- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #26.221
Bende sürekli bakıyorum internetten yemek tariflerine .26+5 haftalikyim .seker testi sınırda çıktı . cok şekerli şeyler yeme dedi .56 kiloyla başladım şimdi 69 kiloyum ekmek pilav makarna yemiyorum he birde şekerli şeyler. Doktor yasaklamadi ama ben yine de yemiyorum sadece şekerli şeyler az ye dedi o kadar .kiza isim diye girdim ama isim yazilmamis çok kararsizim isim konusundaAz önce kendimi çorba içtiğim anda internetten birşeylerin tarifine bakarken buldum hemde bu saatte yuh dedim kendime.ne olacak benim bu halim bilmem.tok karnına 10 aç karnına 9 kilo almış görünüyorum.düşük kiloyla başladığım için herkes çok kilo almadın yanakların doldu sadece diyor :)ama doktor bebekte şeker hastalığını tetiklersin dedi.çok fena korkuttu beni.
Aynı durumdayız bende aldım on kilo ama takmıyorum bebeğimin canı sağolsun o sağlıklı olsun yeterAz önce kendimi çorba içtiğim anda internetten birşeylerin tarifine bakarken buldum hemde bu saatte yuh dedim kendime.ne olacak benim bu halim bilmem.tok karnına 10 aç karnına 9 kilo almış görünüyorum.düşük kiloyla başladığım için herkes çok kilo almadın yanakların doldu sadece diyor :)ama doktor bebekte şeker hastalığını tetiklersin dedi.çok fena korkuttu beni.
O konu da yanlız değilsin sol tarafa yatınca kalbim bile ağrıyo .dedgin yerlerin ağrısı da çabası . bazen bir anda geliyo alt taraf.hep sağıma yatiyorm zaten normal de de sağıma yatarim sol tarafta nefes bile alamiyormIyi geceler hanımlar 23+ dayım 4-5 gündür çat agrisimidir bilmem üst bacagimda yukarı doğru ağrı var yürürken bi süre oturunca yatakta sağa sola dönerken kendimi alamıyorum. Sizde de boylemi. Sol tarafa yatınca da kaburgam agriyo. Isimiz iyice zorlasmaya basliyo galiba
Bende bikaç haftaya kadar şeker testi yaptırıcam.ilk hamileliğimde benimde sınırdaydı.bu hamileliğimde çok tatlı türü yemedim ama meyveyi çok yiyorum.birde sürekli acıkıyorum sık sık yemek yiyorum.ondan kilo alıyorum.bende isim falan bakmıyorum.kızım kardeşine ismini koydu.onu kırmak istemediğimden kabul edicem onun dediğini sanırım.o yüzden isim falan araştırmıyorum.Bende sürekli bakıyorum internetten yemek tariflerine .26+5 haftalikyim .seker testi sınırda çıktı . cok şekerli şeyler yeme dedi .56 kiloyla başladım şimdi 69 kiloyum ekmek pilav makarna yemiyorum he birde şekerli şeyler. Doktor yasaklamadi ama ben yine de yemiyorum sadece şekerli şeyler az ye dedi o kadar .kiza isim diye girdim ama isim yazilmamis çok kararsizim isim konusunda
Doğumdan sonra veririz hiç sorun değil ama dediğin gibi bebeğimizin canı sağolsun.o sağlıklı olsun tek derdim o.Aynı durumdayız bende aldım on kilo ama takmıyorum bebeğimin canı sağolsun o sağlıklı olsun yeter
Hergun cikolota yiyodum kızın canı istiyo ne yapım demi ama yememem gerekiyormus . meyve şekeri yukseltirmi ben hep meyve yiyorum grip olmuştum ve doktor c vitamini portakal ye dedi şeker testi olduğum gün meyveyle ilgisi yoktur diye düşünüyorm şekerin.Bende bikaç haftaya kadar şeker testi yaptırıcam.ilk hamileliğimde benimde sınırdaydı.bu hamileliğimde çok tatlı türü yemedim ama meyveyi çok yiyorum.birde sürekli acıkıyorum sık sık yemek yiyorum.ondan kilo alıyorum.bende isim falan bakmıyorum.kızım kardeşine ismini koydu.onu kırmak istemediğimden kabul edicem onun dediğini sanırım.o yüzden isim falan araştırmıyorum.
Bende sağa yatınca çok rahat ediyorum ama sola yatmak gerekiyo diye duymuştum zorluyorum kendimi uyuyamayinca mecbur sağa geri dönüyorum. Sabaha kadar dön babam dön :)))))O konu da yanlız değilsin sol tarafa yatınca kalbim bile ağrıyo .dedgin yerlerin ağrısı da çabası . bazen bir anda geliyo alt taraf.hep sağıma yatiyorm zaten normal de de sağıma yatarim sol tarafta nefes bile alamiyorm
Al bende de okadarBende sağa yatınca çok rahat ediyorum ama sola yatmak gerekiyo diye duymuştum zorluyorum kendimi uyuyamayinca mecbur sağa geri dönüyorum. Sabaha kadar dön babam dön :)))))
Şeker eşittir meyve:)benim doktorum özellikle akşamları meyve yemememi önerdi.öğlen ve ikindin en uygun vakitlermiş meyve için.ve porsiyonda önemli tabi.benim gibi akşam oturup kendine meyve tabağı yapıp 5-6 çeşit meyve yemeyeceksin mesela.Hergun cikolota yiyodum kızın canı istiyo ne yapım demi ama yememem gerekiyormus . meyve şekeri yukseltirmi ben hep meyve yiyorum grip olmuştum ve doktor c vitamini portakal ye dedi şeker testi olduğum gün meyveyle ilgisi yoktur diye düşünüyorm şekerin.
