- 30 Ağustos 2016
- 1.481
- 3.491
- 48
- 38
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #24.461
Canim insallah gecicidir.
Sen icini ferah tut, dualarimiz sizinle annesi :)
Kızlar ben duramadim.attim.yine kendimi disari :)
Yagmurlu bir bursa gunu olmasina ragmen :)
Kizimin odasi icin kapi susu yapicam mazeme almaya gidiyorum :)
hiç hatrımda yok böyle bi durum ama kendin iletişim kursan daha faydalı olur sanırım. şuan bebekler emekleme ve diş aşamasında olduğu için pek annelerin fırsatı olmuyo forumda üzün süre vakit geçirmeye ama bilgisi olanın yardımcı olacağına eminim. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2016-nisan-anneleri.833226/
Masallah size canimDua ederiz tabiki canım. . İnşallah detaylida konuyla ilgili güzel gelişmeler olur geçici bir seydir zamanla düzene girer bakalım prof ne diyecek. Güzel haberler almanı dilerim
Tesekkur ederim kuzum inşallah düzelmiş olur dedigin gibisg26 canım duamız sizinle inşallah ritm bozukluğu geçici bir şeydir bakalım haftaya Prof ne diyecek belki düzelmiş bile olur.
Canim eski bir insan kaynaklarci olarak elimden geldiğince yardimci olmaya calisayim. Sanirim 657ye tabi calisiyorsun, analik izninin bitiminde ilk çocukta iki ay yarim gun calisma hakkin var. Yarim gun calisip tam maas aliyorsun. bu sureyi kullandiktan sonra iki secenek var ya heyet raporu alirsin bulamazsan yillik izinlerini ve 40 gunluk tek hekim raporu hakkini kullanabilirsin ya da ucretsiz izin alabilirsin 24 aya kadar. izin almadin diyelim ilk 6 ay 3 saat, ikinci 6 ay 1.5 saat sut iznin var. bu izinleri haftalik olarak birlestirip kullanabilirsin. persembe yarım gun gidip cuma gitmezsin mesela. yairm gun calisma hakkindan yararlanırsan sut iznini ayni anda kullanamiyorsun. bir de subatta kabul edilen kanunla cocugumuz 72 aylik olana kadar yarim gun calisip yarim maas alabiliyoruz ancak 657ye tabi calisanlarda uygulanma bicimi ile ilgili yonetmelik henuz yayinlanmadi. aklima gelenler kabaca bunlar yine aklina takilan bisey olursa yardimci olmaya çalışırım canimCanım süt izinlerini toplu kullanmakla kasıt ilk 6 ay için 3 saatleri güne çevirip öyle kullanmak mı? Mevzuatı nedir? Yarı zamanlıya ilişkin mevzuat nedir Hepsi 657 de mi? Bugün toplantım vardı detaylı bakamadım hiç. Bir de heyet raporu alınabiliyormuş ama kötü zamana denk geldik. ohalden bize rapor veren kolay kolay bulunmaz gibi.
Birbirimizle bilgi paylaşımı yaparız canım inşallah:))o günlerimiz bi gelsin ilk sana danışacağım zaten bebeğe ne dinletiyim hangi kitabı okuyayım diye
canım bende hep internetten alacağım herşeyi bi toparlıyım buradan paylaşırım herkese fikir olur.hayal_masal canim ben kapi susu ve mevlud icin gorseldekilerden yaptirmayi dusunuyorum. Hastane icinde arkadasimin kurabiye sozu vardi tabi yanina ekstralar ve lohusa serbeti dusunuyorum ama o gunlere var daha bakalim fikirler degismezse :) benim suan cok gezme firsatim olmadigi icin oturdugum yerden halletmeye calisiyorum. bizde iyiyiz anali ogullu yrn kontrole gidicez iyi haberlerin alinca daha iyi olucaz.
B blossom- bende iii gundur duygusala bagladim dun gece cok agladim hattaole uyuyakalmisim.
Ben oglumla konusmayi pek beceremiyorum yabiraz duygusuz bi insanim kafein_ di sanirim bole hisseden ama bebegimle iletisim kurmayi cok istiyorum.
Kilim ve tohum insallah ise yarar canim ilactan daha yararli geliyo bana
Ben de çok kıskanç oldum kızlar yaaaCanım maşallah çok tatlısın :) Ama eşim bana öyle dese kızardım kesin :) Bu aralar hormonlar tavan çok kıskancım çookk
canım inşallah iyi sonuçlar alacaksın dualarımızda sende varsın. nazlı bebeğin sağlıklı korkma iyi şeylr düşün. annenin sonucunun temiz çıkmasınada sevindim. çok şükür güzel haberler almaya başladınızKızlar bugün hastanedeyken hormon testimin ayni gun açıklanmayan ve bugune kalan diğer sonuçlarını aldım ve sonucu gorusmeye yine endokrin uzmanına gittim.total hormon degerim referans araliginda ve antikor negatif çıkmış yani troid tsh hormon konusu hayatımda acı tatlı bir anı olarak kaldı sadece çok şükür temize çıktık. Gerçi hayati de bir şey degil yani ilacla dengelenip takip ediliyor.degeri 15-20 olanlar varmış. Ben lanet internette okuduklarımla evhamlarımı birleştirince gereksiz bir kabus yasamisim.
