu. Bebek saglikli. Bana da bol su ic ve istirahat et dedi. Ilac falan vermedi. Dusecekse ne yaparsak yapalım duser dedi. Saglikli olmayan bebeklerin düştüğünü soyledi.

Oh iyi bare içim rahatladı Bende valla bazen güzel yiyiorum bazen hepsi çıkıyor sürekli yatmak istiyorum of of

Canım ben çikolata çok severim doktora sormuştum sıkıntı değil am önerim yiyeceksen bitter çikolata ye çocuğun kalbi içinde önemli bi besin demişti
ben sordum doktora bunlarin hepsini. bitter cikolata bir kare yiyebilirsin ama abartma demisti. zararindan cok faydasi varmis icinde kalsiyum varmis besleyici ve dişlerini de korurmus ayni zamanda
Zaten sütlü çikolata sevmiyorum bitter yedim hemde 2 tane

merhabalar 5+6 hamıleyım.ama damla damla kanamalarım var pembe kahverengı bazen kırmızı doktor progestan verdı gunde 2 yle basladım.bugun 3 taneye cıkardım ama gecmıyor kanama yatıp dınlenıyorumda .aranızda benım gıbı olan varmı?

• Bitter çikolatada bol miktarda teobromin bulunur ve bu kalbe iyi gelen bir kimyasaldır. Teobromin, kasları rahatlatır ve kan damarlarını genişletir.

• 2008 yılında yayınlanan bir makaleye göre, bitter çikolata hamilelikte meydana gelen ve ani tansiyon yükselmesi olan preklamsiyi önlemeye yardımcı olur. Bu komplikasyon, aşırı proteinin, idrara karışmasıyla olur ve müdahale edilmediği taktirde, hem anne hem de bebek için çok ciddi sonuçlar doğurabilir.

• Yale Üniversitesi’nden Dr. Elizabeth Triche tarafından yürütülen bir çalışmada çikolata yiyen kadınların bebeklerinin göbek kordonu kanında yüksek miktarda teobromine rastlanmıştır. Bu kadınlarda preklamsi görülme olasılığı çok düşüktür.

• Teobromin, aynı zamanda yüksek tansiyon ve arter sertleşmesinin tedavisinde kullanılır. Bu nedenle bitter çikolata herkes için faydalıdır.

• Çikolatanın içinde bulunan magnezyum, kan basıncını düşürür ve hipertansiyonu engeller.

• Çikolatada bulunan flavanoid, çok etkili bir antioksidandır. Antioksidanlar, serbest radikaller denilen toksik yan ürünleri nötralize ettiği için oldukça faydalıdır. Bu toksik yan ürünler, sigara dumanı ve böcek ilacı gibi maddelere maruz kaldığınızda vücudunuza girer. Serbest radikaller, vücudumuzda doğal hücre metabolizmasının yan ürünleri olarak da üretilir. Antioksidanlar, bu serbest radikallerin kansere ve diğer hastalıklara dönüşmesini önler. Çikolatanın rengi ne kadar koyu ise, o kadar çok flavanoid içerdiğini unutmayın.

• Çikolata size moral de verir! Çikolatanın içindeki maddeler, beyninizde, omurganızda ve diğer bölgelerde endorfin denilen nörotransmiterlerin hareketlenmesini sağlar. Endorfin seviyesindeki artış ise size genel olarak keyif verir. Endorfin vücudun kendi doğal ağrı kesicisidir (endorfin üretimini, tempolu yürüyüş ile de arttırabilirsiniz).

• Bitter çikolata, kötü kolestrolü % 10 oranında düşürür.

• Çikolatada bulunan diğer bir madde, serotonin, antidepresan görevi görür ve moralinizi yükseltir.

• Çikolatada, oleik asit denilen sağlıklı tekli doymamış yağ bulunur. Bu yağ, zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağ ile aynıdır. Çikolata aynı zamanda stearik asit denilen doymuş yağ da içerir ama araştırmalar, stearik asidin, kolesterol üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını göstermiştir.

Cok gecmiş olsun canım inşallah tez zamanda düzelirsin kendiligindenmi ilaçı 3 e cıkardın yoksa doktorla konuştunmu eger gştmediysen doktoruna mutlaka sabah ilk işin gitmek olsun ALLAH yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…