- 31 Temmuz 2012
- 7.051
- 11.685
- 248
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #31.781
Maalesef işimiz zor dediğin gibi hem işte hem evde zor oluyor geçen hafta ciğerlerimden geliyordu öksürük hapşırık hafta sonu dinleneyim dedim imkanı mı var yemek çamaşır bulaşık resmen yatak yorgan her şeyi yıkadım kapladım kızım da dahil aile boyu hastaydık içim rahat etmedi çalışmaya gelince mecburen ben de çalışıcam sonrasında izne ayrılma imkanım yok hiç olmazsa 5 hafta devretsin diye bebişler için 1 ay 1 ay rahat rahat emziririz hiç olmazsaBu 37 ye kadar çalışma işini kim çıkarmış acaba. Ben resmen eşimin zoruyla çalışacağım. Öyle bir baskı kuruyor ki üzerimde. 37 hafta artık doğumun bile olabileceği hafta. İs siniri stresi. Sabahın 6 sında evden çıkıyorum. Akşam 2 saate eve geliyorum. Bizim annelerimiz babalarımız böyle değildi. Annem beni bu şartlarda doğurmadı. Oh ne güzel çalışan kadın . Haftaiçi işte çalışsın , haftasonu evde çalışsın. Kocasının çamaşırlarını yıkayıp ütülesin karnı burnunda.Bide kilo aldın derdi var beyimizin. Çalışıyorum şirketin bana yaptığı özel sağlık sigortası var. Doğumda da 5 kuruş çıkmayacak cebimizden.Hala daha fazla bu kadını nasıl çalıştırabilirim hesabı kitabı. Utanmasa 40 kadar çalış diyecek. Ay bilmiyorum bugün moralim inanılmaz bozuk.
Ben de 15 kilo aldım benim de kan değerlerim düşmüş yediklerimize biraz dikkat edelim kilo önemli değil de hamur işi yağlı tatlı şeyleri biraz sınırlamamız lazımkızlar benim kan tahlillerimde kolestrollerim yüksek çıkmış. kan ilaçları veya gebelikle alakası var mıdır.birde baya kilo aldım 15 nerdeyse.
kızlar benim kan tahlillerimde kolestrollerim yüksek çıkmış. kan ilaçları veya gebelikle alakası var mıdır.birde baya kilo aldım 15 nerdeyse.
Kızlar tahlilde T4 ve TSH değerlerine bir bakarmısınız benim ki mi tuhaf acabaCanım bende sağlık ocağında test yaptırdım . Alıp dr uma götürdüm. Benimde kolestrol dedeğerlerimin hepsi yüksekti. Dr bunun bakılması bile şu aşamada doğru değil dedi. Hamilelikte kolestrol değerlerinde aşırı oynama olur bu normaldir. Hiç bir önemi yok dedi. Kolestrol dışında diğer hangi değerlerin yüksek .
kızlar benim kan tahlillerimde kolestrollerim yüksek çıkmış. kan ilaçları veya gebelikle alakası var mıdır.birde baya kilo aldım 15 nerdeyse.
Kızlar tahlilde T4 ve TSH değerlerine bir bakarmısınız benim ki mi tuhaf acabaCanım bende sağlık ocağında test yaptırdım . Alıp dr uma götürdüm. Benimde kolestrol dedeğerlerimin hepsi yüksekti. Dr bunun bakılması bile şu aşamada doğru değil dedi. Hamilelikte kolestrol değerlerinde aşırı oynama olur bu normaldir. Hiç bir önemi yok dedi. Kolestrol dışında diğer hangi değerlerin yüksek .
Katılıyorum sana ben de geçen bir 5 bir de 10 gün izin kullandım evde olduğum günler de hem ödem topladım hem de kilo aldım dışarı da çıkamadım yedim de yedim geçen hafta hastaydım eşim izin al dedi almıycam dedim evde daha kötü oluyorum hareketsizlikten çok yemekten can sıkıntısındancnm moral olsun die dicem amainan bnde calisiordum kamudaim ama cok yogun bi yerde bnm karnim epey bi kucuk ve cok rahat bi hamilelik geciriodm bni goren inanmiodu bile nazar ettm kndimi;(snr bi kotulestim smdi sagdan sola zor donuorm ewde oluncada hic vakit gecmio calismaninda guzelligi o belki bn hep yattigim icindr sen yinede cok bozma moralini
Benim T4 0.68 TSH de 1,61 gösteriyor senin değerlerinde ne var.Kızlar tahlilde T4 ve TSH değerlerine bir bakarmısınız benim ki mi tuhaf acaba
Bir yerde okumuştum bebekler gün içinde bizim hareketli olmamızdan dolayı uyurmuş akşam hareketsiz olduğumuz zaman daha 7 ile 10 arasında daha çok hareket edermiş ben akşam eve gidip uzandığımda daha çok fark ediyorum hareketliliğinibenim de çok az hareketler canım pazartesi dr kontrolün de özellikle sordum çok az hareketleri ve öyle sertte değil hafif hissediyorum diye söyledim doktora, şöyle dedi bebek hareketleri her kişi de farklı olur kiminin çok hareketli kiminin daha sakin dedi ve şu 2 si olursa hemen beni ara onun dışında korkma dedi
1-) 6 saat içinde mutlaka hareket hissetmelisin
2-) 12 saatte en az 10 hareket saymalısın..
