2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
12.haftada çıktı canım o çizgi. İki hafta önce de yukarı çizgi yavaştan çıkmaya belirginleşmeye başladı.bu hafta daha belirgin ust çizgi

LİNEA NİGRA (KARINDA KOYU RENK ÇİZGİ)

Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.

Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.

Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.

insallah yukaridadir artik minislerimiz. Zamanini beklesinler cikmasinlar simdiden :)
benim de cumartesi kontrolum var bir suru soru biriktirdim yine doktoruma :)

hahahaha resim harikaymis :) insan ister istemeZ tedirgin oluyor ama normal sanirim daha neler hissedecegiz kim bilir :) aslinda benim de hep ayni uerde olmadigi icin rahatladim bazen gobek deligimin ordan vuruyo bazen asagida. En cok metrodayken vuruyo oglum cok seviyo metroyi :)

Allah tamamına erdirsin inşallah canım benimde tüp bebek çok sancım oluyor kasıklarımdaki ağrı hele hiç geçmedi opudan sonra napalım başka bi sıkıntı olmasında katlanırız artık onlar için...

Oluyor ara sira cnm. ozellikle sabah. o karin nasil genisliycek gerilmese dimi...

Hoşgeldin canım... Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinn... Benim çok yakın arkadaşım da tüp bebekle çok şükür ki ilk embriyo yerleştirilmesimde hamile kaldı.. Bir kere tutunduktan sonra zateen normal hamilelik sürecine geçiliyor benim bildiğğim... 39. Haftasında da doğum yaptı her şeyi yolunda çok şükür.. Detaylı ultrasondan da iyi sonuçlar almanı dilerim.. İçini ferah tut fazla stres de bebişe yansır annesi.. Bak ne güzel kontrollerime gidiyorsun düzenli Allaha emanetler... Ağrılar rahim ve bebiş büyüdüğü için çok normal diyor doktorlarımız.. Bende de ciltte gerilme kaşınma oluyor deri genişlemeye çalıştığı için... Bunlarla yaşamaya alışacağız ne yapalım...

Benim kızın hareketleri bir değişti sanki. Vurmaktan ziyade içimi titrettiriyor fokurduyor sanki içim. Normal mi bilemiyorum ki tecrübe olmayınca. Vururken bile hızlı hızlı arka arkaya vurmaya başladı. Suyu falan az olmasın. Çarşamba günü kontrolüm var ama iyice pimpiriklenmeye başladım

Fokurduyor sozune cok güldümdegisiyor canim daha dönmeler karninin bi tarafi everest tepesi gibi cikcak incek hickiricak ayagini hissetceksin.endiselenme suyu cok az bunu biz bilemeyiz :) sadece 28.haftadan sonra daha onem arzedecek gunluk hareket sayisini saycaz o.bunun disinda bol su dinlenme beslenme:)

Aynen öyle canım içinde sular yer değiştiriyor gibi oluyor.. :))) normal olsa gerek.. Hareketleri güçlendi büyüdü kızçeler...
Bol su içmeye devammm...

Bana da hickiriyor olabilir gibi geldi. Hissetmiyorduk artik hissediyor olabiliriz. Dun daha once yemedigim bir balik yedim. Acayip hareketler hissettim ama anlamlandiramadim mesala. Endiselenme ama aklina cok takilirsa dr unu ara istersen

Ben de çıkmamış daha.esmer misin?esmerlerde daha çabuk çıkıyor diyorlar

Aynen öyle canım içinde sular yer değiştiriyor gibi oluyor.. :))) normal olsa gerek.. Hareketleri güçlendi büyüdü kızçeler...
Bol su içmeye devammm...

Bana da hickiriyor olabilir gibi geldi. Hissetmiyorduk artik hissediyor olabiliriz. Dun daha once yemedigim bir balik yedim. Acayip hareketler hissettim ama anlamlandiramadim mesala. Endiselenme ama aklina cok takilirsa dr unu ara istersen

Valla kızlar tarif edicek söz bulamadım fokurduyor dedim Bugün çok hareketli nedense hiç durmadı. Acelesi varmış gibi hızlı hızlı hareket ediyor Değişik bir şey de yemedim. Çarşamba doktoruma sorarım bakalım.

Ama uyku depolanan birsey degil ki.keske depolansa :)
Yok yok dinlenmiş vücutla doğuma girmek ayrı yorulmuşla ayrı.depolayamasanda bol bol dinlendir vücudunu zorlama.bol enerjiye ihtiyacın olacak doğum anı ve sonrasında.
Bende aynı şeyi hissediyorum bazen ayrıntılı ultrasonda kafası yukarda bacakları vajinama doğruydu.o pozisyona geçtiği anlarda vajinada baskı hissi çok normal.
Sen diyince baktım.hafif belirmeye başlamış çizgi.kızımdada belirginleşmişti ama çok koyu kahve değildi.doğum sonrası tamamen geçti şükür.çünkü bazılarında temelli kalıyormuş iz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…