- 12 Ekim 2013
- 611
- 379
- 123
- 35
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #34.041
Aramizda tam 1 hafta var benimde sali geldi ilk hedef bu sali bakalim:) ebe sabah 8 de bakti bastirdi baya bebek inmemis asagiya dedi.bugun leke olabilir dedi banada aksama kadar bisi yoktu aksam afeďersin adet sonu olur ya acik kaverengi yapis yapis oyle geldi simdi sildikce bazen hafif geliyo gelmiyo.fitil 3 x1 kullaniyom ben.napcan artik dayancaz bazen kasinti da yapti bende mantar kremi suruyorum arada.Allahtan bas agrim gecti ilk 1 hafta felaketti
Belki eklersin 2 gundur yatinca hastanede.kucuk el havlusu bebege ustunu ortmek icin tülbent bebek yataginda kimisi cok yaklasip bakiyo.istersen nazarlik yada cevsen nazar cok degiyor kendinize de mutlaka.annen yada esin bol bol bilen varsa okusun tembihleyin lohusa ve bebek herseye acik oluyo o siralar.Bugün hastane çıkışı çok zor da olsa santim santim yürüyerek iç çamaşırlarımı emzirme atletimi de aldım. Hastane çantam hazır oldu sonunda. Benim hastane çantam şöyle :
Kendim için :
2 pijama takımı ( uzun kollu ince )
1 emzirme atleti 2 normal atlet ( sütyen koymadım almadım da )
4 külot
2 çift çorap
Hastane terliği
Lohusa tacım
2 paket ped
1 sabahlık
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Bebeğim için :
2 tane onlu hastane çıkışı
1 tane beşli takım
Birkaç çorap
6 - 7 tane ağız mendili
Bez ( Paketin yarısını koyduk 27 tane )
Biberon , emzik
1 kundak battaniye
Ana kucağı
Kapı süsü , takı yastığı falan bunlar da hazır. Çikolatayı da pastaneden alıcaz , o da hazır. İnşallah birşey unutmamışımdır.
Ya kardeşimden dolayı deli gibi stresliyim.annem gelemeyecek doğumuma.ağlamaktan helak oldum.bu kadar strese erken doğururum kesin dedim ama pazartesi ntsde ne sancı ne bişey çıkmadı.bir kaç kere düzensiz 40-50 o kadar.benim ilk doğumda 40 tamamlanmıştı.bu da memnun yerinden.sezeryanla alınmasa duracak durabildiği kadar:)aman dursun 29 marta kadar.belki bir ihtimal kardeşim az toparlanırda annem gelebilir inşallah.Valla tecrube falan dinlemiyomus bu iş.sadece daha temkinli oluykrsun ve bilincli o kadar.ama yasdiklarin yine ilk ozel oluyo.2gundur dokuz dogurdum :) sen sakin kalmaya calis.daha vakit var bize bakma:)
Cnm hem 2 tane hastane cikisi hemde besli cok fazla sankiBugün hastane çıkışı çok zor da olsa santim santim yürüyerek iç çamaşırlarımı emzirme atletimi de aldım. Hastane çantam hazır oldu sonunda. Benim hastane çantam şöyle :
Kendim için :
2 pijama takımı ( uzun kollu ince )
1 emzirme atleti 2 normal atlet ( sütyen koymadım almadım da )
4 külot
2 çift çorap
Hastane terliği
Lohusa tacım
2 paket ped
1 sabahlık
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Bebeğim için :
2 tane onlu hastane çıkışı
1 tane beşli takım
Birkaç çorap
6 - 7 tane ağız mendili
Bez ( Paketin yarısını koyduk 27 tane )
Biberon , emzik
1 kundak battaniye
Ana kucağı
Kapı süsü , takı yastığı falan bunlar da hazır. Çikolatayı da pastaneden alıcaz , o da hazır. İnşallah birşey unutmamışımdır.
