2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
acaba diyorum hani bilinç altımda doğumdan başıma geleceklerden yeni bir sorumluluktan korkuyor olabilir miyim bundan ötürü sitres mi yapıyorum.

geçecek mi haftalar izin almaya çok ihtiyacım var insan görmek istemiyorum ailemin yanında olmak istiyorum

simarik83 canım bilek ağrısı benim bir arkadaşımda da oldu gebeliğinde hatta yemek falan yapamıyor bileğini kullanamıyordu ama doğumdan sonra düzeldi bir süre ağrısını çekersin muhtemelen ama kendiliğinden geçer

acaba diyorum hani bilinç altımda doğumdan başıma geleceklerden yeni bir sorumluluktan korkuyor olabilir miyim bundan ötürü sitres mi yapıyorum.
annenin doğum yaptığında en yoğun hissettiği duygu kaygıymış bu babalarda olmuyormuş bilinçaltımızda endişelerimiz çoktur tabi ki koskocaman bir sorumluluğumuz olacak benim çok yakın bir arkadaşım 2 yıl önce doğum yaptığında ilk gün ziyarete gittim sezeryanla doğum yapmıştı hem onun ağrısı hem lohusalık ben bu çocuğa nasıl bakıcam diye ağlıyordu hatta hala der ilk günler çok zor hem ağrın var hem bebeği emzirmen gerekiyor o emmeyip ağlayınca çok üzülüyorsun bütün duygular karışıyor diye...

valla bizimde bir yorgan birde battaniye var ama genelde üstüm açık yatıyorum yorganın ağırlığına ve sıcaklığına tahammülüm kalmadı hiç.

Birsey daha var su icmek bebegi sisiriyormus.dogumda bebek buyuk oldugu icin dogum zorlaniyormus
canım çok yanlış bir bilgi zaten şöyle düşün enbüyük yaşam kaynağımız su. aç yaşayabilirsin bir süre ama susuz yaşayamazsın. o yuzden sende bol bol su iç

Bundan alan oldu mu kızlar ?
ben dün baktım ama 50 tl di. çok pahalı geldi. gerekli olup olmadığını bilmediğim için almadım.

ahh kuzummm hormonlar artık hat safhada sakin olmaya çalış

ben bu sıralar o kaygıyı yaşamaya başladım. daha duygusal oldum. hamileliğimin başından beri hep çok sakin geçirdim ama artık duygularım çok fazla. dün akşam eşime ağladım. korkularım başladı çünkü. 58 gün yazıyor ama belki 40 güne nasipse doğuracağım. hiçbişey hazır değil. kafada deli sorular.
Allah hepimizin yardımcısı olsun

işte ben de böylebir durumun içine girersem nasıl yaparım ona gereken ilgiyi ya gösteremezsem bilemiyorum hep dua ediyorum güçlü olmak için inşallah kabul olur

terbiyesiz eşinin işi olup gitmese haberiniz olmayacak bir daha çağırma bence bu kadını... bende mecburen haftasonu çağırıyorum ihtiyacım olduğunda bu sefer de benim günüm gidiyor güvenilir bulunsa haftasonu tertemiz evine gider işine bakarsın

bu hormonlar napıyorlar acaba sabah kalkıp hain planlar mı kuruyorlar nasıl bişi bunlar terbiye edilemez mi

canım seninle aynı gün gösteriyor doğum zamanlarımız 1 nisan benim de :) bir şekilde her şey yoluna girer canım ama zor ama kolay Allah hepimizin yardımcısı olsun... çokta kendini yorma eksikler hiç bitmez bende her şeyimi kendim yaptım hemde çalışıyorum annem kayınvalidem şehir dışında babam rahatsız annem bir kez gelebildi sabah 7 de kalkıp çıkıyorum akşam 6 da eve git haftasonu alışveriş işleri bebeğin ihtiyaçları ama yetişmeye çalışıyorum Allah sağlık versin biz iyi olalım da her şey zamanla yoluna girecek inşallah...

geçecek mi haftalar izin almaya çok ihtiyacım var insan görmek istemiyorum ailemin yanında olmak istiyorum

