- 3 Ağustos 2010
- 1.136
- 1.467
- 333
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #22.801
Ben de alayım diyorum o boyun desteğinden :))Evet canim bunu da tavsiye ederim.kizimda coraplarini ve boyun destegi yastik almistim:)
Sakıncası olduğunu hiçbiyerde duymadım..bende bulantılarım için normal su yerine limonlu su içerdim.hala hersabah kalkınca içiyorum ama abartmıyorum sadece sabahları.bide haşlanmış yumurta ma da sıkarım salataya dakızlar hamilelikte limon yemenin bir sakıncasımı var. ben hamile kaldığımdan beri belki kilo kilo yedim. hele ilk 3 ay belki günde 7 8 tane tuzlayıp tuzlayıp yedim mide bulantım yüzünden. hala ekşi seviyorum salatalara vs bol bol dökerim. birde ben kan sulandırıcı iğne ve coraspirin kullanıyorum.
Canım ya , gözüne çarpti mi. Benim şöyle bir durumum var. Alttan çok üsürüm. Kalın kaşe, ya da yün pantalon arıyorum. Öbür türlü lcw pantolon giyip bir de içine kilotlu çorap giyiyorum ama epey sıkıyor kat kat. Kalın pantolon hiç bulamadım. bu bahsettiğin yerde var mıydı?Kızlar hafta sonu bir hamile mağazası buldum Ankara'da çok güz l şeyler var. Fiyatlar daha çok güzel indirim yapıyorlar. Nisan anneleri adıyla giderseniz özel indirim yapılacak. Ben epey bişey aldım ve grup içinde özel görüştüm
valla artık çok geç canım şimdi eskisi kadar yemiyorum zaten ama ilk 3 ay fena yedimKan sulandırma etkisi var cnm çok fazla tüketme istersen.
benim detaylıda cumartesi günü. sen kime gidiyorsun detaylı için
Canım senmi ördün maşallah ne kadar becerikliymişsin:) çok güzel olmuş ellerine sağlık:)sapkam bu ordugum battaniyeyle uyumlu yaptim
canım kadife taytlar vardı onlar güzelti. kalın pantolon vardı ama öyle içi yünlü değildi varsada ben görmedim canımCanım ya , gözüne çarpti mi. Benim şöyle bir durumum var. Alttan çok üsürüm. Kalın kaşe, ya da yün pantalon arıyorum. Öbür türlü lcw pantolon giyip bir de içine kilotlu çorap giyiyorum ama epey sıkıyor kat kat. Kalın pantolon hiç bulamadım. bu bahsettiğin yerde var mıydı?
Haha:) ciddimisinay hayırlara gitsin inşallah:) acaba aynı yüzmü çok merak ettim:) öyleyse ermiş olabilirsin canım
Oyle tabiki canimda dogumda cok kan gidecegi icin bazi doktorlar iyi olsada veriuolarmis
Cok guzel bilgiler canim tesekkur ederiz :)
Kabizlik icin birde onu deneyim bakayim
Bu güsel bilgilere ek olarak şunları söyleyebilirim hamileliğin ilk 3 ayında adaçayı nar narekşisi hurma maydonoz bunlar da yasak özellikle benim gibi ilk 3 ay düşük riski bulunan annelere yasak. hele kiii adaçayı eski yıllarda hamile olmak istemeyen kadınlara düşük yapması için özellikle verilirmiş.. o yüzden adaçayı ve tüm bitkisel çaylar dr danışmadan kesinlikle kullanılmamalı..
geçen dr kontrolündeyken duydum hamile bir bayan aradı 5 aylıkmış sanırım ve grip olmuş dr dedi ki sadece nane limon onuda 2 fincanı geçirme başka da burun tıkanıklığı için okyanus suyu bukadar kendi kendine geçmesini bekliceksin dedi.. Allah ım dedim sen koru bu mevsimde herkes gripAllah tüm hamileleri hertürlü hastalıktan korusunn inşallahh..
