- 16 Mart 2016
- 2.711
- 2.549
- 133
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #30.881
acaba diyorum hani bilinç altımda doğumdan başıma geleceklerden yeni bir sorumluluktan korkuyor olabilir miyim bundan ötürü sitres mi yapıyorum.iyice şiştik canım herkesin farklı bir sıkıntısı kimimizin beli kimimizin midesi kimimizin başı ağrıyor... doğuma da az kaldı yeni bir sorumluluğumuz olacak var olan sorumluluklar da devam ediyor ve kimse de çok anlayışlı değil ben de iş yerinde bazılarına çok tahammül edemez oldum..
geçecek mi haftalar izin almaya çok ihtiyacım var insan görmek istemiyorum ailemin yanında olmak istiyorumAz kaldı canım sık dişini. Benimde 2 haftadır müdürü parçalayasım var ama sabrediyorum. Çıkıp odasına ağzıma geleni saycamda arkadaşlar tutuyor. Kulaklarını tıka lüzumlu şeylere cevap ver muhatap olma. Ben de yavaş yavaş kabuğuma çekilmeye başladım bir an önce haftaların geçmesini bekliyorum.
Yok artık ya terbiyesizliğe bak. Hazır hepimiz agresifiz gelip hep beraber yolalım onları :)
annenin doğum yaptığında en yoğun hissettiği duygu kaygıymış bu babalarda olmuyormuş bilinçaltımızda endişelerimiz çoktur tabi ki koskocaman bir sorumluluğumuz olacak benim çok yakın bir arkadaşım 2 yıl önce doğum yaptığında ilk gün ziyarete gittim sezeryanla doğum yapmıştı hem onun ağrısı hem lohusalık ben bu çocuğa nasıl bakıcam diye ağlıyordu hatta hala der ilk günler çok zor hem ağrın var hem bebeği emzirmen gerekiyor o emmeyip ağlayınca çok üzülüyorsun bütün duygular karışıyor diye...acaba diyorum hani bilinç altımda doğumdan başıma geleceklerden yeni bir sorumluluktan korkuyor olabilir miyim bundan ötürü sitres mi yapıyorum.
valla bizimde bir yorgan birde battaniye var ama genelde üstüm açık yatıyorum yorganın ağırlığına ve sıcaklığına tahammülüm kalmadı hiç.Benim yatak odamda bir battaniye bir yorgan bir pike var duruma göre örtüyorum :)) çoğu zaman ateş basıyor üstün açık yatıyorum :) yatıyorum dediğim de işte üç saat uyu bir saat uyanık kal iyi antrenman oluyor bize... Erzurum'da tipi de ne zordur..
canım çok yanlış bir bilgi zaten şöyle düşün enbüyük yaşam kaynağımız su. aç yaşayabilirsin bir süre ama susuz yaşayamazsın. o yuzden sende bol bol su içBirsey daha var su icmek bebegi sisiriyormus.dogumda bebek buyuk oldugu icin dogum zorlaniyormus
ben dün baktım ama 50 tl di. çok pahalı geldi. gerekli olup olmadığını bilmediğim için almadım.Bundan alan oldu mu kızlar ?
ahh kuzummm hormonlar artık hat safhada sakin olmaya çalışdepresyondayım zevk alamaz olduminsanların yaptıkları sinirimi bozar oldu odadaki arkadaşıma olan sevgim sinire dönüştü kıza gıcık oluyorum bugün.açım ama yemeklerin hiçbiri bana güzel gelmiyor.hamilelikten mi bilmiyorum eşime alınıp ağlıyorum ya bu nasıl bir ruh hali
ben bu sıralar o kaygıyı yaşamaya başladım. daha duygusal oldum. hamileliğimin başından beri hep çok sakin geçirdim ama artık duygularım çok fazla. dün akşam eşime ağladım. korkularım başladı çünkü. 58 gün yazıyor ama belki 40 güne nasipse doğuracağım. hiçbişey hazır değil. kafada deli sorular.annenin doğum yaptığında en yoğun hissettiği duygu kaygıymış bu babalarda olmuyormuş bilinçaltımızda endişelerimiz çoktur tabi ki koskocaman bir sorumluluğumuz olacak benim çok yakın bir arkadaşım 2 yıl önce doğum yaptığında ilk gün ziyarete gittim sezeryanla doğum yapmıştı hem onun ağrısı hem lohusalık ben bu çocuğa nasıl bakıcam diye ağlıyordu hatta hala der ilk günler çok zor hem ağrın var hem bebeği emzirmen gerekiyor o emmeyip ağlayınca çok üzülüyorsun bütün duygular karışıyor diye...
