2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Arkadaşlar,
Tetanoz aşısı oldunuz mu? Herhangi bir ağrı yan etki yaptı mı? Aşı olmayanlar var mı? Yaptırıp yaptırmamakta kararsız kaldım.
Ben 19+2 haftalıkken oldum. Birazcık kolumda ağrı ve vurulan yerde ufak bir şişlik oldu o kadar. 2. dozumu da 12 aralıkta vurulacağım. Bence yaptır zararı yok yararı var.

Sağlık ocaklarında mı aşı olunuyor, özel hastaneler de yapıyor mu?
Sağlık ocaklarında yapılıyor. Oraya gebelik kaydınızı yaptırdıysanız hemşireler çağırıyor zaten. Kayıt yaptırmadıysanız bebeğinizi hissetmeye başladığınızda gidip yaptırıyorsunuz.

Arkadaşlar,
Tetanoz aşısı oldunuz mu? Herhangi bir ağrı yan etki yaptı mı? Aşı olmayanlar var mı? Yaptırıp yaptırmamakta kararsız kaldım.

19+6 da oldum canım ..

evet sağlık ocağında oluyorsun artık özel hastaneler yapmıyor diye biliyorum aile hekimlerinde sirkülasyon daha fazla olduğu için orada ki aşılar taze oluyormuş oyüzden doktorlar da aile hekimine yönlendiriyor.

aşını kesinlikle yaptırmalısın çünkü olur da normal doğum yapamazsan sezeryan olman gerekirse sezaryan sırasında kullanılacak kesici aletle vb. için tetanoz aşısı olmuş olaman gerekli. ancak sen hamile olmadan önce olduysan (tam korumalı) belki ozman gerekmeyebilir kii yine de doktoruna danışmalısın diye düşünüyorum.

Çok güzel bir duygu bende hep elimi koyup sevgi sözcükleri söylüyorum.
Maşallah miniginize...

Merhaba guzel anneler tatli yegenler. İyi bir hafta olsun insallah.

Benim de sorum var size. Bebis vuruyor ya hani bazen alt kisma dogru viruyor. Simdi eli cikcak falan diyorum korkuyorum odum patliyor. Erken dog falan olur diye Allah korusun. Acaba benim hissettigim sizin cati agrsi dediginiz sey mi

Kızımda odasında yatıyor o uyuyana kadar ben yanında yatıyorum çoğu zaman uyuyup kalıyorum.gece ikide üçte uyanıp yatağıma geçiyorum ama bazı geceler yanımıza gelmek istiyor o zaman babayı onun odasına yolluyoruz kızımı yanıma alıyorum.bazen babayla birlikte sıkışıp yatıyoruz.o oda senin bu oda benim dolaşa dolaşa yatıyoruz.sabaha kadar hiçbirimiz uyuduğumuzdan bişey anlamıyoruz.ikinci gelince nasıl olacak nasıl kombinasyonlar yapıcaz hiçççç bilemiyorum:)

Onu bende düşündüm canım , arada çıkarıp sevip öpsek tekrar yerine koysak ne güzel olurdu

Ama uyku depolanan birsey degil ki.keske depolansa :)

Arkadaşlar,
Bende çekindiğim için daha yaptırmadım. Korkuyorum galiba

Canım bende haftasonu gittim 21+2'de boyuna 23 cm kg suna 400 gr dedi. Boyu kısa geldi bana sen o tarihte gittin mi?

Bende de olmadı canım Geçmiş olsun

Ben yaptırdım ikinci dozuda 15 aralıkta. Ben usuttum galiba üç beş gün ağrıdı kolum şişti.ama isimden alikoyucak bi ağrı değildi. Daha az kullandigin koluna vuruyolar.

Benim de gündüz özellikle oturur vaziyetteyken hep göbeğimin alt kısmından vuruyor yani kasıktan. HAtta doktora sordum normal dedi. Gece yatarken ya da uzanır vaziyetteyken göbeğimde hissediyorum ve bir kaç gündür dışarıdan da belli olmaya başladı. Çatı ağrısı başka birşey yani kalça kemiklerinin ağrısı diyeyim sana. Bel ağrısı da eşlik ediyor bazen bu ağrıya.

Ben yaptırdım ikinci dozuda 15 aralıkta. Ben usuttum galiba üç beş gün ağrıdı kolum şişti.ama isimden alikoyucak bi ağrı değildi. Daha az kullandigin koluna vuruyolar.
Şişkinliği benim 1 hafta sürdü vurduğu yer böyle beze gibi oldu ama ağrısı çok olmadı. Ben de özellikle sol koluma vurdurdum çünkü sağ kolumu çok kullanıyorum sürekli evrak imzalama işlerim var ama sağ koluma da vurdursam çok etkilemezmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…