- 19 Mart 2012
- 2.443
- 2.117
- 133
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #33.221
Uzun bir aradan sonra bütün annelere merhaba...
Bayadır giremedim hastalıklar , sıkıntılar , üzüntüler derken.. Şükür bu günlere gelebildik..
Bu sabah 5 te nişanım geldi kızlar. 7 ye kadar evde bekledim sancım vs olacak mı diye. Baya kasılmalarım oldu. 7 de düştük yola , yürüyerek kasıla kasıla gittik hastaneye. Hastane evime 5 dk diye taksi falan da çağırmadık aracımız yok. Hiç korku da gelmedi içime suyum falan gelicek diye. O an Allah insanın içine gerçekten o gücü veriyor korku falan düşünmüyor.
Neyse ebe nst ye soktu , bu arada ilk kez nst ye girmiş oldum. Biraz sancıların var dedi. Alttan bakmak istedi açılmam falan var mı diye , kabul etmedim doktorumla görüşmek istiyorum dedim. İndim aşağı doktorumun gelmesini bekledim. Ebeler zaten gerekli bilgiyi doktorumla görüştüler. Zaten bir kaç gündür şiddetli ardarda kasılmalar yaşıyordum ağrılı. Normaldir diye düşünüyordum ben. Belim ve kasıklarım da tatlı tatlı sancıyordu. Meğersem benim kız yerleştirmiş kafasını aşağı , yoluna girmiş. Ki Dr bana erken doğum riskimin olmadığını her seferinde söylüyordu. Bu doğum işi kapalı bir kutu gerçekten , her an ne olacağı hiç belli olmuyor. Kafasını baya bir aşağı yerleştirmiş Dr rahim ağzı uzunluğunu bile ölçemedi ultrasonla mecbur aşağıdan muayene etti uzun uzun. Şükür ki açılmam yok , rahim ağzı 4.2 dedi ama yumuşama başlamış. Yani doğumun yakın dedi. Bir on gün kadar içeride tutabilirsek bizim için kardır dedi. 35+0 ım bu arada. Ciğer geliştirici iğne oldum yarın 2. dozu da vurulucam. Progestana başladık yine. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik , hayırlısıyla da kavuşmak hepimize nasip olur inşallah. Kızım 2880 gram olmuşBu sabah bize bir sürpriz yapmaya yeltendi ama vazgeçti sanırım. Kanamam yada suyum gelirse acil sezeryana alırım dedi. Ben sezeryan düşünüyorum çünkü. Şimdilik istirahat halindeyim. 24 Mart tarihini vermişti doktor bakalım bir on gün bile içerde kalırsa ne ala.. Sağlıkla kavuşalım da erken geç farketmez. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..
Bayadır gözükmüyodun canım.. Kızın erkenci cıktı. Hayırlısıyla Allah kavuştursun
Aynen sağlıklı olsun larda erken vakitli hiç fark etmez rabbim ömür nasip etsin yeter kiAminn.. Gerçekten bu doğum olayı planlandığı gibi gitmiyormuş ben bunu öğrendim bugün. Bebekler kendi karar veriyorlar gelecekleri zamana Allah'ın izniyle. Bu saatten sonra hazırda beklemek lazım. Eksikler var ama ne yapalım takmıyorum artık olduğu kadar en önemlisi sağlık ve sağlıkla yavrularımızı kucaklamak
deli_mavi_59 sen yat dinlen kızın birazcık daha beklesin Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Allahtan doktor yakınmış
Ne güzel işte canım demekki protein kaçağı falan yok endişelenme artkk 2hafta sonra tekrar gidecekmişsin zaten bana kalırsa tansiyonunu takip et..Bugün yine tahlil verdim protein falan çıkmadı doktır sonuçlar güzel iki hafta sonra gel dedi napmalıyım anlamıyorum.
Uzun bir aradan sonra bütün annelere merhaba...
Bayadır giremedim hastalıklar , sıkıntılar , üzüntüler derken.. Şükür bu günlere gelebildik..
Bu sabah 5 te nişanım geldi kızlar. 7 ye kadar evde bekledim sancım vs olacak mı diye. Baya kasılmalarım oldu. 7 de düştük yola , yürüyerek kasıla kasıla gittik hastaneye. Hastane evime 5 dk diye taksi falan da çağırmadık aracımız yok. Hiç korku da gelmedi içime suyum falan gelicek diye. O an Allah insanın içine gerçekten o gücü veriyor korku falan düşünmüyor.
Neyse ebe nst ye soktu , bu arada ilk kez nst ye girmiş oldum. Biraz sancıların var dedi. Alttan bakmak istedi açılmam falan var mı diye , kabul etmedim doktorumla görüşmek istiyorum dedim. İndim aşağı doktorumun gelmesini bekledim. Ebeler zaten gerekli bilgiyi doktorumla görüştüler. Zaten bir kaç gündür şiddetli ardarda kasılmalar yaşıyordum ağrılı. Normaldir diye düşünüyordum ben. Belim ve kasıklarım da tatlı tatlı sancıyordu. Meğersem benim kız yerleştirmiş kafasını aşağı , yoluna girmiş. Ki Dr bana erken doğum riskimin olmadığını her seferinde söylüyordu. Bu doğum işi kapalı bir kutu gerçekten , her an ne olacağı hiç belli olmuyor. Kafasını baya bir aşağı yerleştirmiş Dr rahim ağzı uzunluğunu bile ölçemedi ultrasonla mecbur aşağıdan muayene etti uzun uzun. Şükür ki açılmam yok , rahim ağzı 4.2 dedi ama yumuşama başlamış. Yani doğumun yakın dedi. Bir on gün kadar içeride tutabilirsek bizim için kardır dedi. 35+0 ım bu arada. Ciğer geliştirici iğne oldum yarın 2. dozu da vurulucam. Progestana başladık yine. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik , hayırlısıyla da kavuşmak hepimize nasip olur inşallah. Kızım 2880 gram olmuşBu sabah bize bir sürpriz yapmaya yeltendi ama vazgeçti sanırım. Kanamam yada suyum gelirse acil sezeryana alırım dedi. Ben sezeryan düşünüyorum çünkü. Şimdilik istirahat halindeyim. 24 Mart tarihini vermişti doktor bakalım bir on gün bile içerde kalırsa ne ala.. Sağlıkla kavuşalım da erken geç farketmez. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..
