- 29 Temmuz 2015
- 609
- 617
- 303
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #21.401
Aynen kuzum bende de bi ara nabız atmadı gibi bişey oldu bebekte dedim şimdi oda yok bide üstüne grip oldum bebişim için endişelenmeye başladımCanım günaydın .... Bende hissetmiyorum dr sordum bu ay hissedersin dedi. Bi iki kere böyle kalp atması gibi bişey oldu ama şuan oda yok oldu.
Evet canım doğru hatırlıyorsun 18indeydi randevum ama 5 dk önce aradılar cuma günü hastanede olmayacakmış 19'u cumartesi saat 16:00'ya ertelediler. Çıkınca yazarım mutlakasimarik83 canim sen ibrahim beye gidecektin dimi 18inde? Ben bahsetmistim bi tanidigim corumdan gelecek diye yanlis soylemediysem:) evet geldi corumdan dedi ama o benden once sandi yok dedimm o baskasidir:) 18 i diye hatirliyorum seni. Cikinca yazar misin bana ne kadar surdu vs diye uzun suruyor dediler ama bakalim. Normal ultrasonu da normalden fazla suruyor uzun bakar diye dusunuyorum.
Ben de o hareketleri gaz zannediyordum meğer oğluş geziniyormuşgünaydın kızlar :) bugün sabah oğluş bana tekme attı :)elimi koydum elime de geldi :)
zaten iki gündür pıtır pıtır bişeyler hissediyodum ama emin değildim.bugün yüzüstü yatarken atınca emin oldum.gün içinde otururken falan hissediyorum artık hafif bi şekilde :)
Dün doktorum bana "ilk gebelikte 20-21. haftaya kadar hissetsen bile her gün tutarlı olarak her hareketi hissedemezsin" demişti. "Ancak 20-21. haftadan sonra her gün düzenli olarak hissedersin bebek hareketlerini" dedi.Arkadaşlar Bebeğin hareketlerini henüz hissetmeyen varmı ben hissetmiyorum da
Canım bişey olmaz endişelenme... Bol bol C vitamini al. Dinlen...Aynen kuzum bende de bi ara nabız atmadı gibi bişey oldu bebekte dedim şimdi oda yok bide üstüne grip oldum bebişim için endişelenmeye başladım
Canım bende öyle yapacaktım 7 aylık olmadan bişey almayacaktım. Ama eşim sağ olsun internette indirimi görünce aldı bi sürü şey. Evde bi odaya koydum. Allah inşallah sağlıkla kucağıma almasını nasip ederde bende mutlu mutlu kullanırım. Aldığım beşiğinde fotoğrafını yollim :)günaydın kızlar... hazırlıklara başladınız mı.. ben 7. ayda başlıcam ama cok sabırsızlanıyorum acaba gec mi kalırım..
buarada ben 7 aylık doğmusum bazıları erken doğum riskin olabilir diyor.. genetik olablir mi bu durum...
Canım beğendinmi filmi? Kostümlerini biz yapmıştık :)Sabah tv'de astrolog bir kadın söylemiş ruh halinde de etkisi oluyormuş diye. Supermoon diyorlar. Dolunay fazla yakına gelmiş adeta koynumuza girecek! :) Ben de sinirliyim bugün. Sinemaya gittik Çağan Irmak'ın filmine beğenmedim bi uyukladım filan ona da sinirlendim hatta böyle film yapmazdı diye :)))))
Canım benim gözünaydın çoooook sevindimMaalesef ki renkli resim vermedi.. O işin magazinsel boyutuymuş daha önce kendi dr um vermişti ama kucuk olduğu için normal bebek şekliydi kimseye benzetemedim.biraz uzun sürüyor normal ultrasona göre..beyin inceledi özellikle kalp kapakcıları boyunda kitle varmı yokmu baktı dudaklarına baktı özellikle karnına baktı kitle veya asit yokmuş amniyotik sıvısı normal doğal akışında gebelik yazıyo olçumleri yapıldı verdiği sonuç kağıdında da bu yazıyı bir haftaya yakın önden gidiyo birde 386gram olmuş tontikimmm
Canım doktor doktor değişiyor fotopraf durumu bana doktor 4-5 tane resim birde cd vermişti.Aaa resim yok muymuş. ;( O zaman ben ekrandan resim çekeyim sonradan bakmak göstermek için, inşallah cep tel yasak değildir içerde.. Çok da heveslenmiştim halbuki. Belki bizim perinatoloğa rica edersem bir şipşak fotomuzu verir :))))
Daha renkli hiçbir şey görmedik. Neyseee sağlıklı olsunlar da baya detaylıymış cidden adı gibi. Maşallah tontikine annessii 386 gr baya büyümüşşş
Çok tatlışCanım bende öyle yapacaktım 7 aylık olmadan bişey almayacaktım. Ama eşim sağ olsun internette indirimi görünce aldı bi sürü şey. Evde bi odaya koydum. Allah inşallah sağlıkla kucağıma almasını nasip ederde bende mutlu mutlu kullanırım. Aldığım beşiğinde fotoğrafını yollim :)
Biz aralıkta odasını hazırlayacağız. Duvarlar, mobilyalar falan. Ocaktan itibarende eksikleri alacağız işte arabası, park yatağı vs.Kıyafet çok almayacağım sağ olsun annem ve anneannem bir sürü almış. Eşimin tarafıda alırım sanırım. Bana çok fazla şey kalmıyor ilk etapta kıyafet için.günaydın kızlar... hazırlıklara başladınız mı.. ben 7. ayda başlıcam ama cok sabırsızlanıyorum acaba gec mi kalırım..
buarada ben 7 aylık doğmusum bazıları erken doğum riskin olabilir diyor.. genetik olablir mi bu durum...
