- 6 Ocak 2015
- 356
- 647
- 33
- 36
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #24.561
al benden de o kadar ya, ben de olabildiğince izin ve raporlarla idare edip, sonra ücretsize geçmeyi planlıyorum. Ayrıca 72 aya kadar yarım gün çalışma hakkından da yararlanmayı düşünüyorum, biz o döneme gelene kadar yönetmelik yayınlanır nasılsa :) benim annem de çalışıyordu, bakıcılarla büyümenin zorluğunu biliyorum o yüzden diyorum ki minnoşum okula gidene kadar annesiyle olsunEğer herşey yolunda giderse yaptığım plana göre oğlum 22 aylıkken işe başlayacağım. Bakan olsun olmasın ben oğlumun ilk gelişim aşamalarını onunla birlikte yaşamak istiyorumNe kadar çok zaman geçirirsek bebişlerimizle o kadar iyi. Gerçi sonra da ayrılması çok zor olacak
Ben de de heterezigot var bir gende sanırım. Çok pahalıya yaptırmıştım testleri özel labdaCanim bende de düşük pihtilasma var yani doktorlar düşük diyor.3 genimde heterozigot mutasyonu var bu genetik incelemesiyle oluyor.ben universite hastanesinde yaptırmıştım.benim de mesela folik asit kullanmam gerekiyor ama bana vermediler.multivitamin kullandığım icin sanirim ben hamileligimde hic folik asit kullanmadim
yönetmelik yayınlandı arkadaşlar :)al benden de o kadar ya, ben de olabildiğince izin ve raporlarla idare edip, sonra ücretsize geçmeyi planlıyorum. Ayrıca 72 aya kadar yarım gün çalışma hakkından da yararlanmayı düşünüyorum, biz o döneme gelene kadar yönetmelik yayınlanır nasılsa :) benim annem de çalışıyordu, bakıcılarla büyümenin zorluğunu biliyorum o yüzden diyorum ki minnoşum okula gidene kadar annesiyle olsun
Ben de çalışan anne çocuğuyum. Annem ben 4 aylıkken işe dönmüş ama şanslıyımki anneannem baktı büyüttü bakıcı görmedim hiçal benden de o kadar ya, ben de olabildiğince izin ve raporlarla idare edip, sonra ücretsize geçmeyi planlıyorum. Ayrıca 72 aya kadar yarım gün çalışma hakkından da yararlanmayı düşünüyorum, biz o döneme gelene kadar yönetmelik yayınlanır nasılsa :) benim annem de çalışıyordu, bakıcılarla büyümenin zorluğunu biliyorum o yüzden diyorum ki minnoşum okula gidene kadar annesiyle olsun
Harika bir yazi canim tesekkürler:) evet anin tadini cikarmak guzel bisi.ben dogum yaptiktan sonra bir süre sonra hamilelere bakip ne güzel derdim gercekten de karnindaki o tekmeleri özlüyorsun.o yeni bebiş kokusu bir başka...Günaydın Hanımlar ,
İnternette bir yazı okudum hoşuma gitti, sizinle de paylaşmak istedim.
Endişeli, bardağın boş yarısını gören bir anne veya baba adayı mısınız?
Eğer öyleyseniz şu anda bebeğinizin sağlıklı doğması konusunda çok aşırı endişeli olduğunuz için gebeliğinizin keyfini hakkınca çıkaramıyorsunuz demektir. Bebeğiniz şu anda "doğmadı" ama aramızda. Sadece farklı bir konumda. O yaşıyor ve sizin aslında çoktan bir bebeğiniz oldu bile. Onu öpemiyor olmak, ona dokunamıyor, onu görmüyor olmak sadece biz insanların 5 duyusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Halbuki onu hissedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, "5 duyumdan biriyle algılamadığım birşey gerçek değildir" ön yargısından kurtulmak. Hepimizin 5 duyumuzla ulaşamadığımız ancak var olduğuna inandığımız değerlerimiz var. Sizin bebeğiniz de bunlardan biri. Çok yakında 5 duyunuzla da onu hissedeceksiniz. Bebeğinizin "doğum tarihi", yani hesaplayıcıya göre 40 haftayı doldurduğu tarih sadece basit bir geçişten ibaret. Bebeğinizin manevi varlığını hissedin ve ileride çok zevk alarak anacağınız bu gebelik döneminin tadını çıkarın.
Bazı anneler doğum yaptıktan sonra bebekleriyle bizlere geldiklerinde, bebekleri yanlarında olmalarına rağmen, "onun karnımdaki kıpırtılarını özlüyorum" derler. Bu, biz insanların sıklıkla yaptığı hatalardan biri: Bulunduğumuz anı yaşamak yerine geçmişe ya da geleceğe odaklanıyor ve bunu anılarda yaşayarak telaffi etmeye çalışıyoruz...
