- 30 Mayıs 2009
- 4.210
- 5.174
- 358
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #30.161
Kiloya göre bezlerde. Yenidoğan zaten kısa süre kullanılıyormuş. 5-6 kg a kadar sanırım yenidoğanlar.biz acemiler neler öğreneceğiz daha çok işimiz var
Evet kızıma 2-3 gün mama vermek durumunda kaldık sezeryan da olunca sanırım geç geldi sütümüzSarılık olmasın diye beslemek gerekiyormuş. Uzun süre sütümüz gelmezse mecbur mama verilir heralde hazırlıklı olmak lazım.
çarşıya çıkıp bir an önce alim ya tedirgin oldum bulamazsam diyeKiloya göre bezlerde. Yenidoğan zaten kısa süre kullanılıyormuş. 5-6 kg a kadar sanırım yenidoğanlar.
1 numara yenidoğan yanlış bilmiyorsamyenidoğan almak gerekmez mi canım
çarşıya çıkıp bir an önce alim ya tedirgin oldum bulamazsam diye
Böyle böyle öğreniyoruzbiz acemiler neler öğreneceğiz daha çok işimiz var
marketlarin hepsinde var canım alırsınçarşıya çıkıp bir an önce alim ya tedirgin oldum bulamazsam diye
Canım çok istiyorsan 1 paket alırsın göbek bağı oyuntulu inşallah 1 haftaya da düşer zateniyiymiş o zaman canım böyle bir durumda kıvırıp kullanırız bizde internette araştırdım annelere sordum ilk başlarda prima kullan dediler bende aylık paket aldım göbek bağı olayı hiç aklıma gelmedi :)
Kızlar hangi bezi kullanmayı düşünüyorsunuz? Ben prima düşünüyordum ama primayla başlayıp başka markaya geçince pişik oluyormuş bebekte diye duydum. Bir de şimdi reklamlarda gördüğüm bir bez var "sleepy" saf suyla dokunmuş pamuk falan diyorlar.
canim ablam 3 cocugunu da primanin beyaz olnaiula buyuttu hatta son ikide ben tecrube sahibi oldum baya :) gayet memnunduk primadan. Yillarin markasi sonucta.
*gobek oyuntusu sorun degil kivirip kullandik zaten gobek dusuyo sorun klamiyor.
*prima beyaz olani pisik falan yapmadi hic 3 yegenimde de
*evde ilik suyla pamukla temizledik ozellikle kaka yaptigi zaman. Zaten ilk baalarda cok kokulu bi kakasu olmuyo buyudukce kakasi tasmaya baaliyo o zaman islak mendil pamuk kar etmiyor direkt banyoya gidiyoruz
*disarda kullanmak icin iyi bir marka bulup islak mendil almak lazim. Ya da misafirlikte vs mutlaka lazim olcak.
*erkek bebekler icin ozellikle pipisinin temizlenmesi cok onemli. Birkac gunde bir pipisini siyirip kenarinda biriken yaglari, pislikleri silmek lazim yoksa hastaliklara sebep oliyor. Bebisin cani acimiyor sagligi icin iyi hatta. Mumkunse bu sorunu ortadan laldirmak icin erken sunnet oneriliyor
*komili kullanmadim bilmiyorum ama o yag markasi degil mi ya bez ne alaka
*haa bir de erkek anneleri bezi acinca ucan cise hazirlikli olun. Cok eglenceli goruntu oliyo. Temiz beze cis yapmayi cok seviyo bebisler. Pipi de olunca havaya isiyo
Aklima bu kadar geldi kizlar. Yeniden gelirse yazarim. Dedigim gibi bu benim ilk bebisim ama ablamin cocuklarina bakinca baya tecrube sahibi oldum hatta hastanede yanlarinda kalmistom ilk gun. Hepsi ogreniliyor zaten zor biseyi yok
Çok hoş yaaa erkek bebeklerin uçan çişi cidden komik oluypr yiğenimde çok yaşadık sanki inadına yapar gibi oluyor önceden çocuk bakmak cidden iyi oluyor insana rahatlık güven geliyorcanim ablam 3 cocugunu da primanin beyaz olnaiula buyuttu hatta son ikide ben tecrube sahibi oldum baya :) gayet memnunduk primadan. Yillarin markasi sonucta.