Doktorumun ilk verdiği tarih 30 Nisan ona göre hesaplayınca 6 mart oluyor ama ben çalışabildiğim kadar çalışayım diyorum işim ağır değil sonraya devretmesi daha iyi benim için bebişler için bir hafta bir haftaaramız bir hafta gibi seninle canım acaba yanlış mı hesapladın benim şuan 30+3 te..
21 şubatta 32+0 oluyor. yani 21 şubatta çalışabilir raporunu alıcam.. seninde şubat sonu olmalı gibi geldi bana
Canım benim tsh 1.32 , T4 0.47Kızlar tahlilde T4 ve TSH değerlerine bir bakarmısınız benim ki mi tuhaf acaba
6 olmasa da 5 i tamamlıyoruz biz 11 hafta doğum izni 45 gün yıllık izin 30 gün rapor derken 5 ay biter inşallahDogru diyorsun:) demek sende fazla açıldın insallah dogumunda kolay olur.36 dan sonra harketlenirsin yine o o zman korkma in cik.bende 36.yi bekliyorum suaralar yatış pozsiyonundayim doktorun dedigi bisi yok ama ben cocugun asagida hareket etmesi tedirgin ediyo.
Keske ilk 6 ay izin olsa anne sütu alir guzel guzel hem psikolojik sonra ek gida geciliyor 6 ay ile 1 yasina kadar da flexible calisma saati olsa :)) ne kadar hayalperestim dimi:)
İzinli olduğumuz sürede ve de rahatlıkla süt izni kullanabildiğimiz sürede mama verip çocuğun sindirimini bozmayı uygun bulmuyorum kesinlikle anne sütünün az ya da çok olması kesinlikle psikolojik yeter ki bebeğinizi sevin onu emzirmek isteyin buna da hiç kimsenin ( eş anne baba kardeş akraba vs)ya da hiç bir şeyin engellemesine izin vermeyin hiç kimse bebişlerimizden daha değerli değilHanımlar bebek maması konusunda ne düşünüyorsunuz? Aptamili kafadan eledim gdo'lu ve şekerli olduğu için, hipp organik diyolar ama her gün olumsuz yeni bi haber çıkıyo mamalarla ilgili, tam güvenemiyorum yine de. Golden goat diye bi mama var bir de keçi sütünden yapılıyormuş ve yerli malı. Çevrenizde duyan ya da kullanan var mı? Hangi mamayı tavsiye edersiniz? Uzun vadede değil de inşala sadece bir kutu alıp ilk ay ihtiyac oldukca vereyim diyorum. Yoksa anne sütünün muadili olamaz tabi ki
Korkulacak bir şey yok doktor gözetiminde olduğundan güvendesin zaten doktorlar duruma göre değerlendiriyor hem daha erken zaten benim kızım 40. haftada gelmek istemediğinden biz sezaryen olmuştukKızlar nasıl doğum yapacağınıza karar verdiniz mi ? Benim ilk doğumum olacak. Dr um sen nasıl istiyorsan öyle doğum yapabilirsin dedi. Normal istiyorum ama tabi bir yandan da korkuyorum.
Benim T4 üm 0,8 TSH 3,3 Çıkmış bayaa yüksekCanım benim tsh 1.32 , T4 0.47
T4 biraz düşükmüş acaba neden kaynaklanıyor.Canım benim tsh 1.32 , T4 0.47
evet yaa maşallah sağlıklı olsunlarda bebeklerimiz.yarın bende çalışabilir raporu alacağım. geçen hafta ki enerjim bile kalmadı gittikçe tükeniyor insan özellikle akşam iyice ağrılarım artıyor.Günaydın kızlar ilk zamanlarda geçmeyen zaman akıyor su gibi 33 haftalık olduk bugün şükür hafta sonu koşturmalı geçti giremedim çok nasılsınız nasıl gidiyor
Gebelik başlangıcında 1,15 miş 7. ayda 0,8 e düşmüş gebelikte düşmesi normalmiş balık yemek gerekirmiş ama yiyemiyorum yaaT4 biraz düşükmüş acaba neden kaynaklanıyor.
evet yaa maşallah sağlıklı olsunlarda bebeklerimiz.yarın bende çalışabilir raporu alacağım. geçen hafta ki enerjim bile kalmadı gittikçe tükeniyor insan özellikle akşam iyice ağrılarım artıyor.
Kızlar nasıl doğum yapacağınıza karar verdiniz mi ? Benim ilk doğumum olacak. Dr um sen nasıl istiyorsan öyle doğum yapabilirsin dedi. Normal istiyorum ama tabi bir yandan da korkuyorum.
Ne kusuru iyi ki yazmışsın bazen gerçekten böyle dileklere ihtiyacımız oluyor eline sağlıkSeni sakinlestirecegim diye o kadar uzun yazmisimki. Diger arkadaslar kusura bakmasinlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?