bende doğum sonrası iznim üzerine 40 gün yıllık iznim var 1 aya kadarda rapor alabiliyoruz galiba üzerine de inşallah ücretsiz alıcam 72 aya kadar yarım gün olayını senden duydum canım inşallah yasalaşıral benden de o kadar ya, ben de olabildiğince izin ve raporlarla idare edip, sonra ücretsize geçmeyi planlıyorum. Ayrıca 72 aya kadar yarım gün çalışma hakkından da yararlanmayı düşünüyorum, biz o döneme gelene kadar yönetmelik yayınlanır nasılsa :) benim annem de çalışıyordu, bakıcılarla büyümenin zorluğunu biliyorum o yüzden diyorum ki minnoşum okula gidene kadar annesiyle olsun
canım bende klasik müzik dinletiyorum bi iki aydır ama 10 15 dk, 45 dk ya dayanamayız biz sanırımGünaydın kızlar. Haftasonu doktor ziyareti gezmece dün de işler çok yoğundu derken yazamadım :)
İyi haber alan arkadaşlar gözünüz aydın
Doğum izinleri konuşulmuş sanırım. Ben 16 haftayı kullandıktan sonra heyet raporlarıyla 3-4 ay idare etmeyi düşünüyorum. Çünkü yüklü bir kredimiz var. O 4 aydan sonrada 1 sene ücretsiz izine ayrılmayı planlıyorum. Süt izni ilk 6 ay günde 3 saat, sonraki 6 ay günde 1,5 saat oluyor. Toplu olarak sadece haftalık kullanabiliyoruz. Hepsini birleştirip işte mesela toptan 1 ay izin yapamıyoruz yasal değil. Süt izni kullanacak arkadaşlara şöyle bir sistem önerebilirim burdan bir arkadaşım öyle kullandı. Pazartesi günler tam gün işe geliyordu, diğer günler yarım gün gelerek ilk 6 ayını geçirmişti.
Benim oğlana mozart dinletmeye başladımDün akşam youtube dan 1 saatlik mozart bethoven karışımı bir liste buldum.Arada 1 tane müziği sevmedi sanırım çünkü tam kulaklığı koyduğum yere 2 kere tekme attı . Onun dışında herzamanki yerleri göbeğimizn alt kısımlarını tekmelemeye devam etti. Her akşam 40-45 dk dinletmeyi düşünüyorum
Canim detayliya girmiş miydin Ordaki raporunda ne yazıyor sivıyla ilgiliArkadaşlar ilk defa araştırma hastanesine gittim. Özele gidiyordum normalde.Hemen bebeğin sıvısı fazla bi cok problem olabilir dedi. O kadar moralim bozuldu ki.....((((
bebeğin sıvısı fazlaysa korkma az ise kork canım. fazla olması iyi bişeydir . ben öyle biliyorumArkadaşlar ilk defa araştırma hastanesine gittim. Özele gidiyordum normalde.Hemen bebeğin sıvısı fazla bi cok problem olabilir dedi. O kadar moralim bozuldu ki.....((((
Günaydın kızlar. Haftasonu doktor ziyareti gezmece dün de işler çok yoğundu derken yazamadım :)
İyi haber alan arkadaşlar gözünüz aydın
Doğum izinleri konuşulmuş sanırım. Ben 16 haftayı kullandıktan sonra heyet raporlarıyla 3-4 ay idare etmeyi düşünüyorum. Çünkü yüklü bir kredimiz var. O 4 aydan sonrada 1 sene ücretsiz izine ayrılmayı planlıyorum. Süt izni ilk 6 ay günde 3 saat, sonraki 6 ay günde 1,5 saat oluyor. Toplu olarak sadece haftalık kullanabiliyoruz. Hepsini birleştirip işte mesela toptan 1 ay izin yapamıyoruz yasal değil. Süt izni kullanacak arkadaşlara şöyle bir sistem önerebilirim burdan bir arkadaşım öyle kullandı. Pazartesi günler tam gün işe geliyordu, diğer günler yarım gün gelerek ilk 6 ayını geçirmişti.
Benim oğlana mozart dinletmeye başladımDün akşam youtube dan 1 saatlik mozart bethoven karışımı bir liste buldum.Arada 1 tane müziği sevmedi sanırım çünkü tam kulaklığı koyduğum yere 2 kere tekme attı . Onun dışında herzamanki yerleri göbeğimizn alt kısımlarını tekmelemeye devam etti. Her akşam 40-45 dk dinletmeyi düşünüyorum
canım bence sen bu durumu kendi doktoruna da bir sor bu tarz durumlarda 1-2 doktordan daha fikir almak çok önemli dün arkadaşım bahsetti 6 aylıkken annesine bebeğin ölmüş hemen almamız gerekiyor seni zehirleyebilir demişler başka bir dr gitmiş ne ölmesi bebek yaşıyor demiş resmen canlı çocuğu anne karnından alacaklarmış öyle şeyler duyuyoruz ki artık insan güvenemiyorArkadaşlar ilk defa araştırma hastanesine gittim. Özele gidiyordum normalde.Hemen bebeğin sıvısı fazla bi cok problem olabilir dedi. O kadar moralim bozuldu ki.....((((
Sıra bekliyorum canım detaylı ya girecem birazdan.. inşallah bi sorun yokturCanim detayliya girmiş miydin Ordaki raporunda ne yazıyor sivıyla ilgili
Canım kaburga agrısı bende de var üşütmekten değil rahim büyüdükçe kaburgaya baskı yapıyor o da ete yapıyor ve agrı oluyor nete yaz istersen çıkar gıcık bir agrımischiefocean83
Tavsiye ettiğini yapabilecek bir yer yok maalesef yakınlarda canim. Anca evde yururum o olur yani. Kaburgam da falanda agri var. Usuttum mu bilmiyorum ama cokta dikkat ediyorum. Derin nefes alamiyorum suan agri oluyor kaburgalarimda. Ev sıcak uzaniyorum öyle umarım gecer bugün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?