*gobek oyuntusu sorun degil kivirip kullandik zaten gobek dusuyo sorun klamiyor.
*prima beyaz olani pisik falan yapmadi hic 3 yegenimde de
*evde ilik suyla pamukla temizledik ozellikle kaka yaptigi zaman. Zaten ilk baalarda cok kokulu bi kakasu olmuyo buyudukce kakasi tasmaya baaliyo o zaman islak mendil pamuk kar etmiyor direkt banyoya gidiyoruz
*disarda kullanmak icin iyi bir marka bulup islak mendil almak lazim. Ya da misafirlikte vs mutlaka lazim olcak.
*erkek bebekler icin ozellikle pipisinin temizlenmesi cok onemli. Birkac gunde bir pipisini siyirip kenarinda biriken yaglari, pislikleri silmek lazim yoksa hastaliklara sebep oliyor. Bebisin cani acimiyor sagligi icin iyi hatta. Mumkunse bu sorunu ortadan laldirmak icin erken sunnet oneriliyor
*komili kullanmadim bilmiyorum ama o yag markasi degil mi ya bez ne alaka
*haa bir de erkek anneleri bezi acinca ucan cise hazirlikli olun. Cok eglenceli goruntu oliyo. Temiz beze cis yapmayi cok seviyo bebisler. Pipi de olunca havaya isiyo
Aklima bu kadar geldi kizlar. Yeniden gelirse yazarim. Dedigim gibi bu benim ilk bebisim ama ablamin cocuklarina bakinca baya tecrube sahibi oldum hatta hastanede yanlarinda kalmistom ilk gun. Hepsi ogreniliyor zaten zor biseyi yok
Bgnde hastanede yatiorz artk kac gun kalsa okdr ii,ama sz siz olun kndinizi yormayinGğnaydın tatlı amneler tekmeci bebişler nasıl oldun canım H Hayirlisikismet
rica ederim canim ne demek. Faydali olabildiysem ne mutlusüper bilgiler teşekkürler. Çok eğlendim valla okurken Özellikle komili kısmına
Çok hoş yaaa erkek bebeklerin uçan çişi cidden komik oluypr yiğenimde çok yaşadık sanki inadına yapar gibi oluyor önceden çocuk bakmak cidden iyi oluyor insana rahatlık güven geliyor
canim insallah bekler bebisin zamanini. Sen moralini yuksek tut. Tehlikeli zamanlari atlattik insallah. Bebisin saglikla gelecek boyle dusun lutfen. Dualarimiz seninleBgnde hastanede yatiorz artk kac gun kalsa okdr ii,ama sz siz olun kndinizi yormayin
İnşAllah hayırlısıyla herşey yoluna girer canım iyi düşün iyi olsun kötüyü düşünme birşey olmicak inşAllahBgnde hastanede yatiorz artk kac gun kalsa okdr ii,ama sz siz olun kndinizi yormayin
Kizlar duaya ihtiyacm var,bebegim asagiya inmis ciger gelistirici igne vurucklar 4haftA dayansan dr.cok ii dedi szce nolur.lutfen dua edin
Ben yeni doğan bebeği kucağıma alamam diyordum yiğenim doğdu bir kaç saat sonra kucağıma aldım altını değiştirdim insan mecbur kaldın mı yapıyor bir şekilde sen ne kadar rahat olursan bebekte o kadar uyumlu huzurlu oluyor ayyy ben nasıl yapacam diye telaşlanırsan yandın bebek daha telaşlı oluyoro ucan cisi yakalayamazsak batiyor ustumuz basimiz. Cok eglenceli valla.
Dedigin gibi canim biraz olsun tecrube olunca iyi oluyor en azindan hatalarini, yapacaklarini ve yapmauacaklarini biliyorsun
Ama tecrubrsi olmayanlar sakin korkmasin
Ben hastanede ilk kaldigimda bana demislerdi ki altini batirmaz artik uyur o sen ablana bak. Ben rahatim tabii. Sonra bebek aglamaya basladi bi baktim popodan koku geliyo. Hayatimda bez degistirmemisim ozellikle yeni dogmus bebeginkini, ablam uyuyo yardim edecek kimse yok. İs basa dustu hallettim bi sekilde. Yani mecbur kalinca hepsi oluyo sakin korkmasin kimse
ilk bebekler deneme tahtası oluyorBöyle böyle öğreniyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?