Uzun bir aradan sonra bütün annelere merhaba...
Bayadır giremedim hastalıklar , sıkıntılar , üzüntüler derken.. Şükür bu günlere gelebildik..
Bu sabah 5 te nişanım geldi kızlar. 7 ye kadar evde bekledim sancım vs olacak mı diye. Baya kasılmalarım oldu. 7 de düştük yola , yürüyerek kasıla kasıla gittik hastaneye. Hastane evime 5 dk diye taksi falan da çağırmadık aracımız yok. Hiç korku da gelmedi içime suyum falan gelicek diye. O an Allah insanın içine gerçekten o gücü veriyor korku falan düşünmüyor.
Neyse ebe nst ye soktu , bu arada ilk kez nst ye girmiş oldum. Biraz sancıların var dedi. Alttan bakmak istedi açılmam falan var mı diye , kabul etmedim doktorumla görüşmek istiyorum dedim. İndim aşağı doktorumun gelmesini bekledim. Ebeler zaten gerekli bilgiyi doktorumla görüştüler. Zaten bir kaç gündür şiddetli ardarda kasılmalar yaşıyordum ağrılı. Normaldir diye düşünüyordum ben. Belim ve kasıklarım da tatlı tatlı sancıyordu. Meğersem benim kız yerleştirmiş kafasını aşağı , yoluna girmiş. Ki Dr bana erken doğum riskimin olmadığını her seferinde söylüyordu. Bu doğum işi kapalı bir kutu gerçekten , her an ne olacağı hiç belli olmuyor. Kafasını baya bir aşağı yerleştirmiş Dr rahim ağzı uzunluğunu bile ölçemedi ultrasonla mecbur aşağıdan muayene etti uzun uzun. Şükür ki açılmam yok , rahim ağzı 4.2 dedi ama yumuşama başlamış. Yani doğumun yakın dedi. Bir on gün kadar içeride tutabilirsek bizim için kardır dedi. 35+0 ım bu arada. Ciğer geliştirici iğne oldum yarın 2. dozu da vurulucam. Progestana başladık yine. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik , hayırlısıyla da kavuşmak hepimize nasip olur inşallah. Kızım 2880 gram olmuş
Bu sabah bize bir sürpriz yapmaya yeltendi ama vazgeçti sanırım. Kanamam yada suyum gelirse acil sezeryana alırım dedi. Ben sezeryan düşünüyorum çünkü. Şimdilik istirahat halindeyim. 24 Mart tarihini vermişti doktor bakalım bir on gün bile içerde kalırsa ne ala.. Sağlıkla kavuşalım da erken geç farketmez. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..