- 30 Mayıs 2009
- 4.210
- 5.174
- 358
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #26.441
Kardeşler arasında ideal yaş 4 müş prof adem güneşe göre.kendisinin fikirlerini çok beğeniyorum.ben de ona kulak verdim.kızlarım arasında nerdeyse 4 yaş olacak.inşallah çok iyi anlaşırlar.benim kız kardeşimle aramda yaş farkı çok olduğu için paylaşımımız çok olsmadı ne yazık ki.
Aman ben arada fark beklerken daha mı pahalıya geldi hastane çıkışı yani:))neyse iyi günlerde sağlıkla giysin oğluşun inşallah.
merhaba canım ben şişlide gittim perinataloğa 310 tl muaynesi osman özyurt gayette memnun kaldım 40 dk inceledi her organı inceledikten sonra anlattı-kızlar öncelik le cevaplarıniz için çok tsk ederim ama bana da biraz pahalı geldi daha uyguna giden arkadaşlarımız varsa bilgilendirirse sevinirim.
İşten çıktım manava falan gittim yaklaşık 15 dk falan sürmüştür. Eve girer girmez duşa girdim rahatladım birazcık. İlk defa olduğu için korktum. Tekrar edecekse alışırız zaten :))Kısa süreliyse kasılmadır ve hamilelik boyunca tekrar edecek o kasılmalar.ama uzun sürdüyse kramp falandır.ya da soğuktan üşütmüş olabilirsin.
Canım oluyo bazen bende de ağrı kasılmalar. Allah emanet . İşte insan telaşlanıyor. Benim eşim pek takmıyor valla öyle şeyleri :) Senin ki gene iyimiş ...
3 aycık kaldı canım biraz daha mumya gibi gezicezBende sonra internetten baktım dediğin gibi rahim büyüdüğü ve yukarıya doğru çıktığı için baskı yapıp kasılmalara neden olabiliyormuş. Masaj dediğim hafif böyle krem sürer gibi elini gezdirdi göbeğimde bir süre ama rahatlattı. Dokunulmayacak yerlerimizi iyice araştıralım en iyisi. Göbüş yasak memiş yasak mumya gibi mi gezicez
Aynen büyüğe yazık olur.ideal yaş falan diyoruz ama yaşımdan dolayı geç kalıyor olmasaydım biraz daha beklerdim sanırım.hem ilk göz ağrıma hals kıyamıyorum üstüne kuma getiriyormuş gibi hissediyorum.hem de yıllardır daha yeni rahatlamıştım.uykusu düzene girdi tuvalet olayı çözüldü.kendi giyiniyor soyunuyor derdini rahatça anlatıyor.şimdi bu kadar rahatlamışken kalk sen tekrardan boklu bezlerle uğraş:))Aslında biz başta peş peşe yapalım diye düşünüyorduk eşimle yani aralarında en fazla 1,5-2 yaş falan olsun diyorduk ama vazgeçtik. Çünkü şimdi oğluş doğacak onun ilgi ve sevgiye ihtiyacı olacak 2. yi hemen yaparsam ilgi biraz daha ona kayacak ve oğluş daha çok küçükken ilgi ve sevgi eksikliği hissedecek. Hem de ilk çocuğumuz doya doya yaşayalım istiyoruz. Bunları düşününce karar aldık hemen yapmicaz 2.yi.
Ya en iyisi internetten almak. Bazı şeylerde çok güvenemiyorum yani dokunarak, görerek almak istiyorum. Şimdi oyun halılarını araştırıyorum 3 boyutlular çıkmış onlardan istiyorum. Baktığım bebek mağazalarında göremedim mesela onu mecbur internetten alıcam. Sağ salim atlatsaydık şu günleride kucağımıza alıverseydik bebişleri artık :))
Ay öyle vala az kaldı sabredicez. Eşim her gün gün sayıyor benden de sabırsız. Dün akşam gelmiş yanıma yarın 168. gün 12 gün sonra 6 ay doluyor. Son 3 aya giricez daha dikkatli olmamız lazım diyor. Ben arada bakıyorum günüme falan adamın işi gücü gün saymak. :))3 aycık kaldı canım biraz daha mumya gibi gezicezbebişler konu olunca elimiz kolumuz bağlı
Sen geç kalmıyorsun aslında ya ben 33 yaşındayım ve ilk çocuğumAynen büyüğe yazık olur.ideal yaş falan diyoruz ama yaşımdan dolayı geç kalıyor olmasaydım biraz daha beklerdim sanırım.hem ilk göz ağrıma hals kıyamıyorum üstüne kuma getiriyormuş gibi hissediyorum.hem de yıllardır daha yeni rahatlamıştım.uykusu düzene girdi tuvalet olayı çözüldü.kendi giyiniyor soyunuyor derdini rahatça anlatıyor.şimdi bu kadar rahatlamışken kalk sen tekrardan boklu bezlerle uğraş:))
Bende senin gibiyim ben de çok kilo aldım maalesef. Dikkat etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar. Benimde bulantım falan olmadı baştan beri maşallah dünyaları yedim. Ben bir de sigara içiyordum çift çizgiyi görünce aniden bıraktım hem ondan iştahım açıldı hem hamilelik çok fena yedirdi bana. Bir ara iştahım gitmişti ama çok kısa sürdü 1 hafta kadar. Son haftalarda da iyice iştahım arttı. Sofradan kalkıyoruz 1 saat sonra acıkmaya başlıyorum. Beni de eşim frenliyor ya da peynir süt yoğurt falan yiyip bastırmaya çalışıyorum.Kızlar benim yemek ile ilgili çok büyük bir sorunum var. Sürekli acıkıyorum. Her şeyi yemek istiyorum. Zaten 8 kg aldım. Eşim istemiyor yemek yememi . O mani olduğu halde bu kadar kg aldım. Hep açımBıraksalar dünyaları yiyeceğim. Zaten baştan beri hiç bulantı problemim olamadı. Moralim çok bozuluyor...