Kızlar merhaba acaba 20+3 de bebeğinizin boyu kilosu kaçtı öğrenebilir miyim? Ya da 20.hafta da:)
Canım benim kafam çok karıştı ya inan moralim diplerde benim bebek de 23 cm 367 gram erkek bebek bendeki kafa karışıklığının nedeni şu doktor plesanta etrafında kanama olmuş ama bu büyük ihtimal oluşum aşamasında olmuş dedi bi sorun yaparmi sen bunları düşünme dedi e ben kurcagim için kafamda zorladim 8-9 aydan sonra gelismeyebilir dedi ama kafama takma bisey olmaz dedi çıkarken odadan tekrarladı plesanta olayını kafana takma dedi benim bebis geç dollenmeydi 16 gün geriden geliyordu ama 5 güne dustu o çok sukur gelişimi iyi oldu doktor sata Gore hesapliyo uyumlu diyo ama 5 gun geride hatta perinatologta doğruladı aslında iri bir bebek ama adetin duzensiz olduğu için 5 gün küçük duruyo bi önemi yok sen doktoruna söyle takibini yapsın dedi ama benim doktor şuana kadar hep satla uyumlu dedi ben de farkındaydim bu olayın doktorum vurdumduymaz hatta diğer doktorlarda gunuyle uyumlu diyordu benim korkum acaba bebegimin gelişimi sıkıntılı olurmu buSat a göre 20+4
Ultrasona göre 20+6 da girdiğim detaylı ultrasonda
Boy 23 cm kilo 408 gr di. Kız bebek.
İnternette bunun alt üst sınırları var canım kendini burdaki değerlerle kıyaslama.
Her bebek farklı. Doktorun iyi diyorsa gelişimi iyi diyorsa iyidir.
Canım benim kafam çok karıştı ya inan moralim diplerde benim bebek de 23 cm 367 gram erkek bebek bendeki kafa karışıklığının nedeni şu doktor plesanta etrafında kanama olmuş ama bu büyük ihtimal oluşum aşamasında olmuş dedi bi sorun yaparmi sen bunları düşünme dedi e ben kurcagim için kafamda zorladim 8-9 aydan sonra gelismeyebilir dedi ama kafama takma bisey olmaz dedi çıkarken odadan tekrarladı plesanta olayını kafana takma dedi benim bebis geç dollenmeydi 16 gün geriden geliyordu ama 5 güne dustu o çok sukur gelişimi iyi oldu doktor sata Gore hesapliyo uyumlu diyo ama 5 gun geride hatta perinatologta doğruladı aslında iri bir bebek ama adetin duzensiz olduğu için 5 gün küçük duruyo bi önemi yok sen doktoruna söyle takibini yapsın dedi ama benim doktor şuana kadar hep satla uyumlu dedi ben de farkındaydim bu olayın doktorum vurdumduymaz hatta diğer doktorlarda gunuyle uyumlu diyordu benim korkum acaba bebegimin gelişimi sıkıntılı olurmu bukorkuyorum ya yapabileceğin bisey alabileceğiniz bi önlemede yokmuş
İnşaallah canım ya .. inşaallah oyle olur... Zaten ceviz badem yumurta süt balık vs bu şekilde beslenmeye çalışıyorum hatta hergun havuç elma portakal sıkıyorum inşallah bi sıkıntı olmazCanım doktorun dediğine göre çok riskli bir durum yok..
Bu cihazların artı eksi 10 gün yanilma payi var senin bebishin boyu kilosu gayet iyi belliki.
Bir sorun yoktur içini ferah tut..
Doktorlar her şeyi görüp söylemekle yükümlü. Sana 8 veya 9.aylarda olabilecek bir riskten bahsetmiş bu kesin olacak diye bir sey yok, en kötü ihtimalde daha sık kontrole gidersin takip edilir. Artık 500 gr doğan bebekler bile yaşıyor tabi bunların hiç biri olmayacak ama yani gerçekten üzülme. Sen kendine iyi bak beslenmeye etine sütüne dikkat et. Bebis icerde kaldığı sürece her dk onun için gelişme süreci. Duanı et. Yeter. Her şey güzel olacak merak etme.. kendini üzme bebish hisseder annesi..
İnşaallah canım ya .. inşaallah oyle olur... Zaten ceviz badem yumurta süt balık vs bu şekilde beslenmeye çalışıyorum hatta hergun havuç elma portakal sıkıyorum inşallah bi sıkıntı olmaz
Canım benim rahim agzimda kanser hücresi bulunmustu smearim kötü gelmişti iki ayda bir tekrarlanıyor smearim çok sukur son smearim iyi geldi temizdi ben bagisikligim guclensin diye doktor tavsiyesiyle hergun içmek zorundayım ay i zamanda bebişe de yarasin diye zaten bi buçuk tane havuc bi elma bi portakal koyuyorum meyve yemiyorum fazla yersem ayva falan yiyorum..Kızlar herkes iyi mi? Kontroller ne zaman ?
Detaylıya giden oldu mu yakın zamanda!? Herkes iyidir inşallah. D Desennsupremee D deli
Süper canım elimizden gelen bu. Doktor kontrollerine gideceğiz bir de beslenmemize sağlığımıza dikkat edeceğiz. Gerisi Allaha emanet.
Hepsi güzel de tavsiyem meyve suyu fazla tüketme fazla şeker almana sebep oluyor malum gebelik şekerini tetiklemeyelim, onun yerine günde 2 porsiyon meyve tüket onu da akşam saati değil öğlen filan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?