2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Benim göbeğim cok yagli acanba yağdan mı hissedemiyorum iki dusukten sonra insan ister istemez evham yapıyor

Cnm gyno ferro yu günde bir kez mi kullanıyorsun ben de aynı ilacı kullanıyorum ama günde iki kez
günde 1 kez alıyorum canım. sadece sabahları içiyorum. bana doktorda eczacıda 1 tane iç dedi. sana doktor mu dedi 2 tane iç diye

Demir ilaclari o sekilde aliniyor canim.kalsiyum sut urunleri emilimini azaltiyor o yuzden c vitaminiyle alinmasi da arttiriyo emilimi:)bende troid hapimi sabah ac gyno ferroyu da aksam yatarken al dedi doktorum

sakın korkma canım. aklına kötü şeyler getirme. bende senin gibi birşey hissetmedim 2 gün önce çok hfif hissettim bidaha hissetmedim. doktor normal diyo. şimdiden sonra yavaş yavaş hissedermişiz

Aynen sandimki elimin ustune yatmism bi kalkiorum elim karincalanio kac gundur bole sbh olmuo bi tek uykudaykn yani tamam olurda neden bnde okdr erken drada haftaya gdicez fzla kimseye olmamis
Haftaya benim de kontrolumu var.doktora soralım mutlaka çok erken sanki bu rahatsızlık

Kızlar konuşmaya uzak kaldım kontrolden dolayı bana da gyno ferro sanol vermiş bulantı olmasın diye tok mu için diyorsunuz ???
canım ben aç karnına içiyorum. sabah uyandığımda içiyorum. yarım saat -1 saat kadar sonrada kahvaltımı yapıyorum. sende uyandığın gibi iç. üstünü giyinip yüzünü yıkama felan derken yarım saat oluyo zaten

Haftaya benim de kontrolumu var.doktora soralım mutlaka çok erken sanki bu rahatsızlık
Canlarim daha once birkac arkadas daha bundan bahsetti gebelikte olabiliyor karpal tunel sendromu diye doktorlarinaza danisin mutlaka belkide baska birseydir sebebi.

dillerini koparasim geliyor oylelerinin. ben evlendigimizin ikinci ayinda kaldim esimin ve benim ailem sevindi kocamla hemen istiyoduk zaten biz istedikten sonra onlara ne anlamiyorum . bu arada sen de cafede duruyorsunbenim gibi hep dimi

Hayır canım durmuyorum ben insanlardan uzak kalma taraftarıyım bu dönemlerde sevdiklerim olsun yeter burası küçük şehir laf söz çok oluyor herkes birilerinin dedikodusunda resmen ilk gebeliğim de çok üzüldüm o yüzden durmuyorum hatta alışveriş yapıp elemanlara bırakıyorum dükkana bile dinlenmeye girmiyorum kapanışlarda bi iki kere toplantıda durdum o kadar biri dışarı da gördüğünde bile karnımı içime çekmeye çalışıyorum üstümde hep geniş şeyler var

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) ELLERDE UYUŞMA (KARPAL TÜNEL SENDROMU)

HAMİLELİKTE ELLERDE UYUŞMA, KARINCALANMA, HİSSİZLİK, GÜÇSÜZLÜK

Gebelikte zaman zaman ellerde uyuşma, karıncalanma, yanma, ağrı, sızlama hisleri olabilir hatta daha ileri derecede olursa güçsüzlük, hissizlik gibi şikayetler de eşlik eder. Hasta özellikle başparmak ve yüzük parmağı arasındaki parmaklarda bu şikayetlerin olduğunu ifade eder, bir eşyayı tutarken zorlandığını hatta elinde düşürdüğünü söyler. Bu şikayetler Karpal Tenül Sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması durmuna bağlı gelişir. Karpal tünel sendromu sadece hamilelerde görülmez, herkeste oluşabilir özellikle elini ve el bileğini sürekli tekrarlayan hareketlerle çalıştıran kişilerde (sürekli bilgisayar, daktilo kullanmak gibi) görülür. Gebelikte özellikle 5. aydan sonra görülür çünkü bu aylardan sonra vücutta kilo artması, su tutulması, şişme (ödem) artar. Hamile bayanların yaklaşık %20'sinde karpan tünel sendromuna rastlanır. Doğumdan sonra çoğunlukla şikayetler geçer.

