- 5 Ağustos 2016
- 2.017
- 1.641
- 83
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #20.861
Allah razi olsun kizlar ..Sukur canim iyi gectiAaaa düşünme öyle 23 kasımda randevumuz merakla bekliyorum günler çabuk geçsin diye hem ne sorunu dua et sadece sağlıklıysan da şükret bebişlerimiz bizden daha güvende
Kadrolu öğretmenseniz aylık yatırdığınız primlerin dekontunu mutemete vermeniz gerekiyor. ama sözleşmeli iseniz onun işlem aşamaları daha farklı sanırım beyanname vermeden vergiden stopaj adı altında kesiliyor sözleşmeli beyanname vermiyor bildiğim kadarıyla. yani çalışan bütün ücretliler faydalanabilir diyor kanunda. bizim kurumda sözleşmeli çalışan olmadığı için onu net bilmiyorumKızlar sizlere bir şey soracağım. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Ben öğretmenim, bizim okulda çalışan memur tecrübesiz bilmiyor bu konuları. Özel sağlık sigortası ile ilgili. Ekteki bizi de kapsıyor mu?
:):)
Canım happymom hep çok tatlı hep çok pozitif:) sevgiliduyguevren de benim etiketlerime bakarsan aramızda yanlış anlaşılma olduğunu anlayacaksındır. Happymom aramızı düzeltmek kırgınlık olmaması için güzel şeyler yazmış zaten burada kırgınlıkta olmaması lazım. Burası yardımlaşma, dertleşme, paylaşma platformu. Ama D DenizErenYaz ya yazdıkların konusunda bende aynen katılıyorum. buranın seviyesini düşük olduğunu düşündüğünüz içinmi böyle konuşuyorsunuz anlamadım? D DenizErenYaz
Bayıldım harikalar , erkek bebish ler için de çok güzel şeyler var gerçekten evet belki pembe değil ama kesinlikle çok cici şeyler var. Güzel günlerde giydir canım benim..
Arkadaşlar benim arada bi tansiyonum yükseliyor. Bugün 15'e çıktı büyük tansiyon. Normal bişey değil di mi? Kardiyolağa mı gitsem? Yakınlarda doktora gidecek olan var mı benim için soruverse?
Hamilelikte tansiyon yükselir diye okudum evet ama 15 fazla gibi canım..
Hem de şuan erken gibi sanki..
Normalde tansiyon yükselince limonlu su içilir, başını kalp seviyesinden yukarıda tutacak şekilde yatılır / oturulur. Sarimsak yemek de tansiyonu dengeler diye biliyorum.
Bence belli saatler aralığında tansiyon nabız takip et bir kağıda yaz. Kendini degerlendir yani yoruldun mu uzuldun mu tuzlu mu yedin farkli olarak ne yaptin da yukseldi? Sürekli devam eden sana rahatsızlık veren bir hal alırsa da mutlaka doktoruna danış o sana gerekli tavsiyeyi verecektir. Gecmis olsun
Geceleri göbeğim ve belim cok kasiniyor benim ya acaba catlicak miyim diye korkmaya başladım. gunduzleri bisey yok ama gece 2 3 gibi uyaniyorum once kasinip sonra yag suruyorumpsikolojik mi diye dusunmeye başladim daha gobegim pek çıkmadı çünkü. benim gibi kasinan var mi ya
Bugun doktor kontrolune gittim .kalbim kut.kut...heyecanimi bastiramadim.tansiyon 16 7 ...muayene oldum.soyledim.tekrar olculdum.12 7 normal.heyecana bagli olmus dediArkadaşlar benim arada bi tansiyonum yükseliyor. Bugün 15'e çıktı büyük tansiyon. Normal bişey değil di mi? Kardiyolağa mı gitsem? Yakınlarda doktora gidecek olan var mı benim için soruverse?
Hayirli cumalar hanimlarRabbim tüm sıkıntıda olanlara ferahlik versin,hastalara şifa dertlilere deva,bebis bekleyenlere hayirlisindan bizim gibi hamişlere de sag salim evlatlarimiza kavuşmayi buyutmeyi uzun ömürlü hayirli evlatlar nasip etsin amiiin.sizde diyin icinizden
Malum bolgemizin ön kemigi var ya pubik deniyor ona o belli aylardan sonra yavas yavas rabbim hazirliyormus birbirinden ayriliyormus bayanlar doguma hazirlik.ben ilkinde de öyle olmustum yapi galiba.hatta ilk zamanlar yururken bile cok acirdi ayagimi kaldiramazdim.simdide oldu Allahtan hafifledi biraz.dogum yapiyosun aninda geciyo yada benim oyle oldu hele de son aylar bebekte baski yaptikca sormayin gitsin.cok fena olursa doktorlar korse oneriyo ama cok da yapcak bisi yok krem veriyolar bazen dinlen uzan diyolarbide benim kuyruk sokumu hasarli kucukken carpmistim o da sert yere yada fazla oturayim kalkmasi işkence oluyi bazen ruyama bile giriyo acısı sonra bide bel fitigim var bide epidurali yiyince iyice kaskati oldum.yani omurga sistemi benden sorulur Allah beterinden korusun.
