- 26 Ağustos 2013
- 757
- 1.147
- 113
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #30.901
Ne güzel yazmışsın düşündüğüm yazmaya fırsat bulamadığım şeyler sağlıklı olalım gerisi kolayHanımlaaaar hanımlar:)
Canlarim benimöncelikle yasadiginiz bu duygular cok cok normal ve inanin az ya da cok tüm anneler bu duygulari yasiyor ve yasayacak neden boyle hissediyorum diye kendinizi suclamayin bu ilk asama:)
Hormonlarin tabiki etkisi var daha önce aklı selim dusunup rahat karsiliyacagimiz seyleri bu dönem farkli algilayabiliyor yada hissediyoruz.Bu dönem simdiden baslayip bitebilir yada lohusalik döneminde devam edebilir sadce icinizi ferah tutup bunun gecici oldugunu ve coooook guzel günlerinizi hayal edin bebeginizle.şükür edin ve sizden daha zor durumda olan insanlari hastaliklari düsünün psikoljide herzaman bu işe yarar.siz ne kadar rahat olursaniz rahatlikla karsilasirsniz emin olun. 2 ablamin da cok farkli dogum maceralrini yakinen gördüm sonra kendim yasadim.hic zorluk olmuyor mu tabiki oluyor benim dogumum kolaydi ama sonrssinda rahatsizlandim ciddi sekilde iltihaplarla uygrastim 24 adet totoma igne yedim o sirada bebegimi emziremedim falan filan ama geciyor inanin.Allah caresiz dert vermesinhep bunu düsunun.Bu dünya rahat yeri degil ama bebeklerimiz bu dünyayi cekilebilir hale getiricek böyle dusunun.onlara baktiginizda tüm dertleriniz bi kenara cekiliyor bir gulumsemesi komik hareketleri size umut veriyor. eski hayatiniz olmayacak ama inanin cok daha guzel olucak.Zor anlarinizda sadece destek alabilceginiz esiniz ve ailnize hislerinizi anlatmaktan cekinmeyin.cook mu daraldiniz 1 saatlik bir ara isteyip esinizden rica edin ve mutlu olacginiz seyi yapin.size yetip artiyor kokusunu ozleyip yeni bir enerjiyle tekrar kosa kosa dönüyorsunuz zaten.Insallah eşiniz bu konuda yardimci olur.Cook konusmaya acik degilse esiniz yada aileniz bu hislerinizi anlatan tatli bir dille bir mektup yazabilirsiniz beklentilerinizi.boylelikle lohusalik doneminde gıcık olmaktan kurtlursunuz nacizane tavsiyem mesela ben cok kalabaliga geln bi insan degilim dogum sonrasi zaten yorgunlhk var bide ustune insalar ozellikle kv ler hergun eve gelmesi cumbur cemaat cok daralmisti beni sonra bide asiri koruyuculuk hissi geliyor bebginizi alip minciklamalar kucaktan kucaga almalar azicik aglasa biri emzir der biri gaz der biri uyut der her kafadan ses cikip bunaltmalar oluyor ve siz gicık oluyorsunuz normalde cok sevrim kv mi ama o donem felaktti benim icin.sonradan hersey rayina oturuyor ve kulak asmamayi ogreniyor ve onun annesi benim diyorsunuz
Kaygılanmak deyince dedim ya kaygılanmakta lazım diye gıcık oluyorum uykusu ağır olan annelere çocuk ağlıyor sızlıyor uyanmıyor bazıları 4 yaşında kızım dün akşam biraz ateşi vardı 4 kere kalkıp ateşine baktım uyuyamadım zatenmiraycan84 evet canim.bide benim kizimda uzayan sarılık oldu cok zor uyandiriyordum gece falan niye aglamiyo bu diye kendim uyanip uyanip dururdum.
mmousee aşarsiniz insallah canim 2 cocuk büyütüyor gibi oluyor baslarda ama geciyor
bu bunalım hali bende uzun süre kalıyor yol bulamıyorum beynimi ikna edemiyorum.şikayetim yok tabiki halimden ama sebepsiz mutsuzum.Herşey geçecek sadece biraz daha sabretmemiz lazım.BU kadar ay sabrettik bak artık sonuna geldik. Bebeklerimizi kucağımıza alcaz ne güzel. Hiç kimseyi duyma, kimseye takma kafayı bebeğini düşün. Hepimiz aynı durumdayız canım iyice ağırlaştık hareketlerimiz kısıtlandı onunda etkisi var. Aynaya bakmak istemiyorum yüzüm kilo almış kocaman olmuş. Saçımı nasıl yapsam yakıştıramıyorum vs. Ama dedim ya sonuna geldik artık .
Evet biraz çekicem bu ağrıyı maalesef. Allahtan öyle elimi kullanamamazlık falan yok ama geceleri ağrıyor uyurken bilek bükülüyor haliyle uzun sürede hareket ettirmeyince ağrı yapıyor. Geçici olan bişey olduğu için çok takmıyorum.
valla iyi stres atarız
hepimizde vardır herhalde yanlız kalınca özellikle yada gece uykusuzluklarında düşününce kaygılanıyor insan.ama iyi düşünmek gerek duygularımız bile bebeği etkiliyor.
