- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #32.961
O kasilmalar bu haftalarda gunde on kereye kadar zaten normal. İki uc kere oldu diye o kadar agir bir ilaci vermesi hayyyret. Ben o dedigin kasilmalari 17. Haftadan beri yasiyorum ve gunde kac kere oldugunu yazsam dudagin ucuklar. Bi donem dogum sancilarim tuttu ve hastanede yattim o zaman hastanede ictim o ilaci dogum sancilarim durdurukdu. Tekrar agrim oldugunda bu ilaci kullanabilir miyim dedigimde kesinlikle hayir bu ilac hastane gozetiminde kullanilmali dediler. İki ayri hastaneye gidiyorum ikisi de hastane gozetiminde kullanilir dediler. Kaldiki seninki sadece kasilma. Nst yapmadan bisey yapmadan dogum sancisi olmadan nasil kullan demis anlamsiz. Bence baska bir doktora gitmelisin arkadasim. Yeri geliyor agridan kivranip parol icmiyoruz korkup. Adalat oyle kullanayim gitsinlik bir ilac degil. Kar zarar hesabi yapilir bu ilac icin. Hatta bana artik dogum sancin tutsa bile artik ilac vermeyiz. İlaci verip bebege zarar verecegimize dogup binkac gun kuvoze girmesini tercih ediyoruz bu durumda demislerdiKızlar çok aciilll !!!!! Benim bu sabah karnımın bir sağ tarafı bir sol tarafı bazen aşağı kısmı ara ara taş gibi oldu geçti oldu geçti.. bende her ihtimale karşı bi doktorumu arayıp ne olduğunu sorayım dedim kadın sancılarımın olduğunu bunların kasılma olduğunu söyledi derhal adalat crone diye bi tansiyon ilacı varmış ona başla dedi geçmezse bi nst çektir durumunu değerlendirelim dedi.. kızlar bebeğimin boynunda kordon var ve ben çok korkuyorum.. benim durumumda olan oldu mu aranızda yada yakınlarınjzda neler yapılmıştı ne olur cevap yazın bekliycem
Banada bi hafta oldu verdi adalat nst ye bağladı 20/40 arası çıktı sancım bende çok tedirgin oldum kullanmadan idare etmeye çalışıyorum ama bebeğe zararı olurmu ki kasılmaların kalp atışlarında düzensizlik gibi dediğin gibi o kadar ağrı çektim parol bile içmedim zarar olmasın diye ama şimdi o kadar ağır bi ilacı kullanmak istemiyorum bilmem ne kadar doğru zaten antidepresan kullanıyorum ikisi bi arada nolur bilememO kasilmalar bu haftalarda gunde on kereye kadar zaten normal. İki uc kere oldu diye o kadar agir bir ilaci vermesi hayyyret. Ben o dedigin kasilmalari 17. Haftadan beri yasiyorum ve gunde kac kere oldugunu yazsam dudagin ucuklar. Bi donem dogum sancilarim tuttu ve hastanede yattim o zaman hastanede ictim o ilaci dogum sancilarim durdurukdu. Tekrar agrim oldugunda bu ilaci kullanabilir miyim dedigimde kesinlikle hayir bu ilac hastane gozetiminde kullanilmali dediler. İki ayri hastaneye gidiyorum ikisi de hastane gozetiminde kullanilir dediler. Kaldiki seninki sadece kasilma. Nst yapmadan bisey yapmadan dogum sancisi olmadan nasil kullan demis anlamsiz. Bence baska bir doktora gitmelisin arkadasim. Yeri geliyor agridan kivranip parol icmiyoruz korkup. Adalat oyle kullanayim gitsinlik bir ilac degil. Kar zarar hesabi yapilir bu ilac icin. Hatta bana artik dogum sancin tutsa bile artik ilac vermeyiz. İlaci verip bebege zarar verecegimize dogup binkac gun kuvoze girmesini tercih ediyoruz bu durumda.
