2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Yeliz4106 canimm bende sigara ictigim icin kedimi suclayip duruyordum hep rabbime dua ettim tiksindir beni diye cok sukur son 1 haftadir fena tiksiniyorum cok sukur. Gunde en az 5 kahve icerdim kahveden de tiksinmeye basladim arada canim cay istiyo. Kotu seyler getirme aklina rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip edecek insallah hepimize hamilelikte hormonlar degistigi icin farkli dusunceler yasayabiliyoruz hepimiz hamileyim bebegim hissettiriyo bana bunlari diyip gecistir kafandan tatlim.

Hamilelikte çayın Bi zararı yok. Yeterli miktarda alındığında faydalı bile
Kafeinli caylar iyi degil. Siyah caydada var :/ benim doktorum bana yesil cayida yasakladi kusburnunuda :/
Allah yardimcin olsun ben pozitif testten sonra biraktim hemen cok sükür sigarayi hala canim istiyor ama firsat bu firsat. Bi doktorunla konus bu durumda ne yapa bilirsin seni belki bi piskiyatriste yollar

İnş bnde tiksinirim biran önce amin canım inş sağlıklı kavuşalım yavrularımıza

Aynen kuzum Amin İnşallah Allah ım büyük yardımıcımız olsun

Valla cnm yazdiklarini okuduktan sonra benim cok.takilmam gereken yer var gibi geldi. Gogus acimamdan baska bi belirtim yok uc gun oncesi bel agrim vardi oda gecti ha bide cok sık idrara cikiyorum. Her gebelik her kiside farkli oluyormus bunj anladim kiyaslamamak bosuna strese girmemek lazim

Diğer arkadaşlar ne durumdasınız bakalım gelişmelerinizi bizimlede paylaşın heleki ben gibi ilk olanlar için çok değwrli bu bilgileri öğrenmek..birde kızlar nasıl uyuyorsunuz uyku pozisyonunuz nasıl b3n sadece yüzüstü yatınca uykuya dalabiliyorum kendimi bildim bileli..ama zararlı diyenler var bu pozisyona

O hormonlarla alakalı Can'ım emin ol.bende tedaviyle hamile kaldım deli gibi çabaladım ama gel gelelim hamile kalınca bir korku başladı bir tedirginim anne olmayı beceremiycem gibi geliyor.. malesef tedavilerde bize öyle hormonlar veriliyor ki bunlar çok normal.zor gebe kaldığımız içinde ister istemez kaybetme korkusu yaşayıp bağlanmak istemiyoruz. Bunlarda geçicek inşallah.. benim kuzenim psikolog sağolsun çok destek oluyor.tek başına atlatamazsan psikolojik destek al derim. Yaşadığın tamamen kaybetme korkusu bana o tanıyı koydu kuzenim...

Çayda kafein yok tiyin maddesi var canım. Bende doktoruma danıştığım için söyledim ama sen bilirsin. Sonuçta milyonlarca hamile kadından milyonlarca Bebek dünyaya geliyor. Hepsi mi çay içmiyor. Çok fazla evham yapmak ta İi değil

Kesinlikle aynı duygu bende de var bende bu bebeği çok istedim ama yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Hazır değilmişim gibi demekki bazı insanlar düşünebiliyor Yeliz4106 suçlama kendini tatlım

Bende çok araştırdım çayı sevdiğim için Can'ım. Bitki çayları dahi yasak ama siyah çay hakkında tek bir kötü bişey duymadım da okumadım da.tabiki fazlası zarardır ama faydalı bildiğimiz ıhlamur düşük sebebiymiş ama siyah çay konusunda bi yasak yok..

Canim bende oyleydim uyku konusunda özledim simdiden, ogrendigimden beri yuzustu yatmadim kesinlikle bende zararli diye duydum. Sirt ustu yatiyorum genelde bide kendimi sola alistirmaya calisiyorum cunku ucuncu aYdan itibaren sola dogru donerek yatmak gerekio diye biliyorum sort ustu bebegin kordonu dolanir bogazina diyolar. Benimde ilk bebisim fazla tecrubeli degilim malesef. Uyku duzeni idare eder gec yatiyorum malesef kendimi erken yatmaya alistirmam lazim ama en az 8 saat uyuyorum yoksa dayanamiyorum uykuya.