onun varlığı çok lezzetli rabbim onları korusun kollasınbiz kalbimizi temiz tutup dua edelim canım... anne olunca ne kadar yorulsan da çocuğun için hep enerjin oluyormuş :))
Ben ilk aylar için uzun kollu aldım 0-3 ay olanları genelde 3-6 olanları kısa kollu ama bir iki uzun kollu üstte aldım birde zamanı gelincede bakarım diye düşünüyorumkonuyla alakasız olucak ama aklıma takılan ve kararsız kaldığım birşey var :) kıyafetleri nasıl aldınız acaba ya da nasıl almayı düşünüyorsunuz? nisanda uzun kollu giydiririm sanırım ama haziran temmuz ve ağustos için şüphelerim var. anneme sorduğumda üşür uzun kollu al yaz içinde diyor, bende nisanda doğmuşum ve yazında uzun kollu giymişim. henüz yenidoğan ve 3 ay kıyafet almadım aldıklarım 6 ay onlarda zaten uzun kollu ama çok kararsız kaldım
0-3 ay 5'li takimlardan alabilirsin canim 3 -4 adet.sonra haziran ayi geliyor zaten.yarim kollu zibin ve Uzun tek altlar alabilirsin aksamlari serin olup giydirmeye yada gaz olmamasi icin incecik pamuk altlardan.Ben daha o incelikte alt bulamadim cok da dolastim onlar daha yeni cikar nisan mayis gibi yani.cok sicak oluyor klima acilmaz genelde bebekli evlerde o yuzden günduz yarim kollu zibinla durur useyecek olursa alt giydirir uzerine muslin battaniyelerden ortebilirsin.Daha once subat annesi olarak ve simdi mart sonu nisan basi adayi olarak tavsiyem:)konuyla alakasız olucak ama aklıma takılan ve kararsız kaldığım birşey var :) kıyafetleri nasıl aldınız acaba ya da nasıl almayı düşünüyorsunuz? nisanda uzun kollu giydiririm sanırım ama haziran temmuz ve ağustos için şüphelerim var. anneme sorduğumda üşür uzun kollu al yaz içinde diyor, bende nisanda doğmuşum ve yazında uzun kollu giymişim. henüz yenidoğan ve 3 ay kıyafet almadım aldıklarım 6 ay onlarda zaten uzun kollu ama çok kararsız kaldım
Sancin nasil tarif eder misin? Yalanci sancilar olabilir doktora gidince geciyorsa psikolojik da:)Slm bayanlar sabaha kadar sancım vardı soguktan kendimi sıcak tutsmda dvm ediyor doktora gitsem Geçio tekrar oluyor
0-1 ler bence hangi ilde olursak olalım uzun olmali ama 0-3 ler karışık olabilir.Ben bu şekilde aldım hava durumuna göre giydiririz Allah izin verirse.Ben ilk aylar için uzun kollu aldım 0-3 ay olanları genelde 3-6 olanları kısa kollu ama bir iki uzun kollu üstte aldım birde zamanı gelincede bakarım diye düşünüyorum
Annelik iç güdüsel bir duygu.öğrenilen bişey değil çocuk doğunca 40 yıllık anne gibi olursun merak etme.ilk kızımda annem 20 günlük lohusayken bırakıp gitmek zorunda kalmıştı beni.ben bu çocuğun gazını bile çıkaramıyorum diye ağlamıştım.annemi yolcu ettim.bebeğim beşikte uyuyor.allahım biraz daha uyusun diye dua ediyordum:)çok şükür altından rahatça kalktım.hiç korkma şimdi ürkütücü gelsede iş başa düşünce çok güzel yaparsın.işte ben de böylebir durumun içine girersem nasıl yaparım ona gereken ilgiyi ya gösteremezsem bilemiyorum hep dua ediyorum güçlü olmak için inşallah kabul olur
Aynı sebepten ötürü ben 3-6 aylık çok bişey almadım.sadece 2 tane uzun kollu pijama takımı aldım.duruma göre hareket ederim bebek doğunca.kızım yaz bebeğiydi çıtçıtlı badyle duruyordu evin içinde temmuz ağustosta.ama bu bebeğim nasıl olur bilemem sıcağı sever mi bunalır mı doğunca anlıycaz.konuyla alakasız olucak ama aklıma takılan ve kararsız kaldığım birşey var :) kıyafetleri nasıl aldınız acaba ya da nasıl almayı düşünüyorsunuz? nisanda uzun kollu giydiririm sanırım ama haziran temmuz ve ağustos için şüphelerim var. anneme sorduğumda üşür uzun kollu al yaz içinde diyor, bende nisanda doğmuşum ve yazında uzun kollu giymişim. henüz yenidoğan ve 3 ay kıyafet almadım aldıklarım 6 ay onlarda zaten uzun kollu ama çok kararsız kaldım
Bende prima aldım 1 numara. Etrafimdaki herkes prima ile başladı. Olumsuz bişey duymadım şimdiye kadar.Ben son kararımı verdim prima
Evet bende oyle duwunuyordum ama herkez bisey soyleyince kaliyosun oyle.limonlu icmeye basladim bu aralar.sakincasi varmi?tansiyonumun cikmasindan korkuyorumvalla bizimde bir yorgan birde battaniye var ama genelde üstüm açık yatıyorum yorganın ağırlığına ve sıcaklığına tahammülüm kalmadı hiç.
canım çok yanlış bir bilgi zaten şöyle düşün enbüyük yaşam kaynağımız su. aç yaşayabilirsin bir süre ama susuz yaşayamazsın. o yuzden sende bol bol su iç
ben dün baktım ama 50 tl di. çok pahalı geldi. gerekli olup olmadığını bilmediğim için almadım.
ahh kuzummm hormonlar artık hat safhada sakin olmaya çalış
ben bu sıralar o kaygıyı yaşamaya başladım. daha duygusal oldum. hamileliğimin başından beri hep çok sakin geçirdim ama artık duygularım çok fazla. dün akşam eşime ağladım. korkularım başladı çünkü. 58 gün yazıyor ama belki 40 güne nasipse doğuracağım. hiçbişey hazır değil. kafada deli sorular.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?