- 8 Ocak 2016
- 2.335
- 2.425
- 133
- 42
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #34.361
Ayyyy sen o basmaları bana sor tokat gibi yerde kombiyi açmıyorum düşün artık gerisini kendimi duşa zor atıyorumKızlaaaarrr.. bu birden ateş basmaları vücuttan ateş çıkıyor gibi olması normal mi? 2 gündür beni ara ara basıyor tepeden tırnağa yanıyorum sıkıntı geliyor sürekli soğuk yerler aranıyorum..sizde olanlar var mı?? Az önce yine böyle buhran geçirdim annem illa doktora git dedi..gitmedim..çünkü aynı zamanda bugün üzerimden tır geçmiş gibi kılımı kıpırdatacak halim yok.. mayanlanmış hamur gibiyim koltuk üzerinde yatıp duruyorum.. evham etmek istemiyorum ama bu haller nedir anlam veremiyorum
Bende yiyorum benim kızda geriden geliyor iki hafta genetik dedi doktor bana sen herşeyi yapıyorsan yapacak bişey yok gerisinegercekten sinir olunmicak gibi degil. aslinda bursada devlet hastanesi hic boyle degildi. istanbul bana tuhaf geldi sizin nerde oldu bilmiyorum tabi ama. muz kasar su hepsini tuketiyorum ama etki etmiyor sanirim
Canim alttan yapilan muayeneden korkma. Cati icin bakmiyorlar aciklik ya da yumusama var mi dogum basliyormu diye bakiyorlar. Yani aslinda cati muayenesi ile ayni sey o zaman da ayni islem yapilip kemiklere bakiliyor. Dogumu baslatmaz bu muayene korkma. Dogum baslar muhabbeti suradan geliyor. Haftasi ileridr olan hamilrlerde eger normal dogum isteniyorsa doktor rahim agzina mudahale edip dogumu baslatmaya calisiyor. Ama bu senin haftanda zaten yapilmaz. Aciklik ultrasonla tam olculemiyor hele ki yumusama belirlenemiyor o yuzden en garantisi alttan muayene. Bana da 31. Haftada defalarca yapildi sancilarim baslamisti ama ona ragmen acilma ve yumusama olmadi iki gun boyunca muayene ile bakildi. Serviks boyuna gelirsek ben 2.9 cm ile 22. Haftadan beri direniyorum canim. 2.6 da hic fena degil yani. Ki sen artik otuzlu haftalardasin. Ama dikkat et ve sakin kalkma. Ben aylardir sadece yemek yemek ve wc icin kalkiyorum. Onun disinda surekli yatiyorum ve 37 bitmek uzere. 22 den 37 ye geldim dusun. Ustelik 31 de dogum sancilarim baslamisti ona ragmen. Bunlari kafana takma. Senin icin onemli olan bebegin kilo almamasi. Ki yedigime de dikkat ediyorum diyorsun kilo almadi lazim. Doppler yapildi mi. Acaba damarlarda mi sikinti var bebek beslenemiyor mu. Bunlara odaklan bence canim.yani catina bakiyorum bile deme zahmetinde bile bulunmadi, onu yapiyorum bunu yapiyorum dahi demedi, cati muaynesi oldugunu dusunuyorum elini baya derine sokup dondurdu biseyler oldu ve kasigima sanci girdi bir saat kadarda surdu heralde catidir diye tahmin ettim. umarim ise yarar hic biseye gerek kalmaz. kendi doktorumu aradim suyun geldiyse acil dogum olur ve yogun bakim yok sizde gelme baska hastaneye git dedi ama ben yinede gittim ne oldugunu anlamak icin ve dedigi gibi gidincede yondendirme yapti. erken dogum riskim oldugu icin hastane,doktor degisimi yapmak zorunda kaldim resmen apartopar. gece yattigim hastanede devam edicem
Gittiğin tarihi ve saati söylesen onlar bilebilir nöbet listesinden bencede şikayet et ben o şokla.neden şikayet etmedim diye pişmanım halaanin verdigi sok ve bayana olan sinirimden isimine bile bakmak aklima gelmemis ve cok pismanim suan. amin insallah bekler
