- 11 Şubat 2013
- 4.942
- 11.629
- 408
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #39.581
Benim bir emmeye 20 dk emmiyor emzirdikten sonra dik tut birde cok hareket ettirme 15 20 dkKızlar bebisleriniz kusuyor mu. Benim ki çok kusuyor. Kusmadigı zaman ağzına geliyor yavrumun yutkunmaya çalışıyor öksuruyor ve zorlanıyor. Çok üzülüyorum. İlk haftalarda yoktu ve kilo alimi çok iyiydi. Ama son haftalarda kilo alimi sınırda. Dr bebelac thecener verdi. Her emzirmeden sonra 20 ml. Ama yemiyor onu. Zaten çabuk katilasan bir mama.
Sizlerde durum ne. 15 20 dk her emzirmeden sonra bekletiyor musunuz. Ve reflu yastigi kullanan var mı. Tavsiye eder misiniz?
bizim ki şaka 36 günlük 5200 grKizlar 45 günlük bebislerinizin kilosu nekadar?
benim de reflu yastığım var ama kullanmiyorum. zaten ondaki amac bebegin kafasini mideden yukarida tutmak. emzirirken ve emzirdikten sonra bunu sizde yapabilirsiniz canım. emzirince kaldir bebeginin hem gazini çikar hem kusmasini engellemiş olursun. benim bebis de kusuyor her gun en az bir defa. az olduğu için ben sorun etmemeye çalışıyorum.Kızlar bebisleriniz kusuyor mu. Benim ki çok kusuyor. Kusmadigı zaman ağzına geliyor yavrumun yutkunmaya çalışıyor öksuruyor ve zorlanıyor. Çok üzülüyorum. İlk haftalarda yoktu ve kilo alimi çok iyiydi. Ama son haftalarda kilo alimi sınırda. Dr bebelac thecener verdi. Her emzirmeden sonra 20 ml. Ama yemiyor onu. Zaten çabuk katilasan bir mama.
Sizlerde durum ne. 15 20 dk her emzirmeden sonra bekletiyor musunuz. Ve reflu yastigi kullanan var mı. Tavsiye eder misiniz?
Benim bebişte çok kusuyor doktora götürdüm ultrasyonla baktılar bişey yok dendi fazla emiyor sanırımKızlar bebisleriniz kusuyor mu. Benim ki çok kusuyor. Kusmadigı zaman ağzına geliyor yavrumun yutkunmaya çalışıyor öksuruyor ve zorlanıyor. Çok üzülüyorum. İlk haftalarda yoktu ve kilo alimi çok iyiydi. Ama son haftalarda kilo alimi sınırda. Dr bebelac thecener verdi. Her emzirmeden sonra 20 ml. Ama yemiyor onu. Zaten çabuk katilasan bir mama.
Sağolasın canım irizezeozge maşallah bebisine kendine nazar etme canım :)
Benimki de hep sağa çeviriyo başını ben de beşikte yattığı yönü yüzü bana bakacak şekilde her gece farklı yapiyorum bi yamukluk yok şimdilik bakalımKizlar bebislerin kafasini sekilendirmek icin napiyorsunuz? Benimki sürekli bi tarafa yatiyor diye biraz yamukluk var sanki ama kafasini cevirsemde 2dk sonra yine kendisi diger tarafa ceviriyor
Yazdıktan sonra çıkardı gazı olup emmek istiyor sonra kendimi sıkıyor çıkarıyor çok üzülüyorum çıkarınca ben kızım
Benimde iyi kilo alımı ama işte işte üzülüyorum bu çıkarmalar en zman düzene girer acabaKilo alımı iyi benim kızın şimdilik inşAllah düzene girer biran önce
geçenmerhaba kızlar sorum olacak lütfen yardım???