Ordan doooogru kadın doğum doktoruma.. annem in semear i de temiz çıktı şükür. O sonuç gösterirken ben de daldım aradan. Bütün hafta kanser ameliyatları ile geçmiş ve artık 40 yaşında gencecik insanlar kanserle geldikleri için ruhen de çok yorulduğunu üzüldüğünü söyledi. Ben de neden kan testi sonuçlarım için mailden geri dönüş yapmadınız demedim bunun üzerine diyemedim. En güzeli zaten yüzyüze böyle. Tsh ile ilgili konuştuk. Doktorumun açıklamaları ile daha önce yapılmamış olması konusunda ikna oldum. Diğer kan değerlerinin hepsi normalmiş. Troid geçmişim olmadığı ve süreçte rahatsızlık yaşamadığım için (fiziksel troid rahatsizligi belirtileri) troid değerim biraz yüksek de olsa zaten bebeğe zarar verecek ölçüde olmazmış. Zaten bir dahaki gidişimde 24.hafta icin istiyormus tam kan tahlili rutin kontrol icin. Ben de ikna oldum. İkna olmak da istedim açıkçası.
D vitamini eksikliği icin devit yazdı ampul haftada 1 ekmeğe damlatip o şekilde ağızdan alacagim. Yani bana kabız günler görünmüş olabilir yoksa o demir hapı miydi
Son olarak da şeker yüklemesini sordum. Şeker yüklemesi değil şeker taraması yapılacak dedi. Onun sonucunda değer yüksek riskli çıkarsa şeker yüklemesi yapılıyor dedi ikisi farklı seylermis . Şeker taraması 50 cc ile 1 saat sonra kan testiyle değerlendirilerek yapılıyormuş seker yüklemesi ise 100 cc vs vs yapılıyormuş. Onun gününū de 24.haftada yani 16 Aralıktaki rutin kontrol gununde kararlastiracagiz.
30 aralık için de perinatolog randevumu aldım tekrar detaylıya gireceğim ya. Aklınıza geldikçe bana da dua gönderin lütfen rahmi besleyen damarımdaki direnç azalmış kaybolmuş olsun... Yeni yılı musmutlu karşılamak nasip olsun insallah.
Çok tşkler canım benim çok saol
Canımm ikna olmana çok sevindim:) ben biliyordum vardır senin doktorunun bir bildiği. İyi olmuş bir daha kan testleri yaptıracak olman kontrol olur. Anneciğin içinde çok sevindim gerçekten.Kızlar bugün hastanedeyken hormon testimin ayni gun açıklanmayan ve bugune kalan diğer sonuçlarını aldım ve sonucu gorusmeye yine endokrin uzmanına gittim.total hormon degerim referans araliginda ve antikor negatif çıkmış yani troid tsh hormon konusu hayatımda acı tatlı bir anı olarak kaldı sadece çok şükür temize çıktık. Gerçi hayati de bir şey degil yani ilacla dengelenip takip ediliyor.degeri 15-20 olanlar varmış. Ben lanet internette okuduklarımla evhamlarımı birleştirince gereksiz bir kabus yasamisim.
Ordan doooogru kadın doğum doktoruma.. annem in semear i de temiz çıktı şükür. O sonuç gösterirken ben de daldım aradan. Bütün hafta kanser ameliyatları ile geçmiş ve artık 40 yaşında gencecik insanlar kanserle geldikleri için ruhen de çok yorulduğunu üzüldüğünü söyledi. Ben de neden kan testi sonuçlarım için mailden geri dönüş yapmadınız demedim bunun üzerine diyemedim. En güzeli zaten yüzyüze böyle. Tsh ile ilgili konuştuk. Doktorumun açıklamaları ile daha önce yapılmamış olması konusunda ikna oldum. Diğer kan değerlerinin hepsi normalmiş. Troid geçmişim olmadığı ve süreçte rahatsızlık yaşamadığım için (fiziksel troid rahatsizligi belirtileri) troid değerim biraz yüksek de olsa zaten bebeğe zarar verecek ölçüde olmazmış. Zaten bir dahaki gidişimde 24.hafta icin istiyormus tam kan tahlili rutin kontrol icin. Ben de ikna oldum. İkna olmak da istedim açıkçası.
D vitamini eksikliği icin devit yazdı ampul haftada 1 ekmeğe damlatip o şekilde ağızdan alacagim. Yani bana kabız günler görünmüş olabilir yoksa o demir hapı miydi
Son olarak da şeker yüklemesini sordum. Şeker yüklemesi değil şeker taraması yapılacak dedi. Onun sonucunda değer yüksek riskli çıkarsa şeker yüklemesi yapılıyor dedi ikisi farklı seylermis . Şeker taraması 50 cc ile 1 saat sonra kan testiyle değerlendirilerek yapılıyormuş seker yüklemesi ise 100 cc vs vs yapılıyormuş. Onun gününū de 24.haftada yani 16 Aralıktaki rutin kontrol gununde kararlastiracagiz.