Aynen bence kız bebek şişiriyor:) geçen hafta bi anda şiştim yüzüklerim olmadı şok oldumama sonra geçti:)
Ay ben ilk 3 ay deli gibi nar ekşisi yedim hatta hiçbişe yoksa domates kesip üstüne bol koyup yiyordum çok ekşi aşerdim:) iyi bişe olmamış
canım gidersen oraya bol pazarlık yap. eşim bildiğin çingene pazarlığı yaptı.çok güzel tulum kalın tayt ve tunikler var
Heralde hamile anneler işe gitmesin isteniyor (Gerçi ben de öyle isterdim :) ). Her şey kısıtlı. Şık mağazalar pahalı. Kış için son çare (ocak ayı için falan) kendimizin diktirmesi.canım kadife taytlar vardı onlar güzelti. kalın pantolon vardı ama öyle içi yünlü değildi varsada ben görmedim canım
Yaaa bilmiyorumki cok ilgincti ben bazen goruyorum boyle cikiyor arada. Ruyalarimi cok ciddiye alir arkadaslarim falan :) bir de ben yolda arabami ariyorum bulamiyorum sen beni yolda goruyorsun gel gotureyim beraber gidelim ben doktora gidicem gelir misin diyosun olur diyorum:) arabanda acik renkti acik renk araba ruyada iyi derler :) ruyamda saclarin acik renkti karamel gibi :) siyah yada kahve falan degildi yani bakalim seni gorunce taniyacak miyim hic biriniz ses cikarmayin ben hislerime guveniyorum tek tek soylicem bakalim tutacakmi:) ama en cokhappymom87 i tanirken zorlanicam dimi hahah:) onu gordum biz birbirimizi taniriz isim kolaylasti 1 kisiyi elemis oldum:)
Rica ederim canim bir dene bakalim insallah faydasi olur:)
Evet canim dogru ihlamur ve nane limonu bile 2 fincandan fazlasini onermiyorlar hasta olmamaya dikkat etmemiz lazim. Bana kbb doktorum okyanus suyuna da izin vermedi. Suya tuz at burnuna cek dedi:)
Evet oyle diyorlar bende 3 4 ornek gordum gercekten dogru galiba:) kiz bebek yuzu de cok sisiriyor ozellikle burun:)
Yaaa ben istanbulda kalin tayt bulamadim orta kalinlikta var da ben kisin yurumek icin biraz daha kalin istiyorum:)guzel hamile esofmani da bulamadim keske burda da oyle bi magazaya denk gelsem
Süpersin canım bende izledim ama tamamını değil.bide vitaminlerle ilgilinkonuşucaktı kullanılmalı mı diye dışarı çıktı izliyemedimIlk 3 ay bebekte hormon bozuklugu olmamasi icin iceriginde bpa olan seylerden uzak durulmaliymis. Plastiklerde bpa varmis pet sisede cok az miktarda varmis ama o sorun yaratmatmizmis konservelerde varmis icinde plastik bisey kapliymis o zararliymis. Ilk 3 ay sadece 100 kalori fazla alinmaliymis o da 1 bardak sut kadar :) ill 3 ayda 2 kg dan fazla alinmamaliymis. 2. 3 ayda ise 250 kalori o da gunluk 1 avuc ceviz. Toplamda 10 kg dan az almayi tavsiye etmiyorlarmis 10 12 kg arasi olmaliymis max 14 kg alinmaliymis. 12 ye kadar olan kg dogumdan 2 hafta sonra hizla gitmeye basliyormus emzirdikce gidermis 12den sonraki her kg daha zor gidermis. Her gun 1 yemek kasigi visne yemek uyku duzenine iyi gelirmis. Kabizlik cekenler yogurta keten tohumu koyup yiyebilir yada kuru siyah erik yiyebilirmis. Seker yuklemesi kesinlikle yapilmaliymis hamilelikte diyabet cok tehlikeliymis ve bebekte kalici hasarlar birakabilirmis. Ilerde pko olmasi bile diyabetten olabilirmis mesela bende var pko:) annemin zamaninda seker yuklemesi yokmus yapmiyorlarmis belkide onda hamilelik sekeri vardi bilmiyordu. Ondan pko olms olabilirim doktorun dedigine gore :) hamilelikte bitki caylari doktora sormadan kesinlikle icilmemeliymis. Zerdecal ozellikle kanama etkisini arttiriyormus. Gunde 1 fincan kahve yada 2 cay bardagi cayin zarari yokmus vucudun biraz kafein almaya da ihtiyaci varmis. Cogu bildigim sey zaten bu kadarina yetisebildim:)hayal_masal