Herşey geçecek sadece biraz daha sabretmemiz lazım.BU kadar ay sabrettik bak artık sonuna geldik. Bebeklerimizi kucağımıza alcaz ne güzel. Hiç kimseyi duyma, kimseye takma kafayı bebeğini düşün. Hepimiz aynı durumdayız canım iyice ağırlaştık hareketlerimiz kısıtlandı onunda etkisi var. Aynaya bakmak istemiyorum yüzüm kilo almış kocaman olmuş. Saçımı nasıl yapsam yakıştıramıyorum vs. Ama dedim ya sonuna geldik artık .

Evet biraz çekicem bu ağrıyı maalesef. Allahtan öyle elimi kullanamamazlık falan yok ama geceleri ağrıyor uyurken bilek bükülüyor haliyle uzun sürede hareket ettirmeyince ağrı yapıyor. Geçici olan bişey olduğu için çok takmıyorum.

valla iyi stres atarız

hepimizde vardır herhalde yanlız kalınca özellikle yada gece uykusuzluklarında düşününce kaygılanıyor insan.ama iyi düşünmek gerek duygularımız bile bebeği etkiliyor.

Hanımlaaaar hanımlar:)
Canlarim benim öncelikle yasadiginiz bu duygular cok cok normal ve inanin az ya da cok tüm anneler bu duygulari yasiyor ve yasayacak neden boyle hissediyorum diye kendinizi suclamayin bu ilk asama:)
Hormonlarin tabiki etkisi var daha önce aklı selim dusunup rahat karsiliyacagimiz seyleri bu dönem farkli algilayabiliyor yada hissediyoruz.Bu dönem simdiden baslayip bitebilir yada lohusalik döneminde devam edebilir sadce icinizi ferah tutup bunun gecici oldugunu ve coooook guzel günlerinizi hayal edin bebeginizle.şükür edin ve sizden daha zor durumda olan insanlari hastaliklari düsünün psikoljide herzaman bu işe yarar.siz ne kadar rahat olursaniz rahatlikla karsilasirsniz emin olun. 2 ablamin da cok farkli dogum maceralrini yakinen gördüm sonra kendim yasadim.hic zorluk olmuyor mu tabiki oluyor benim dogumum kolaydi ama sonrssinda rahatsizlandim ciddi sekilde iltihaplarla uygrastim 24 adet totoma igne yedim o sirada bebegimi emziremedim falan filan ama geciyor inanin.Allah caresiz dert vermesinhep bunu düsunun.Bu dünya rahat yeri degil ama bebeklerimiz bu dünyayi cekilebilir hale getiricek böyle dusunun.onlara baktiginizda tüm dertleriniz bi kenara cekiliyor bir gulumsemesi komik hareketleri size umut veriyor.eski hayatiniz olmayacak ama inanin cok daha guzel olucak.Zor anlarinizda sadece destek alabilceginiz esiniz ve ailnize hislerinizi anlatmaktan cekinmeyin.cook mu daraldiniz 1 saatlik bir ara isteyip esinizden rica edin ve mutlu olacginiz seyi yapin.size yetip artiyor kokusunu ozleyip yeni bir enerjiyle tekrar kosa kosa dönüyorsunuz zaten.Insallah eşiniz bu konuda yardimci olur.Cook konusmaya acik degilse esiniz yada aileniz bu hislerinizi anlatan tatli bir dille bir mektup yazabilirsiniz beklentilerinizi.boylelikle lohusalik doneminde gıcık olmaktan kurtlursunuz nacizane tavsiyem mesela ben cok kalabaliga geln bi insan degilim dogum sonrasi zaten yorgunlhk var bide ustune insalar ozellikle kv ler hergun eve gelmesi cumbur cemaat cok daralmisti beni sonra bide asiri koruyuculuk hissi geliyor bebginizi alip minciklamalar kucaktan kucaga almalar azicik aglasa biri emzir der biri gaz der biri uyut der her kafadan ses cikip bunaltmalar oluyor ve siz gicık oluyorsunuz normalde cok sevrim kv mi ama o donem felaktti benim icin.sonradan hersey rayina oturuyor ve kulak asmamayi ogreniyor ve onun annesi benim diyorsunuz

