2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Kizlar yolda tanimadiginiz insanlar bebeginizi kucagina almak istiyor mu.Bayramin 1. Gunu kapinin onune indim esimi bekliyorum. Bi adam kizimi sevmeyr basladi. Elini opuyoo falan . Sonra dur kucagima alicam dedim. Yok durmaz falan dedim ama pat aldi kucagina sonra cocuk aglamaya basladi. Aldin hemen kucagindan sonra kendime cok kizdi. Dedim tanimadigim adama ben nasil cocugumu veririm ya alip gitse. Pis ustune suruyo cocuk yuzunu. Iste ilkkez basima geldi bos bulundum. Dunde markete gittim.Bi teyze ay kac aylik 3 aylik teyze dedi. Cok tatli falan. Sonra ver bakim kucagima alim dedi. Teyze kucaga vermiyoruz dedim. Yanaklarini sikiyo.Kadin cocugumu cekistiriyo alicam die. 3 defa cekti.Aaa vermiyorum dedim. Bana da laf sayiyo yok cocugumu kaciracakmiymis. Yok ne olmus yani. Bu sefer sarkuteride gorevli amca. Kizdi kadina. Ufacik cocuk o dedi annesi hakli. Her kesin eline vermeye kalkarsa falan diee kadini baya bi azarladi bende uzaklatim.cok sinirlendim ama. Bidaha kimseye gulumsemicem. Insanlik ediyosun. Karsiligina bak. 3. Bir kisi daha kucagima akim derse ona cok kotu patlicam.cok sinirlendim

Almak istemezler mi.. Bayramda görümcemlerde hiç tanımadığım bir kadın ayyy biz de kucağımıza alabilir miyiz demez mi? Nasıl sinir oldum tanımam etmem. Allah'tan eşim vermedi yabancı seçiyor ağlar dedi. Sonra başka bir yerde kızım ana kucağında uyuyor çocuklar geliyor ağzına cips sokmaya çalışıyor, oynayabilir miyiz bebekle diyorlar :/Anneleri de ordan bakıyor birşey demiyor. Bayram böyle sinir harbi içinde geçip gitti. Çok şükür kazasız belasız atlattık.

Kızlar bugün 2. Ay aşısı oldu kızımın 83 günlük.

Sürekli ateş ölçüyorum koltuk altından. Ateşi 37.2 olunca bir çay kaşığı calpol verdim ıslak ılık bez koyuyorum alın ve koltuk altlarına ateşin yükselmemesi için.

Sizneler yaptınız
Biz de ateş olmadı canım ama ben yine de Calpol vermiştim ağrısını kessin diye

Canım bebisler artık büyüdü eskisi memede olmak istemiyolar . Çevreye ilgileri arttı ve memeyi beş dk da boşaltıp 3 saat kadar aç durabiliyolar. Ben eskisi gibi olsun diye sık sık meme vermek istiyordum kendini geri atıp çığlık çığlığa bağırıyordu . Şimdi kendi isteyince veriyorum sende öyle yap. Yoksa memeden soguyacakti oglum
Aynen ama benim ki bu ara kendini uykuya verdi 9 saat uyuduğu oldu sanırım hava değişimi yaptı bende eskisi gibi yedirmek istiyorum aynen ağlayıp itiyor.yalnız karnı ağırıyo olabilir gaz sıkıştırıyor gibi

Sütün yeterli gelmiyorsa mama takviyesinden başka çözümün yok canım. Bu sırada da sütünü arttırma yollarını denersin. Baktın gördün sütün arttı mamayı kesersin. Başka bir çözüm aklıma gelmiyor :KK43: Doktor ne yapmanı önerdi ?
hemsire sutun kalitesini artir dedi
Gece uyumuyordu.gunduz uyuyorduk.ögunler atliyorduk.gece uzun uyumaya baslayinca emzirmek icin uyandirmiyordum belki onun etkisi oldu.ilk 900 gr aldi .2 saatte 1 emzirmistim.simdi ara uzun oluyor.emzige alisti o yuzden mi oluyor
Neyse ben kendime ceki duzen. Vereyim ins duzelir