Günaydın hayırlı olsun büyüyor bebişler maşAllah korkma canım kasılmalar normal Allah yardımcımız olsunGünaydın annişler biz bugün 24+0 olduk. 25. haftaya merhaba diyoruz
Dün karnımın üst kısmında kasılmalar oldu mide kısmına doğru. Sanki böyle nefesimi tutuyormuşum gibi oldu. Eve geldim hemen ılık bir duş yapıp uzandım geçti çok şükür ama eşim de çok korktu başımdan ayrılmadı, karnıma masaj falan yaptı. Bir daha olursa doktora gideceğim ama inşallah olmaz.
Amin canım. İlk defa olunca korktum bir daha olursa korkmam artık :))Günaydın hayırlı olsun büyüyor bebişler maşAllah korkma canım kasılmalar normal Allah yardımcımız olsun
Zaten hamilelikte açlık hissi çok yaşanıyor maalesef, Dikkat et canım bu iştahla yemeye devam edersen doğumda da zorluklar yaşarsın sonrasında da. ben de senin gibi hiç bulantı filan yaşamadım iştahım çok iyi ilk çocuğumda 20 kg almıştım, şuan 6 kilo aldım. ama son zamanlarda büyümeden dolayı karnımda ağrılar doluluk hissi filan oluyor o yüzden çok yemek istemiyorumKızlar benim yemek ile ilgili çok büyük bir sorunum var. Sürekli acıkıyorum. Her şeyi yemek istiyorum. Zaten 8 kg aldım. Eşim istemiyor yemek yememi . O mani olduğu halde bu kadar kg aldım. Hep açımBıraksalar dünyaları yiyeceğim. Zaten baştan beri hiç bulantı problemim olamadı. Moralim çok bozuluyor...
İlk doğumun normal miydi sezaryen miydi? Doğumdan sonra 20 kilonun kaç kilosu gitti? Bende de o potansiyel var gibi sanki son ayda çok fazla kilo alınıyormuş ya o son ayı merak ediyorum yani nolcam diyeZaten hamilelikte açlık hissi çok yaşanıyor maalesef, Dikkat et canım bu iştahla yemeye devam edersen doğumda da zorluklar yaşarsın sonrasında da. ben de senin gibi hiç bulantı filan yaşamadım iştahım çok iyi ilk çocuğumda 20 kg almıştım, şuan 6 kilo aldım. ama son zamanlarda büyümeden dolayı karnımda ağrılar doluluk hissi filan oluyor o yüzden çok yemek istemiyorum
Ben ilk doğumu 30 ikinciyi 34 de yapmış olucam.özellikle parkta kızımın peşinden koşarken keşke 10 yaş daha genç olsaydık dediğimiz çok oluyor eşimle.o zaman sana önerim 4-5 sene değilde 2-3 sene beklemen:)Sen geç kalmıyorsun aslında ya ben 33 yaşındayım ve ilk çocuğum2. yi 38-39 yaşımda ancak yaparım inşallah olursa. Başa dönmek zor geliyor ama insan çocuğuna kardeş istiyor hem aile daha güzel oluyor. 4-5 sene sonra rahatlarsın iyice sen ne güzel.
aynen canım sürekli ayaktasın ders anlatınca falan bakalım canım evde sıkalacağız kızımla alışık dğlm sürekli evde durmaya:)ama durum ciddi olunca mecbur darısı başına olsn inşallah hayırlısıyla 32.haftaya göz açıp kapatıncaya kadar kısa sürede ulaşırsın sen deİyi yapmışsın .yarım gündü carttı curttu diyorlarda öğretmenlik gerçekten çok zor meslek.zaten hamileliğin zor geçiyor.çocuklar dahada zorlardı iyi olmuş izne başladığın.darısı 32. Haftada başıma:)
saol canım @happymom87 inşallah hep beraber nisan anneleri olarak bu süreci sağlık ve huzurla atlatıp bebeklerimize kavuşacağız ^_^Çok geçmiş olsun canımm... Güzelce istirahat et belli ki bünyenin buna ihtiyacı olmuş ve sana sinyal vermiş... Öğrencilerin için de böyle bir formül bulunmuşş süper! İçin rahat dinlenmene bak sensen ve bebeğin önemlisiniz şuan... Kısa zamanda toparlar çok çok iyi olursun inşallah..
Amin canım.sende hiç sıkılma bol bol dinlen.çünkü kızın doğduğunda bu boş kaldığın günleri çooook özleyeceksin:)aynen canım sürekli ayaktasın ders anlatınca falan bakalım canım evde sıkalacağız kızımla alışık dğlm sürekli evde durmaya:)ama durum ciddi olunca mecbur darısı başına olsn inşallah hayırlısıyla 32.haftaya göz açıp kapatıncaya kadar kısa sürede ulaşırsın sen de
Ay bilmiyorum ya ilkini sağlıcakla bi doğurayimde ikinciyi şimdi düşünemeyeceğim :)))Ben ilk doğumu 30 ikinciyi 34 de yapmış olucam.özellikle parkta kızımın peşinden koşarken keşke 10 yaş daha genç olsaydık dediğimiz çok oluyor eşimle.o zaman sana önerim 4-5 sene değilde 2-3 sene beklemen:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?