- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #22.761
Evet canım trilogy gri renk.Trilogy mi canim?
Oyle tabiki canimda dogumda cok kan gidecegi icin bazi doktorlar iyi olsada veriuolarmisBenimde kanım 12 banada vermiyo hiç kullanmadim. Vücudumuzun ihtiyacı yokki belkide doğuma yakın verir Gerekli görürse
Cok guzel bilgiler canim tesekkur ederiz :)Ilk 3 ay bebekte hormon bozuklugu olmamasi icin iceriginde bpa olan seylerden uzak durulmaliymis. Plastiklerde bpa varmis pet sisede cok az miktarda varmis ama o sorun yaratmatmizmis konservelerde varmis icinde plastik bisey kapliymis o zararliymis. Ilk 3 ay sadece 100 kalori fazla alinmaliymis o da 1 bardak sut kadar :) ill 3 ayda 2 kg dan fazla alinmamaliymis. 2. 3 ayda ise 250 kalori o da gunluk 1 avuc ceviz. Toplamda 10 kg dan az almayi tavsiye etmiyorlarmis 10 12 kg arasi olmaliymis max 14 kg alinmaliymis. 12 ye kadar olan kg dogumdan 2 hafta sonra hizla gitmeye basliyormus emzirdikce gidermis 12den sonraki her kg daha zor gidermis. Her gun 1 yemek kasigi visne yemek uyku duzenine iyi gelirmis. Kabizlik cekenler yogurta keten tohumu koyup yiyebilir yada kuru siyah erik yiyebilirmis. Seker yuklemesi kesinlikle yapilmaliymis hamilelikte diyabet cok tehlikeliymis ve bebekte kalici hasarlar birakabilirmis. Ilerde pko olmasi bile diyabetten olabilirmis mesela bende var pko:) annemin zamaninda seker yuklemesi yokmus yapmiyorlarmis belkide onda hamilelik sekeri vardi bilmiyordu. Ondan pko olms olabilirim doktorun dedigine gore :) hamilelikte bitki caylari doktora sormadan kesinlikle icilmemeliymis. Zerdecal ozellikle kanama etkisini arttiriyormus. Gunde 1 fincan kahve yada 2 cay bardagi cayin zarari yokmus vucudun biraz kafein almaya da ihtiyaci varmis. Cogu bildigim sey zaten bu kadarina yetisebildim:)hayal_masal
Ayyy ağzından bal damlıyor canım benim inşallah inşallah allahımmHiiic sıkismasin o güzel kalbin her şey güzel olacak.. Benim yeğenim çok sağlıklı çok tatlı her şey yolunda hissediyorum ben onu :)))
Bu bilgiler harika oldu teşekkür ederiz:)Bu arada butik bebe batti herhalde 3 yil once cok guzel parcalar almistim.simdiki favorim unnado.firmalarin adini bile ezberledim o derce biliyorum
Tavsiye *sevnur bebe ve soa baby nin kumas cinsi yumusacik oluyo cok guzel yikansa bile kaskati kalmiyo
Baby corner ve bebeque ozellikle erkek bebekler icin tarz arayan annelere ilham olucak cinsten
Kizlar icin baby dora,orenda cok güzel aksesuarlari var bere taç bandana tozluk gibi.
Motherlove in citcitli badileri tarz olarak cok guzel tasarimlar bide ayni sekilde yumusak bi yeri var cok rahat ve severek giydirdim. Kimi badiler taş gibi oluyo dikkat edin! Baş kismi citcitli olmasina ozellikle ilk aylar sonrasi o kadar farketmiyor
Aklima geldikce yazarim isterseniz:)
Ilk 3 ay bebekte hormon bozuklugu olmamasi icin iceriginde bpa olan seylerden uzak durulmaliymis. Plastiklerde bpa varmis pet sisede cok az miktarda varmis ama o sorun yaratmatmizmis konservelerde varmis icinde plastik bisey kapliymis o zararliymis. Ilk 3 ay sadece 100 kalori fazla alinmaliymis o da 1 bardak sut kadar :) ill 3 ayda 2 kg dan fazla alinmamaliymis. 2. 3 ayda ise 250 kalori o da gunluk 1 avuc ceviz. Toplamda 10 kg dan az almayi tavsiye etmiyorlarmis 10 12 kg arasi olmaliymis max 14 kg alinmaliymis. 12 ye kadar olan kg dogumdan 2 hafta sonra hizla gitmeye basliyormus emzirdikce gidermis 12den sonraki her kg daha zor gidermis. Her gun 1 yemek kasigi visne yemek uyku duzenine iyi gelirmis. Kabizlik cekenler yogurta keten tohumu koyup yiyebilir yada kuru siyah erik yiyebilirmis. Seker yuklemesi kesinlikle yapilmaliymis hamilelikte diyabet cok tehlikeliymis ve bebekte kalici hasarlar birakabilirmis. Ilerde pko olmasi bile diyabetten olabilirmis mesela bende var pko:) annemin zamaninda seker yuklemesi yokmus yapmiyorlarmis belkide onda hamilelik sekeri vardi bilmiyordu. Ondan pko olms olabilirim doktorun dedigine gore :) hamilelikte bitki caylari doktora sormadan kesinlikle icilmemeliymis. Zerdecal ozellikle kanama etkisini arttiriyormus. Gunde 1 fincan kahve yada 2 cay bardagi cayin zarari yokmus vucudun biraz kafein almaya da ihtiyaci varmis. Cogu bildigim sey zaten bu kadarina yetisebildim:)hayal_masal