40. güne girdim ama hâlâ az az kanamam geliyor . 40 gün böyle devam etti ediyor . ne zaman bitecek ? adetim daha yoğun sürer normalde adet gibi de değil. bu şekilde namaz kılabilir miyim ? eşimle yakinlasabilir miyim? bu şekilde yapasim da gelmiyor
Can'ım doğumun epidural mi oldu ondan olabilir
Benim 5 dk falan değil uzun uzun emiyor.süt bitiyor o yalancı emzik olarak kullanıyor beni.göğsümde uyuyor beşiğe koyarken uyanıyor sonra tekrar başlıyor ağlamaya.akşama kadar emzir alt değiştir aralarda büyükle uğraş.yatağa yattığımda savaştan çıkmış gibi hissediyorum kendimi
Ah canım ya ne çektin sen bu normal doğumdan.hamilelik boyunca ayakta iş yaptın ben kolay doğurursun diye düşünmüştüm.bel ağrısı bende de bir hafta falan oldu bir ara ben sezeryan yaptım ama.bebeği kontrolede hem hastaneye hem sağlık ocağına götürüyorum canım.
600 gr ayda yeterli diyorlar canım.800 gr almış çocuğa hiç mamaya falan başlama bence.sütünde azalır bebekte mamaya alışırsa seni reddetme eğilimine girebilir.
canım ben gün içinde 3 litre içmeye uğraşıyorum ara ara. birden içmek ne kadar dogru olur bilemem bir de bu süt biraz psikolojik.arkadaşım günde 2 bardak su iciyor ve yemek doğru düzgün yemiyor 55 kg şu an . 10 günde 10 kg verdi ve sütü de maşallah çok fazla. Allah im daha da artırsın. kafanızı rahat tutun .
sağlık ocağına ayda mecbur gidiyoruz aşı kontrol falan. doktora da özel bir durum olursa saglik ocaginin yetmicegi yerlerde gidiyoruz. kg ve boy kontrolu saglik ocagi da yapiyor
Hemen hemen her emzirmeden sonra kusuyor baya üstü başı batıyor kaç kere saçıma başıma kusmuşluğu var.gündüz emdikten sonra hemen yatırmamaya çalışıyorum ama gece öyle uykusu dağalıyor çok tutamıyorum dik şekilde.Kızlar bebisleriniz kusuyor mu. Benim ki çok kusuyor. Kusmadigı zaman ağzına geliyor yavrumun yutkunmaya çalışıyor öksuruyor ve zorlanıyor. Çok üzülüyorum. İlk haftalarda yoktu ve kilo alimi çok iyiydi. Ama son haftalarda kilo alimi sınırda. Dr bebelac thecener verdi. Her emzirmeden sonra 20 ml. Ama yemiyor onu. Zaten çabuk katilasan bir mama.
Düzelir düzelir.rahatsız etme annesi çocuğu sende kızar tabi:)Ay insallah düzelir canim ya diger tarafa yatirmaya calisiyorum cok sinirli bi bebek hemen kiziyor agliyor
Ben değildim canımgeçenuconn işe galiba konuştuk özürlü sayılıyor demişti.
Çok güldüm ya karpuz gibi dağıldın lafına:)))neyse geç olmuş ama toparlanmışsın ona bak sen.ah canim herkes aynisini dusunuyordu kesin rahat dogurursun diyip duranlarrrrrr :) herkes yanildi ben bile gaza gelmistim dusun. ki sancimin tuttugu gun bile isteydim eve bi geldim 2 saat sonra o yorgunlukla lop sanci yorgun argin uykusuz doguma girdim ama bildigin iskence gibiydi kv karpuz gibi dagildin deyimide yerindeydi o derece oldum. o kadar hareketli ve calisan ben 20 gunde ustumu tek basima giyebildim. bildigin felegim sasti neyseki rahatim bu birkac gun en azindan yinede isimi guxumu zor da olsa yapmaya basladim da bu bel agrisi zorluyo halen penguen gibi yuruyoeum. persembe ilk asimiz var saglik ocaginda bebek muanesi oluyorsa hast ekstra para vermeyede gerek yok bence de bakalim kv pek hassas kabul ederse
İlk altı ay düzenli götürcem doktora gelişimi takip edilmesi için ondan sonra ara ara götürürüm kv haklı götürmelisin kontrolemerak ettigim her ay cocuk doktoruna gitmeye gerek varmi. kv gidelim bir doktoru olsun çocuğun heray kontrol etsin diyoda
4753 ben sağlık ocağı ve çoçuk dr una götürüyorum şu an için. Kafasını derin uykuya yAtınca çevirmeyi dene canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?