Bazi hastanelerin sitesinde bile oluyor nobet listesi aslinda. Gercekten aciklama yapmayan doktor hic cekilmiyor. Zaten insan o an panikten mahvoluyor bir de bu tarz doktorlar insani iyice korkutuyor. Keske srn de sikayet edebildeydin. Her meslek grubunda isini duzgun yapmayan insanlarin sikayet edilmesi taraftariyim sadece doktorlar da diilGittiğin tarihi ve saati söylesen onlar bilebilir nöbet listesinden bencede şikayet et ben o şokla.neden şikayet etmedim diye pişmanım hala
Hala pişmanım yaaa düşüğün verdi psikolojiyle düşünemedim aklım başıma sonradan geldi işte ama sen ihmal etme işini düzgün yapmayacaksın orda durmasınıBazi hastanelerin sitesinde bile oluyor nobet listesi aslinda. Gercekten aciklama yapmayan doktor hic cekilmiyor. Zaten insan o an panikten mahvoluyor bir de bu tarz doktorlar insani iyice korkutuyor. Keske srn de sikayet edebildeydin. Her meslek grubunda isini duzgun yapmayan insanlarin sikayet edilmesi taraftariyim sadece doktorlar da diil
umarim bizde de genetiktir 2680 dogmusum bendeBende yiyorum benim kızda geriden geliyor iki hafta genetik dedi doktor bana sen herşeyi yapıyorsan yapacak bişey yok gerisine
Suyun normalse diğer ölçümlerde sorun yoksa genetik olabilirumarim bizde de genetiktir 2680 dogmusum bende
pek yerimde duramayan bir insanim naail hep yatarim hic bilmiyorum ama mecburen durmak zorundayim. umut oldun bana gercekten cok tesekkur ederim. doppler yapilmadi hatta 25. haftaya kadar gittigim doktorum 2li testten sonra hic bi test yaptirmadi. soylemedi bile. 29. haftamdaki muaynede degistirme karari aldim, yeni doktorum kizmisti hic b itest yapilmamis ama bir dunya ilac vermis diye. aclik tokluk sekerime yeni bakildi mesela doppler hic konusulmadi, zaten 29. hafta sonrasi oldu ne olduysa 29. haftada 28 hafta gorunuyodu erkek bebeklere gore kucuk ama haftasiyla uyumlu demisti. son 3 haftada ne olduysa olmusCanim alttan yapilan muayeneden korkma. Cati icin bakmiyorlar aciklik ya da yumusama var mi dogum basliyormu diye bakiyorlar. Yani aslinda cati muayenesi ile ayni sey o zaman da ayni islem yapilip kemiklere bakiliyor. Dogumu baslatmaz bu muayene korkma. Dogum baslar muhabbeti suradan geliyor. Haftasi ileridr olan hamilrlerde eger normal dogum isteniyorsa doktor rahim agzina mudahale edip dogumu baslatmaya calisiyor. Ama bu senin haftanda zaten yapilmaz. Aciklik ultrasonla tam olculemiyor hele ki yumusama belirlenemiyor o yuzden en garantisi alttan muayene. Bana da 31. Haftada defalarca yapildi sancilarim baslamisti ama ona ragmen acilma ve yumusama olmadi iki gun boyunca muayene ile bakildi. Serviks boyuna gelirsek ben 2.9 cm ile 22. Haftadan beri direniyorum canim. 2.6 da hic fena degil yani. Ki sen artik otuzlu haftalardasin. Ama dikkat et ve sakin kalkma. Ben aylardir sadece yemek yemek ve wc icin kalkiyorum. Onun disinda surekli yatiyorum ve 37 bitmek uzere. 22 den 37 ye geldim dusun. Ustelik 31 de dogum sancilarim baslamisti ona ragmen. Bunlari kafana takma. Senin icin onemli olan bebegin kilo almamasi. Ki yedigime de dikkat ediyorum diyorsun kilo almadi lazim. Doppler yapildi mi. Acaba damarlarda mi sikinti var bebek beslenemiyor mu. Bunlara odaklan bence canim.
