- 28 Ağustos 2016
- 569
- 557
- 18
- Konu Sahibi endless love
-
- #5.361
Kafeinli caylar iyi degil. Siyah caydada var :/ benim doktorum bana yesil cayida yasakladi kusburnunuda :/Hamilelikte çayın Bi zararı yok. Yeterli miktarda alındığında faydalı bile
Allah yardimcin olsun ben pozitif testten sonra biraktim hemen cok sükür sigarayi hala canim istiyor ama firsat bu firsat. Bi doktorunla konus bu durumda ne yapa bilirsin seni belki bi piskiyatriste yollarKızlar nasılsınız ben psikolojik olarak hiç iyi değilim hamile kalmayı çok istedim bgn tam 8 haftalık hamileyim kalp atışlarını duydum mide bulantılarımda var ama kendimi hiç hamile gibi anne olucak gibi hissetmiyorum herseye aşırı sinirleniyorum bide sigarayı bırakamadım lütfen kimse yargılamasın zaten zor zamanlardan geçiyorum eşimle ilgili kendimi hem çok şuçlu hemde her an bişey olucak ve allah korusun bebeğe bişey olup hamileliğim sonlanıcak gbi hissediyorum sanki içimde bi his bu yüzden bebeğe alışmama izin vermiyo gibi anlıcagınız hiç iyi değilim biraz öncede sinirle 10 kgluk su kaldırdım inş bişey olmaz
Ben çok şükür hamile olduğum günden sonra eskiye göre kat kat rahatladm cnm bende çok zor ulaştım yavruma kıymetini bil . Bol bol dua et inan ben dua ettikçe namaz kildikca rahatladigimi fark ettim cnm .Olabilir canım bende şüpheleniyorum kendimden
İnş bnde tiksinirim biran önce amin canım inş sağlıklı kavuşalım yavrularımızaYeliz4106 canimm bende sigara ictigim icin kedimi suclayip duruyordum hep rabbime dua ettim tiksindir beni diye cok sukur son 1 haftadir fena tiksiniyorum cok sukur. Gunde en az 5 kahve icerdim kahveden de tiksinmeye basladim arada canim cay istiyo. Kotu seyler getirme aklina rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip edecek insallah hepimize hamilelikte hormonlar degistigi icin farkli dusunceler yasayabiliyoruz hepimiz hamileyim bebegim hissettiriyo bana bunlari diyip gecistir kafandan tatlim.
Aynen kuzum Amin İnşallah Allah ım büyük yardımıcımız olsunAminnn canimm aminn insallah rabbim o güzel duyguyu hepimize yasatsin insallah bizde duyariz mucizenin kalp sesini.. Sabretmek cok zor insan cok strese giriyo ama ne yapalim anne olmanin zorlugu hamilelikte basliyo anlasilan. Hamile olmakla bitmiyo is her an onu dusunuyosun korkuyosun, endiseleniyosun, sonra herseyi hissediyo diye sakinlesmeye calisiyosun zor yani rabbim bizlere sabir versin saglikli hayirli evlat nasip etsin insallah kucaklarimiz dolsun
Valla cnm yazdiklarini okuduktan sonra benim cok.takilmam gereken yer var gibi geldi. Gogus acimamdan baska bi belirtim yok uc gun oncesi bel agrim vardi oda gecti ha bide cok sık idrara cikiyorum. Her gebelik her kiside farkli oluyormus bunj anladim kiyaslamamak bosuna strese girmemek lazimYa ben 6+4 üm bulantım mıde ve bel agrısı var arada kasıklar agrıyor.ama benım takıldıgım. Goguste kararma felan dıyorlar 6 hafta ıtıbarı ıle bende yok. Agrı var sadece benımle aynı hafta olupta kararmı olan varmı bırde benım ıdrar sıklıgım cok yok gibi.
