2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Hoş geldin genç anne Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

gece yatmak bu anlamda sıkıntı üstümü kapasam terler basıyor açsam soğuk ince sersem soğuk ayaklarım da çıplak yatabiliyorum :) ay hayırlısı ile şu iki ayı atlatsak :)
Benim yatak odamda bir battaniye bir yorgan bir pike var duruma göre örtüyorum :)) çoğu zaman ateş basıyor üstün açık yatıyorum :) yatıyorum dediğim de işte üç saat uyu bir saat uyanık kal iyi antrenman oluyor bize... Erzurum'da tipi de ne zordur..

Reactions: mnt
erzulüm diyoruz :) sabah tipi vardı ama kesti devam etse yaşanmaz :) yürürken hamişleri çok zorluyor bu şehir :)

Canim tamam cok su icecegim de ama ayaklarim sisiyor nasil olacak?bazilarida cok su icme diyor ayak siskinliklerinden dolayi kafam cok karisti

Canim tamam cok su icecegim de ama ayaklarim sisiyor nasil olacak?bazilarida cok su icme diyor ayak siskinliklerinden dolayi kafam cok karisti
Su şişkinlik yapmaz tam tersi vücuttaki fazla suyu atarmış doktor öyle dedi bana su içmeye devam yatarken ayağının altına yastık koy ellerinide sürekli hareker ettir doktor tavsiyesi :)

Gebelikte bol su tüketiminin faydaları:

► Rahim kasılmalarını engeller, erken doğumu önler
► İdrar yolu enfeksiyonu olmasını engeller
►Cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar
►Kabızlığı ve hemoroidleri önler
►Anne karnındaki bebeğin suyunun azalmasını önler
►Özellikle sıcak yaz aylarında rahat ve serin kalmanızı sağlar
►Bulantı, mide yanması gibi şikayetleri azaltır
►Bol su içmek vücuttaki şişlikleri (ödemi) arttırmaz tersine azaltır. Bu nedenle şişliklerim var diye su içmekten kaçınmamak gerekir.
Gebelik döneminde kaç bardak su tüketilmelidir ?
Hamile olmayan bir bayan günlük 2,5 lt su tüketmelidir.Gebelikte ise bu miktara 300 ml daha su tüketilmesi gerekmektedir.Bunun yanında özellikle aktif egzersiz yapan gebeler, yazın gebeliklerini geçirenler bir iki bardak daha ekstradan su tüketmelidirler. Bu tüketilen su miktarı 8-10 bardak suya denk gelir.

HAMİLELER İÇİN 2000 KALORİLİK MENÜ ÖRNEĞİ

KAHVALTI

1 su bardağı süt, 1 yumurta veya 1 kibrit kutusu peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, bal veya reçel, 1 ince dilim ekmek, havuç veya domates.

ÖĞLE

1 kase tarhana çorbası, 1 porsiyon zeytinyağlı barbunya plaki, 1 kase yoğurt, 1 porsiyon meyve, 1 ince dilim ekmek.

ARA

1 kibrit kutusu peynir, 1 ince dilim ekmek, 1 porsiyon meyve.

AKŞAM

3 köfte kadar et veya balık veya tavuk, 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği, 1 porsiyon makarna veya pilav, salata, 1 ince dilim ekmek.

YATARKEN

1 porsiyon meyve

NOT:Ekmek veya peynir yerine 1 dilim börek veya kek yenebilir.Aynı ölçüde et miktarı herhangi bir yemeğin içinde kullanılabilir.

ayaklar bende de şişiyor ama yatarken değil tüm gün aşşağı doğru durduklarından bilgisayar kasasının üstüne uzatıyorum
Bu menü 2000 kaloriyse ben günde 4000 kalori alıyorumdur nasıl kilo almıyim
:) çok kilo alma yinede zor olur :)

bebek bezlerinden stok mu yapsak acaba fiyat araştıran oldumu kıyaslayan yada uygun mu acaba

1 beden bebek bezi 1 paket yeterli diyor tecrübeli annelerimiz. O yüzden stok yapmaya gerek yok. Fiyatta araştırmadım ama bez stoklamam ben sanırım :)

Hoşgeldin minik anne :))

Su hakkında kimden bilgi aldıysan tamamen yanlış şeyler söylemiş sana. Hamilelik döneminde özellikle en az 2,5 litre içmen gerekiyor. Su içersen ödemin olmaz şişmezsin. Ben günde 3 litre içiyorum. Doğumdan sonra da mutlaka bol bol su içmen lazım süt olması için. Öyle şerbetli tatlılar falan süt yapmıyor. Bol bol sebze, yeşillik, su tüketmen gerekiyor. Aman diyim suyu ihmal etme.

ayaklar bende de şişiyor ama yatarken değil tüm gün aşşağı doğru durduklarından bilgisayar kasasının üstüne uzatıyorum

:) çok kilo alma yinede zor olur :)
Çalışıyorum kahvaltım yaklaşık aynı öğle de fazla abartmıyorum ama akşam tutamıyorum kendimi yemek tatlı veya çay yanı sonra meyve derken gece 12 oluyor

Reactions: mnt
Çalışıyorum kahvaltım yaklaşık aynı öğle de fazla abartmıyorum ama akşam tutamıyorum kendimi yemek tatlı veya çay yanı sonra meyve derken gece 12 oluyor
:) akşam yediğinide yakmadan uyursun :) bende akşam senin gibiyim :) yiyorum yatıyorum gece kalkıp hiç bişi yememiş gibi atıştırıyorum süt içip yatıyorum sonra :) inşallah çok kilo almayız

Bu çok az :)) ben hamileliğin başında gitmiştim diyetisyene o daha çok şey vermişti. 2300 kalorilik vermişti o bana.

:) akşam yediğinide yakmadan uyursun :) bende akşam senin gibiyim :) yiyorum yatıyorum gece kalkıp hiç bişi yememiş gibi atıştırıyorum süt içip yatıyorum sonra :) inşallah çok kilo almayız
27 haftada 14 kilo aldım bile ama yeme kapasitem gittikçe azalıyor rahatsız oluyorum büyük porsiyonlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…