Sorma bende gunluk ped koyuyirum islak birakiyo o da bu sefer kasinti oluyo iste.kagit havlu kouyorum bazen...takiliyoruz progestanimizla:)Üfff o progestanın çıkışı da çok kötü oluyor ıslaklıkla beraber kalıntılar geliyor beyaz beyaz , bi kuru kalamadık gitti :/
Ped kullanıyorum napiim , her saat başı çamaşır nasıl değiştireyim , yetişmez :/
Canim benim.bak ben annemi bile aramicaktim sonra darilir duyunca fiye 1 2 saatligine cagirdim gordu gitti beni.benim annemde diger kardesimn cocguna bakiyo calistigi icin.biz eşimle hallettik.bu sefer oyle yaptim.dedim her zorlugu anneler cekiyo gitmiceksin işe bana bakcaksin dedim dogumuda ben yapiykrum dedim.cok da guzel oldu anladi biraz ne cektigimi.yataktan kalkarken bile tosbaga gibi yuvarlandigimi:) kizimda cok dahil etmedim hep annemle bizi birakip birakip gitti bu sefer ceksin o da dedim.simdi uykusuzluktan uyuyakaldi eve gekince:) ben gece 1 saat uyiyorm refludenYa kardeşimden dolayı deli gibi stresliyim.annem gelemeyecek doğumuma.ağlamaktan helak oldum.bu kadar strese erken doğururum kesin dedim ama pazartesi ntsde ne sancı ne bişey çıkmadı.bir kaç kere düzensiz 40-50 o kadar.benim ilk doğumda 40 tamamlanmıştı.bu da memnun yerinden.sezeryanla alınmasa duracak durabildiği kadar:)aman dursun 29 marta kadar.belki bir ihtimal kardeşim az toparlanırda annem gelebilir inşallah.
Cnm hem 2 tane hastane cikisi hemde besli cok fazla sanki
Dursun insallah.ama doktor ben cikarken evde sancilarin baslarsa daha erken gel 2.ler daha cabul ilerler dedi.sen temkini elden birakma eksiklerini de tamamla.ablalrmin sezaryan planliydi senin gibi 2 side 2.cilerde planladikalri tarihten 1hafta once sanci ile geldiler kosa kosa hastaneye:)Ya kardeşimden dolayı deli gibi stresliyim.annem gelemeyecek doğumuma.ağlamaktan helak oldum.bu kadar strese erken doğururum kesin dedim ama pazartesi ntsde ne sancı ne bişey çıkmadı.bir kaç kere düzensiz 40-50 o kadar.benim ilk doğumda 40 tamamlanmıştı.bu da memnun yerinden.sezeryanla alınmasa duracak durabildiği kadar:)aman dursun 29 marta kadar.belki bir ihtimal kardeşim az toparlanırda annem gelebilir inşallah.
İyi yapmışsın.kızınada anneannesi bakmıştır aklın kalmamıştır.bizdede eşim mecbur yanımda kalacak.kız kardeşim kızıma bakacak.hastaneden çıkıncada allah kerim.allah bir yolunu çizmiştir herhalde.Canim benim.bak ben annemi bile aramicaktim sonra darilir duyunca fiye 1 2 saatligine cagirdim gordu gitti beni.benim annemde diger kardesimn cocguna bakiyo calistigi icin.biz eşimle hallettik.bu sefer oyle yaptim.dedim her zorlugu anneler cekiyo gitmiceksin işe bana bakcaksin dedim dogumuda ben yapiykrum dedim.cok da guzel oldu anladi biraz ne cektigimi.yataktan kalkarken bile tosbaga gibi yuvarlandigimi:) kizimda cok dahil etmedim hep annemle bizi birakip birakip gitti bu sefer ceksin o da dedim.simdi uykusuzluktan uyuyakaldi eve gekince:) ben gece 1 saat uyiyorm refluden