Günde bir kahve 2 çay içiyorum.kahve çok zararlı dediler hep bana doktora sordum bir tane içebilir miyim diye 2de içebilirsin dedi.. yiyip içtiğimizle çok alakası yokmuş bebeğin ilk 3aycay ile kahveyle araniz nasil kizlar ya canim cay istiyo ama cokta icmek istemiyom
O hormonlarla alakalı Can'ım emin ol.bende tedaviyle hamile kaldım deli gibi çabaladım ama gel gelelim hamile kalınca bir korku başladı bir tedirginim anne olmayı beceremiycem gibi geliyor.. malesef tedavilerde bize öyle hormonlar veriliyor ki bunlar çok normal.zor gebe kaldığımız içinde ister istemez kaybetme korkusu yaşayıp bağlanmak istemiyoruz. Bunlarda geçicek inşallah.. benim kuzenim psikolog sağolsun çok destek oluyor.tek başına atlatamazsan psikolojik destek al derim. Yaşadığın tamamen kaybetme korkusu bana o tanıyı koydu kuzenim...Yok cnm niye yanlış anlıyım bende 1.5 yoldır istyodum ve tedaviyle gebe kaldım anlayamıyorum hormonlardan sanırım bende yüreğim ağzımda bekledim her ay test sonucunu ve kalp atışını ama bnm şuan hissettiğim başka bişey
Çayda kafein yok tiyin maddesi var canım. Bende doktoruma danıştığım için söyledim ama sen bilirsin. Sonuçta milyonlarca hamile kadından milyonlarca Bebek dünyaya geliyor. Hepsi mi çay içmiyor. Çok fazla evham yapmak ta İi değilKafeinli caylar iyi degil. Siyah caydada var :/ benim doktorum bana yesil cayida yasakladi kusburnunuda :/
Allah yardimcin olsun ben pozitif testten sonra biraktim hemen cok sükür sigarayi hala canim istiyor ama firsat bu firsat. Bi doktorunla konus bu durumda ne yapa bilirsin seni belki bi piskiyatriste yollar
Kesinlikle aynı duygu bende de var bende bu bebeği çok istedim ama yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Hazır değilmişim gibi demekki bazı insanlar düşünebiliyorO hormonlarla alakalı Can'ım emin ol.bende tedaviyle hamile kaldım deli gibi çabaladım ama gel gelelim hamile kalınca bir korku başladı bir tedirginim anne olmayı beceremiycem gibi geliyor.. malesef tedavilerde bize öyle hormonlar veriliyor ki bunlar çok normal.zor gebe kaldığımız içinde ister istemez kaybetme korkusu yaşayıp bağlanmak istemiyoruz. Bunlarda geçicek inşallah.. benim kuzenim psikolog sağolsun çok destek oluyor.tek başına atlatamazsan psikolojik destek al derim. Yaşadığın tamamen kaybetme korkusu bana o tanıyı koydu kuzenim...
Bende çok araştırdım çayı sevdiğim için Can'ım. Bitki çayları dahi yasak ama siyah çay hakkında tek bir kötü bişey duymadım da okumadım da.tabiki fazlası zarardır ama faydalı bildiğimiz ıhlamur düşük sebebiymiş ama siyah çay konusunda bi yasak yok..Çayda kafein yok tiyin maddesi var canım. Bende doktoruma danıştığım için söyledim ama sen bilirsin. Sonuçta milyonlarca hamile kadından milyonlarca Bebek dünyaya geliyor. Hepsi mi çay içmiyor. Çok fazla evham yapmak ta İi değil
Canim bende oyleydim uyku konusunda özledim simdiden, ogrendigimden beri yuzustu yatmadim kesinlikle bende zararli diye duydum. Sirt ustu yatiyorum genelde bide kendimi sola alistirmaya calisiyorum cunku ucuncu aYdan itibaren sola dogru donerek yatmak gerekio diye biliyorum sort ustu bebegin kordonu dolanir bogazina diyolar. Benimde ilk bebisim fazla tecrubeli degilim malesef. Uyku duzeni idare eder gec yatiyorum malesef kendimi erken yatmaya alistirmam lazim ama en az 8 saat uyuyorum yoksa dayanamiyorum uykuya.Diğer arkadaşlar ne durumdasınız bakalım gelişmelerinizi bizimlede paylaşın heleki ben gibi ilk olanlar için çok değwrli bu bilgileri öğrenmek..birde kızlar nasıl uyuyorsunuz uyku pozisyonunuz nasıl b3n sadece yüzüstü yatınca uykuya dalabiliyorum kendimi bildim bileli..ama zararlı diyenler var bu pozisyona
