2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Bende sürekli bakıyorum internetten yemek tariflerine .26+5 haftalikyim .seker testi sınırda çıktı . cok şekerli şeyler yeme dedi .56 kiloyla başladım şimdi 69 kiloyum ekmek pilav makarna yemiyorum he birde şekerli şeyler. Doktor yasaklamadi ama ben yine de yemiyorum sadece şekerli şeyler az ye dedi o kadar .kiza isim diye girdim ama isim yazilmamis çok kararsizim isim konusunda

Iyi geceler hanımlar 23+ dayım 4-5 gündür çat agrisimidir bilmem üst bacagimda yukarı doğru ağrı var yürürken bi süre oturunca yatakta sağa sola dönerken kendimi alamıyorum. Sizde de boylemi. Sol tarafa yatınca da kaburgam agriyo. Isimiz iyice zorlasmaya basliyo galiba

Aynı durumdayız bende aldım on kilo ama takmıyorum bebeğimin canı sağolsun o sağlıklı olsun yeter

O konu da yanlız değilsin sol tarafa yatınca kalbim bile ağrıyo .dedgin yerlerin ağrısı da çabası . bazen bir anda geliyo alt taraf.hep sağıma yatiyorm zaten normal de de sağıma yatarim sol tarafta nefes bile alamiyorm

Bende bikaç haftaya kadar şeker testi yaptırıcam.ilk hamileliğimde benimde sınırdaydı.bu hamileliğimde çok tatlı türü yemedim ama meyveyi çok yiyorum.birde sürekli acıkıyorum sık sık yemek yiyorum.ondan kilo alıyorum.bende isim falan bakmıyorum.kızım kardeşine ismini koydu.onu kırmak istemediğimden kabul edicem onun dediğini sanırım.o yüzden isim falan araştırmıyorum.

Hanımlar beşik olarak oyun parki almayı düşünüyorm . Internetten alıpta memnun olan yada beşik boyutları tavsiye eden yazsın lütfen birde cibinlikli mi cibinliksiz mi olmalı cok kararsizim.bebek için neyi nerden aldıysanız yazın lütfen bebis kiz

Hergun cikolota yiyodum kızın canı istiyo ne yapım demi ama yememem gerekiyormus . meyve şekeri yukseltirmi ben hep meyve yiyorum grip olmuştum ve doktor c vitamini portakal ye dedi şeker testi olduğum gün meyveyle ilgisi yoktur diye düşünüyorm şekerin.

Bende sağa yatınca çok rahat ediyorum ama sola yatmak gerekiyo diye duymuştum zorluyorum kendimi uyuyamayinca mecbur sağa geri dönüyorum. Sabaha kadar dön babam dön :)))))

Şeker eşittir meyve:)benim doktorum özellikle akşamları meyve yemememi önerdi.öğlen ve ikindin en uygun vakitlermiş meyve için.ve porsiyonda önemli tabi.benim gibi akşam oturup kendine meyve tabağı yapıp 5-6 çeşit meyve yemeyeceksin mesela.

Kızlar merhaba acaba 20+3 de bebeğinizin boyu kilosu kaçtı öğrenebilir miyim? Ya da 20.hafta da:)

Son düzenleme:
Kızlar.. whatsp grubunda paylaştım burda da paylaşayım..
Biz Pinklemon ile bostancı anne bebek eğitim merkezinde emzirme seminerine katıldık. Edindiğim buyuk bir kısmını bildiğinizi düşündüğüm bilgiler şöyle....

32.hafta itibariyle göğüs ucunuza e vitamini ve göğüs ucu kremi sürmemiz tavsiye ediliyor.. lansinoh vs gibi bazı marka kremleri emzirirken de kullanılabiliyor bebeğe zarar vermiyor...
Göğüs ucu gömūk, çok az olan arkadaşlar basit bir göğüs ucu çıkartıcı alıp hastane çantasına koyabilir.
Avent Philips marka göğüs kalkanı mutlaka edinin , onu da hastane çantasına koyun. Göğüs ucu emmeye bağlı yara çatlama vs olduğunda açık yarayı pamuk göğüs pedleriyle kapatınca hava almıyor ve iyileşmesi gecikiyor ayrıca yapışıp kağıt kesiği gibi bir acı veriyor. Ama bu göğüs kalkanı göğüs üçünün hava alarak daha çabuk iyileşmesine ve emzirmeye daha çabuk geri dönmenizi sağlıyor. O süreçte de göğüs ten dökülen sütler içinde birikiyor . İlk zaman hele de sutumuz azsa 10 cc süt bile altın değerinde. Onu biberona koyup verebilirsiniz veya süt saklama poşetine dolapta biriktirip saklayabilirsiniz .

