2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Ben ayaktayken hep tas gibi oluyor.yatarken iyi bide bu progestan iyi geldi.suyumu arttirdim yatinca daha da iyi cok sukur.ama bazen kafasini oyle bi bastiriyorki bagirsaklarimi acitiyo dogum yaptigimdan biliyorum.basinc hissi iste o.az daha sabir arkadaslar az kaldi insallah:) yatmak zor evet kendinizi motive edin cok hareketli gecip yorulcaginiz gunleri hayal edin:)

oyle valla yardimcim on numaradir :) bence az da olsa eslerin yardim etmesi lazim bi kere insan psijolojik olarak rahatliyor oule olunca

iyi birşeymiş o canım.. ritmik uzun süren ve tekmeden farklı olanda bebek kendine nefes yolu açıyor ve ciğeri gelişiyor sağlıklı bir durum dedi doktorum.

sevindimm iyi bir sey olmasina. Kotu seyler duymak istemiyorum artik canim :) hickirsinlar da cilsin nefesleri bebislerimizin

Benim yardımcı da seninki gibi. Allah razı olsun. Kadın cagirsam eşim kadar güzel temizlik yapamaz. Ben yaparım diyor yapıyor çok şükür
benimki de oyle diyor canim kadin nasil yapcak acab ben yapiyom guzelce diyo. Allah razi olsun onlardan :)

Esim de ilk aylardan beri full yardimciydi.son ayima girdim.elini ayagini cekti.zaten gebelik sendromu o mu yasadi ben mi bilmiyorum.simdi de dogum sendromu yasiyor herhalde birine muhtac olmak ne kadar zor birsey ..rabbik yardimcimiz olsun

Kızlar bu ilaç için devlet hastanedindeki doktorumda aynı sizin gibi dedi ilacı evde kullanamazsın hadtanede benim gözetimimde kullanabilirsin kalp üzerine etkisi çok fazla demişti.. akşam üzeri adalat içtikten 3 saat sonra nstye girdim..hafif hafif ağrılar çıktı. Sonra aradım yine doktorumu hatta nst kağıdımın görüntüsünü yolladım whatsappla minik minik ağrıların var dedi.. adalatı sabah akşam kullan dedi.. kızlar doktorum bana kızımda da nidilat vermişti çünkü kıxımda 28.haftada erkenden gelmeye kakmıştı..ben nidilatı neredeyse 2 ay kullandım..ama nu sefer devlet hastanesinde beni takip eden doktorum bu riski söyleyince baya korktum yalan değil.. ben napıcam şimdi.. bebeğimin boynunda 2 kere kordon dolanmış.. sancılarımın olmaması gerekiyor çocuk içerde strese girmesin.. 34 haftalığım yeni başladık.. en az 36 olsun istiyor doktorlar.. ee ben napıcam peki arkadaşlar kendimi şuan çaresizliğin dibine vurmuş hissediyorum.. çok kötüyüm kafayı yerim ben varya..

Canim gercekten zor bir karar. Buradan sana kullan ya da kullanma diyemeyiz. Ancak yasadiklarimizi analatabiliriz. Bana kar zarar dengesi dediler 34 den sonra bu ilaci kullanacagina erken dogmasi tercihimiz dediler. Nerede yasiyorsun bilmiyorum ama alaninda iyi birine git istersen bir perinatologa mesela. Onlar daha iyi yonlendirecektir. Ya da tip fakultesi varsa oraya gidebilirsin profesor degerlendirmesi olur.

Bursada yaşıyorum..benim doktorum balıkesirde ve kendisi perinatolog.. çünkü ben yüksek riskli gebelik grubuna giriyorum. Bende genetikte kan pıhtılaşması var. O nedenle tüm gebeliklerimde baştan sona kadar kan sulandırıcılar kullanıyorum..ve her gebeliğimde erken soğum tehdidiyle yüz yüze geldim. Kızımda 28 haftalıkken erken gelmeye kalkınca yine aynı doktorum bana nidilat vermişti günde 4 kere alıyordum doğuma birkaç gün kala bıraktım ve hemen sancılarım oldu doğuma girdim.. şimdi bu gebeliğimdede çok şükür 34 e kadar geldim ama bebeğin boynunda 2 kere kordon dolanık vaziyette.. doktorum doğum ağrısı sancısı çekmemen gerek bu ağrılar başında kordon olan bebeği strese sokar kalp atımları düşer.. bebeğe birşey olsun istemiyoruZ dedi. Nedeni de benim ilk doğumumda oda erkekti ve malesef doğumda vefat etti.. kar zarar hesabı elbette yapmıştır diye düşünüyorum yani sonuçta doktor akşam istanbulda bi arkadaşım var fakültede ebe kendisi ona sordum biz bazı hastalarımıza adalat veya nidilat veriyoruz evde kullanıyorlar dedi..doktorum bebeğin 2 hafta daha içerde kalmasından yana ciğer gelişimini anne karnında tamamlaması için.. şuan gerçekten arafta kaldım işim dualara kaldı sanırım..dua edip beklicem belirsizlik kadar kötü bir şey yok.. yardımlarınız ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.. sağolun arkadaşlar..

Merhaba kızlar doktordan çıktık biz sonunda gösterdi oğluş yüzünü birazcık. 34+3 teyiz bugün 2850gr ve 49 cm olmuş. Doğumu 39. Hafta bitince yaparız dedi yani 30 mart gibi olcak. Nst de 20-40 arası sancılar çıktı 1-2 kere 60 ı gördük. Kasılmalarımı söyledim dinlen yorma kendini dedi. 2 kere nst ye girdik ilkinde hareket az dediler çikolata ye su iç biraz dolan gel dediler öyle yaptık. İkinci nst de hareketlendi oğluş. Bir de bundan sonra her hafta gidicez kontrole :)

Maşallah canım gözün aydın :) ne güsel oğluşun az da olsa göstermiş yüzünü darısı başıma :)

Ooo canım maaşallah tosbiğee geri sayıma başlarsın artık bu hafta.. Benim doktprda hafta da 1 çagırmaya başladı

Masallah canim bebisine artık sabırlar azaliyor insallah sag salim vaktinde gelsinler bebisler

Maşallah oğluşuna.anlaşılan gün verdiğine göre sezeryanda anlaştınız:)

Merhabalar herkese,
Emzirme minderi aldını mı arkadaşlar? Özellikle tecrübeli anneler daha önce kullanan memnun kalan ya da kalmayan, öneren önermeyen var mı? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…