Canim valla ben de cok hareketli bir insandim. Ama 22. Haftada calismayi da biraktim ve yattim. Baska care yok cunku. Ki sen benim kadar uzun yatmayacaksin bile. Ya da dokuz ay yatmak zorunda olanlar oluyor onlari getir aklina. Nasil yatarim diye birsey yok. Ayakta ya da oturarak o rahim agzi boyu surekli kisalir yer cekiminin etkisiyle. Bu isin tek sirri yatmak baska yolu yok. Bi de ben progestan kullandim bi hafta oncesine kadar. Doppler ayrintili ultrasona yapiliyor canim. sonrasinda rutun yapilmiyor da bole senin durumunda ki gibi bebek kilo almiyorsa acaba beslenemiyor mu diye yapiliyor. Sendem bebege giden damarlar inceleniyor kan akisi iyi mi diye. Bazen centik olusuyor ve kan akisi yavasliyor cunku. Bu inceleniyor.pek yerimde duramayan bir insanim naail hep yatarim hic bilmiyorum ama mecburen durmak zorundayim. umut oldun bana gercekten cok tesekkur ederim. doppler yapilmadi hatta 25. haftaya kadar gittigim doktorum 2li testten sonra hic bi test yaptirmadi. soylemedi bile. 29. haftamdaki muaynede degistirme karari aldim, yeni doktorum kizmisti hic b itest yapilmamis ama bir dunya ilac vermis diye. aclik tokluk sekerime yeni bakildi mesela doppler hic konusulmadi, zaten 29. hafta sonrasi oldu ne olduysa 29. haftada 28 hafta gorunuyodu erkek bebeklere gore kucuk ama haftasiyla uyumlu demisti. son 3 haftada ne olduysa olmus
Ki benim risk gecti mesela. 36 dan sonra risk atlatiliyor. Ama ben yine de yatiyorum cunku anne karninda bir gun bile degerli.Canim valla ben de cok hareketli bir insandim. Ama 22. Haftada calismayi da biraktim ve yattim. Baska care yok cunku. Ki sen benim kadar uzun yatmayacaksin bile. Ya da dokuz ay yatmak zorunda olanlar oluyor onlari getir aklina. Nasil yatarim diye birsey yok. Ayakta ya da oturarak o rahim agzi boyu surekli kisalir yer cekiminin etkisiyle. Bu isin tek sirri yatmak baska yolu yok. Bi de ben progestan kullandim bi hafta oncesine kadar. Doppler ayrintili ultrasona yapiliyor canim. sonrasinda rutun yapilmiyor da bole senin durumunda ki gibi bebek kilo almiyorsa acaba beslenemiyor mu diye yapiliyor. Sendem bebege giden damarlar inceleniyor kan akisi iyi mi diye. Bazen centik olusuyor ve kan akisi yavasliyor cunku. Bu inceleniyor.
cnmm ben neler yasadim bu dr.larn elinden ztn erken dogum riski her gelen catiya bakio yumusama var mi yok mu die,bnden sana bikac tawsiye su sizintini anlick ii bir dr.a git bnm siznti seklindeydi ve oyle bile olsa o miktar seni nekdr gotureck bil,hep dinlen ayaginin altina yastik,acilma olnca kanaman olur.kalp atisi her nst de ayni cikmiyor hbrin olsn.guvendigin yeri baz al.birdha sakin cati muaynesi yaptrtma.bnm 33haftalik dogdu kuvoze girdi bebisim zor yani kolay degil,ama yine de cok riskli degil tarihin ama direnebildiin kdr diren hatta snradan zorlanmaktansa bir perinatologa gitsen cok ii olur.bol bol dua et ve bnm en buyuk hatam stres yaptim cok.28haftadan anca 33e tasiyabildm insallah Allahim korusun..yani catina bakiyorum bile deme zahmetinde bile bulunmadi, onu yapiyorum bunu yapiyorum dahi demedi, cati muaynesi oldugunu dusunuyorum elini baya derine sokup dondurdu biseyler oldu ve kasigima sanci girdi bir saat kadarda surdu heralde catidir diye tahmin ettim. umarim ise yarar hic biseye gerek kalmaz. kendi doktorumu aradim suyun geldiyse acil dogum olur ve yogun bakim yok sizde gelme baska hastaneye git dedi ama ben yinede gittim ne oldugunu anlamak icin ve dedigi gibi gidincede yondendirme yapti. erken dogum riskim oldugu icin hastane,doktor degisimi yapmak zorunda kaldim resmen apartopar. gece yattigim hastanede devam edicem
bende de bazen oluyor korku filmi gibi su ele bak diyorum eşime taş kesiliyor sankiKızlar sizin de uyurken ve sabah kalkınca ellerinizde uyuşma oluyor mu? Bu aralar uyuşma çok oluyor, bugün de mide bulantısı var fena anlayamadımyanmaları genelde hissediyorum ama bulantı olmuyordu. Allahım hepimize kolaylık versin artık
ben de gece çok sicakliyorum hep üstümü acarmisim eşim bıktım üzerini ortmekten diyor :)Kızlar hhepinize hayırlı cumalar.. Rabbim inşallah hepimize hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip eder..bu sabah kalktığımda karnım aşağı düştüğünü farkettim..birazda mide bulantım oldu ama sanırım üşüttüm.. gce üstümü açmışım sıcak basıyor bu aralar çok buhran geçiriyorum..sizde durumlar nasıl?
