- 17 Kasım 2014
- 317
- 532
- 53
- 37
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #21.641
Canım benim çok geçmiş olsun. İyi ki apandist değilmiş çok şükür iyisiniz. Allah'tan ameliyatı yapacak doktorun hemen almamış seni ameliyata.kızlar günaydın anlatmaya nerden başlayayım bilemedim her ne kadar daha doğmamış olsada anne olduğumu bu kadar yoğun hissettim daha önce yazmıştım karın ağrısıyla acile gitmiştim karın ağrım dahada şiddetlenince acile gittik kadın doğuma bebeğim çok şükür iyiydi.kan aldılar doktor bize hemen iyi bir hastaneye gitmemi ve genel cerrahi bölümünün görmesi gerektiğini belkide yatış verebileceklerini söyledi bizde gittik ben hala kıvranıyorum bu arada ağrıdan apandisitten şüphelendi bütün doktorlar röntgene de alamıyorum seni hamilesin dedi ultrasonda temiz çıktı ama rahim önünü kapatmış görünmeyebilirmiş. doktorlar geldi benimle ve eşimle açık açık konuştu ameliyat şart ama düşük riski var kabul ederseniz hemen alalım o an bunların hepsinin rüya olmasını okadar istedimki ama değildi bebeğim narkoz alacaktı tamda organlarının geliştiği dönem dedi doktor çok kritik bir dönemdeymiş bebek daha büyük yada daha küçük olsaydı keşke dedi ler ben bi yandan eşim bi yandan ağlıyoruz .ben bu acıyı çekmeye razıyım yeterki oğluma bişey olmasın diyorum doktor apandisit patlarsa ikinizinde hayatı tehlikeye girer dedi.ameliyatı yapacak doktor geldi tekrar muayene etti bazı sorular sordu ben bu ameliyatı yapmak istemiyorum bebek için benim için aç kalabilir misin dedi dayanırım dedim serumun biri gidiyor biri geliyor ağrılarım azaldı bu arada rahatladım 20 ye yakın serum yedim antibiyotik yaptılar arada 48 saatlik açıktan sonra açıktan ağladım oğlum aç kalıyor gibi geliyordu bana hep onu düşündüm hareket edince acıktı diye çok üzüldüm ama serum besinliymiş besliyormuş bebeğimi sonunda son ultrasonda karar kılındı ağrılarım geçti çok şükür dün hastaneden çıkış verdi doktorum şu an evdeyim sonuç apandisit değilmiş çok şükür uzun oldu kusura bakmayın anlatmak istedim siz benim neler hissettiğimi anlarsınız diye anlatmak istedim şimdi iyiyim çok şükür annelik kendini unutmakmış bunu çok iyi anladım
Canım İnan üzüntünü paylaştım gözlerim doldu haklısın büyük bir korku ama şükür iyisiniz artık peki sebep neymiş bu duruma??kızlar günaydın anlatmaya nerden başlayayım bilemedim her ne kadar daha doğmamış olsada anne olduğumu bu kadar yoğun hissettim daha önce yazmıştım karın ağrısıyla acile gitmiştim karın ağrım dahada şiddetlenince acile gittik kadın doğuma bebeğim çok şükür iyiydi.kan aldılar doktor bize hemen iyi bir hastaneye gitmemi ve genel cerrahi bölümünün görmesi gerektiğini belkide yatış verebileceklerini söyledi bizde gittik ben hala kıvranıyorum bu arada ağrıdan apandisitten şüphelendi bütün doktorlar röntgene de alamıyorum seni hamilesin dedi ultrasonda temiz çıktı ama rahim önünü kapatmış görünmeyebilirmiş. doktorlar geldi benimle ve eşimle açık açık konuştu ameliyat şart ama düşük riski var kabul ederseniz hemen alalım o an bunların hepsinin rüya olmasını okadar istedimki ama değildi bebeğim narkoz alacaktı tamda organlarının geliştiği dönem dedi doktor çok kritik bir dönemdeymiş bebek daha büyük yada daha küçük olsaydı keşke dedi ler ben bi yandan eşim bi yandan ağlıyoruz .ben bu acıyı çekmeye razıyım yeterki oğluma bişey olmasın diyorum doktor apandisit patlarsa ikinizinde hayatı tehlikeye girer dedi.ameliyatı yapacak doktor geldi tekrar muayene etti bazı sorular sordu ben bu ameliyatı yapmak