- 8 Ağustos 2016
- 367
- 288
- 23
- 35
- Konu Sahibi endless love
-
- #6.761
Canim icini karartma...ama ben hamilelik düşündüğümden beri sıcak suyla Banyo bile yapmıyorum...hamam falan zararlı diye biliyorum bende..dusuk riski açısından...ama bisi olmaz insallah..rabbim ne derse o... boyle düşün..stres yapıp bebisi etkileme.hersey guzel olucak insallah benim felsefem bu yönde her zaman :) sende boyle dusunSelam arkadaşlar.. şuan 6 haftalık gebeyim. Geçen hafta sauna ve buhar odasına girdim. Gebelikte girilmeyeceğini bilmeden. Sonra baktım ki bebekte sakatlık olabilir yazıyordu. Hamileyken saunaya vs. giren var mı? Bilgisi olan var mı. Endişeliyim bebeğe zarar vermiş miyimdir diyedüşünüyorum sürekli
devlet hastanelire kadar saçma bi yer daha görmedim ben yapılması için illa canımızın bi yanması mı gerekiyor yani öncesinde bakılsa önlem alınsa olmuyomuymuşGunaydin cnm. Evet ya deilmis napicaz ozellerde bin kusur tl devlette o testi bi dusuk gecmisin olmadan yapmiyor. Napicaz hic bilemedimAllah a emanet artik.
Canım pardon seninki 3.03 çıkmış ben yanlış okumuşum değeri yinede telaş yapma ama doktor kontrolünü ihmal etme ilaca başlar muhtemelenKızlar selam. Benim tsh değerim 3.03 çıkmış internetten baktığım kadariyla gebelikte en fazla 2.5 olması lazımmış yarın doktora gidicem ama içim içimi yiyor geç mi kaldım ilaç kullaniminda acaba bebeğe bi etkisi olmusmudur. Tsh yüksek çıkan arkadaşlarım varmi?
Benim yüksekti Can'ım 4kusurdu.1.81 e düşürdük.ilaçlarla ama ben tüp bebekle hamile kaldığım için malesef hamile kalmadan önce düzene soktuk,ama bi sorun olmaz merak etme..Kızlar selam. Benim tsh değerim 3.03 çıkmış internetten baktığım kadariyla gebelikte en fazla 2.5 olması lazımmış yarın doktora gidicem ama içim içimi yiyor geç mi kaldım ilaç kullaniminda acaba bebeğe bi etkisi olmusmudur. Tsh yüksek çıkan arkadaşlarım varmi?
Canim icini karartma...ama ben hamilelik düşündüğümden beri sıcak suyla Banyo bile yapmıyorum...hamam falan zararlı diye biliyorum bende..dusuk riski açısından...ama bisi olmaz insallah..rabbim ne derse o... boyle düşün..stres yapıp bebisi etkileme.hersey guzel olucak insallah benim felsefem bu yönde her zaman :) sende boyle dusun
Canım Dr un muayene sırasında ölçüyor ense kalınlığını 12. Haftada yapılıyor.bir de kan testi yaptırıyorsun. Bazıları sadece ölçüm yaptırıyor kan testi yaptırmııyorlar. Kızımda her ikisini de yaptırmıştım bunda da yaptıracağım.Kızlar merhaba aklımı kurcalayan bir sorum var yardımcı olurmusunuz?
İkili testinizi hangi haftada yaptırdınız?
İkili test ve bunun yanında ultrason ile ense kalınlığına fln bakılıyormuş bu ikisi için bir mi randevu alınıyor yoksa normal ultrason da öı bakılıyor ense kalınlığına kafam çok karışık zaman geçiyor ve ben çok kararsızım
cnm genellikşle 11 ve 12. haftalarda yapılır. ikili test demek ense kalınlığı ölçümü demek zaten ultrasonlar bakılıyor. birde anneden kan alınıyor. kromozom bozuklukları down sendromu olup olmadığına bakılıyor. kafan karışmasın. ben de yaptırmayı düşünmüyorum. çünkü down sendromu ve kromozomal rahatsızlıkların tedavisi yok. boşuna stres 9 ay ay. ve bu sadece bir ihtimak.Kızlar merhaba aklımı kurcalayan bir sorum var yardımcı olurmusunuz?
İkili testinizi hangi haftada yaptırdınız?
İkili test ve bunun yanında ultrason ile ense kalınlığına fln bakılıyormuş bu ikisi için bir mi randevu alınıyor yoksa normal ultrason da öı bakılıyor ense kalınlığına kafam çok karışık zaman geçiyor ve ben çok kararsızım
Bende ikili istemiyorum ama bu ultrasonu merak etmiştim teşekkürler canımCanım Dr un muayene sırasında ölçüyor ense kalınlığını 12. Haftada yapılıyor.bir de kan testi yaptırıyorsun. Bazıları sadece ölçüm yaptırıyor kan testi yaptırmııyorlar. Kızımda her ikisini de yaptırmıştım bunda da yaptıracağım.
Evet bende istemiyorum ikili canım ama aklıma takıldı ultrasyon da farklı bişey mi bakılıyor ayrı mı o diyecnm genellikşle 11 ve 12. haftalarda yapılır. ikili test demek ense kalınlığı ölçümü demek zaten ultrasonlar bakılıyor. birde anneden kan alınıyor. kromozom bozuklukları down sendromu olup olmadığına bakılıyor. kafan karışmasın. ben de yaptırmayı düşünmüyorum. çünkü down sendromu ve kromozomal rahatsızlıkların tedavisi yok. boşuna stres 9 ay ay. ve bu sadece bir ihtimak.
ciddi misin? maddi durumunuz nasıl bilmem ama bu tarz testleri devlet hastanesinde yaptırın derim. çok pahalıymış yaaaa.2 hastaneye ikili test ücreti sordum birisi 560 birisi 400 tl dedi.
Bana da pahalı geliyor canımciddi misin? maddi durumunuz nasıl bilmem ama bu tarz testleri devlet hastanesinde yaptırın derim. çok pahalıymış yaaaa.
gitmeden randevu alırsın kadın doğumcudan. bi tahlil tamam. sonuçlara netten bakabiliyo8rsun artık. çıktısınıı alır doktoruna götürürsün.
gerçi bazı özel doktorlar çok kızıyor böyle yapınca:))
Hemen hemen aynı ozaman canm çünkü doğum ücreti odemiyecekmişsin .Bir tıp fakültesinden doçentin özel muaynehanesine gidiyorum. muayne ücreti 300 TL. Testleri tahlilleri fakülte hastanesinde yaptırıyorum. Bunun yanında doğumu da tıp fakültesi hastanesinde yapıcam doğuma extra ücret ödemiycez.
Peki kaçıncı haftada yaptirmıştın canm ozaman 2 li testi ?İlk bebeğimde 2'li test esnasında söylemişlerdi bebeğimin cinsiyetini. %60 erkek demişlerdi ve erkek geldi :))
Erkekler kendini gösteriyor diyorlar. Yani aslında 2'li test sırasında cinsiyet belli ama söylemiyorlar
Anladm canm benim arkadasmn 13 haftalıkken belli olmuş o öyle diyince dedim acaba benim 11 haftalıkken belli olurmuNisa'n annelerinin çoğu Bile öğrenememiş Can'ım. Erken biraz
7-8. hafta ultrason resmin var mı? at istersen. genital nub kendini belli edermiş. bi bakalım.Anladm canm benim arkadasmn 13 haftalıkken belli olmuş o öyle diyince dedim acaba benim 11 haftalıkken belli olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?