çok sağol canımIlk 3 ay bebekte hormon bozuklugu olmamasi icin iceriginde bpa olan seylerden uzak durulmaliymis. Plastiklerde bpa varmis pet sisede cok az miktarda varmis ama o sorun yaratmatmizmis konservelerde varmis icinde plastik bisey kapliymis o zararliymis. Ilk 3 ay sadece 100 kalori fazla alinmaliymis o da 1 bardak sut kadar :) ill 3 ayda 2 kg dan fazla alinmamaliymis. 2. 3 ayda ise 250 kalori o da gunluk 1 avuc ceviz. Toplamda 10 kg dan az almayi tavsiye etmiyorlarmis 10 12 kg arasi olmaliymis max 14 kg alinmaliymis. 12 ye kadar olan kg dogumdan 2 hafta sonra hizla gitmeye basliyormus emzirdikce gidermis 12den sonraki her kg daha zor gidermis. Her gun 1 yemek kasigi visne yemek uyku duzenine iyi gelirmis. Kabizlik cekenler yogurta keten tohumu koyup yiyebilir yada kuru siyah erik yiyebilirmis. Seker yuklemesi kesinlikle yapilmaliymis hamilelikte diyabet cok tehlikeliymis ve bebekte kalici hasarlar birakabilirmis. Ilerde pko olmasi bile diyabetten olabilirmis mesela bende var pko:) annemin zamaninda seker yuklemesi yokmus yapmiyorlarmis belkide onda hamilelik sekeri vardi bilmiyordu. Ondan pko olms olabilirim doktorun dedigine gore :) hamilelikte bitki caylari doktora sormadan kesinlikle icilmemeliymis. Zerdecal ozellikle kanama etkisini arttiriyormus. Gunde 1 fincan kahve yada 2 cay bardagi cayin zarari yokmus vucudun biraz kafein almaya da ihtiyaci varmis. Cogu bildigim sey zaten bu kadarina yetisebildim:)hayal_masal
Canım doktoruna güveniyorsan hiç düşünme bunları ama gerçekten doğumda çok kan kaybediliyor. Ben 22 haftalık doğum yaptım litre litre kan ve su çıktı inanamadım. Doktorda doğum sonrası devam ettirdi kan ilacına. Belki senin doktorun sadece doğum sonrası verir. Ama için rahat etmiyorsa bi dahaki gitğinde sor canım.Kızlar size bişey sorucam.
Bana doktorum hic kan ilaci vermedi. Kanim 12 cikiyor hep gerek yok cok iyi dedi. Zaten kabızlık cekiyorum o da kabız yapiyormus sanirim acaba onuda dusunerekmi vermiyor?
Dogumda cok kan kaybedicez ya illaki ilave kullanilmasi gerekiyor yaziyor bi cok yerlerde de
Canımm neden kötü olsun herşey güzel olacak diye git lütfen bebişini görmeye keşke benimde kontrolüm olsa bugün görsem bıdığı ne güzel hasret gidericeksiniz:) bu arada detaylı ultrason değil dimi sadece kontrol?Arkadaşlarım hepiniz yorumlar yazmışssın gündüz.. Hepsini okudum çok sağolun.. Cevap yazmayark aslında ben ayıp ettim belki de ama yarın kontrolüm var diye bugun gene bi negtif gün geçiriyorum ne gülmek ne başka bişi içimden gelmiyor.. Yarın kontrolüm 1 gibi olacak öğleden sonra.. Sonuç güzel olursa hemen yazarım. Kötü olursa öle pis bi huyum var daha sonra açıklarım olur mu?
Kızlar Günaydın ,
Size şuanda vajinal ultrason yapılıyor mu kontrole gittiğiniz de? Şöyle pazar günü hafif kahve rengi akıntım oldu. Acille gittik. Dr çok ilgili iyiydi. Baktı kanama alanı falan görmedi bebekte iyidi. Ama rahim uzunluğunu tam olarak ölçemedi. Önce çok kısa ölçtü alttan bakmam lazım dedi. Bende bu dr tanımadığım için kabul etmedim. Rahim uzunluğu karından doğru ölçülemez dedi. Kısa gibi duruyor dedi. Daha geçen hafta kendi dr ma gittim hiç böyle bişey söylemedi. Sonra konuyu araştırdım rahim uzunluğ çok önemliymiş. Detaylı bakılması gerekiyormuş. Allah korusun erken doğuma neden olabilirmiş. Şimdi bu adam beni tedirgin etti.