Son düzenleme:
Kizlar yolda tanimadiginiz insanlar bebeginizi kucagina almak istiyor mu.Bayramin 1. Gunu kapinin onune indim esimi bekliyorum. Bi adam kizimi sevmeyr basladi. Elini opuyoo falan . Sonra dur kucagima alicam dedim. Yok durmaz falan dedim ama pat aldi kucagina sonra cocuk aglamaya basladi. Aldin hemen kucagindan sonra kendime cok kizdi. Dedim tanimadigim adama ben nasil cocugumu veririm ya alip gitse. Pis ustune suruyo cocuk yuzunu. Iste ilkkez basima geldi bos bulundum. Dunde markete gittim.Bi teyze ay kac aylik 3 aylik teyze dedi. Cok tatli falan. Sonra ver bakim kucagima alim dedi. Teyze kucaga vermiyoruz dedim. Yanaklarini sikiyo.Kadin cocugumu cekistiriyo alicam die. 3 defa cekti.Aaa vermiyorum dedim. Bana da laf sayiyo yok cocugumu kaciracakmiymis. Yok ne olmus yani. Bu sefer sarkuteride gorevli amca. Kizdi kadina. Ufacik cocuk o dedi annesi hakli. Her kesin eline vermeye kalkarsa falan diee kadini baya bi azarladi bende uzaklatim.cok sinirlendim ama. Bidaha kimseye gulumsemicem. Insanlik ediyosun. Karsiligina bak. 3. Bir kisi daha kucagima akim derse ona cok kotu patlicam.cok sinirlendim
Sokakta bir aam benim kızımı önce sözlü sevdi sonra eline yüzüne dokunmaya başladı.dokunmayın lütfen hasta zaten dedim.bişeydemeden döndü gitti.kesin ana avrat düz gitmiştir bana ama umrumda değil.bizim toplumumuz elalemin çocuğunu rahatça sevmeye hak görüyor kendinde.hele o elini öpenler yok mu gırtlaklıyasım geliyor.

Ağzında minnacık bir nokta vardı hala orda o pamukçuk olsa geçerdi diye düşünüyorum yada küçülür belkide değil anlamadım doktora randevu aldık yarın götürecem nasipse
dur bakalım yarın dr ne diyecek benim kız bazen gündüz 4 saat süt içmiyor bazen de bu saat dolunca ağlıyor ben o ne zaman isterse emziriyorum zaten istemiyorsa asla ağzına almıyor memeyi

Merhaba kizlar herkesin bayrami guzel gecmistir insallah. Bebisler nasil? Ya herkes hava cok sicak bebege su ver diyor . Ama su annenin sütünůn besin degerini dusuruyormus.
siz veriyor musunuz bebeginizin kg alma durumu nasil ?
Ben vermiyorum daha vermedim süt zaten yüzde 80 su tabii annesi en iyisini sen bilirsin
Kızlar bugün 2. Ay aşısı oldu kızımın 83 günlük.

Sürekli ateş ölçüyorum koltuk altından. Ateşi 37.2 olunca bir çay kaşığı calpol verdim ıslak ılık bez koyuyorum alın ve koltuk altlarına ateşin yükselmemesi için.

Sizneler yaptınız
canım ben aşığa gitmeden vermiştim bir kalış birde 8 saat sonra bir çay kaşığı daha versin ateşi çıkmadı öyle çok huysuzlanmadı

Sokakta bir aam benim kızımı önce sözlü sevdi sonra eline yüzüne dokunmaya başladı.dokunmayın lütfen hasta zaten dedim.bişeydemeden döndü gitti.kesin ana avrat düz gitmiştir bana ama umrumda değil.bizim toplumumuz elalemin çocuğunu rahatça sevmeye hak görüyor kendinde.hele o elini öpenler yok mu gırtlaklıyasım geliyor.
Ben kesinlikle sevdirmiyorum uzaktan sadece bakarak felan öyle yalancı alacak bir sürü şey oluyor her gün hastalık felan hiç gerek yok onlar üzülsün bebek hasta olacağına birde benim de küçük yeğenler var asla yanlız bırakmıyorum onlarla sevecen diye üstüne çıkacaklar nerdeyse

hemsire sutun kalitesini artir dedi
Gece uyumuyordu.gunduz uyuyorduk.ögunler atliyorduk.gece uzun uyumaya baslayinca emzirmek icin uyandirmiyordum belki onun etkisi oldu.ilk 900 gr aldi .2 saatte 1 emzirmistim.simdi ara uzun oluyor.emzige alisti o yuzden mi oluyor
Neyse ben kendime ceki duzen. Vereyim ins duzelir

Gece ben hiç uyandırmıyorum. Doktor da uyandırma ki gece uyku düzeni olsun dedi. Uyku düzenleri bu aylarda başlıyormuş. Besin kadar uyku da önemli. Şimdi iki saatte bir emzirmeye kalkarsan bu alışkanlık haline dönüşecek. İleride acıksa da acıkmasa da hep memeye kalkacak. Uykusu oturmayacak. Tabii bu benim fikrim. Sen annesisin en iyi sen bilirsin, en iyi sen tanırsın yavrunu :)