istemiyorum bebek için benim için aç kalabilir misin dedi dayanırım dedim serumun biri gidiyor biri geliyor ağrılarım azaldı bu arada rahatladım 20 ye yakın serum yedim antibiyotik yaptılar arada 48 saatlik açıktan sonra açıktan ağladım oğlum aç kalıyor gibi geliyordu bana hep onu düşündüm hareket edince acıktı diye çok üzüldüm ama serum besinliymiş besliyormuş bebeğimi sonunda son ultrasonda karar kılındı ağrılarım geçti çok şükür dün hastaneden çıkış verdi doktorum şu an evdeyim sonuç apandisit değilmiş çok şükür uzun oldu kusura bakmayın anlatmak istedim siz benim neler hissettiğimi anlarsınız diye anlatmak istedim şimdi iyiyim çok şükür annelik kendini unutmakmış bunu çok iyi anladım
Çok iyi yapmışsın bu pamukları alarak. Benim yeğenim var 9 aylık. Ablam bu kadar zaman ıslak mendillerden kullandı. Bebekte idrar yolu enfeksiyonu çıkınca farkettiki kakasını yaptığında bebeğin vajina girişine kadar bulaşıyor ve ıslak mendillede kolay temizlenmiyor. Bir iki haftadır bu pamuklardan alıyor ılık suyla ıslatıp rahatlıkla temizliyor. Küçücük yavrum şimdi antibiyotik kullanıyor en başından pamuk kullansa belki böyle olmayacaktı. Birde ıslak mendil hava şartlarından dolayı soğuk olabiliyor bu da bebeğin üşütmesine neden oluyor. Bende inşallah bebeğim doğduğunda bu pamuklardan kullanmayı düşünüyorum sadece altını çok kirlettiği zaman ıslak mendil takviyesi yaparım diyorumSon aldığım ürünlerlerden biriyle ilgili bu konuya değinmek istiyorum;
Tecrübeli anneler belki uyguladı belki pratik bulmadı bilmiyorım ama Allah nasip ederse benim gibi anneliği ilk defa tecrübe edecek arkadaşlar için şöyle bir bilgiyi de paylaşmak istedim kendimce daha doğru bulduğum için...
Ben bu temizleme pamuklarından aldım. Yenidoğan bebek cildi de çok hassas olduğu için , ilk zamanlarda altını değiştirirken ılık suyla ıslatılmış bu tip temizleme pamuklarını kullanmayı düşünüyorum. Yani hazır ıslak mendillerdense , en azından evde olduğum zamanlarda mümkün olduğunca bu temizleme pamuklarını tercih edeceğim. Seyretriğim bazı videolarda da anneler bu şekilde temizlemeyi tavsiye ediyor. Sanırım böylesi daha çok içime sinecek. Alışveriş yaparken aklınızda olsun
Ben de sezaryan ,diyorum normal yaparsam oracıkta aklımı yitiririm yapamam korkarımBen alırım bilgileri o iş kolay
Sen normal doğurmak istemiyormuydun? Ben sezaryen yapacağım kimseyi dinlemem valla
Canım maalesef ki öyle..bende bebişi görmeye gitmiştim randevulu geçmiş haftalarda cinsiyet sordm dr a bana dediki cinsiyetten daha önemli şeyler var.birde özellikle erkek doktora randevu aldım cem isminde kadın çıktı yer degiştirmişler kafalarına göre bide bet bi insan.sen moralini bozma hiç her türlü insan var işte ama şikayet et sağlık bakanlığınakızlar sabah sabah bu dvlet hastanesindekler benim sinirlerimi bozdu.randevum vardı ultrasonda 9:35e sırf randevum var zaten beklemeden giriyim çıkıyım diye gittim.randevuyu veren kız direk girceksin dedi.bekliyorum çağırcaklar diye.guguk kuşu gibi kadının biri giriyo çıkıyo isim sayıyo.tam yarım saat bekledim çağırcak diye.sordum artık tandevum vardı diye kağıdınızı verceksiniiz sıra alcaksınız diyo.bi de bunu söylüyo kapıdan içeri giriyo tekrar.başka bi kıza çıkıştım ordaki bana değil onlara söyle dedi.sinirimi alamadım ağlaya ağlaya geldim eve.şimdi ben bunları nereye şikayet etmeliyim sizce.hıncımı alamadım
Canım benim çok geçmiş olsun. İyi ki apandist değilmiş çok şükür iyisiniz. Allah'tan ameliyatı yapacak doktorun hemen almamış seni ameliyata.
