2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Sağım solum bal pekmez ıhlamur zencefil oldu geçti çok şükür inşallah tekrar olmaz ama dikkat etmemiz lazım ben saçlarımı kurutmamıştım terleyip soğumamak lazım vs vs
zaten hastalık mevsimi bizimde bağışıklığımız iyice düştü ben çalışmaya da devam ediyorum yorgunlukta üstüne eklenince hastalık kaçınılmaz oldu... saç olayı çok önemli canım banyodan sonra kurutmayı ihmal etme

zeytin yağı aklıma geldi aslında ama içebilir miyim biledim canım kayısı incir vs tüketiyorum ama kefir ve probiyotik yoğurt iyi fikir bugün onlardan da alayım marketten faydası olur inşallah .
zeytinyağını içerken bende çok zorlandım inan midem kalktı ama o kadar ağrım vardı ki faydası olur diye mecburen tıkadım burnumu içtim ve cidden bağırsakları hareketlendirdi kefir her akşam 1 bardak içiyorum probiyotik yoğurdu da o süreçte her sabah yedim şuan çok şükür iyiyim

maalesef internette arastirma yapma hatasinda bulundum. Benim kadar buyumelerde tel takiliyormus. Takilinca idrarda yanma, kanli idrar, erken dogum olabiliyormus. Takilmazsa da bobrek buuumeye devam ederse kalici hasar oluyormus
Maalesef o tel de anestezi olmadan takiliyormus. Anlayacagin korkuyorum biraz. 36ya kadar dayansaydi bobregim, bebegim agrilarim hepsi

Geçmiş olsun canım... Ne kadar büyümüş böbreğin üroloğamı gittin bende 6 aylıkkken gitmiştim 2 mm büyüme var ilerlerse tel takarız demişti ama ben hergün ağrıdan duramıyorum bi dahada gitmedim korkudan zaten tel takılınca onunda riskleri var kanama yapıyo erken Doğum riski vs. Bende araştırdım ne gerekse zaten evhamlıyım ama duracak gibide değilim sancıyı çekiyorumda kalıcı hasar kalırsa diye çok korkuyorum....

Hamilelikte gribi geçirmek için aynı zamanda ilaç kullanmadan geçirmenin tek yolu dinlenmeden ve istirahatten geçmektedir. İstirahat gribin en büyük ilacı olsa bile evde yapabileceğiniz doğal yöntemlerle gribin olumsuz etkilerini hafifletmek oldukça mümkün olmaktadır. Grip olan bir anne adayında burun tıkanıklığını gidermek için solunumun rahat sağlanması için bir tatlı kaşığı tuzun yarım litre suda çözülmesi şeklinde bir serum fizyolojik hazırlamanız daha sağlıklı olmaktadır. Yapılan bu karışımı bir pipet yardımı ile burna çekmek, burun tıkanıklığını gidermektedir. Böylece daha rahat solunum yapılmasını sağlamaktadır. Öksürüğünüzü kesmek için ise ballı süt karışımı içebilirsiniz. Yada süt tüketemeyen anne adayına sıcak limon ya da elma suyu tavsiye etmekteyim. Hamilelerin bitki çayı içmeleri çokta sağlıklı olmamaktadır fakat ada çayı hazırlayarak gargara yapılması boğaz şişliğini alır ve ağrısını dindirir. Vücut direncini artırmak için C vitamini içeren besinlerden bol bol tüketilmelidir. Örneğin sebze ve meyve gibi vitaminler tüketilmelidir. Bolca sıvı alınmalıdır. Oda sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Ayrıca boğaz kuruluğunu gidermek için ılık meyve suları içilmelidir. Birde grip olan hamile bir bayanın boğazını yumuşatması için bolca çorba tüketmesi gerekmektedir. Hamile bayanın ateşini çok dikkatli bir şekilde izlemesi oldukça önemli olmaktadır. Eğer ateş yüksekliği var ise nemli bir bez yardımı ile kollar, bacaklar ve alın bölgesine koyularak ateş düşürülmeye çalışılır. Eğer titreme var ise ılık bir battaniyeden destek alınmalıdır.

netten alıntıdır..