Kesinlikle aynı duygu bende de var bende bu bebeği çok istedim ama yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Hazır değilmişim gibi demekki bazı insanlar düşünebiliyor Yeliz4106 suçlama kendini tatlım
Sen normal yolla mı kaldın bilmiyorum Can'ım ama özellikle tedaviyle kalındığında malesef psikolojik olarak bi faturası oluyor. Birazda ya sağlıklı deilse ya düşerse ya kalbi durursa diye korkulardan evham oluyor resmen. Hep en çok istediğimiz şey olmaz ya ondan sanırım. Sende de var sanırım bu aynı korku.bide ben 8yıllık evliyim baya bi alışmıştık karı koca başbaşa hayata olunca insan ister istemez birbirimize vakit ayıramıycaz diye de korkuyor.ki aynı tedirginlik eşimde de var.

Ya sırtüstü yatış daha zararlıymış yüzüstü bebeğin sıkışma ihtimali yokmuş çünkü su dolu bi kesede yaşıo o yüzdenmiş ama ilerleleyen aylarda göbek iyice büyüdüğü için yüzüstü yatmak zorlaşıyor o yüzden sadece sola yatmak faydalıymış böle okudugum içinde böle yapıyordum ben.en iyisi sola yatabilmek için şu hamile yastığından almak :) çünkü insanın omzu uyuşuo sola yatmaktan alışmak imkansız

orasi öyle cnm.. bende iciyorum hani belli bi miktari varmi. Ben bi oturusta bi demlik icerim canim cok cay istiyo

Ya bn geceleri hic rahat uyayamiyorum soyle huzurlu bir uyku cekemiyorum yani surekli uyaniyorum uyudugumda da sikintili sikintili ruyalar sabahta7.30da kalkiyorum. Bu hamilelik uyku yapar dediler bnde tam tersi oldu

gunde bir bardak acik cay icilebilir. abartmamak lazim oyleki ilk uc ay demli cay dusuk sebebi kalan alti ay cocugun demirinden kilosundan çalar. ilerleyen gunlerde demir hapi kullanabilir gunluk cayi cok icenler.

turk kahvesi iki uc gunde bir olabilir diyor doktorlar. bir arkadasim gunde on bes abartisiz kahve icerdi. doktor da gunde bir taneye dusurmus.

nescafe hele ki sut tozu... kesinlikle asla hamile olmasiniz da icmemeniz gereken bir icecek. cogu ulkede sicak suya katilan tum icecek hazir corba turu seyler yasaklanmis. ama masallah ikisi bir aradalar karamelliler fındıklilar...

ben bunlari yazdim ama bilin ki sigaradan beter neskafe bagimlisiydim. gerçek sute kasik dolusu atar ve günde dort bes bardak icerdim... tabi ki bagimlilil yapan kafeinin ta kendisi. su an gozum gormek bile istemiyor yoksa ne yapardim bilmem.

kahvenin en iyisi 'telvesi' olandir derler. yani filitre kahveleri falan gayet saglikli. turk kahvemiz de oyle. kalbi korudugu bi gercek ama hamileyken illaki tuketmek gerekir mi bilemem.

bitki caylari yasak. hele de o hszir kutulu olanlardan. bogurtlen ahududu caylarini icin bakalim veya kusburnu. sirf boya. eger organik bulup toplarsaniz da bu sefer cok etkilesimli olacagindan bir cogu düşük sebebi.

ayran. ayran icemeyene süt. sut icemeyene ayran. ve gunde 3 litre su.. bardak sayamiyorsaniz cam sise edinin..

cok yazdim ben doktora hepsini ilk basta sormustum kizlar.. tabi her doktor farkli soylediginden kendim de arastirdim. bazilari yasak bazilari da hic bir sey yasak degil derler. oysa cig et tavuk balik sakatat bunlara dokunmak yikanmadan sebzeye meyve yemek cok daha tehlikeli. allah korusun bu bir surec ve saniyorum ki mayis annelerinin ortalama 7 ayi kaldi... guzel bir kış gecirin bol bol dinlenin

Evt şimdiden zor geliyor karnimiz şişince napcaz:)canim gebelikte sirt ustu ,yuzustu yatmak saglikli değil en iyisi sol yanimiza yatip hafif dizleri kirmak ama
ben de yan yatip bacagimin birini gogsume kadar cekiyorum yatiyorum karnim cok agriyor hemen hissediyorum ama en rahat oyle yatiyorum aslinda gerci şu an bizimkiler çok minik ama ilerleyen aylarda sol yan posizyona alişmak lazim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…