2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
icime su serptin sag olasin. Yinede nolur olmaz yarina randevu aldim bide cisini yapmadan once bazen agliyor genelde hep ikiniyor onun icin. Benim bebis kilo alimi durdugu hatta vermeye basladigi icin 2310 dogdu o yuzden mama takviyeli gidiyoruz 1.ayda anca normal dogum kilosuna ulasti iste

canim kendini sıkmaya başladığı zaman bebegini duz yatır altini degistirir gibi ayaklarini nazikce yukari kaldir dizlerini bükerek spor yaptırır gibi hareket yap. Sancisiz çiş yapıyorlar ve çok hoşlarına gidiyor bu hareket. Ben sadece ayaklarını yukarı kaldirsam bile rahatlıyor. Bu devir anneleri bizler bebeklerimiz hiç aglamasin canları yanmasın istiyoruz. Eski anneler gaz bile cikarmazmis. Inşallah bebeklerimiz buyuduklerinde onlarda bize karşı böyle nazik olur.

canim ben dus kabinin icine bi havlu yayiyorum 2 kat ustune yatiriyorum oyle yikiyorum kuvetide var ama useniyorum zor geliyor

o tekneyi kirasim geliyo bazen kv salonun ortasina kurduruyo geri goturmesi iskrnce bende tasimiyorum zaten belim agriyo. hem ben direk elimle kac cocuk yikadim kendisi hep kuvette yikamis neymis boyle yikanir cocuk. diyesim geliyo anandami boyle yikadi

bu hareketi gazini cikartsin diye yapiyorum aglayip cirpinmaktan dizlerini bile bukturtmuyor sipa

bu hareketi gazini cikartsin diye yapiyorum aglayip cirpinmaktan dizlerini bile bukturtmuyor sipa

valla nasil rahat ediyosan oyle yika bence canim hic sikma canini. Gercekten bir iskence hatta keske almasaymisim diyorum hep. Kvler hep bela basimiza heralde sen birde birlikte yasiyordun allah sana sabir versin gercekten

Kızlar 45 günlük bebeğim var. Anne sütüyle besleniyor fakat bazen çok ağlayıp uyumayinca 30cc aptamil mama veriyorum. Mamadan sonra kusuyor. Acaba mama fazlami geliyor yoksa aptamil mi kusturuyor? Tavsiye edeceğiniz mama varmı?

Kusmasi iyi canım fazla geleni çıkarır. Cigere kaçması engellenir. Sütun yeterli miktarda geliyorsa bence hiç mama verme. Sonra 6aylik olmadan memeyi reddediyorlar. Sütun de azalıyor sık emzirmedigin için.

30 cc çok çok az, mama yaramamış olabilir. Zaten tok olsa onu da içeceğini düşünmüyorum almaz diliyle ittirir. Bize de evolvia yaramadı mesela. Hem kusma oluyordu hem balgam yapıyordu. Aptamile geçtik rahatladık.

sma kullaniyorum bende dogdugundan beri hic bi sikinti yaratmadi bize ama bu sefer hipp denicem

Evet 30cc çok az mamanin üzerinde de 120 cc yazıyor fakat göğsüm doluyor bebeğim emiyor ben sadece günde 2 kere falan emmesinin üzerine ilave olarak veriyorum. Daha fazla vermekten korkuyorum eğer doymuşsa fazla verip midesine zarar verirmiyim diye. İlk 2 çocuğumda hiç mama kullanmadım ve her ay 1 kg üzeri almışlardı. Bu yavrumun dogdugu siralar birtakim sıkıntılar oldu sütüm gelmedi. İlk 15 gün doğum kilosunun altındaydı. 2. 15günde 600 gram aldı hiç mama almamistim. Sonra cocugum toparlansin diye mama aldim ama sütümde geldi şimdi yetiyormu bilmiyorum. Emince hiç kusmuyorken mama sonrası kusmasida ayrı bi sorun oldu. 2. ay asisindaki kilo durumuna göre mama ya ağırlık vermeliyim galiba. 3. Çocuk ama bazen ilk gibi ne yapacagimi şaşırıyorum.