canim Allah yardimcin olsun haber et meraktayiz ve dualarimiz seninle...:) 5.anne ben olucam sanirim:) adalati ictim bana misin demedi:) evde cekcem sanciyi agirlasinca gecicez artik oyle anlastik.doktor yatiralim diyo ama gecesi 750 tl.ve ne zman olacagi belli degil.ennazindan evimde rahat ederim.acilmam yok yavas ama bu sancilar beni açarmış:)
Doguma girerken haber ederim arkadaslar:)
benim de öyle bu aralar . merak ediyorum kasılmayan var mi aramızda karnı sertleşmeyen ?kizlar bebegin dogacagini hissediyormusunuz yani her zamankinden farkli ne hissediliyir. bide karnim surekli kasiliyor sabahtan beri tas gibi oluyo
pencerereyi acik tut canim vücudunun oksijene ihtiyaci fazla oluyor olabilir ev de de olsan arabada da olsan pencereyi ac muhakkak.kızlar ben kapalı alanda kenıdmı cok kotu hss edıyorum. bugun arabada kolum uyusdu once sonra kulaklarım duymadı anı baygınlık gecırdım. havaya cıkınca hemen duzeldım ama sonra kapalı alanda bıraz kalınca aynı o sekılde oluyorum
senin yeni baslamis canim bizim bir aydir ağrıyor normal bunlar bebek ağırlaşıyor bel farklı bir şekil aliyorBugün belim ağrıyorHamileliğim boyunca hiç bel ağrısı çekmedim. Son 2 haftadır ağrıyor kasıklarımla karışık. Ha doğurdum ha doğurcam diyerek stres içindeyim hep
ben de gunduz iyiyim aksam sekizden sonra yuruyus penguen , hareket yaşım 80 , yatakta dönmem 5 dk yi buluyor düşün artik tatlim :)Kızlaaaarrr.. bu birden ateş basmaları vücuttan ateş çıkıyor gibi olması normal mi? 2 gündür beni ara ara basıyor tepeden tırnağa yanıyorum sıkıntı geliyor sürekli soğuk yerler aranıyorum..sizde olanlar var mı?? Az önce yine böyle buhran geçirdim annem illa doktora git dedi..gitmedim..çünkü aynı zamanda bugün üzerimden tır geçmiş gibi kılımı kıpırdatacak halim yok.. mayanlanmış hamur gibiyim koltuk üzerinde yatıp duruyorum.. evham etmek istemiyorum ama bu haller nedir anlam veremiyorum
şu ağrı eşiği yuksek olablar doguracak olsa anlamazlar bende durum ne bilmiyorum hastane bize arabayla 20 dk . bazen kendi kendime korku yaşatıyorum sonra aklima hastaneye yatirildiktan sonra bir gun gecince doğum yapanlari duyuyorum icim rahatlıyor... :)Kızlar iş çıkışına doğru kasılmalarım 10 dakkada bir gelmeye başladı dr aradım hemen çağırdı nst ye bağladı 110 u gören sancılarım çıktı kasılmalar düzenli sıklıkla dedi alttan açılma var mı diye baktı açılmam yokmuş şimdi eve gönderdi 20:00 da tekrar nst ye giricem bugün 34+3 Allahım hayırlısıyla bi 36. Haftayı doldursaydık diyorum herşeyin hayırlısı. Buara da bugün muhabbeti geçmişti sancılarım 110 u gösterirken hiç ağrım olmadı ve ilk gebeliğim. Kasılma sıklığınıza dikkat edin kızlar