işte ben de böylebir durumun içine girersem nasıl yaparım ona gereken ilgiyi ya gösteremezsem bilemiyorum hep dua ediyorum güçlü olmak için inşallah kabul olurannenin doğum yaptığında en yoğun hissettiği duygu kaygıymış bu babalarda olmuyormuş bilinçaltımızda endişelerimiz çoktur tabi ki koskocaman bir sorumluluğumuz olacak benim çok yakın bir arkadaşım 2 yıl önce doğum yaptığında ilk gün ziyarete gittim sezeryanla doğum yapmıştı hem onun ağrısı hem lohusalık ben bu çocuğa nasıl bakıcam diye ağlıyordu hatta hala der ilk günler çok zor hem ağrın var hem bebeği emzirmen gerekiyor o emmeyip ağlayınca çok üzülüyorsun bütün duygular karışıyor diye...
terbiyesiz eşinin işi olup gitmese haberiniz olmayacak bir daha çağırma bence bu kadını... bende mecburen haftasonu çağırıyorum ihtiyacım olduğunda bu sefer de benim günüm gidiyor güvenilir bulunsa haftasonu tertemiz evine gider işine bakarsınbende bugun sacımı kestirip boyatıyorum, 7 aydan sonra:)
dun cokcok kotuydum, ben işteyken temizlikcim gelmişti, evime kadının kocası gelmiş, eşim para bırakmaya gitmişti ogle arası, adamla karsılasmıslar, şok gecirmiş, bana kızdı tabiki, okadar sinirlendim ki anlatamam, beynimden vurulmusa döndüm adam bide mutfagıma girip cay demlemeye baslamıs, insanlar rahatlıktan ölüyorlar ben gercekten güvenmekle hata etmişim. babaannemize geliyordu ama o tabi hep basında durdugu için böyle bişey yasamamıs. Allahım insanlara akıl fikir versin. neyseki eşimle anlastık ama gece hıc uyumadım surekli kapıyı kontrol ettim, evde bi adamın rahatca dolastıgı dusuncesi beni yiyip bitirdi.
bu hormonlar napıyorlar acaba sabah kalkıp hain planlar mı kuruyorlar nasıl bişi bunlar terbiye edilemez mivalla bizimde bir yorgan birde battaniye var ama genelde üstüm açık yatıyorum yorganın ağırlığına ve sıcaklığına tahammülüm kalmadı hiç.
canım çok yanlış bir bilgi zaten şöyle düşün enbüyük yaşam kaynağımız su. aç yaşayabilirsin bir süre ama susuz yaşayamazsın. o yuzden sende bol bol su iç
ben dün baktım ama 50 tl di. çok pahalı geldi. gerekli olup olmadığını bilmediğim için almadım.
ahh kuzummm hormonlar artık hat safhada sakin olmaya çalış
ben bu sıralar o kaygıyı yaşamaya başladım. daha duygusal oldum. hamileliğimin başından beri hep çok sakin geçirdim ama artık duygularım çok fazla. dün akşam eşime ağladım. korkularım başladı çünkü. 58 gün yazıyor ama belki 40 güne nasipse doğuracağım. hiçbişey hazır değil. kafada deli sorular.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
canım seninle aynı gün gösteriyor doğum zamanlarımız 1 nisan benim de :) bir şekilde her şey yoluna girer canım ama zor ama kolay Allah hepimizin yardımcısı olsun... çokta kendini yorma eksikler hiç bitmez bende her şeyimi kendim yaptım hemde çalışıyorum annem kayınvalidem şehir dışında babam rahatsız annem bir kez gelebildi sabah 7 de kalkıp çıkıyorum akşam 6 da eve git haftasonu alışveriş işleri bebeğin ihtiyaçları ama yetişmeye çalışıyorum Allah sağlık versin biz iyi olalım da her şey zamanla yoluna girecek inşallah...valla bizimde bir yorgan birde battaniye var ama genelde üstüm açık yatıyorum yorganın ağırlığına ve sıcaklığına tahammülüm kalmadı hiç.