Cnm kendi doktorum 20. hafta bakti ayrintiliya. 21. hafta radyologa gittim. sukur iyi dedi ama kalbinde ufak parlak bir alan var dedi. saglikli bebeklerjn % 3-5 i arasinda gorulur ve baska bulgu ile desteklenmedikce anlam ifade etmez dedi. rapor yaziyor ya oraya yazdi kendi doktorun da takip etsin dedi. heyecan yapma ama dr unu bilgilendir dedi. kendi dr um da onumuzdeki hafta cagirdi radyolog raporu ile ona gidecegim. perinatologa luzum var mi o karar verecekmis. azcik uzuldum ama erken telas yapmamak icin internet arastirmasi yapmak istemedim.
Canim tanıdık biri yok mu?Araya birini falan koysan en azından 1 gün rapor alsan ya..Yada okuldakiler idare etmezler mi?En azından 1 gün de olsa evde dinlenmiş olursun.Sanirim yerinde olsam eğer öğretmen varsa tabi 15 saati doldurup evde yatış isterdim. Ama bu öğretmen durumuna bağlı tabi.Doğal yöntemler işe yaramadı hala kafam kazan,vücudum kırgın,boğazım dolu ve öksürük var..doktorlara çok kızıyorum bu halde gitsem bana yatış olmadığı için rapor yazmazlar,bu halde peki 40 kişilik sınıflarda nasıl ayakta durup ders anlatıp hakimiyet kuracağım ??? Artık bebeğim gelsin istiyorum o olursa daha dirayetli olacak gibi hissediyorum o bana güç verecek ama artık benim gücüm kalmadı bu kadar negatif biri değildim ama gebeliğin tüm olumsuzluklarını yaşayınca direnme gücümü kaybettim,Allah ım şifa ver bana gücüm kalmadı
Arkadaşlar detaylı için en uygun tarih için şöyle birşey anlatiyim: ben 21. Haftada gitmiştim doktora dedimki "haftaya veya daha sonra geliyim belki değişir belki farklılaşır" (bi umut işte) doktorda dediki: "18.haftadan sonra organların oluşumu bitiyor, bebek sadece gelişiyor 18.haftadan sonra".
"Ama 18. Haftada bakmayı tercih etmiyoruz 20.haftayı bekliyoruz çünkü kalp küçük olduğu için tam incelenemiyor " diye de bir bilgi edinmiştim.
Canım bekarken oturduğum yer olda çevrem çok,Bahçelievler de kimseyi tanımıyorum aile hekimim ağzıyla diyor soruşturmadan korkuyorum diye ama diyorum ben hamileyim hastayım nasıl vicdanınız el veriyor ,yapacağım birşey Yok diyorCanim tanıdık biri yok mu?Araya birini falan koysan en azından 1 gün rapor alsan ya..Yada okuldakiler idare etmezler mi?En azından 1 gün de olsa evde dinlenmiş olursun.Sanirim yerinde olsam eğer öğretmen varsa tabi 15 saati doldurup evde yatış isterdim. Ama bu öğretmen durumuna bağlı tabi.
canım bende de her gün olmuyor geçen hafta 2 gün mesela çok rahatsız etti özellikle oturup kalkarken ama bu hafta çok şükür iyiyim ben haftada 3-4 gün 20-30 dk yürüyüş yapmaya özen gösteriyorum canım sende kendini çok yormadan hafif yürüyüşlere başla istersen ilerde ki ağrılarımızın önüne geçmiş oluruzYürüyüş öneriliyor da ben yürürken hissediyorum o ağrı sızı gibi şeyi. Bir iki gündür yok bakalım. Her zaman olmasın da bu kadarına razıyız.
Canım beşik harika ben de bundan istiyorum ama tecrübeli anneler bebek biraz hareketlenince sıkıntı olur diyor:/ hala araştırıyorum bunların derinlikleri genelde 45 cm. Bilemediiim bilemediiimCanım bende öyle yapacaktım 7 aylık olmadan bişey almayacaktım. Ama eşim sağ olsun internette indirimi görünce aldı bi sürü şey. Evde bi odaya koydum. Allah inşallah sağlıkla kucağıma almasını nasip ederde bende mutlu mutlu kullanırım. Aldığım beşiğinde fotoğrafını yollim :)
Canım beğendinmi filmi? Kostümlerini biz yapmıştık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?