valla canim allah yardim etsin sana, cok gecmisler olsun. senin durumun daha ileri gercekten umut oldugun icin cok tesekkur ederim. keske zamaninda baktirsaymisim bu saatten sonrada bakmazlar heralde cogu gitti en azi kaldiCanim valla ben de cok hareketli bir insandim. Ama 22. Haftada calismayi da biraktim ve yattim. Baska care yok cunku. Ki sen benim kadar uzun yatmayacaksin bile. Ya da dokuz ay yatmak zorunda olanlar oluyor onlari getir aklina. Nasil yatarim diye birsey yok. Ayakta ya da oturarak o rahim agzi boyu surekli kisalir yer cekiminin etkisiyle. Bu isin tek sirri yatmak baska yolu yok. Bi de ben progestan kullandim bi hafta oncesine kadar. Doppler ayrintili ultrasona yapiliyor canim. sonrasinda rutun yapilmiyor da bole senin durumunda ki gibi bebek kilo almiyorsa acaba beslenemiyor mu diye yapiliyor. Sendem bebege giden damarlar inceleniyor kan akisi iyi mi diye. Bazen centik olusuyor ve kan akisi yavasliyor cunku. Bu inceleniyor.
Minik doğanlar daha çabuk büyüyo kızlar kafanıza takmayın sağlığında bi sıkıntı yoksa inşallah hayırla kavuşalım...umarim bizde de genetiktir 2680 dogmusum bende
Kızlar iş çıkışına doğru kasılmalarım 10 dakkada bir gelmeye başladı dr aradım hemen çağırdı nst ye bağladı 110 u gören sancılarım çıktı kasılmalar düzenli sıklıkla dedi alttan açılma var mı diye baktı açılmam yokmuş şimdi eve gönderdi 20:00 da tekrar nst ye giricem bugün 34+3 Allahım hayırlısıyla bi 36. Haftayı doldursaydık diyorum herşeyin hayırlısı. Buara da bugün muhabbeti geçmişti sancılarım 110 u gösterirken hiç ağrım olmadı ve ilk gebeliğim. Kasılma sıklığınıza dikkat edin kızlar
evdeyim zaten canim dinleniyorum ya gunduz kendimi cok iyi hissediyorum saatlerce evde is yapiyorum ev duzenli ve temiz olunca cok mutlu oluyorum ama aksam o sabah ki ben gidiyor yerine baska bir ben geliyor çökmüş yaşlanmış bir kaplumbağa gibi oluyorumCanım benim dikkat et kendine izne ayrıl dinlen evde
Kendi yönlendiriyor canım benim ilk kızda 30 dan sonra her kontrolde nst ya gönderiyordu burdakiler 32 den sonra başladıkızlar akşamları kasigim fena agri oluyor mesela uzaniyorum ya tv bakıyorum sonra su almak için kalkıyorum kasigim öyle bir ağrıyor ki altına etmiş çocuk gibi yürüyorum ... Acaba açılma mi oluyor salı günü doktora gidecem 38 i doldurunca çatı muayenesi yaptiracaktim salı günü 37 haftalık oluyor yaptırsam mi diye düşünmeye başladım doktorla konusacam gerekli görürse zaten bakar ben daha hiç nst ye girmedim siz mi söylüyorsunuz doktor mu yönlendiriyor
Bende izne ayrıldıktan sonra işe verdim kendimi çalışırken yapamadığım icin çok huzursuzdum şimdi huzurlu ama perişanımevdeyim zaten canim dinleniyorum ya gunduz kendimi cok iyi hissediyorum saatlerce evde is yapiyorum ev duzenli ve temiz olunca cok mutlu oluyorum ama aksam o sabah ki ben gidiyor yerine baska bir ben geliyor çökmüş yaşlanmış bir kaplumbağa gibi oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?