Hasta olanlara rabbim sifa versin.bol bol dinlenin eger calisiyorsanizda izin alın derim arkdaslar.az kaldi insallah.bende kuvvetli nezle oldm ateş cikmadi ama diger tum olumsuzklari yasadim geciyo mu geciyo ilacsiz şükür ama bol dinlenme ilik icecekler portakal mndalina suyu ozellikle tavuk suyuna corba bildiginz guzel bi yer varsa yada kendiz yapin.kelle paca icebiliyorsaniz.corbalar baya rahatlatiyor.

O ağrılar ve uykusuzluk bende de var çok fena.3 saatlik uykuyla duruyorum bugün.ama benim daha farklı sıkıntılarım var.daha önce annem 10 gün anca duracak demiştim burda.şimdi büyük ihtimal doğumuma gelemeyecek.engelli bir kardeşim var ve bu aralar çok kötü durumda.ne onu bırakabilir babama ne yanında getirebilir.ağır psikolojik ilaçlar kullanıyor.doktor 7-8 haftaya anca toparlar demiş.kız kardeşim 3 günlük izin alabilecekmiş.zaten evdeki kızımla ilgilenecek anca.yemek yapmayı bile bilmez.ben sezeryan olucam.hastanede yanımda eşim kalacak mecbur.altından kalkabilecek mi acaba.o dikişlerle ben nasıl başa çıkıcam ilk günlerde.şuanda normal doğum yapabilmeyi o kadar isterdimki anlatamam.doğurup ertesi gün evimin işini gücünü bile yapardım herhalde.dua edin kızlar allah bir kolaylık versin.

Teşekkür ederim canım. Progestanı ilk üç ay yada dört ay kullanmıştım kanamalarım olurken. Şimdi doktor yine başlattı ne gerek varsa Artık riskli dönemleri geçtik ama vardır yine de doktorun bir bildiği..

Merhaba canım..
Geçenlerde sen de progestan kullanmaya başlamıştın serviks kısalması nedeniyle değil mi ? Sana da alt karın ağrısı ve kasık ağrısı yapmış mıydı progestan ? Ben de vajinal alıyorum , bu koca göbekle çok zorlansamda.. Ve iki gündür alt karın ağrım ve kasık ağrılarım var. Acaba progestandan mı dedim. Gerçi benim karnım baya baya aşağı indi sanki

nasıl anneler olacağız acaba eksiklerimizle fazla yanlarımızla 1 ay kaldı kalmadı zaman çabuk geçiyor bir bakmışız kucağımızdalar
Doğum lohusalık bir yana bende düşünüyorum nasıl anne olacam diye inşAllah sabırlı anlayışlı anneler olabiliriz hepimiz

Reactions: mnt
Geçmiş olsun canım progestanın erken doğumu önleyici özelliği var diye biliyorum ondan vermiş olabilir doktor

allahım yardımcın olsun canım.. benim de ananem ağır hasta inş o dönemde ölmez diye dua ediyorum kimseye muhtaç olmak istemiyorum hayırlısı olsun herşeyin inş

A
Bende hemen hemen aynı durumdayım Can'ım ama hiç endişe etme kızınla 3 gün ilgilensin kardeşin eşin yardımcıysa sıkıntı olmaz. Bende ilkte yalnız kaldım ani oldu doğumum ama Allah öyle Bi yardım ediyor ki eşim yanımdaydın ve ben ameliyatlıydım sabaha kadar bebeğin altını aldı baktı 3 günde yavaş yavaş yürüyebiliyorsun. Sen sıkıntı edip bebişi üzme zaten kızına da yansır stresli olursan. Benim kızımın yanına bile biri gelebilecek mi belli değil.

Geçmiş olsun canım progestanın erken doğumu önleyici özelliği var diye biliyorum ondan vermiş olabilir doktor

Çok sağol canım.. Ben de öyle düşündüm serviks kısalmasın diye verdi herhalde. Gerçi açılmam ya da kısalma yoktu servikste. Sadece rahim ağzında yumuşama başlamış dedi. Hayırlısıyla bir doğursakta şu ilaçlardan kurtulsak artık , valla ilaç görmek istemiyorum artık

Günaydın kızlar. Ben de uyuyamayanlardanim. Belim ağrıyor,nasıl yatacagimi bilemiyorum. Benim bebek hala makat duruşta , döner mı acaba ??

benim de hala dönmedi canım dr bol bol yürü dedi elimden geldiğince iş çıkışları yürümeye çalışıyorum ama yok dönmüyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…