2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Bende istiyorum yanımda olsun doktorla konuşacaz. Her kontrolüme nederse geldi oda çok heyecanlı.

Kesinlikle katılıyorum sana
elden ele enerji geçişi varmış bence doğumda eşimin elimi tutuyor olması büyük bir olay :) inşallah herkesin gönlünce olur :)

Gece uykuları ziyan oldu ya tepin tepin birileri hiç durmuyo Sizde de böle bişi var mı?. Gece uykumdan uyandırıyo sıpa sanırsın tünel kazıyo Zaten sağa sola dönmesi de bi zor ki
erkek mi benim ki daha yeni canımı yakmaya başladı can kızım :)

Gece uykuları ziyan oldu ya tepin tepin birileri hiç durmuyo Sizde de böle bişi var mı?. Gece uykumdan uyandırıyo sıpa sanırsın tünel kazıyo Zaten sağa sola dönmesi de bi zor ki
olmaz mı canım benimki 3 gecedir gece 4 de bir hareketleniyor gel de uyu doğumdan sonrasına hazırlık yaptırıyorlar muhtemelen :)

deneyimli biri var aramızda peki nasıl geçti sen ve eşin ne hissettiniz :)
benim sezeryan olmasına ragmen bebek dogdugunda hemen gogsume istedim, aglıyordu kuzum gogsume yatınca cıplak olarak hemen sustu, ben zaten aglıyorum babası gozleri dolu dolu.. oda elinden tuttu, biz ucumuzde bi tentene temas anını yasadık. bir de hastabakıcıya fotograf makinesi verdik, ayrıca eşim de gopro kamerasını yanına aldı, video olarak cekti o anı. hala izleyip gozlerimiz dolar.

benim size nacizhane tavsiyem mutlaka o ten tene teması yasayın, doktorunuzdan bunu talep edin. hem sizin hem bebeginizin en dogal hakkı bu.

inşallah doğumda bir aksilik olmaz ve bizde o ilk temansı yaşarız çok heyecanlı çok :)

Hepimiz öyleyiz canım. Benim ki baş aşağı duruyo sanırım kasık bölgemde elleriyle kazı çalışması yapıyor sanırım geceleri. Tünel kazıp çıkmayı düşünüyor heralde

kızlar bakın ne buldum..

Sevgili Doktorum ve Doğum Ekibi,

Bu, benim ikinci doğumum. İlk bebeğimi bundan yaklaşık üç sene önce hastanede gerçekleştirilen doğal (müdahalesiz) bir doğumla dünyaya getirmiştim.

Doğumla ilgili gerçekçi beklentilerim var. İlk doğumumda doğal doğum yapabilmek için hamileliğim süresince kendimi hazırlamış, bir çeşit “telkinle doğum yöntemi” olan HypnoBirthing eğitimlerine katılmıştım. Açılmanın ne olduğunu, kasılmaların (sancıların) nasıl olduğunu biliyorum. Bedenimi tanıyor ve ağrı eşiğimi biliyorum. Epidural ve benzeri ağrı kesiciler hakkında da bilgi sahibiyim.

Sizin de yardımınızla yine mümkün olduğunca müdahalesiz bir doğum gerçekleştirmek istiyor ve tıbbi bir gereksinim olmadığı sürece aşağıdaki tercihlerimi göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.

Doğum eylemi öncesinde:

• Doğuma eşimle birlikte hazırlandık. Dolayısıyla onun da doğum öncesi, sırası, ve sonrasında yanımda olmasını istiyorum.
  • Doğum sırasında alabileceğim ağrı kesiciler hakkında yeterince bilgi sahibiyim ve ihtiyacım olması halinde talep edeceğim. Epidural dâhil hiçbir ağrı kesicinin ben istemeden teklif edilmemesini rica ediyorum.
  • Bize gerekli desteği vermesi açısından annemin de doğum sırasında yanımda olmasını istiyorum.
  • Sakin ve huzurlu bir ortam yaratmak için odamda kısık sesli, rahatlatıcı müzik dinlemeyi planlıyor, gerek duyduğumda odadaki ışıkları kısabilmek istiyorum.
  • Tıbben gerekmedikçe rutin damar yolu açılmasını istemiyorum.
  • Vajinal muayenelerin minimumda tutulmasını arzu ediyorum.
  • Hareket edebilme özgürlüğümün kasılmalarla başa çıkmam açısından önem taşıdığını biliyor, bu nedenle kasılmalar sırasında arzu ettiğim gibi pozisyon değiştirebilme imkânına sahip olmak istiyorum.
  • NST ile takip edilmenin gerekmesi halinde monitöre sürekli bağlı kalmak yerine aralıklarla bağlanmayı tercih ediyorum.
  • Personelin sadece gerektikçe odamda bulunmasını rica ediyorum.
  • Doğum sürecinin kendiliğinden başlamasını tercih ediyor, süreci başlatmak ya da hızlandırmak adına amniyotik kesenin patlatılması ya da suni sancı verilmesi gibi yöntemlere sıcak bakmıyorum.
  • Doğum esnasında gerekli sıvı alımını serum takılması yerine su içerek yapmayı tercih ediyor, hafif gıdalar alabilmeyi istiyorum.
Doğum eylemi sırasında:

• Doğum sırasında sadece gerekli personelin odada bulunmasını rica ediyor, orada olması şart olmayan hiçbir görevlinin katılmamasını arzu ediyorum.
  • Bebeği itme safhasının anne tarafından, doktorun telkinleriyle yönlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ancak, açılma tamamlanmış olsa bile -bebeğim için bir tehlike söz konusu değilse- itme hissim gelene kadar bekleme seçeneğimin de olmasını istiyorum.
  • Bebeğimin sağlığı açısından muhakkak gerekmediği sürece epizyotomi yapılmasını kesinlikle tercih etmiyorum.
  • Bebeğin başı çıktıktan sonra onu mümkünse ellerimle karşılamak istiyor, benim karşılamam mümkün değilse eşimin karşılamasını istiyorum.
Doğum eylemi sonrasında:

• Bebeğimin doğar doğmaz kucağıma verilmesini istiyor, mümkünse ilk tıbbi muayenesinin bebeğim kucağımdayken yapılmasını istiyorum.
  • Bebeğimizin göbek bağını eşimin kesmesini istiyor; bağ kesilmeden önce oradaki kan dolaşımının bitmiş olmasını tercih ediyoruz.
  • Doğumun hemen ertesinde bebeğimize tıbbi müdahale gerekmesi halinde eşimin de onun yanında olmasını istiyoruz.
  • Plasentanın doğal bir şekilde doğmasını istiyorum.
  • Bebeğimizin gözüne sürülecek olan antibiyotik merhemin ve diğer gerekli ilaçların hemen değil, bebek bakım odasına götürüldüğünde uygulanmasını tercih ediyoruz.
  • Bebeğime yalnızca anne sütü vermeyi planlıyor ve doğar doğmaz emzirmeyi istiyorum.
  • Tıbbi bir gereksinim olmaması halinde bebeğime hastanede geçirdiği süre boyunca herhangi bir sıvı (mama, şekerli su ve sade su da dâhil olmak üzere) verilmesini istemiyorum.
  • Yine hastanede geçirdiğimiz süre boyunca bebeğe emzik verilmesini istemiyorum.
Acil ve kaçınılmaz nedenlerden ötürü sezaryen gerekmesi halinde:

• Epidural sezaryen yapılmasını tercih ediyor ve tüm süreç boyunca uyanık olmak istiyorum.
  • Eşimin de operasyona katılmasını istiyor, bebeğin onun kucağına verilmesini istiyorum.
  • Yukarıda belirttiğim, anne-bebek yakınlaşması açısından mümkün olan tüm işlemlerin uygulanmasını rica ediyorum.