Bu güsel bilgilere ek olarak şunları söyleyebilirim hamileliğin ilk 3 ayında adaçayı nar narekşisi hurma maydonoz bunlar da yasak özellikle benim gibi ilk 3 ay düşük riski bulunan annelere yasak. hele kiii adaçayı eski yıllarda hamile olmak istemeyen kadınlara düşük yapması için özellikle verilirmiş.. o yüzden adaçayı ve tüm bitkisel çaylar dr danışmadan kesinlikle kullanılmamalı..
geçen dr kontrolündeyken duydum hamile bir bayan aradı 5 aylıkmış sanırım ve grip olmuş dr dedi ki sadece nane limon onuda 2 fincanı geçirme başka da burun tıkanıklığı için okyanus suyu bukadar kendi kendine geçmesini bekliceksin dedi.. Allah ım dedim sen koru bu mevsimde herkes gripAllah tüm hamileleri hertürlü hastalıktan korusunn inşallahh..
Ben de oldum canım maalesef kış hamilesiyiz ve hastalıklar tetikte,sabah troid testim için gittim doktor hanım ıhlamur,nane limon,bal limon macunu her şeyi yaptım geçmiyor istirahat edeceksin diyor eee dedim rapor yazmıyorsunuz nasıl dinleneyim napayım bizim elimizde değil diyor e hastalık da bizim elimizde değilBu güsel bilgilere ek olarak şunları söyleyebilirim hamileliğin ilk 3 ayında adaçayı nar narekşisi hurma maydonoz bunlar da yasak özellikle benim gibi ilk 3 ay düşük riski bulunan annelere yasak. hele kiii adaçayı eski yıllarda hamile olmak istemeyen kadınlara düşük yapması için özellikle verilirmiş.. o yüzden adaçayı ve tüm bitkisel çaylar dr danışmadan kesinlikle kullanılmamalı..
geçen dr kontrolündeyken duydum hamile bir bayan aradı 5 aylıkmış sanırım ve grip olmuş dr dedi ki sadece nane limon onuda 2 fincanı geçirme başka da burun tıkanıklığı için okyanus suyu bukadar kendi kendine geçmesini bekliceksin dedi.. Allah ım dedim sen koru bu mevsimde herkes gripAllah tüm hamileleri hertürlü hastalıktan korusunn inşallahh..
Aynen bence kız bebek şişiriyor:) geçen hafta bi anda şiştim yüzüklerim olmadı şok oldumYaaaaa o kadar sistin miiiii. Catlak falan olmadi mi hic? Ayyy ben cok korkuyorum ya oyle sismekten. Kimisi cok sisiyor insallah oyle olmayiz gerci kiz cocugu sisirir derler ama bilemedjm belli olmaz :)
Ay ben ilk 3 ay deli gibi nar ekşisi yedim hatta hiçbişe yoksa domates kesip üstüne bol koyup yiyordum çok ekşi aşerdim:) iyi bişe olmamışBu güsel bilgilere ek olarak şunları söyleyebilirim hamileliğin ilk 3 ayında adaçayı nar narekşisi hurma maydonoz bunlar da yasak özellikle benim gibi ilk 3 ay düşük riski bulunan annelere yasak. hele kiii adaçayı eski yıllarda hamile olmak istemeyen kadınlara düşük yapması için özellikle verilirmiş.. o yüzden adaçayı ve tüm bitkisel çaylar dr danışmadan kesinlikle kullanılmamalı..
Ben de hep ekşi istedimAynen bence kız bebek şişiriyor:) geçen hafta bi anda şiştim yüzüklerim olmadı şok oldumama sonra geçti:)
Ay ben ilk 3 ay deli gibi nar ekşisi yedim hatta hiçbişe yoksa domates kesip üstüne bol koyup yiyordum çok ekşi aşerdim:) iyi bişe olmamış
Sana da canım.. Pazarları da çalışıyor musun yoksaa tatilll istirahat modu muuu :)))
selam kızlar.
bütün yazdıklarınızı okumak istiyorum ama maalesef imkansız yetişemiyorum
ben sabah sağlık ocağında tetanoz aşımı da vuruldum. şimdi 26. hafta da süt yardımı başlıyormuş sanırım onun içinde arayacağız sizi dediler sizinde bilginiz olsun.
bugun oğlumun tekmeleriyle uyandım çok mutluyum
Sağol teyzesi :) yavaş yavaş büyük parçaları alalım dedik.. Detaylı günü gelene kadar anca böyle alışveriş yaparak kafamı bosaltabilirim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?