Normal doğum yaptığımızda çocuğun kafası rahimden çıkarken süt yapan hormon otomatik olarak harekete geçiyor, iki hormon var birisi prolaktin diğeri oksitosin. Prolaktin dediğim normal doğumda doğal yolla sezeryan durumunda ise bebeğin memeyi emmesiyle tükürüğünü algılamasiyla salgilaniyor sut yapan hormon.oksitosin ise mutluluk hormonu gibi o da sütü kanallara pompalıyor. Bebeğimize duyduğumuz sevgi esimize duyduğumuz aşk lohusa döneminde mutlu olmak rahat olmak gibi şeyler bu hormonu salgilatiyor. Evham yapmadan emzirmeyi isteyerek güzel geçirilen bir doğum sonrası dönemiyle her şey gayet iyi olacak.

Sezeryan yaptık sutumuz hemen gelmedi ne olacak? Bebek aç mı kalacak?
Bebek belli bir rezerv ile doğarmis ama yine de en doğrusu bir an evvel anne göğsüne verilip denemeleri alştirmalar7ı başlanması.. beslenmeye başlaması. Sarılık olmasın şekeri düşmesin vs.
Diyelim birkaç saat gelmedi o zaman hastanede biberonla hazır mama veriliyormus.
Anne sütünün yerini elbette tutmaz ama sarılık olmayacak kdr beslenme gıda sağlar. Burdaki handikap şu, beslenmeye biberonla alışan bir bebek sonradan emmeyi memeyi reddedebilirmis. Emme eylemi bebeğin bütün çene kaslarini hareket ettiren onu yoran zor bir eylem ama biberon cook kolay bir yol. Kolayı gören zoru ister mi istemez. .. bu bir ihtimal tabii. Ne yapılabilir,? Eğitmen dedi ki hemşireden rica edin bebeği biberon yerine ağzına damlatmali ölçü kabı şırınga gibi bir şeyle beslesinler. Veya aynı amaca hizmet eden ekte resmi olan medela marka calma model biberon kullanılabilir... bu dediklerim sutumuz geç gelir , göğsünuz yara olur her durum için geçerli... ha hem biberon hem meme alan bebekler yok mu dolu ama bahsettiğim şey ilk beslenme alışkanlığı için geçerli. Tabiki anne kokusu farklı. Emmek farklı. Oyle kolay olmaz bu isler de. Tavsiye tedbir bizden tercih sizin.
Emzik de hemen vermeyin bırakın bebek güvenli kokusunu bildiği yerde sizin göğsümüzde emerek uyusun dedi eğitmen. Sizi emzik gibi kullansın dedi. Biberon daki risk emzik te yok tabi çünkü emzik ten süt gelmiyor malum. Ama olsun. Önce anne :)))

Bebek doğdu sütünüz geldi , her 2 memeden de eşit emzirmeye çalışın. 5 dk biri 5 dk biri değil.
Önce bir memeleri sütü kullanın çünkü ilk 5 dk başka sonraki 15 dk farklı gıdalar geliyor sütten. 20 dk emzirdiniz sonra sut azaldi gogsunuz yumusadi diğer memeye geçtiniz 5 dk sonra minik uyudu. Bir sonraki emzirme o kaldiginiz memeden devam edilmeli. Yani gün sonunda her 2 memeden de aşağı yukarı aynı derecede süt emzirmek her 2 memeden de efektif olarak verim almayı getiriyor. Ne kdr emzirirsek fazlasını Manuel veya elektrikli aletle pompayla sağarsak vücut da diyor ki bu süte ihtiyaç var böyle salgılamaya devam!
Çalışan anneler elektrikli ,çalışmayan anneler Manuel olandan alabilirler iş görürmüş.

Süt ateşi denen konu konuşuldu. Bunun belirtileri göğüste aşırı doluluk hissi acıma gerginlik ve annede ateş.
Fazlasını sağmak, önce sıcak kompres sonra soğuk kompres uygulamak da bir yöntem hatta bunun için pedleriyle satılıyor sıcak soğuk uygulama diye. Lansinoh markanınkini güzel. 2 li.

Göğüs ucunun çevresindeki koyu renkli yerdeki pitirciklar var ya onlar bebeğin tükūrūğūnden neye ihtiyacı olduğunu algılayan sensör gibiymis ve vücut ona göre süt üretirmis. Yani sağarak biberonla vermek arasındaki fark bu noktada da önemli. Bol bol emzirin yılmadan pes etmeden. Allahin bu güzel mucizesi her şey tasarlanmış bize düşen sadece emzirmek. . Gerçekten emzirmeyi isteyerek min 6 ay anne sütüyle bebeğimizi bütün hayatı boyunca koruyacak gıdayı sağlamak...
Gündüz bebekle beraber uyuyun gece de emzirin gece sütü nun de farklı değeri var.
Mamayı dayayıp 3 saat rahat uyuyabilirim diyen annelerden olmamak için gündüz fırsat buldukça uyumak cok önemli. ..

Biberon cam plastik farketmez dendi

Lansinoh ve avent tavsiye edildi. Lansinoh anne memesine en yakın biberon.

Emzirirken dengeli beslenmeye devm edeceğiz bol su icecegiz
Bize gaz yaptıran genel gaz yaptıran besinlerden uzak durucazz
Rezene kimyon vs içeren süt arttırıcı çaylar var bizler için de.
Mayali malt içecekler var.