30 aralık için de perinatolog randevumu aldım tekrar detaylıya gireceğim ya. Aklınıza geldikçe bana da dua gönderin lütfen rahmi besleyen damarımdaki direnç azalmış kaybolmuş olsun... Yeni yılı musmutlu karşılamak nasip olsun insallah.
E vallahi Harika açıklama :)Canim eski bir insan kaynaklarci olarak elimden geldiğince yardimci olmaya calisayim. Sanirim 657ye tabi calisiyorsun, analik izninin bitiminde ilk çocukta iki ay yarim gun calisma hakkin var. Yarim gun calisip tam maas aliyorsun. bu sureyi kullandiktan sonra iki secenek var ya heyet raporu alirsin bulamazsan yillik izinlerini ve 40 gunluk tek hekim raporu hakkini kullanabilirsin ya da ucretsiz izin alabilirsin 24 aya kadar. izin almadin diyelim ilk 6 ay 3 saat, ikinci 6 ay 1.5 saat sut iznin var. bu izinleri haftalik olarak birlestirip kullanabilirsin. persembe yarım gun gidip cuma gitmezsin mesela. yairm gun calisma hakkindan yararlanırsan sut iznini ayni anda kullanamiyorsun. bir de subatta kabul edilen kanunla cocugumuz 72 aylik olana kadar yarim gun calisip yarim maas alabiliyoruz ancak 657ye tabi calisanlarda uygulanma bicimi ile ilgili yonetmelik henuz yayinlanmadi. aklima gelenler kabaca bunlar yine aklina takilan bisey olursa yardimci olmaya çalışırım canim
Canım emzirme izni günlük 1.5 saattir onun toplu kullanılması da hesaplama olarak şöyledir bir siteden alıntı yaptımCanım süt izinlerini toplu kullanmakla kasıt ilk 6 ay için 3 saatleri güne çevirip öyle kullanmak mı? Mevzuatı nedir? Yarı zamanlıya ilişkin mevzuat nedir Hepsi 657 de mi? Bugün toplantım vardı detaylı bakamadım hiç. Bir de heyet raporu alınabiliyormuş ama kötü zamana denk geldik. ohalden bize rapor veren kolay kolay bulunmaz gibi.
çok iyimiş :))Yok canım ya ben bir tek Burcu Esmersoya ayar oluyorum onu dese kesin çok büyük kavga ederdim , tek bi kavgamız oldu kıskançlık değil de yani o kadını beğeniyorsan beni nasıl beğenirsin tartışması sevgiliydik ayrılığa kadar götürüyordum instagramdan takip etmişti bir de git Beyonce et başkasını et burcu Esmersoy ne alaka demiştim güzel bi kadın gibi ya falan diyince delirdim kavga arasında bu arada takibi bıraktım işte sen haklısın çok çirkin falan filana getirmeseydi ayrılmıştım resmenreklamlar da çıktığında bile bütün aile kanalı değiştiriyor
Canım Canan Karatay ile alakalı fikrin ne bilemiyorum tabi ama Canan hoca devit'in zeytinyağına damlatılıp alınmasını öneriyor. Ekmekle alındığında pek işe yaramıyormuş çünkü yapsa eriyen bir vitaminmiş. Ben gebelik öncesi onun dediği gibi yapmış ve baya yükseltmiştim.Kızlar bugün hastanedeyken hormon testimin ayni gun açıklanmayan ve bugune kalan diğer sonuçlarını aldım ve sonucu gorusmeye yine endokrin uzmanına gittim.total hormon degerim referans araliginda ve antikor negatif çıkmış yani troid tsh hormon konusu hayatımda acı tatlı bir anı olarak kaldı sadece çok şükür temize çıktık. Gerçi hayati de bir şey degil yani ilacla dengelenip takip ediliyor.degeri 15-20 olanlar varmış. Ben lanet internette okuduklarımla evhamlarımı birleştirince gereksiz bir kabus yasamisim.
Canım Canan Karatay ile alakalı fikrin ne bilemiyorum tabi ama Canan hoca devit'in zeytinyağına damlatılıp alınmasını öneriyor. Ekmekle alındığında pek işe yaramıyormuş çünkü yapsa eriyen bir vitaminmiş. Ben gebelik öncesi onun dediği gibi yapmış ve baya yükseltmiştim.
Bu arada damla değil ampul verdi doktorun galiba? Benimki damla verdi ama her gün almak bana zor geliyor. Ben de ampul olarak almak istiyorum. Senin dvit değerin kaç?
Kızlar ya bacaklarım iki gündür öyle ağrıyor ki.. Böyle dermansiz kalmışlar gibi.. Bunu yaşayan var mı? Bacaklarım, baldırlarım komple yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?