Canim tabiki senin ve doktorunun karari Ama benim icin uygulanani soyleyeyim sana. Ben o ilaci kullandigimda 5 dakikada bir 100 u vuran sancilarim vardi. Bu olan 31. Haftamda yasandi. Sonrasinda her hafta nst ye girdim. Gecen hafta mesela benim de 20-40 arasi cikti ama o kadari normal artik zaten dedi doktorum. Bu hafta ise 10-20 arasi cikti. herhangi bir ilac kullandirtmiyorlar. Gittigim hastanelerden biri tip fakultesi. Digeri de ozel ama yine o da universite hastanesi. Yani bilmiyorum bazi doktorla galiba cok kolay yaziyor bu ilaci ama bana iki hastanede devamli kyllanilacak bir ilac degil. Heleki disarida icilmez hastane gozetiminde kullanilacak bir ilac dediler.Banada bi hafta oldu verdi adalat nst ye bağladı 20/40 arası çıktı sancım bende çok tedirgin oldum kullanmadan idare etmeye çalışıyorum ama bebeğe zararı olurmu ki kasılmaların kalp atışlarında düzensizlik gibi dediğin gibi o kadar ağrı çektim parol bile içmedim zarar olmasın diye ama şimdi o kadar ağır bi ilacı kullanmak istemiyorum bilmem ne kadar doğru zaten antidepresan kullanıyorum ikisi bi arada nolur bilemem
bu çok iyi birşeymiş bebek kendine nefes yolu açıyormuş böylece ciğerleri gelişiyor dedi doktor banada.. ritmik ve uzun sürüyor tekmeden farklı..Teşekkürler kızlar. Kontrolüm Cumartesi de Bı aralar dikkatimi çekmişti bu durum hıçkırık demek ki oo hem de sağlıklı bir durumsa ne güzel maşallahbiraz korkmuştum açıkcası
Benim gun icinde o kadar cok oluyor ki. Ona ragmen herhangi bir ilac kullandirtmiyorlar. Yani verseler bana verirlerdi. Cunku kasilma kac kere olursa olsun bunlar gercek ki yalanci mi nst ye girmeden bilemeyiz ki. Cok sukur benim sadece bir kere gercek sanci cikti hastanede tedaviyle engellendi. Ki onda da bi tuhaflik oldugunu anlamistim. Daha siddetliydi. Oncesinde ishal mide bulantisi ve halsizligim ve usutmusum gibi bir karin agrim vardi. Ki bunlarda dogum belirtileri arasindaymis. Valla progestani ben de kullaniyorum onu bile korkuyo insan. Ya da mantar enfeksiyobum var habire fitil kullanmak zorunda kaliyorum icim gidiyo resmen. Kaldi ki telefonla adalat kullan diyecek doktorum. Bu kadar kolay olamaz yani. Gercekten agir ilaclar. Bana mesela cok fazla yan etki yapmisti ve hastanede oldugum icin surekli tansiyonum kalp atisim falan kontrol edilmisti.C cemocanBayan sorunlu
Canim bende cok sasirdim.adalat veya nidilat cok onemli ciddi ilaclar ve erken dogum risklerinde kullaniliyor hastanede doktor gozetiminde sonrasinda evde de doktor kontrolunde iciyorsun.nst cekilmeden telefondan yazilcak bi ilac degil kesinlikle cok sasirdim. M Molly123 arkadasimin dedikleri dogru tespitler.bende kasilmalrim 16 dan beri basladi 2.gebelikte erken baslayabiliyor.ve 40 a kadar olanlar 30.haftadan sonra normal sayiliyor gunde 10 kereye kadar.her gidisimde doktorum kasilma sayisini soruyor bana.nstye 28 den beri giriyorum ve kasilmalarim oldugunda 20 30 oluyor ama onemli olan bunun düzenli olmasi.cunku normal kabul ediliyor.kasilmalar ne durumda geliyor hangi araliklar rahim uzunlugu bebegin durumu nasil vb muayne olmadan kullanilcak bir ilac degil kesinlikle.Ben suan rahim uzunlugunda kisalma yasadigim icin progestan verdi dusuklerde kullanilan klasik hormon ilaci onda bile kontrollu doktorum gunde kac kere kullanicam ne zman birakicam falan.bencede baska bir doktora gozukmeden baslama ilaci tavsiyem.
iyi birşeymiş o canım.. ritmik uzun süren ve tekmeden farklı olanda bebek kendine nefes yolu açıyor ve ciğeri gelişiyor sağlıklı bir durum dedi doktorum.gunaydin canim.bende de oliyor cok tatli degil mi a o yaaaa :) ben de hickirik diue duyd carsamba kontrol.var sorcam nakalim. Hastalijlardan onu sormaya sira gelmemisti
Benim yardımcı da seninki gibi. Allah razı olsun. Kadın cagirsam eşim kadar güzel temizlik yapamaz. Ben yaparım diyor yapıyor çok şükürBenim yardimcim hergun bende yatili kizlar. Temizlik, camasir, bulasik, hasta oldugumda yemek onda, masaj falan da yapiyor aksamlari. Gece yatip kalkarken vinc gorevi goruuor garibim hem de ucret almiyor bunlara. Eee bebegini tasiyom adamin almasin bi zahmet
Saka bi yana evlendifimozden beri temizligi esinle yapariz biz. Tabii ben artik yoruluyor yaptirmiyor bama her seyi kendi yapiyor. Mart gibi de camlaridolaplari vs halledecekmis. Temizlikci hic cagirmadim bi suru para aliyor cogu hakkini da vermiyor cok sinir bozucu bi durum. İyisini bulup birakmamak lazim en iyisi.