Karpal tünel sendromu el bileğinden geçen median sinirin sıkışmasına bağlı gelişen ellerde uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük gibi şikayetlerle karakterize bir durumdur. Median sinirin el bileğinden geçtiği tünel benzeri oluşuma karpal tünel denir. Gebelikte vücutta su tutulumunun artmasıyla ve kilonun artmasıyla bu sinir sıkışabilir. Median sinir başparmak, işaret parmağı ve orta parmağın tamamında ve yüzük parmağının yarısında hissetme duyusunu sağlar. Ayrıca başpağın içe kapanma fonksiyonunu sağlayan kası da median sinir besler. Bu nedenle median sinir sıkıştığında bu parmaklarda duyu kaybı olur, başparmakta güçsüzlük olur. Elin diğer parmakları etkilenmez çünkü onları başka sinirler besler.

Tanı ve tedavisi ortopedi uzmanlarınca yapılır. Tedavide el bileğini düz pozisyonda tutmak için bandaj, atel gibi uygulamalar yapılır. Bazen el bileğine steroid ilaçlar enjekte edilir. Bu yöntemlerle düzelme sağlanamayan ciddi vakalarda el bileğine yapılan küçük bir cerrahi operasyon ile sinir sıkışmaktan kurtarılır.

Gebelikte karpal tünel sendromundan kaçınmak için vücutta su tutulumunu azaltmak ve tuzu azaltmak gerekir. Aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir. El bileğini sürekli çalıştıran bir iş yapılıyorsa ara sıra dinlendirmek gerekir. Ellerin üzerine yatmaktan kaçınmak gerekir.

babypooh saol cnm ama bu aylar icin sanirm cok erken haftaya dr.a sorucm.bi arkDasta bebegi hissedemiorm demis bnde 19haftadagim tekme hissedemiorm sdece nerde olduunu anliorm,ztn gun icinde bebisi dinleme firsatm olmuo sbh is aksam erkenden uyku

Günaydınnnn. ..
Musmutlu güzel bir haftasonu olsun hepimize....
Biz bugün kayinpederimin doğum gününü kutlayacağız, minik kuşum dedesine ilk hediyesini aldı :))
Akşama görüşmek üzere diyorum kontrolü olan arkadaşlar varsa güzel haberlerini bekliyoruz....
Herkese sevgiler öpücükler.... (bu arada uzaktan opusuyorsunuz değil mi zatürree çeviren grip salgını var kimseyi öpmeyin Kızlarrrrr kocaciginiz hariç tabi onu öpün canım )

@ecesimge maşallah minik nazlı bebish bu kadar göstermeyince ben de kız mı acaba diyorummm.. el sallamış resmen ya parmaklara bak küçük parmak patates haftayı bekliyoruz öyleyse cinsiyet için :))

Kilim ve tohum kuzum iyisin dimi , var mi agri sizi dizinde bileginde? acile gitmeni gerektirecek bir durum olmamıştır gece diye düşünüyorum minik oğlumuz iyidir

Ben de bir ayda 4 kg almışım doktordan tepki aldım yine Yemeden şişiyorum anlamıyorum Bende fazla hareket yok sanırım ondan.

canım sen zayıf olduğunu söylemiştin benim birazda fazlam vardı zaten zayıf değildim bi de üstüne 6 kilo çok kötü oldu bende çok hareketli değilim de aşırı da yemiyorum sanki.ben kilo almaya meyilliyim galiba ya

Canım bende kilo aldım ve çok az hareket ediyorum bu yüzden diyorum gün içinde hareketi arttırmalı en azından yarım saat yürüyüş yapmalıyız

Benim göbeğim cok yagli acanba yağdan mı hissedemiyorum iki dusukten sonra insan ister istemez evham yapıyor
daha geç hissedenler var canım merak etme.. ilk hamilelikte geç hissedilir diyorlar benim küçük küçük 19. haftamda başladı. yakındır mutlaka hissedeceksin. sonuçta henüz çok küçükler yarım kg bile değiller normaldir. bende düşük yaptım sizin gibi evhamlıyım. Allah evlatlarımızı korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…