canım ben yollıyım sana buradan istersenYaaa bilmiyorumki cok ilgincti ben bazen goruyorum boyle cikiyor arada. Ruyalarimi cok ciddiye alir arkadaslarim falan :) bir de ben yolda arabami ariyorum bulamiyorum sen beni yolda goruyorsun gel gotureyim beraber gidelim ben doktora gidicem gelir misin diyosun olur diyorum:) arabanda acik renkti acik renk araba ruyada iyi derler :) ruyamda saclarin acik renkti karamel gibi :) siyah yada kahve falan degildi yani bakalim seni gorunce taniyacak miyim hic biriniz ses cikarmayin ben hislerime guveniyorum tek tek soylicem bakalim tutacakmi:) ama en cokhappymom87 i tanirken zorlanicam dimi hahah:) onu gordum biz birbirimizi taniriz isim kolaylasti 1 kisiyi elemis oldum:)
Evet canim dogru ihlamur ve nane limonu bile 2 fincandan fazlasini onermiyorlar hasta olmamaya dikkat etmemiz lazim. Bana kbb doktorum okyanus suyuna da izin vermedi. Suya tuz at burnuna cek dedi:)
Evet oyle diyorlar bende 3 4 ornek gordum gercekten dogru galiba:) kiz bebek yuzu de cok sisiriyor ozellikle burun:)
Yaaa ben istanbulda kalin tayt bulamadim orta kalinlikta var da ben kisin yurumek icin biraz daha kalin istiyorum:)guzel hamile esofmani da bulamadim keske burda da oyle bi magazaya denk gelsem
İnanmıyorum yanlız saç rengi baya yaklaşmışsın:) arabam gri renk sen baya yaklaşmışsın canım bence sen bi fal bak bana@happymom87 la bizde tanırız kesin birbirimizi:) instagramdan gördük fotoları seninde saçlar sarıydı eğer tek sarışın sen olursan kesin tanırım senide:)
Süpersin canım bende izledim ama tamamını değil.bide vitaminlerle ilgilinkonuşucaktı kullanılmalı mı diye dışarı çıktı izliyemedim
ikihayat canım sen bana bedenini söyle ben sana tayt ve eşortman yollıyım buradan. birazdan sana aldığım taytın resmini yollarım istersen
Aslında güzel olur. Ben hafta sonu babam hasta (als-yatağa bağımlı) diye ona gidiyorum. (Hafta içi zaten çalışıyorum) Ailevi sebeplerden dolayı da eşim ne zaman götürürse o zaman gidiyoruz ziyaretine. O yüzden program yapılırsa takip edip gelmeye çalışırım. Ve çok isterim. Ama kesin diyemiyorum maalesef.ankara lı nisan anneleri bi hafta sonu bizde buluşalım mı yaaa istanbul anneleri gibi. ne dersiniz
:) .Superfreshin olabilir katkı ve hormon bulunmaz yazıyor. Canın çektiyse ye bence :)
Canim canın cidden çok cektiyse bulamazsan ben sana annemden alıp kargoyla göndermeye çalışırım tahmin ettiğim şeyse. Çünkü annem bikaç tane böyle meyveyi yıkayıp dondurmus. Hamile kalmak istediğimi biliyordu. Eğer kalırsam canı çektiğinde zorlanmiyim diye. Aklında olsun.
Yaaa bilmiyorumki cok ilgincti ben bazen goruyorum boyle cikiyor arada. Ruyalarimi cok ciddiye alir arkadaslarim falan :) bir de ben yolda arabami ariyorum bulamiyorum sen beni yolda goruyorsun gel gotureyim beraber gidelim ben doktora gidicem gelir misin diyosun olur diyorum:) arabanda acik renkti acik renk araba ruyada iyi derler :) ruyamda saclarin acik renkti karamel gibi :) siyah yada kahve falan degildi yani bakalim seni gorunce taniyacak miyim hic biriniz ses cikarmayin ben hislerime guveniyorum tek tek soylicem bakalim tutacakmi:) ama en cokhappymom87 i tanirken zorlanicam dimi hahah:) onu gordum biz birbirimizi taniriz isim kolaylasti 1 kisiyi elemis oldum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?