Amin insallah canim:) cogu gitti azı kaldi.Binlerce sükür bugunlerimize:) doktor ilacla uzayabiliyor dedi cok sükür uzamis.ama yinede kullaniyorum 36.kadar bide yine dinleniyorum temkinli sekilde arada geziniyorum.Benim gun icinde o kadar cok oluyor ki. Ona ragmen herhangi bir ilac kullandirtmiyorlar. Yani verseler bana verirlerdi. Cunku kasilma kac kere olursa olsun bunlar gercek ki yalanci mi nst ye girmeden bilemeyiz ki. Cok sukur benim sadece bir kere gercek sanci cikti hastanede tedaviyle engellendi. Ki onda da bi tuhaflik oldugunu anlamistim. Daha siddetliydi. Oncesinde ishal mide bulantisi ve halsizligim ve usutmusum gibi bir karin agrim vardi. Ki bunlarda dogum belirtileri arasindaymis. Valla progestani ben de kullaniyorum onu bile korkuyo insan. Ya da mantar enfeksiyobum var habire fitil kullanmak zorunda kaliyorum icim gidiyo resmen. Kaldi ki telefonla adalat kullan diyecek doktorum. Bu kadar kolay olamaz yani. Gercekten agir ilaclar. Bana mesela cok fazla yan etki yapmisti ve hastanede oldugum icin surekli tansiyonum kalp atisim falan kontrol edilmisti.
Sana da cok gecmis olsun canim. Serviks boyunun uzamasina sevindim. Benimki uzamadi demistim sana hatirliyorum:) benim demekki onlemler alinmasa daha da kisalacakmis:) cok sukur bu kadar geldik sag salim vakitlice kavusalim insallah. İctigimiz ilaclar da sifa olsun insallah hic yan etki yapmasin bebislerimize.
Ben 29 haftalıkken gitmiştim kasılma vardı yalnız benim kasılmalar girip çıkan cinsten değil sürekli karnım taş gibi artık gaz problemimmi var herneyse anlamadım işte sancım 20/40 arası çıktı bende progestan baştan beri kullanıyorum ama bu ilaç öyle değil ağır ben kendime güvenemedim zaten panik atak var korktum açıkçası şimdi kara kara düşünmekteyim hatamı ediyorum kullanmamakla diye bebeğime bişey olursa çok korkuyorumC cemocanBayan sorunlu
Canim bende cok sasirdim.adalat veya nidilat cok onemli ciddi ilaclar ve erken dogum risklerinde kullaniliyor hastanede doktor gozetiminde sonrasinda evde de doktor kontrolunde iciyorsun.nst cekilmeden telefondan yazilcak bi ilac degil kesinlikle cok sasirdim. M Molly123 arkadasimin dedikleri dogru tespitler.bende kasilmalrim 16 dan beri basladi 2.gebelikte erken baslayabiliyor.ve 40 a kadar olanlar 30.haftadan sonra normal sayiliyor gunde 10 kereye kadar.her gidisimde doktorum kasilma sayisini soruyor bana.nstye 28 den beri giriyorum ve kasilmalarim oldugunda 20 30 oluyor ama onemli olan bunun düzenli olmasi.cunku normal kabul ediliyor.kasilmalar ne durumda geliyor hangi araliklar rahim uzunlugu bebegin durumu nasil vb muayne olmadan kullanilcak bir ilac degil kesinlikle.Ben suan rahim uzunlugunda kisalma yasadigim icin progestan verdi dusuklerde kullanilan klasik hormon ilaci onda bile kontrollu doktorum gunde kac kere kullanicam ne zman birakicam falan.bencede baska bir doktora gozukmeden baslama ilaci tavsiyem.
Ben henuz hic kalkamiyorum canim. Cunku kasilma sayim cok cok fazla ve bunlar tabi bebegi asagi itiyor. Ki kafasi iyice yerlesmis dedi doktor. Yer cekimini yok ederek olabildigince tutmaya calisiyoruz bakalim. Bi hafta daha dursa 36 olsa bi nebze daha rahat edecegim sanki. Gerci hep sukrediyorum bu kafar durmasini bile beklemiuordu doktorlar. Sabirla yatmama borcluyuz. :)Amin insallah canim:) cogu gitti azı kaldi.Binlerce sükür bugunlerimize:) doktor ilacla uzayabiliyor dedi cok sükür uzamis.ama yinede kullaniyorum 36.kadar bide yine dinleniyorum temkinli sekilde arada geziniyorum.