Sen normal yolla mı kaldın bilmiyorum Can'ım ama özellikle tedaviyle kalındığında malesef psikolojik olarak bi faturası oluyor. Birazda ya sağlıklı deilse ya düşerse ya kalbi durursa diye korkulardan evham oluyor resmen. Hep en çok istediğimiz şey olmaz ya ondan sanırım. Sende de var sanırım bu aynı korku.bide ben 8yıllık evliyim baya bi alışmıştık karı koca başbaşa hayata olunca insan ister istemez birbirimize vakit ayıramıycaz diye de korkuyor.ki aynı tedirginlik eşimde de var.Kesinlikle aynı duygu bende de var bende bu bebeği çok istedim ama yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Hazır değilmişim gibi demekki bazı insanlar düşünebiliyorYeliz4106 suçlama kendini tatlım
Ya sırtüstü yatış daha zararlıymış yüzüstü bebeğin sıkışma ihtimali yokmuş çünkü su dolu bi kesede yaşıo o yüzdenmiş ama ilerleleyen aylarda göbek iyice büyüdüğü için yüzüstü yatmak zorlaşıyor o yüzden sadece sola yatmak faydalıymış böle okudugum içinde böle yapıyordum ben.en iyisi sola yatabilmek için şu hamile yastığından almak :) çünkü insanın omzu uyuşuo sola yatmaktanCanim bende oyleydim uyku konusunda özledim simdiden, ogrendigimden beri yuzustu yatmadim kesinlikle bende zararli diye duydum. Sirt ustu yatiyorum genelde bide kendimi sola alistirmaya calisiyorum cunku ucuncu aYdan itibaren sola dogru donerek yatmak gerekio diye biliyorum sort ustu bebegin kordonu dolanir bogazina diyolar. Benimde ilk bebisim fazla tecrubeli degilim malesef. Uyku duzeni idare eder gec yatiyorum malesef kendimi erken yatmaya alistirmam lazim ama en az 8 saat uyuyorum yoksa dayanamiyorum uykuya.
orasi öyle cnm.. bende iciyorum hani belli bi miktari varmi. Ben bi oturusta bi demlik icerim canim cok cay istiyoÇayda kafein yok tiyin maddesi var canım. Bende doktoruma danıştığım için söyledim ama sen bilirsin. Sonuçta milyonlarca hamile kadından milyonlarca Bebek dünyaya geliyor. Hepsi mi çay içmiyor. Çok fazla evham yapmak ta İi değil
Ya bn geceleri hic rahat uyayamiyorum soyle huzurlu bir uyku cekemiyorum yani surekli uyaniyorum uyudugumda da sikintili sikintili ruyalar sabahta7.30da kalkiyorum. Bu hamilelik uyku yapar dediler bnde tam tersi olduDiğer arkadaşlar ne durumdasınız bakalım gelişmelerinizi bizimlede paylaşın heleki ben gibi ilk olanlar için çok değwrli bu bilgileri öğrenmek..birde kızlar nasıl uyuyorsunuz uyku pozisyonunuz nasıl b3n sadece yüzüstü yatınca uykuya dalabiliyorum kendimi bildim bileli..ama zararlı diyenler var bu pozisyona
Evt şimdiden zor geliyor karnimiz şişince napcaz:)canim gebelikte sirt ustu ,yuzustu yatmak saglikli değil en iyisi sol yanimiza yatip hafif dizleri kirmak amaDiğer arkadaşlar ne durumdasınız bakalım gelişmelerinizi bizimlede paylaşın heleki ben gibi ilk olanlar için çok değwrli bu bilgileri öğrenmek..birde kızlar nasıl uyuyorsunuz uyku pozisyonunuz nasıl b3n sadece yüzüstü yatınca uykuya dalabiliyorum kendimi bildim bileli..ama zararlı diyenler var bu pozisyona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?