canım çok yanlış bir bilgi zaten şöyle düşün enbüyük yaşam kaynağımız su. aç yaşayabilirsin bir süre ama susuz yaşayamazsın. o yuzden sende bol bol su iç
ben dün baktım ama 50 tl di. çok pahalı geldi. gerekli olup olmadığını bilmediğim için almadım.
ben bu sıralar o kaygıyı yaşamaya başladım. daha duygusal oldum. hamileliğimin başından beri hep çok sakin geçirdim ama artık duygularım çok fazla. dün akşam eşime ağladım. korkularım başladı çünkü. 58 gün yazıyor ama belki 40 güne nasipse doğuracağım. hiçbişey hazır değil. kafada deli sorular.
geçecek mi haftalar izin almaya çok ihtiyacım var insan görmek istemiyorum ailemin yanında olmak istiyorum
simarik83 canım bilek ağrısı benim bir arkadaşımda da oldu gebeliğinde hatta yemek falan yapamıyor bileğini kullanamıyordu ama doğumdan sonra düzeldi bir süre ağrısını çekersin muhtemelen ama kendiliğinden geçer
Az kaldı canım sık dişini. Benimde 2 haftadır müdürü parçalayasım var ama sabrediyorum. Çıkıp odasına ağzıma geleni saycamda arkadaşlar tutuyor. Kulaklarını tıka lüzumlu şeylere cevap ver muhatap olma. Ben de yavaş yavaş kabuğuma çekilmeye başladım bir an önce haftaların geçmesini bekliyorum.
Yok artık ya terbiyesizliğe bak. Hazır hepimiz agresifiz gelip hep beraber yolalım onları :)
hepimizde vardır herhalde yanlız kalınca özellikle yada gece uykusuzluklarında düşününce kaygılanıyor insan.ama iyi düşünmek gerek duygularımız bile bebeği etkiliyor.acaba diyorum hani bilinç altımda doğumdan başıma geleceklerden yeni bir sorumluluktan korkuyor olabilir miyim bundan ötürü sitres mi yapıyorum.
biz kalbimizi temiz tutup dua edelim canım... anne olunca ne kadar yorulsan da çocuğun için hep enerjin oluyormuş :))işte ben de böylebir durumun içine girersem nasıl yaparım ona gereken ilgiyi ya gösteremezsem bilemiyorum hep dua ediyorum güçlü olmak için inşallah kabul olur
Bence o kişiye göre değişiyodur yaa ben de sezeryanla doğum yaptım ağrım olmadı ya da bilmiyorum ağrı acı eşiğim yüksektir belki ama ön yargılı olmamak lazım hatta bebeği beşikten almamak lazım falan diye okumuştum önce ben de tereddütlüydüm ama çok şükür 3. gün eve geldiğimde kahvaltı bile hazırladımannenin doğum yaptığında en yoğun hissettiği duygu kaygıymış bu babalarda olmuyormuş bilinçaltımızda endişelerimiz çoktur tabi ki koskocaman bir sorumluluğumuz olacak benim çok yakın bir arkadaşım 2 yıl önce doğum yaptığında ilk gün ziyarete gittim sezeryanla doğum yapmıştı hem onun ağrısı hem lohusalık ben bu çocuğa nasıl bakıcam diye ağlıyordu hatta hala der ilk günler çok zor hem ağrın var hem bebeği emzirmen gerekiyor o emmeyip ağlayınca çok üzülüyorsun bütün duygular karışıyor diye...
O bende de var kalkip kalkip bakardim kucukken simdi de odasina gidip bakiyorum hala:)Bence o kişiye göre değişiyodur yaa ben de sezeryanla doğum yaptım ağrım olmadı ya da bilmiyorum ağrı acı eşiğim yüksektir belki ama ön yargılı olmamak lazım hatta bebeği beşikten almamak lazım falan diye okumuştum önce ben de tereddütlüydüm ama çok şükür 3. gün eve geldiğimde kahvaltı bile hazırladımmaaşallah diyim kendime
Kaygı tabii ki var olmalı da zaten bizim babamız da da var mesela hala uyurken nefes alıyo mu diye bakar
Kızıma hamileyken bende de aynı stres vardı hastane çıkışı battaniye havlu çorap vb birkaç parça şey almıştım 10 gün önce hala beşiğimiz yoktu mesela çok sinir oluyordum ama sonra anladım ki önemli olan bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızmışvalla bizimde bir yorgan birde battaniye var ama genelde üstüm açık yatıyorum yorganın ağırlığına ve sıcaklığına tahammülüm kalmadı hiç.