sağolun canım çok teşekkür eedrim tam tanı konamadı iç karın temiz çıktı beyaz kürem çok yüksek çıkmıştı oda kandaki enfeksiyon anlamına geliyormuş onu düşürdüler kayınvalidm konuşmuş doktorla sebep neydi diye enfeksiyon büyük bir ihtimal ama gaz bile olabilir demiş bende salıdan beri süt içiyordum açık süt aldım sabah akşam içiyordum onun gaz yapma ihtimali büyükmüş herşeydn korkar oldum asansöre binerken bile poşetle dokunuyorum düğmelere kapılara Allah kimseye yaşatmasın çok zorCanım İnan üzüntünü paylaştım gözlerim doldu haklısın büyük bir korku ama şükür iyisiniz artık peki sebep neymiş bu duruma??
Canım yaa bile sorucam niye bu kızı bukdt konuşturuyosun ki al eşini ayrıl ordan ne hakkı var senin canını sıkmaya prim verme böyle insanlara. Çak ağzına dicem de o da hamileymiş laf caksaydın ozaman.muhatap olma bence ilgilenme onunlaGünaydınnn hanımlar, bugün doktora gideceğim için heyecan dorukta , dün arkadaşlarla toplandık benden 1 hafta önde ama ultrasyona göre 3 hafta önde olduğunu söyleyen erkek bebek bekleyen bir arkadaşla sohbet ettik aslında edemedik susmadı resmen bıcır bıcır konuşan ben artık yeter diyip kendi içime çekildim kalabalık olduğumuzdan arkadaşlar da farketti suskunsun hayırdır diye şöyle oldu ; erkek bebeklerin anne karnında önde çıkması çok büyük olasılık diyordu doktorum benim ki ya iki gün geriden ya da tam gününde çıktı hep birde bende oğlumdan biliyorum iki hafta öndeydi hep doktorum ona da aynısını demiş bana kızıyor kız , bana iyi bakmıyorsun o kendisi öyle gelişiyor demek istedi diyor ben niye öyle desin diyorum seninkine laf demiyor bana nasıl laf der diyor ya bana bişey demesine gerek Yok normal gününde herşey sana da dememiş ki dedim sonra kafamı çevirdim hormonların etkisi yüksek sanırım o an onun diye , 3 kilo aldım ben dedi bende verdiklerimden 2 aldım artık almaya devam ederim dedim alma ya sen biraz zayıf kal böyle sonra şişip veremezsin diyor hadi buna da sustum en son yârin doktora gidicez üniversite ye dedi eşim neden dedi ayrıntılı için dedim bende doktor bana gitme dedi ben yaparım dedi demiş bende bana git dedi bizim gittiğimiz hastanenin ultrasyonları çok iyi değilmiş dedim ben başka doktora geçtim o hastanede ki o detaylı baktı dedi benim de baktı 20 dk sürdü resmen ayrılcak diye ama bu başka sanırım hem sen o doktoru beğenmemiştin dedim ya o hastane de doğurmaya karar verdim hem burda seni de biliyorlar ebeler bana yardım eder dedi ebeler her türlü yardım ediyor zaten sağlıkla o güne gelelim bakalım neler olucak dedim sen ne demek istiyorsun bana diyor dün varya artık hamile katili olucam bi bende mi Yok bu hormonlar dedim arkadaşlar bana çikolata veriyor pasta veriyorlar yiyip sakinleşeyim diye anlaşılıyor gözlerimden ateş çıkıyor resmen eşim karşım da gülüyor iyice zıvanadan çıkıyordum artık lavaboya gittim peşimden geldi karnını aç dedi neden dedim benim kıllandı seninde öyledir sesi öyle evet aç görücem dedi içimden şurda kimse yokken kilitle çık diyorum saçmalama ya dedim göbeğin niye çok çıktı senin diyor iç karnım küçük benim acısını çekiyorum büyüdükçe diyorum benim de ilk gebeliğim benimde acıyor ben onu mu sordum diyor bir süre görüşmeme hatta gebelik kursuna gidicektim onun ki bitsin son zamanlar gitmeye karar verdim , hamile olsak bile bazıları çok yüksek frekansta yaşıyor ben böyle olsam kendimden nefret ederim be dedim kendi kendime konuşup sakinleş diyip su içtim tüm gece .