Sonracıma gögüsler icin sonradan sarkmamasi icin asil simdi dikkat etmemiz gerekiyomus destekleme onemliymis yani iyi bi camasir gerekiyo ama ben malesef eve gelince foraaaabenim 75 c kucuktu sarkma yasamadim bundan sonra nolur bilmem
Sonracima bide bi arkadas uzulmus erken hamile kalmasina laf edenler oluyomus aklima bizim arkadasin cevabi geldi
Arkadasin yasi baya buyuktu 4.cocuguna hamileydi ama bizden bile sakladi biz 7 aylikken falan ogrendik bol giyiniyodu bide cocugun ahlaki acisindan büyük zatlar bebegin edebi acisindan gizlenmesini önerirlermis dikkt eden biriydi kisacasi.Velisinin biri gelmis aaaa hocam hangi ara oldu? diye sormus bizim hocada neye ugradigini sasirmis sinirlenmis o da iste o ara oldu demis imalıbosverin takmayin hanımlar bazen oluyo oyle seyler.
Bugun heyecan yaptim 16 7 oldu hastanede yirmi dakika sonra 12 7 normal.Arkadaşlar benim arada bi tansiyonum yükseliyor. Bugün 15'e çıktı büyük tansiyon. Normal bişey değil di mi? Kardiyolağa mı gitsem? Yakınlarda doktora gidecek olan var mı benim için soruverse?
o ara oldu cevabini aklima yazdim hemen ben cok cekiyorum milletin hangi ara kaldin demesinden
Kesinlikle canım o kişi hakkında al bendende o kadar. Neyse boşverelim e-bebek i söylemen çok iyi oldu canım bende oraya bakacaktım çekim var orada bir iadem vardı onu değerlendiriyim bende:) ama beğendiğin şeylere git istersen bostancı dakinden bak. Orası çok büyük bide içeride kendini çok mutlu hissediyorsun herkes hamile yada kucağında bebeği alışveriş yapıyor:)Canım.. burda kimseyi bir diğerinden daha fazla tanimiyorum. Sadece gerçek alemde de sanal alemde de bir haksızlık veya yanlış anlaşılma varsa susamam , düzeltmek isterim. Karakterim böyle. Burdaki herkese de saygı duyuyorum herkesi seviyorum şu kızcağız hariç. Sizle muhattap olmuyorum , level atlamaniz lazım havasında takılıyor ama birilerinin arkasından taş atıp duruyor fırsatını buldu mu.. tepkim o yüzden. Neyse boşver..
E bebekte inanılmaz indirim var güzel kampanyalar yapmışlar. Ona bakıyorum ben de bir taraftan.
Allah allah mutluluklar bizimTroidim sonunda normale döndü gibi çok şükür 0,01 den 0,75 e çıkardık ..bugün kendime ödül o iğrenç hapı içmeyeceğim midemi mahvediyor ,yarın doktora soracağım o bana bir Yol haritası çizer bırak ya da bırakma der ama bugün Yok o hapBU ARADA yarın büyük gün nerdeyse bir ay sonra bebeğimi göreceğim onu öyle çok özledim ki Sağlığı yerinde olsun bir de anneciğine minik bir ödül versin cinsiyetini göstersin ona babasıyla isim bulalım öyle seslenelim...bir an önce sabah olsun .. cuma tatil başladı,troid düştü ,yarın bebeğimi göreceğim ohh keyif benim keyfim ,Allah a bin şükür olsun...
Kesinlikle canım o kişi hakkında al bendende o kadar. Neyse boşverelim e-bebek i söylemen çok iyi oldu canım bende oraya bakacaktım çekim var orada bir iadem vardı onu değerlendiriyim bende:) ama beğendiğin şeylere git istersen bostancı dakinden bak. Orası çok büyük bide içeride kendini çok mutlu hissediyorsun herkes hamile yada kucağında bebeği alışveriş yapıyor:)
Canım benim durduk yere evde otururken yükseliyor. Bu ikinci oldu fark ettiğim. Daha önce tansiyon aleti yoktu evde bilmiyorum o yüzden daha önce de yükseldiyse. Ensem çok ağrıdı sanki başıma bişey bağladılar falan dedim hatta. Sonra bi ölçtüm 15 çıktı. Gidicem haftaya bir kardiyoloğa sanırımBugun heyecan yaptim 16 7 oldu hastanede yirmi dakika sonra 12 7 normal.
Doktora soyledim..tuz yukseltir dedi..ilk gebeligimde tansiyon sorunu yasamistim.simdi koruyucu ilaca baslatti.bu aylarda tansiyon olmaz dedi...evde duzenli olcuyorum normal.cikiyor..yeme icmeye dikkat...ailende tansiyon var mi
Kızlar herkese iyi akşamlar. Sinemaya gittik eksi elmaya. Haftalar sonra arkadaşlarımızla yaptigimiz aktivite hakkaten iyi geldi. :) Bugün kan degerim 9.8 çıktı.Randevuma 13 gün var.Doktora mesaj attım değerlerimi bakayım ne diyecek. Kan ilacı kullanmama izin vercek mi bilmiyorum.
duyguevren ve gbilges canlarim bugün sizlerle konuştuk bu konuyu ama içimde bir tedirginlik var.Sizce bu değer gebeliğimi kötü yönde etkileyecek bir değer mi? Diğer arkadaşlarım herhangi bir bilginiz var mı bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?