Bence o kişiye göre değişiyodur yaa ben de sezeryanla doğum yaptım ağrım olmadı ya da bilmiyorum ağrı acı eşiğim yüksektir belki ama ön yargılı olmamak lazım hatta bebeği beşikten almamak lazım falan diye okumuştum önce ben de tereddütlüydüm ama çok şükür 3. gün eve geldiğimde kahvaltı bile hazırladım maaşallah diyim kendime
Kaygı tabii ki var olmalı da zaten bizim babamız da da var mesela hala uyurken nefes alıyo mu diye bakar

O bende de var kalkip kalkip bakardim kucukken simdi de odasina gidip bakiyorum hala:)

Kızıma hamileyken bende de aynı stres vardı hastane çıkışı battaniye havlu çorap vb birkaç parça şey almıştım 10 gün önce hala beşiğimiz yoktu mesela çok sinir oluyordum ama sonra anladım ki önemli olan bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızmış
Yeter ki bebişler sağlıkla dünyaya gelsin öyle düşün rahat ol gerisi kolay

Maşallah canım sana da eşine de... sen istisnalardansın ama bir çok gebeden ilk günlerin zorlu geçtiğini duyuyoruz... bizlerde senin gibi oluruz inşallah :)

Birde şöyle bisi duymustum birinden.Kurandaki her ayete muhatap olabilmemiz icin yasarmisiz ve bu büyük bir lutufmus.mesela anne olmadan önce kuranda gecen annelikle ilgili ayetler yada hadislere biz muhatap olamiyorduk gibi.
Hayatta her duygu bizler icin :) ben bunu yapmam dediginiz hersey basiniza gelebilir.ben eşimden beklemezdim mesela cok duygularini anlatan biri degil ama ilk dogumumda depresyona ben degil o girmisti.Dogumdan sonra bir sesszlik bir cekilme hissetmistim noldu bu adama diye dusundum bigün telefonda cikardi agzindan sen artik beni sevmiceksin eskisi gibi hep bebekle ilgileniceksn diye:) sonra toparladik dengeyi kurduk:)

O bende de var kalkip kalkip bakardim kucukken simdi de odasina gidip bakiyorum hala:)
İlk günlerde bebeğin sık sık doyurulması gerekiyor kendin uyandırmadığında uyanmayabiliyor
Maşallah canım sana da eşine de... sen istisnalardansın ama bir çok gebeden ilk günlerin zorlu geçtiğini duyuyoruz... bizlerde senin gibi oluruz inşallah :)
İnşallah Bence bu biraz da insanın hareketli olmasına bağlı elimizden geldiğince hareketli olmalıyız doğumdan önceki gün hastaneden eve yürüyerek gelmiş akşam da evi süpürmüştüm

ctesi oğlumun odası gelecek. dün çamaşır deterjanını da aldım. odadan sonra yıkar ütüler yerleştiririm. benimde yardım edenim yok maalesef. annem çalışıyr kv eltimin çocuğuna bakıyor. ablam istanbulda oturuyor. öyle olunca kimse benimle ilgilenemiyor maalesef. ama bu durumla başetmeye çalışıyorum oğlumu strese sokmamak için.

ah sorma canım zaten onu kucağıma aldığım günü görsem. benim daha önce 1 boş gebelik ve 2 kimyasal gebeik oldu. bu 4. gebeliğim çok şükür sıkıntı yok ama o korkum hala geçmedi maalesef. rabbime bol bol dua ederek heyecanla bekliyorum.

benim eşimde de aynı sorunları yaşayabiliriz. sevilmeyi çok seven bir adam ona her akşam mutlaka dokunmamı ister seveyim ister. bebek olunca beni sevemiceksin diye korkuya düştü şimdi. çocuk gibi onunla konuşuyorum ilk zamanlar ilgilenemem ama sonra bi bacağıma seni bi bacağıma onu yatırıp sevicem diyorum mutlu oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…