kızlar günaydın anlatmaya nerden başlayayım bilemedim her ne kadar daha doğmamış olsada anne olduğumu bu kadar yoğun hissettim daha önce yazmıştım karın ağrısıyla acile gitmiştim karın ağrım dahada şiddetlenince acile gittik kadın doğuma bebeğim çok şükür iyiydi.kan aldılar doktor bize hemen iyi bir hastaneye gitmemi ve genel cerrahi bölümünün görmesi gerektiğini belkide yatış verebileceklerini söyledi bizde gittik ben hala kıvranıyorum bu arada ağrıdan apandisitten şüphelendi bütün doktorlar röntgene de alamıyorum seni hamilesin dedi ultrasonda temiz çıktı ama rahim önünü kapatmış görünmeyebilirmiş. doktorlar geldi benimle ve eşimle açık açık konuştu ameliyat şart ama düşük riski var kabul ederseniz hemen alalım o an bunların hepsinin rüya olmasını okadar istedimki ama değildi bebeğim narkoz alacaktı tamda organlarının geliştiği dönem dedi doktor çok kritik bir dönemdeymiş bebek daha büyük yada daha küçük olsaydı keşke dedi ler ben bi yandan eşim bi yandan ağlıyoruz .ben bu acıyı çekmeye razıyım yeterki oğluma bişey olmasın diyorum doktor apandisit patlarsa ikinizinde hayatı tehlikeye girer dedi.ameliyatı yapacak doktor geldi tekrar muayene etti bazı sorular sordu ben bu ameliyatı yapmak istemiyorum bebek için benim için aç kalabilir misin dedi dayanırım dedim serumun biri gidiyor biri geliyor ağrılarım azaldı bu arada rahatladım 20 ye yakın serum yedim antibiyotik yaptılar arada 48 saatlik açıktan sonra açıktan ağladım oğlum aç kalıyor gibi geliyordu bana hep onu düşündüm hareket edince acıktı diye çok üzüldüm ama serum besinliymiş besliyormuş bebeğimi sonunda son ultrasonda karar kılındı ağrılarım geçti çok şükür dün hastaneden çıkış verdi doktorum şu an evdeyim sonuç apandisit değilmiş çok şükür uzun oldu kusura bakmayın anlatmak istedim siz benim neler hissettiğimi anlarsınız diye anlatmak istedim şimdi iyiyim çok şükür annelik kendini unutmakmış bunu çok iyi anladım
Canim geçmiş olsun ameliyat olmak zorunda kalmamana cok sevindim. insallah bi daha boyle bişey yasamazsiniz. annelik boyle anlar da cok daha iyi hissediliyor haklisinnkızlar günaydın anlatmaya nerden başlayayım bilemedim her ne kadar daha doğmamış olsada anne olduğumu bu kadar yoğun hissettim daha önce yazmıştım karın ağrısıyla acile gitmiştim karın ağrım dahada şiddetlenince acile gittik kadın doğuma bebeğim çok şükür iyiydi.kan aldılar doktor bize hemen iyi bir hastaneye gitmemi ve genel cerrahi bölümünün görmesi gerektiğini belkide yatış verebileceklerini söyledi bizde gittik ben hala kıvranıyorum bu arada ağrıdan apandisitten şüphelendi bütün doktorlar röntgene de alamıyorum seni hamilesin dedi ultrasonda temiz çıktı ama rahim önünü kapatmış görünmeyebilirmiş. doktorlar geldi benimle ve eşimle açık açık konuştu ameliyat şart ama düşük riski var kabul ederseniz hemen alalım o an bunların hepsinin rüya olmasını okadar istedimki ama değildi bebeğim narkoz alacaktı tamda organlarının