Hadi ya sizin ailecek bebekler aceleciymiş maşallah:)hastane çantam hazır canım ama aklımda yapmayı planladığım tonla iş var.hergün hala çarşı pazar dolanıyoruzbugün aktardan lohusa şerbeti malzemelerini aldım.kızımın kreşindeki arkadaşlarına ufak hediyeler aldık onları güzel paketleyip sepetledik.doğduğu gün dağıtacak arkadaşlarına.bu arada biz abarttık doğuma tütülerle gidiyoruz istek üzerine.sırf mutlu olsun abla olduğu için hazırlanıyor imajını kırmayım diye düğüne nişana hazırlanır gibi hazırlandık biz maşallah.hafta sonuda ablamıza doğumdan önce baharlık kıyafetlerini alıcam bir iki.çünkü sezeryan olacağı için 15-20 gün çıkamam bir yere sonrada bebekle zor zaten.anlıyacağın bebek hazırlıkları bitmeden abla hazırlıklarıyla uğraşıyoruz biz.daha saç boyatmalıyım ağda yaptırmalıyım.hastane çikolatasıda hazır değil.hatta halılar yıkanmaya gidecek büyük temizlik var.sakın ha sakın gelmesin benimki:)Dursun insallah.ama doktor ben cikarken evde sancilarin baslarsa daha erken gel 2.ler daha cabul ilerler dedi.sen temkini elden birakma eksiklerini de tamamla.ablalrmin sezaryan planliydi senin gibi 2 side 2.cilerde planladikalri tarihten 1hafta once sanci ile geldiler kosa kosa hastaneye:)
Ay ben çok mu abarttım bir tane onlu iki tane beşli koydum çantaya ne olur ne olmaz diyeBir onlu bir beşliyi annem aldı , bir onlu hastane çıkışını kardeşim aldı , ben almadım yanii :) Onları kırmayım diye hepsini yıkadım ütüledim koydum napiim , çok az yer kapladılar zaten minicikler :) Ordan da kısmet olursa annemlere geçeceğiz orda kalacağız 40 gün , elbet giyilirler herhalde :) Yoksa haklısın çok bence de...
Ay ben çok mu abarttım bir tane onlu iki tane beşli koydum çantaya ne olur ne olmaz diye
Bende kusar kakası dışarı taşar falan dedim bir beşli daha mı koysam senin koyduklarını yeni okudum ama oradan annene geçeceksen normal ben evime gelecem hastaneden bakalım kaç gün kalacam hastanedeYok canım benimki daha fazla abartıHastane çıkışları hediye gelince bende durum böyle oldu. Kusarlar batırırlar falan lazım olur yine de
Ayy yerim ben tütülü ablayı ne tatlı heyecan kızınızdaki minik abla yavrumHadi ya sizin ailecek bebekler aceleciymiş maşallah:)hastane çantam hazır canım ama aklımda yapmayı planladığım tonla iş var.hergün hala çarşı pazar dolanıyoruzbugün aktardan lohusa şerbeti malzemelerini aldım.kızımın kreşindeki arkadaşlarına ufak hediyeler aldık onları güzel paketleyip sepetledik.doğduğu gün dağıtacak arkadaşlarına.bu arada biz abarttık doğuma tütülerle gidiyoruz istek üzerine.sırf mutlu olsun abla olduğu için hazırlanıyor imajını kırmayım diye düğüne nişana hazırlanır gibi hazırlandık biz maşallah.hafta sonuda ablamıza doğumdan önce baharlık kıyafetlerini alıcam bir iki.çünkü sezeryan olacağı için 15-20 gün çıkamam bir yere sonrada bebekle zor zaten.anlıyacağın bebek hazırlıkları bitmeden abla hazırlıklarıyla uğraşıyoruz biz.daha saç boyatmalıyım ağda yaptırmalıyım.hastane çikolatasıda hazır değil.hatta halılar yıkanmaya gidecek büyük temizlik var.sakın ha sakın gelmesin benimki:)
Canım hakkında hayırlısı olsun bekler onşAllah bebiş kaçıncı haftadasınUyumak yok banakasılmalar siklasmaya başladı. Dk tutuyorum bakalım. Belli aralıklarla olursa gidecem doktora..Rabbim yardımcımız olsun
36+3 oldum canımCanım hakkında hayırlısı olsun bekler onşAllah bebiş kaçıncı haftadasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?