Kafam karıştı bir gün var bir gün yok ya yarın yine varsa kafam rahatlamadı neden olmuş olabilir acaba tansiyon aletini yanımda taşıyacağım bebeğim için herşeyi yapmalıyım rabbim hepimize yavrularımıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin çok zorlu bir süreçNe güzel işte canım demekki protein kaçağı falan yok endişelenme artkk 2hafta sonra tekrar gidecekmişsin zaten bana kalırsa tansiyonunu takip et..
can8m cok cok gecmis olsun oncelikle. allahin izniyle yavrucugun biraz daha icerde uslu uslu duracaktir. neler atlattin buda gececektir.sagsalim kucagina alirsin insallah canim .
canim
Geçmiş olsun canım 2 hafta önce bende 2 gün yattım hastanede cuma günü yine yattım açılmam yok şükür ama sancim çıkıyor sürekli nstde ve bebek aşağıda heran doğabilir dedi doktor çok dinlen yorma kendini riskli haftaları geçtik en azından ne kadar durursa kar bizim icinUzun bir aradan sonra bütün annelere merhaba...
Geçmiş olsun canım 2 hafta önce bende 2 gün yattım hastanede cuma günü yine yattım açılmam yok şükür ama sancim çıkıyor sürekli nstde ve bebek aşağıda heran doğabilir dedi doktor çok dinlen yorma kendini riskli haftaları geçtik en azından ne kadar durursa kar bizim icin
Nasılsın canım...Ben evdeyim idare ediyorum işte belim kopmak üzere ama ısrarla gitmiyorum.tamam canım haberleşelim ama biraz sakin olmaya çalış evdesin dinlenmeye bak benim kasılmalarım da cok var hakkımızda hayırlısı neyse o olsun sağlıklı olsunlar da gerisi boş
Amin.. doktorun güven vermediyse başka bir doktora da mı görünsen acaba için rahat ederdi enazındanKafam karıştı bir gün var bir gün yok ya yarın yine varsa kafam rahatlamadı neden olmuş olabilir acaba tansiyon aletini yanımda taşıyacağım bebeğim için herşeyi yapmalıyım rabbim hepimize yavrularımıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin çok zorlu bir süreç
Maşallah bebişe kocaman olmuş kızın hepimizde var birde bulantılar felan oluyor. Çalışmıyorsan bolbol dinlenMerhaba kızlar herkes iyidir inşallah epeydir giremedim. Bugün kontrol vardı 34+2 oldu kızım 2.470 gr olmuş. Çok ağırlaştım bel ağrısı kaburga ağrısı nefes darlığı ... çatlaklarım çok arttı maalesef fay hattı gibi görünüyor. Toplamda 10-11 kg kadar almışım. 15 gün sonra tekrar gittiğimde sezaryen gününü konuşucaz. Hazırlık olarak da sadece çikolata siparişi ve yıkanıp ütülenenlerin çantaya konması kaldı
32den sonra ayrıldım canım ama yine de pek dinlenemiyorum yaa. Öğlen oğlum okuldan geliyor dersleriyle ve onunla ilgilenirken akşam oluyor resmen. Sağlıkla doğsun da az kaldı artık dayanırız napalım :)Maşallah bebişe kocaman olmuş kızın hepimizde var birde bulantılar felan oluyor. Çalışmıyorsan bolbol dinlen
Doktoruma güven duyuyorum ama sorun neydi anlık bişiymiydi çok tatmin olmadım tansiyonumun genel anlamda normal çıkması beni rahatlatıyor takip edeceğim inşaşalh bir bilsem nedendi tekrar olur muAmin.. doktorun güven vermediyse başka bir doktora da mı görünsen acaba için rahat ederdi enazından
Merhaba kızlar herkes iyidir inşallah epeydir giremedim. Bugün kontrol vardı 34+2 oldu kızım 2.470 gr olmuş. Çok ağırlaştım bel ağrısı kaburga ağrısı nefes darlığı ... çatlaklarım çok arttı maalesef fay hattı gibi görünüyor. Toplamda 10-11 kg kadar almışım. 15 gün sonra tekrar gittiğimde sezaryen gününü konuşucaz. Hazırlık olarak da sadece çikolata siparişi ve yıkanıp ütülenenlerin çantaya konması kaldı
Tansiyonun kaç çıkıyor pekiDoktoruma güven duyuyorum ama sorun neydi anlık bişiymiydi çok tatmin olmadım tansiyonumun genel anlamda normal çıkması beni rahatlatıyor takip edeceğim inşaşalh bir bilsem nedendi tekrar olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?