geliştiği dönem dedi doktor çok kritik bir dönemdeymiş bebek daha büyük yada daha küçük olsaydı keşke dedi ler ben bi yandan eşim bi yandan ağlıyoruz .ben bu acıyı çekmeye razıyım yeterki oğluma bişey olmasın diyorum doktor apandisit patlarsa ikinizinde hayatı tehlikeye girer dedi.ameliyatı yapacak doktor geldi tekrar muayene etti bazı sorular sordu ben bu ameliyatı yapmak istemiyorum bebek için benim için aç kalabilir misin dedi dayanırım dedim serumun biri gidiyor biri geliyor ağrılarım azaldı bu arada rahatladım 20 ye yakın serum yedim antibiyotik yaptılar arada 48 saatlik açıktan sonra açıktan ağladım oğlum aç kalıyor gibi geliyordu bana hep onu düşündüm hareket edince acıktı diye çok üzüldüm ama serum besinliymiş besliyormuş bebeğimi sonunda son ultrasonda karar kılındı ağrılarım geçti çok şükür dün hastaneden çıkış verdi doktorum şu an evdeyim sonuç apandisit değilmiş çok şükür uzun oldu kusura bakmayın anlatmak istedim siz benim neler hissettiğimi anlarsınız diye anlatmak istedim şimdi iyiyim çok şükür annelik kendini unutmakmış bunu çok iyi anladım
Çok çok geçmiş olsun canım. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Hepimiz sağlıklıca hayırlısıyla miniklerimize kavuşalımkızlar günaydın anlatmaya nerden başlayayım bilemedim her ne kadar daha doğmamış olsada anne olduğumu bu kadar yoğun hissettim daha önce yazmıştım karın ağrısıyla acile gitmiştim karın ağrım dahada şiddetlenince acile gittik kadın doğuma bebeğim çok şükür iyiydi.kan aldılar doktor bize hemen iyi bir hastaneye gitmemi ve genel cerrahi bölümünün görmesi gerektiğini belkide yatış verebileceklerini söyledi bizde gittik ben hala kıvranıyorum bu arada ağrıdan apandisitten şüphelendi bütün doktorlar röntgene de alamıyorum seni hamilesin dedi ultrasonda temiz çıktı ama rahim önünü kapatmış görünmeyebilirmiş. doktorlar geldi benimle ve eşimle açık açık konuştu ameliyat şart ama düşük riski var kabul ederseniz hemen alalım o an bunların hepsinin rüya olmasını okadar istedimki ama değildi bebeğim narkoz alacaktı tamda organlarının geliştiği dönem dedi doktor çok kritik bir dönemdeymiş bebek daha büyük yada daha küçük olsaydı keşke dedi ler ben bi yandan eşim bi yandan ağlıyoruz .ben bu acıyı çekmeye razıyım yeterki oğluma bişey olmasın diyorum doktor apandisit patlarsa ikinizinde hayatı tehlikeye girer dedi.ameliyatı yapacak doktor geldi tekrar muayene etti bazı sorular sordu ben bu ameliyatı yapmak istemiyorum bebek için benim için aç kalabilir misin dedi dayanırım dedim serumun biri gidiyor biri geliyor ağrılarım azaldı bu arada rahatladım 20 ye yakın serum yedim antibiyotik yaptılar arada 48 saatlik açıktan sonra açıktan ağladım oğlum aç kalıyor gibi geliyordu bana hep onu düşündüm hareket edince acıktı diye çok üzüldüm ama serum besinliymiş besliyormuş bebeğimi sonunda son ultrasonda karar kılındı ağrılarım geçti çok şükür dün hastaneden çıkış verdi doktorum şu an evdeyim sonuç apandisit değilmiş çok şükür uzun oldu kusura bakmayın anlatmak istedim siz benim neler hissettiğimi anlarsınız diye anlatmak istedim şimdi iyiyim çok şükür annelik kendini unutmakmış bunu çok iyi anladım