Benim de ayni sekilde canim. Kasilma biraz fazla olunca sertlesiyor karin. Benim su an mesela tas gibi karnim. Gaz falan degil yani. Kasilmalar sebebiyle oluyor o tas gibi hissi. Mesela bazi arkadaslar yorulunca falan karnim tas gibi oldu yaziyorya. Ben surekli yatmama ragmen tas gibi karnim. 40 kadar olan sancilari 30. Haftadan sonra normal goruyorlar. Bana hic bu sebeple ilac baslanmadi. Ve evet adalat in yan etkileri cok fazla olmustu bende. Tansiyonum bi inip bi cikiyordu resmen. Allahtan hastane gozetimindeydim hemen serum bagliyorlardi duruma gore.Ben 29 haftalıkken gitmiştim kasılma vardı yalnız benim kasılmalar girip çıkan cinsten değil sürekli karnım taş gibi artık gaz problemimmi var herneyse anlamadım işte sancım 20/40 arası çıktı bende progestan baştan beri kullanıyorum ama bu ilaç öyle değil ağır ben kendime güvenemedim zaten panik atak var korktum açıkçası şimdi kara kara düşünmekteyim hatamı ediyorum kullanmamakla diye bebeğime bişey olursa çok korkuyorum
Ama dedigim gibi icin rahat etmiyorsa baska doktorlara git onlarda kullan derse kullanirsin. Cunku kullansan da kullanmasan da iki durumda da icin ahat etmeyecek gibiBen 29 haftalıkken gitmiştim kasılma vardı yalnız benim kasılmalar girip çıkan cinsten değil sürekli karnım taş gibi artık gaz problemimmi var herneyse anlamadım işte sancım 20/40 arası çıktı bende progestan baştan beri kullanıyorum ama bu ilaç öyle değil ağır ben kendime güvenemedim zaten panik atak var korktum açıkçası şimdi kara kara düşünmekteyim hatamı ediyorum kullanmamakla diye bebeğime bişey olursa çok korkuyorum
Ay Yok ben hiçkullanamam o zmn bu ilacı dediğim gibi zaten ataklar var ama işte tedirgin oluşum kasılma olduğunda bebek hareket etmiyor bende kalp atışı zatıfladımı aceba bişeymi oldu derken moralim çok bozuluyor...Benim de ayni sekilde canim. Kasilma biraz fazla olunca sertlesiyor karin. Benim su an mesela tas gibi karnim. Gaz falan degil yani. Kasilmalar sebebiyle oluyor o tas gibi hissi. Mesela bazi arkadaslar yorulunca falan karnim tas gibi oldu yaziyorya. Ben surekli yatmama ragmen tas gibi karnim. 40 kadar olan sancilari 30. Haftadan sonra normal goruyorlar. Bana hic bu sebeple ilac baslanmadi. Ve evet adalat in yan etkileri cok fazla olmustu bende. Tansiyonum bi inip bi cikiyordu resmen. Allahtan hastane gozetimindeydim hemen serum bagliyorlardi duruma gore.
O an yerleri daraldigi icin hareket etmekte zorlaniyorlar canim. Ama kalp atisi yavaslasa nst de Cikardi. Karnin oyle tas gibi oldugunda bi dus al canim. Ama sicak suyla degil tabi. İlik suyla bi dus al. Ya da saclarininislatmadan vucuduna biraz su tut. Biraz rahatlatiyor.Ay Yok ben hiçkullanamam o zmn bu ilacı dediğim gibi zaten ataklar var ama işte tedirgin oluşum kasılma olduğunda bebek hareket etmiyor bende kalp atışı zatıfladımı aceba bişeymi oldu derken moralim çok bozuluyor...
Aynen canım valla çok evham yapıyorum bide hep yatmak zorundayım 7 aydır dengem bozuldu iyice... Teşekkür ederim bu arada tahammül ettiğin için :)Ama dedigim gibi icin rahat etmiyorsa baska doktorlara git onlarda kullan derse kullanirsin. Cunku kullansan da kullanmasan da iki durumda da icin ahat etmeyecek gibi
Zaten öyle bi Ateş basıyorki mecbur elimi yüzümü yıkıyorum Allah kimseyi darda koymasın inşallah...O an yerleri daraldigi icin hareket etmekte zorlaniyorlar canim. Ama kalp atisi yavaslasa nst de Cikardi. Karnin oyle tas gibi oldugunda bi dus al canim. Ama sicak suyla degil tabi. İlik suyla bi dus al. Ya da saclarininislatmadan vucuduna biraz su tut. Biraz rahatlatiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?