İyi akşamlar anneler

salı günü 38+4 de ben de anne oldum çok şükür, Doğum hikayem farklı , kısaca paylaşayım. son 2 haftadır tansiyonlarım yükselmeye başlamıştı. Tuzsuz diyet, hareket kısıtlılığı vb ile kontrol altında tutuyorduk . ancak pazartesi günü ne yapsam düşmedi. Ben riskli durumlar olduğundan dolayı hep epidural sezaryen olacağımı düşünürdüm ama işler farklı gelişti. Çatı muayenem iyi olduğu ve kemik yapım , bebeğin uyumu iyi olduğu için suni sancı ile normal Doğum olabileceğini öğrendim, kabul ettim hatta normal olabilme fikri hoşuma gitti. Toplamda 17 saat suni sancı çektikten sonra fiziksel olarak herşeyin uygun olmasına rağmen açılma olmadı ve kasılmalar o kadar şiddetlenmişti ki acil genel anestezi ile sezaryane alındım, epidural anestezi bekleme süresi dahi göze alınamadı. Kısacası hem 17 saat suni sancı ile normal doğumu hem de genel anestezi ile sezaryeni görmüş oldum. Hep yazıyordum herşeyin hayırlısı diye , hiç aklımda olmayan şekilde Doğum yaptım . Allah'a şükür kızım da ben de iyiyiz şimdi. Sadece sütümüz gelmedi onu bekliyoruz, o da gelir artık inşallah. Anne olmamı nasip ettiği için Rabbime ne kasar şükretsem azdır, bebek dediğimiz bu nimetin nasıl şükretsek azdır, Allah'ım korusun onları. Ben de hep merak ederdim Doğum sancısı nasıl birşey diye, benim ki suni sancı olduğu için belki daha farklıdır ama ilk başlarda karnım gaz olmuş gibi sancı vardı, sonra ishal olmuşum gibi biraz daha yaygın oldu, sonra adet sancısı gibi kasıklar başladı ama 14 saatten sonraki 3 saat çok daha farklıydı , aynı anda hem karın hem kasıklar hem bel kasılmaya başladı ve şiddetli bulantı eklendi. Kasılmalara dayandım ama son bir saatteki bulantı beni çok zorladı, o saatten sonra zaten genel anestezi ile sezaryena alındım ,Allah'a şükür ikimizde iyiyiz şimdi