Sağlıklı beslenen mutlu anneler her firsatta gunduz uykusunu almaya calismis dinlenmiş anneler olarak zaten her şey yolunda gidecek güzel güzel sütlerimiz olacak inşallah...

Aklıma gelen başka şeyler olursa zaman zaman eklerim. Umarım faydası olur yazdıklarımın. Sevgiler.

Eklentiler

• 4e6391da-771c-4121-aa7b-7fbff1b4529e.jpg._CB326915671_.webp
    7 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Kızlar merhaba acaba 20+3 de bebeğinizin boyu kilosu kaçtı öğrenebilir miyim? Ya da 20.hafta da:)

Sat a göre 20+4
Ultrasona göre 20+6 da girdiğim detaylı ultrasonda
Boy 23 cm kilo 408 gr di. Kız bebek.
İnternette bunun alt üst sınırları var canım kendini burdaki değerlerle kıyaslama.
Her bebek farklı. Doktorun iyi diyorsa gelişimi iyi diyorsa iyidir.

Canım benim kafam çok karıştı ya inan moralim diplerde benim bebek de 23 cm 367 gram erkek bebek bendeki kafa karışıklığının nedeni şu doktor plesanta etrafında kanama olmuş ama bu büyük ihtimal oluşum aşamasında olmuş dedi bi sorun yaparmi sen bunları düşünme dedi e ben kurcagim için kafamda zorladim 8-9 aydan sonra gelismeyebilir dedi ama kafama takma bisey olmaz dedi çıkarken odadan tekrarladı plesanta olayını kafana takma dedi benim bebis geç dollenmeydi 16 gün geriden geliyordu ama 5 güne dustu o çok sukur gelişimi iyi oldu doktor sata Gore hesapliyo uyumlu diyo ama 5 gun geride hatta perinatologta doğruladı aslında iri bir bebek ama adetin duzensiz olduğu için 5 gün küçük duruyo bi önemi yok sen doktoruna söyle takibini yapsın dedi ama benim doktor şuana kadar hep satla uyumlu dedi ben de farkındaydim bu olayın doktorum vurdumduymaz hatta diğer doktorlarda gunuyle uyumlu diyordu benim korkum acaba bebegimin gelişimi sıkıntılı olurmu bu korkuyorum ya yapabileceğin bisey alabileceğiniz bi önlemede yokmuş

Canım doktorun dediğine göre çok riskli bir durum yok..
Bu cihazların artı eksi 10 gün yanilma payi var senin bebishin boyu kilosu gayet iyi belliki.
Bir sorun yoktur içini ferah tut..
Doktorlar her şeyi görüp söylemekle yükümlü. Sana 8 veya 9.aylarda olabilecek bir riskten bahsetmiş bu kesin olacak diye bir sey yok, en kötü ihtimalde daha sık kontrole gidersin takip edilir. Artık 500 gr doğan bebekler bile yaşıyor tabi bunların hiç biri olmayacak ama yani gerçekten üzülme. Sen kendine iyi bak beslenmeye etine sütüne dikkat et. Bebis icerde kaldığı sürece her dk onun için gelişme süreci. Duanı et. Yeter. Her şey güzel olacak merak etme.. kendini üzme bebish hisseder annesi..

Kilim ve tohum
Öğretmenim nerelerdesin nasılsın?
Kardeşin daha iyidir umarım. Arada ses ver bize İzmir'in güzel havasından pozitif enerjinden gönder.
Arada gruba da gel özletme kendini orda da

İnşaallah canım ya .. inşaallah oyle olur... Zaten ceviz badem yumurta süt balık vs bu şekilde beslenmeye çalışıyorum hatta hergun havuç elma portakal sıkıyorum inşallah bi sıkıntı olmaz

Kızlar herkes iyi mi? Kontroller ne zaman ?
Detaylıya giden oldu mu yakın zamanda!? Herkes iyidir inşallah. D Desenn supremee D deli
İnşaallah canım ya .. inşaallah oyle olur... Zaten ceviz badem yumurta süt balık vs bu şekilde beslenmeye çalışıyorum hatta hergun havuç elma portakal sıkıyorum inşallah bi sıkıntı olmaz

Süper canım elimizden gelen bu. Doktor kontrollerine gideceğiz bir de beslenmemize sağlığımıza dikkat edeceğiz. Gerisi Allaha emanet.
Hepsi güzel de tavsiyem meyve suyu fazla tüketme fazla şeker almana sebep oluyor malum gebelik şekerini tetiklemeyelim, onun yerine günde 2 porsiyon meyve tüket onu da akşam saati değil öğlen filan.

Canım benim rahim agzimda kanser hücresi bulunmustu smearim kötü gelmişti iki ayda bir tekrarlanıyor smearim çok sukur son smearim iyi geldi temizdi ben bagisikligim guclensin diye doktor tavsiyesiyle hergun içmek zorundayım ay i zamanda bebişe de yarasin diye zaten bi buçuk tane havuc bi elma bi portakal koyuyorum meyve yemiyorum fazla yersem ayva falan yiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…