Bazen mama verdiğim sırada göğsüm doluyor durmadan akıyor, hemen mamayi bırakıyorum. Ben mama vermelimiyim bunu hala anlayamadım. Aşı zamanı bakalım artık kilosu nasıl olacak

Göğsün doluyorsa ve emiyorsa doyuyordur bebeğin. Bence kontrolde bebeğin kilo alma durumuna bakarak mamayla takviye yap. Benim hem sütüm azdı hem kızım kilo almıyordu mecburen mamayla destekledik. Fazla gelse o 30 cc yi de almaz diye düşünüyorum. Ben hem emziriyorum hem üstüne 120 cc mama veriyorum. 82 günlüğüz.

Bazen mama verdiğim sırada göğsüm doluyor durmadan akıyor, hemen mamayi bırakıyorum. Ben mama vermelimiyim bunu hala anlayamadım. Aşı zamanı bakalım artık kilosu nasıl olacak
Kilo alımı iyiyse bence sadece anne sürünen faydalısı

Kızlar bana yardim edin kafayı yiyeceğim. Bebeğim ilk iki hafta cok guzel kilo aldı. Ancak ondan sonra kusmalar başladı ağız dolusu. Ve kilo alimi sınırın altına düştü. Dr reflu dedi ilaç basladik. Sütüm gayet iyi yeterli. Ancak kilo alimi günde 25 gr. Yani 2 ayda toplam 1300 kilo aldı. İlk 3 ay kilo alimi önemli. Daha fazla alması için ne yapabilirim. Sık emziriyorum. Ayrılmiyoruz. Bazen fazla emziriyorum çıkarıyor onu. Gece uykuları uzadı. Uyandırıp emzirsem de doğru düzgün emmiyor uyku sersemi. Eşim de kitabıyla izin vermiyor zaten. Canım sıkılıyor.

Cnm kusma olayı reflü bzdede var,bn ılk başlarda gaviscon verıodm ama versmde kusuo vermesmde bıraktm,siz hangi ilacı kullanıosnz.bzmkınin hem kusması var hemde gunde hala 4-5kere bezi var..çok şükür sütüm varda ben hem emzırıorm hemde sağıp verıorm

Birde kızlar bebeklerınız başını artk tam dıj tutabılıomu,bnmkı tutmaya başladı ama arada orsenelıp düşüo normal mi?2aylık

Bir hafta gaviscon surup verdim azar azar. Dr iyi geldiği için gaviscon şase ye geçirdi. P da iyi geldi. Bizim de bezinin doluyor. Güzel uyuyor. Sütüm de var. Dr kilo alimini artıralım günde 2 kere mama ver deyince sinirim bozuldu. Sütüm var dedim. Aç olan çocuk uyur mu yada ağlamaz mı dedim. Belli olmaz dedi. Emsallerini yakalayanın dedi. Tam 2 aylik kontrolünde 4920 idi. Bir daha gitmeyeceğim o Dr. Bu Dr lar hemen mama diyor. Anne sütü ile ilgili eğitim verilmeli.

Senin gaviscon a rağmen kusuyorsa reflu değildir canım. İnek sütüne alerji olabilir diyorlar. Bir kaç gün süt ürünlerini kesmeyi dene bence.

Senin kuzunun kilo alimi nasıl peki. Zaten reflu de kilo alimi düşermiş. Kilo alinin iyi ise fazlayı çıkarıyor olabilir. Benimki avuç avuç kusuyordu. Ama şunu farkettim emdikten sonra uyursa kusmuyor. Hareket etmiyor ya. Ama gün içinde bacakları sürekli bisiklet çeviriyor ve cikariyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…