Doğum Planım

Haziran 2010

Doğum planı yapmanın faydasına çok inanmasam da –hatta kimi zaman yarardan çok zarar sağlayabileceğini düşünüyorum – doğumum yaklaştığında ben de tercihlerimden oluşan bir sayfa hazırladım. Bu konuların hepsi zaten uzun süre önce düşünmüş olduğum şeylerdi. Doktorumu da çok dikkatli seçmiştim. Tercihlerimden en önemlilerini zaten desteklediğini biliyordum. Yine de bu yazıyı hazırlamamın sebebi kafamdakileri toparlamak, doktorumla önceden konuşmayı unuttuğum birşey olmadığından emin olmak ve doğumumda bulunacak doğum destekçilerime bütün tercihlerimi detaylı olarak bildirmekti.

Bu yazıyı doktoruma verdim. Bütün noktaların üzerinden teker teker geçtik ve doktorumun bir tanesi hariç hepsinin gerçekleşmesi için uğraşacağı konusunda anlaştık. Hakikaten de öyle oldu.

Herkesin doğumla ilgili tercihlerinin ve önemli buldukları noktaların farklı olacağını düşünüyorum. Bu yazıyı burada paylaşmamın sebebi benzer bir hazırlık yapmak isteyenler için yapısal olarak örnek teşkil edebilecek olması ve düşünülebilecek noktalar hakkında fikir vermesi. Yoksa herkesin doğumu böyle olsun, olmalı gibi bir düşüncem yok.

Kendi bilgi ve isteklerime ek olarak bu yazıyı hazırlarken sevgili Blogcu Anne’nin doğum planından da yararlandım.

Umarım işinize yarar.

........................

Hamile Yogası Eğitmeni

Doğuma Hazırlık Eğitmeni

Doğum Tercihlerim –

Doktorum .............., .............. Hastanesi Doğum Servisi ve Doğum Destekçilerim ............ ve .................’e:

Desteklerinizle mümkün olduğu kadar doğal bir doğum yapmayı arzuluyorum. Doktorum ............. tarafından belirlenecek tıbbi bir gereksinim olmadığı sürece aşağıda belirttiğim doğum tercihlerimin göz önünde bulundurulmasını rica ediyorum. Aynı zamanda doğum konusunda çalışan bir profesyonel olarak doğal doğumun bir plana göre yürümediğini biliyor; tercihlerim dışında gelişmeler olabileceğini anlıyorum.

Doğum eylemi öncesinde:

• Bu süreci eşim ve doğum destekçilerim, .......... ve ..........., ile birlikte geçirmek istiyorum.
  • Tıbbi bir gereksinim olmadığı sürece rutin olarak damar yolumun açılmasını ve lavman uygulanmasını istemiyorum.
  • Bu süre boyunca serbest hareket edebilmek istiyorum. Dolayısıyla NST ile takip edilmem gerekirse bunun aralıklarla yapılmasını tercih ediyor, monitöre sürekli bağlı kalmak istemiyorum.
  • Vajinal muayenelerin minimumda tutulmasını tercih ediyor, mümkünse kendi doktorum dışında bir sağlık personeli tarafından muayene edilmek istemiyorum.
  • Epidural veya başka ağrı kesicilerin ancak ben proaktif olarak istersem uygulanmasını; ben istemeden teklif edilmemesini rica ediyorum.
  • Tıbbi bir gereksinim olmadığı sürece doğumu hızlandırmak üzere suni sancı verilmesini tercih etmiyorum.
  • Sağlık personelinin gerekmedikçe odaya girmemelerini ve ışıkları yakmamalarını rica ediyorum.
  • Serbestçe yiyip içebilmek istiyorum; sıvı ihtiyacımın serumla karşılanmasını tercih etmiyorum.
Doğum eylemi sırasında:

• Doğumhanede mümkün olduğu kadar az sayıda personel bulunmasını rica ediyorum.
  • Doğumda eşimin ve mümkünse doğum destekçilerim .......... ve ..........’in bulunmasını istiyorum.
  • Epiduralle sezaryen olmam gerekirse eşimin mutlaka yanımda bulunmasını istiyorum.
  • Ikınmalarımı içimden gelen hislerle ve doktorumun yönlendirmeleriyle gerçekleştirmek istiyorum. Ikınma hissim gelmeden ıkınmak için yönlendirilmek istemiyorum ve her şey yolunda ise nefes tutmadan ıkınmayı tercih ediyorum.
  • Doktorumun karar vereceği tıbbi bir aciliyet olmadığı sürece kristaller manevrasının uygulanmasını kesinlikle istemiyorum..
  • Doğum eylemi sırasında eğer tercih etmiyorsam yatağa bağlı kalmayıp doktorumun da onayladığı diğer pozisyonlardan faydalanmak istiyorum.
  • Rutin olarak epizyotomi uygulanmasını istemiyorum.
Doğum eylemi sonrasında:

• Bebeğimin doğumdan hemen sonra temizlenmeden kucağıma verilmesini istiyorum.
  • Eğer her şey yolunda ise bebeğimin ilk muayenesinin kucağımda yapılmasını istiyorum.
  • Göbek bağının kan dolaşımı bittikten sonra eşim tarafından kesilmesini tercih ediyorum.
  • Tıbben gerekmediği sürece aspirasyon yapılmamasını istiyorum.
  • Mümkün olursa hemen emzirmek istiyorum.
  • Bebeğime K vitaminin oral olarak verilmesini tercih ediyorum. (Kendimiz temin edeceğiz.)
  • Hepatit B aşısının ve antibiyotik göz merheminin uygulanmasını istemiyorum.
  • Bebeğimin ben talep edene kadar yıkanmamasını istiyorum.
  • Eğer herşey yolunda ise doğumhaneden bebeğimle çıkmak istiyorum; bebeğimin rutin işlemler için bebek odasına gitmesi gerekiyorsa bunun doğumdan hemen sonra değil, birkaç saat sonra yapılmasını tercih ediyorum.
  • Hastanede kaldığımız sürece bebeğime anne sütünden başka hiçbir sıvı verilmemesini rica ediyorum.
  • Genel anestezi ile sezaryen olmak zorunda kalırsam bebeğimin operasyondan çıkar çıkmaz eşime teslim edilmesini, varsa gerekli tıbbi müdahalelerinin eşimin yanında yapılmasını istiyorum.

Hepinize anlayışınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

erkek mi benim ki daha yeni canımı yakmaya başladı can kızım :)
Erkek evet. Kızım böle değildi uslu pusluydu yavrum. Bu deli olacak sanırsam Allah yardımcımız olsun, hem şikayet ediyorum ama o oynadıkça gülesim geliyo, başladı bizimki kudurmaya diyorum. Geçen bi toplantıdaydım söz istemeye çalıştı resmen el kaldırıp durdu.

Maşallah :)

Günaydın annelerrrrr ve uyumayan bebişlerrr.. İtiraf ediyorum artık zorlanıyorum dün misafirim vardı çok yoruldum akşam da acısı çıktı. Sürekli kramplar girdi kıpırdamadm.. Artık kendimizi cok yormamamız gerekiyor

Günaydın ben misafie kabul etmiyorum doğumdan sonra gelsin gelecek olan dediğin gibi çok yoruluoruz artık evin içinde dolanamıyorum

kızlar hepsiburadadan gigaset bebek telsizi ve nuk luna süt pompasını bugün sipariş ettim bakalım bikaç güne gelir pompayı deneyemiyeceğim için bişi diyemem belki ama telsizi eşimle evin bi ucundan bi ucuna test edip sizlerle paylaşırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…