- 29 Ağustos 2016
- 117
- 116
- 23
- Konu Sahibi endless love
-
- #6.801
Gercekten oyle bazi doktorlar belki cok iyi sistemde iyilestirilmis ama yeterli deil. Biz esimle ozel saglik sigortasi zamaninda yaptrmadgimiz icin inanilmaz pismaniz.devlet hastanelire kadar saçma bi yer daha görmedim ben yapılması için illa canımızın bi yanması mı gerekiyor yani öncesinde bakılsa önlem alınsa olmuyomuymuş
Valla bende kola bagimlisiyim arada iciyorum esim kuccucuk kutu kola alip bazen surpriz yapiyo :) bencede insallah birsey olmaz ya arada birden :)Valla ben ciy köfte bastirma kola enerji içeceği kahve hersey yedim ictim kizimda en ufak bisey olmadi cokta hatta normalinden hateketli cin gibi kizim :) abartiyolar ya kisitlamayin kendinizi :)))
Ya ben olsam herşeyi söylerim beslenme davranış şekli vs. Çünkü ilk 3 ay çok önemli. Eğer böyle ilgisiz olursa değiştirebilirim. Sayılı gün çabuk ve sağlıklı geçsin inşallah. Bebeğimle hayırlısıyla göz göze geldiğim anı çok merak ediyorum <3Bazı şeyleri de biz sormadan söyleselerr ilk olunca hep öyle oluyor sanırım Can'ım bende öyleyim herşeyde tedirginlik duyuyorum ama sayılı gün çabuk geçer diyede avutuyorum kendimi
Amin canım. Ama böyle şeyleri sakın ama sakın dert etme :)çok teşekkür ederim canım tel çalınca falan korkuyorum irkiliyorum bi an sonra içim içimi yiyor acaba birşey olur mu diye Rabbim tüm bebişleri korusun inşallah bizlere bağışlasın
Canim bn havuc yiyorum iyi geliyo sanki havucuda severim hemde cok faydaliymis hamileliktede oyle sende havuc ve meyve ye yemek yiyemiyosanGünaydın kizlar mide bulantisi yasiyorum ne yesem cikartiyorum onerisi olan var mi
İnşallah sıkıntı olmaz canım rahatlattın sağolasın. En kötü ihtomal az dozda ilaç başlar belki ama onunda bi zararı yokmuş araştırdigim kadariyla hayırlısı bakalim :)Canım benim var TSH problemim şuan 2.93 ayda bir baktırıyorum doktorum 3 ün altında olması yeterli hamilelikte dedi sınırdasın bi dahaki ay bakalım yükselirse ilaca başlarız dedi bence telaş yapma seninki benden düşük
Canım ben bu hamileliğimde 4 ayrı doktora gittim 3 tanesi aynı ölçüyor. Şu an 2,5 aylık görünüyorum. Benim kendi doktorumun ultrason cihazı 1 hafta geri ölçüyor. Şu an 9 hafta olcuyor. Yani bu kesinlikle cihazsal bir durum daha dün gittiğim doktor 2,5 aylık ölçtü. Kendini üzecek birşey yok bence.Kizlar kontrolden geldim. Kalp atisi icin gittiğim hastane sskydi 1 hafta once. Orda 7+6 gozukuyordu kese bebekte 1.35 mm. Bugun gittigim doktorum keseyi 7+5 olarak bebegi 1.36 olarak olctusskya gittiğimi soylemedim aksi zaten tepki verir diye. Gelisim geriligi mi oluyor bu cok mutsuzum
Maalesef süregelen bulantılarımdan dolayı ben de dikkat edemiyorum ama midem iyiyse yoğurdu ihmal etmemeye çalışıyorum. Normalde tatlı çok severdim ama bu aralar mideme de iyi geldiği için ekşi yeşil elmaya dadandım. Yine bulantımdan ötürü su içememişsem o gün, en azından soda içmeye çalışıyorum. Fakat genel olarak peynir ekmek ve grissini bu aralar en iyi dostum. Tabii, folik asiti hiç ihmal etmiyorum.Kızlar beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz ben hiç dikkat edemiyorum
Evet çok önemli ama doktorlar alışmış artık biz gibi her konuda detaylı düşünmüyorlar Can'ımYa ben olsam herşeyi söylerim beslenme davranış şekli vs. Çünkü ilk 3 ay çok önemli. Eğer böyle ilgisiz olursa değiştirebilirim. Sayılı gün çabuk ve sağlıklı geçsin inşallah. Bebeğimle hayırlısıyla göz göze geldiğim anı çok merak ediyorum <3
İnşallah canım çok teşekkür ederim cevabın için. Rahatlattıniz beni sonucu görünce baya panik olmustumBenim yüksekti Can'ım 4kusurdu.1.81 e düşürdük.ilaçlarla ama ben tüp bebekle hamile kaldığım için malesef hamile kalmadan önce düzene soktuk,ama bi sorun olmaz merak etme..
7+3teyim Can'ım ama mide bulantısı yüzünden özellikle kahvaltı yapamıyorum sütü çok severdim içemiyorum yoğurdu peyniri hergün yiyorum mutlaka ama çevremde böyle yersen o bebek beslenmez diyor bütün moralim bozuluyorMaalesef süregelen bulantılarımdan dolayı ben de dikkat edemiyorum ama midem iyiyse yoğurdu ihmal etmemeye çalışıyorum. Normalde tatlı çok severdim ama bu aralar mideme de iyi geldiği için ekşi yeşil elmaya dadandım. Yine bulantımdan ötürü su içememişsem o gün, en azından soda içmeye çalışıyorum. Fakat genel olarak peynir ekmek ve grissini bu aralar en iyi dostum. Tabii, folik asiti hiç ihmal etmiyorum.