kızlar günaydın anlatmaya nerden başlayayım bilemedim her ne kadar daha doğmamış olsada anne olduğumu bu kadar yoğun hissettim daha önce yazmıştım karın ağrısıyla acile gitmiştim karın ağrım dahada şiddetlenince acile gittik kadın doğuma bebeğim çok şükür iyiydi.kan aldılar doktor bize hemen iyi bir hastaneye gitmemi ve genel cerrahi bölümünün görmesi gerektiğini belkide yatış verebileceklerini söyledi bizde gittik ben hala kıvranıyorum bu arada ağrıdan apandisitten şüphelendi bütün doktorlar röntgene de alamıyorum seni hamilesin dedi ultrasonda temiz çıktı ama rahim önünü kapatmış görünmeyebilirmiş. doktorlar geldi benimle ve eşimle açık açık konuştu ameliyat şart ama düşük riski var kabul ederseniz hemen alalım o an bunların hepsinin rüya olmasını okadar istedimki ama değildi bebeğim narkoz alacaktı tamda organlarının geliştiği dönem dedi doktor çok kritik bir dönemdeymiş bebek daha büyük yada daha küçük olsaydı keşke dedi ler ben bi yandan eşim bi yandan ağlıyoruz .ben bu acıyı çekmeye razıyım yeterki oğluma bişey olmasın diyorum doktor apandisit patlarsa ikinizinde hayatı tehlikeye girer dedi.ameliyatı yapacak doktor geldi tekrar muayene etti bazı sorular sordu ben bu ameliyatı yapmak istemiyorum bebek için benim için aç kalabilir misin dedi dayanırım dedim serumun biri gidiyor biri geliyor ağrılarım azaldı bu arada rahatladım 20 ye yakın serum yedim antibiyotik yaptılar arada 48 saatlik açıktan sonra açıktan ağladım oğlum aç kalıyor gibi geliyordu bana hep onu düşündüm hareket edince acıktı diye çok üzüldüm ama serum besinliymiş besliyormuş bebeğimi sonunda son ultrasonda karar kılındı ağrılarım geçti çok şükür dün hastaneden çıkış verdi doktorum şu an evdeyim sonuç apandisit değilmiş çok şükür uzun oldu kusura bakmayın anlatmak istedim siz benim neler hissettiğimi anlarsınız diye anlatmak istedim şimdi iyiyim çok şükür annelik kendini unutmakmış bunu çok iyi anladım
Canım maalesef ki öyle..bende bebişi görmeye gitmiştim randevulu geçmiş haftalarda cinsiyet sordm dr a bana dediki cinsiyetten daha önemli şeyler var.birde özellikle erkek doktora randevu aldım cem isminde kadın çıktı yer degiştirmişler kafalarına göre bide bet bi insan.sen moralini bozma hiç her türlü insan var işte ama şikayet et sağlık bakanlığına
Canım benim çok teşekkür ederizcanım şimdi gördüm kusura bakmadeli_mavi_59 canım nice yıllar eşin ve bebeğinle hep mutlu olun inşallah
Canım yaa bile sorucam niye bu kızı bukdt konuşturuyosun ki al eşini ayrıl ordan ne hakkı var senin canını sıkmaya prim verme böyle insanlara. Çak ağzına dicem de o da hamileymiş laf caksaydın ozaman.muhatap olma bence ilgilenme onunla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?