Maşallah canım sana da eşine de... sen istisnalardansın ama bir çok gebeden ilk günlerin zorlu geçtiğini duyuyoruz... bizlerde senin gibi oluruz inşallah :)Bence o kişiye göre değişiyodur yaa ben de sezeryanla doğum yaptım ağrım olmadı ya da bilmiyorum ağrı acı eşiğim yüksektir belki ama ön yargılı olmamak lazım hatta bebeği beşikten almamak lazım falan diye okumuştum önce ben de tereddütlüydüm ama çok şükür 3. gün eve geldiğimde kahvaltı bile hazırladımmaaşallah diyim kendime
Kaygı tabii ki var olmalı da zaten bizim babamız da da var mesela hala uyurken nefes alıyo mu diye bakar
İlk günlerde bebeğin sık sık doyurulması gerekiyor kendin uyandırmadığında uyanmayabiliyorO bende de var kalkip kalkip bakardim kucukken simdi de odasina gidip bakiyorum hala:)
İnşallahMaşallah canım sana da eşine de... sen istisnalardansın ama bir çok gebeden ilk günlerin zorlu geçtiğini duyuyoruz... bizlerde senin gibi oluruz inşallah :)
ctesi oğlumun odası gelecek. dün çamaşır deterjanını da aldım. odadan sonra yıkar ütüler yerleştiririm. benimde yardım edenim yok maalesef. annem çalışıyr kv eltimin çocuğuna bakıyor. ablam istanbulda oturuyor. öyle olunca kimse benimle ilgilenemiyor maalesef.canım seninle aynı gün gösteriyor doğum zamanlarımız 1 nisan benim de :) bir şekilde her şey yoluna girer canım ama zor ama kolay Allah hepimizin yardımcısı olsun... çokta kendini yorma eksikler hiç bitmez bende her şeyimi kendim yaptım hemde çalışıyorum annem kayınvalidem şehir dışında babam rahatsız annem bir kez gelebildi sabah 7 de kalkıp çıkıyorum akşam 6 da eve git haftasonu alışveriş işleri bebeğin ihtiyaçları ama yetişmeye çalışıyorum Allah sağlık versin biz iyi olalım da her şey zamanla yoluna girecek inşallah...
ah sorma canım zaten onu kucağıma aldığım günü görsem. benim daha önce 1 boş gebelik ve 2 kimyasal gebeik oldu. bu 4. gebeliğim çok şükür sıkıntı yok ama o korkum hala geçmedi maalesef. rabbime bol bol dua ederek heyecanla bekliyorum.Kızıma hamileyken bende de aynı stres vardı hastane çıkışı battaniye havlu çorap vb birkaç parça şey almıştım 10 gün önce hala beşiğimiz yoktu mesela çok sinir oluyordum ama sonra anladım ki önemli olan bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızmış
Yeter ki bebişler sağlıkla dünyaya gelsin öyle düşün rahat ol gerisi kolay
benim eşimde de aynı sorunları yaşayabiliriz. sevilmeyi çok seven bir adam ona her akşam mutlaka dokunmamı ister seveyim ister. bebek olunca beni sevemiceksin diye korkuya düştü şimdi. çocuk gibi onunla konuşuyorum ilk zamanlar ilgilenemem ama sonra bi bacağıma seni bi bacağıma onu yatırıp sevicem diyorum mutlu oluyorBirde şöyle bisi duymustum birinden.Kurandaki her ayete muhatap olabilmemiz icin yasarmisiz ve bu büyük bir lutufmus.mesela anne olmadan önce kuranda gecen annelikle ilgili ayetler yada hadislere biz muhatap olamiyorduk gibi.
Hayatta her duygu bizler icin :) ben bunu yapmam dediginiz hersey basiniza gelebilir.ben eşimden beklemezdim mesela cok duygularini anlatan biri degil ama ilk dogumumda depresyona ben degil o girmisti.Dogumdan sonra bir sesszlik bir cekilme hissetmistim noldu bu adama diye dusundum bigün telefonda cikardi agzindan sen artik beni sevmiceksin eskisi gibi hep bebekle ilgileniceksn diye:) sonra toparladik dengeyi kurduk:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?