Siz de eğer benim gibi ilk 3 ayın içersindeyseniz ve bulantıdan ötürü iyi beslenemediğinizi düşünüyorsanız endişelenmeyin. Doktorum da aynı şeyi söyledi; önümüzde doğru besinleri tercih etmek için uzun bir dönemimiz var :) Normal şartlar altında ise protein almamız çok önemli. Benim gibi şu aralar et yiyemiyorsanız yumurta iyi bir alternatif. Doktorum 1 bardak süt + 1 kase yoğurt ya da 2 kase yoğurt muhakkak ye demişti. Mercimek, kuru fasülye vs bunlar da çok faydalı. Hazır gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum bir de, olabildiğince. Kola, çay, kahve tüketmiyorum.
Hayır bence kulak asmayın ve moralinizi bozmayın. Bununla ilgili takip ettiğim 1-2 güvenilir yabancı site var. Ve dediğim gibi doktorum da aynı görüşte. Keşke yiyebilsek ama insanın midesi bulanıp kusunca zaten yapacak birşey yok ki. Ben de sizin gibiyim ama bulanmadığı zamanlarda abur cubur değil de sağlıklı şeyler yemeye dikkat ediyorum. Zaten mide bulantısı insanın sinirini bozan bir durum, bir de etraftakilerin lafını takıp kendinize eziyet etmeyin. Hem ne güzel işte yoğurt yiyormuşsunuz. Bence işin sırrı, midenizin bulanmadığı zamanlarda doğru besinleri tercih edip, onları tüketmek :)7+3teyim Can'ım ama mide bulantısı yüzünden özellikle kahvaltı yapamıyorum sütü çok severdim içemiyorum yoğurdu peyniri hergün yiyorum mutlaka ama çevremde böyle yersen o bebek beslenmez diyor bütün moralim bozuluyor
Canım bebeği veren Allah bulantıyı da veren Allah. Sence aşırı kusmalarla bebek beslenemese Allah bulantı kusmaya neden olan hormonlarımızla oynar mıydı? Aşırı kusma anne için tehlikeli olur sadece. Bebeklerimiz şuan bizim müdahale edemeyeceğimiz korumanın altında çok şükür. İçin rahat olsun..7+3teyim Can'ım ama mide bulantısı yüzünden özellikle kahvaltı yapamıyorum sütü çok severdim içemiyorum yoğurdu peyniri hergün yiyorum mutlaka ama çevremde böyle yersen o bebek beslenmez diyor bütün moralim bozuluyor
Benimde yüksekti hamile kalmadan önce baktirmistim ilac basladim. Birsz düzelmis ama hala yüksek. Önümüzdeki hafta tekrar baktircam. Tiroitte dikkat etmek gerek doktorum dedi hep takip edecez cünkü buda bir düsüge sebeb olabilir.Kızlar selam. Benim tsh değerim 3.03 çıkmış internetten baktığım kadariyla gebelikte en fazla 2.5 olması lazımmış yarın doktora gidicem ama içim içimi yiyor geç mi kaldım ilaç kullaniminda acaba bebeğe bi etkisi olmusmudur. Tsh yüksek çıkan arkadaşlarım varmi?
İnsanı mutsuz ediyorlar işte kusma yok ama bulantı çok olunca hiçbirşey yedirmiyor geçen hafta kalp atışlarını duyduk Allah'a şükür Can'ımCanım bebeği veren Allah bulantıyı da veren Allah. Sence aşırı kusmalarla bebek beslenemese Allah bulantı kusmaya neden olan hormonlarımızla oynar mıydı? Aşırı kusma anne için tehlikeli olur sadece. Bebeklerimiz şuan bizim müdahale edemeyeceğimiz korumanın altında çok şükür. İçin rahat olsun..
Allah kucağına da almayı nasip etsin inşallah :)Kizlar merhaba nasıl mutluyum anlatamam bir hafta önce boş gebelik olabilir diyen doktor bugün kalp atışını duyduğunu söyledi bebisim var ve kalbi atiyo su bir hafta hayatımdaki en zor zamanlardı şükür ki bebisimin kalbi atiyo
Gerçekten de kendime bazen eziyet ediyorum hiçbiryere çıkmak istemiyorum zaten mide konusunda hep hassas biriydim hamile olunca kat kat arttı bende sağlıklı beslenemiyorum diye çok üzülüyordum doktorum üç aydan sonra rahatlarsın dedi o biraz rahatlatmıştı beni çevreden böyle şeyler duyunca yine üzüldümHayır bence kulak asmayın ve moralinizi bozmayın. Bununla ilgili takip ettiğim 1-2 güvenilir yabancı site var. Ve dediğim gibi doktorum da aynı görüşte. Keşke yiyebilsek ama insanın midesi bulanıp kusunca zaten yapacak birşey yok ki. Ben de sizin gibiyim ama bulanmadığı zamanlarda abur cubur değil de sağlıklı şeyler yemeye dikkat ediyorum. Zaten mide bulantısı insanın sinirini bozan bir durum, bir de etraftakilerin lafını takıp kendinize eziyet etmeyin. Hem ne güzel işte yoğurt yiyormuşsunuz. Bence işin sırrı, midenizin bulanmadığı zamanlarda doğru besinleri tercih edip, onları tüketmek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?