Canım valla çok haklısın bende aynı şeyi yaşadım kucağa almak istiyo herkes vermesen laf ediyorlar versen ooo çok kilolu bu sütün yarıyo diyorlar bide herkesin çocukları ellemek istiyo bebeği yüzünde baya bi sivilce oldu bende utanıyorum birşey demeye ama onlar da biraz anlayışlı olmalı

Son günlerde benim kızımda memedeyken kendini geriye doğru itiyordu bazen kıpkırmızı oluyordu ben gazdan sanıyordum.ama orta kulak iltihabı olmuş yavrum meğer.altı aydan önce görünmüyormuş pek hiç aklımada gelmezdi taki kulağında akıntı başlayana kadar.1 hafta antibiyotik kullandı dozu düşük geldiği için iyileşemedi şimdi 4 gündür daha yüksek dozda veriyoruz.halen emerken sancı giriyor ara ara.acaba kulaktan değilde başka bişeyden mi diye düşünmeye başladım şimdide.süt alerjisindede bebekler böyle davranıyormuş.gazdan ya da memeyi bırakma eğilimindende bu şekilde davranabiliyorlarmış.

Ben kesinlikle sevdirmiyorum uzaktan sadece bakarak felan öyle yalancı alacak bir sürü şey oluyor her gün hastalık felan hiç gerek yok onlar üzülsün bebek hasta olacağına birde benim de küçük yeğenler var asla yanlız bırakmıyorum onlarla sevecen diye üstüne çıkacaklar nerdeyse
En doğrusunu yapıyorsun canım.bende ablasıyla yalnız bırakmamaya çalışıyorum.çünkü ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor.hayırlısıyla şöyle yürüyecek çağa gelselerdi az rahatlardık .

Iyi geceler kızlar bebeginizi çok sakınmayin. Ben de orta seviyede sakindigim halde aman aman ne kıymetli çocuğun var diyorlar. Evet kıymetli diyorum bende ne yapim.
Gece ben uyaniniyorsam bebegimi de uyandirmadan emziriyorum gözleri kapalı emiyor. Bana 5-6 saat çok uzun geliyor. Gündüzleri de saatte bir emziriyorum onun istemesini pek beklemiyorum inşallah yanlış yapmiyorumdur kg alımı da normal.

Iyi geceler kızlar bebeginizi çok sakınmayin. Ben de orta seviyede sakindigim halde aman aman ne kıymetli çocuğun var diyorlar. Evet kıymetli diyorum bende ne yapim.
Gece ben uyaniniyorsam bebegimi de uyandirmadan emziriyorum gözleri kapalı emiyor. Bana 5-6 saat çok uzun geliyor. Gündüzleri de saatte bir emziriyorum onun istemesini pek beklemiyorum inşallah yanlış yapmiyorumdur kg alımı da normal.

Gece ben hiç uyandırmıyorum. Doktor da uyandırma ki gece uyku düzeni olsun dedi. Uyku düzenleri bu aylarda başlıyormuş. Besin kadar uyku da önemli. Şimdi iki saatte bir emzirmeye kalkarsan bu alışkanlık haline dönüşecek. İleride acıksa da acıkmasa da hep memeye kalkacak. Uykusu oturmayacak. Tabii bu benim fikrim. Sen annesisin en iyi sen bilirsin, en iyi sen tanırsın yavrunu :)
gun isidiktan sonra emzireyim o zaman gunduz oldugunu anlar
Gunduz uyanik tutuyim biraz
Bir de buyuk tuvaletini de gunde 3bkez az az yapiyor belki de onun etkisi olabilir.ins duzelir.

Bir zamanlar tanidigin bebeğini sevmiştim benim görmüyor zannediyordu bebeği okumaya başladı ben nazar değdirmisim gibi ögün bugündür kimsenin çocuğunu sevmedim kucaklamadim öpmedim kendi çocugum şimdi istediğim gibi seviyorum öpüyorum .herkesin bebeği kıymetli tabi

Son günlerde benim kızımda memedeyken kendini geriye doğru itiyordu bazen kıpkırmızı oluyordu ben gazdan sanıyordum.ama orta kulak iltihabı olmuş yavrum meğer.altı aydan önce görünmüyormuş pek hiç aklımada gelmezdi taki kulağında akıntı başlayana kadar.1 hafta antibiyotik kullandı dozu düşük geldiği için iyileşemedi şimdi 4 gündür daha yüksek dozda veriyoruz.halen emerken sancı giriyor ara ara.acaba kulaktan değilde başka bişeyden mi diye düşünmeye başladım şimdide.süt alerjisindede bebekler böyle davranıyormuş.gazdan ya da memeyi bırakma eğilimindende bu şekilde davranabiliyorlarmış.

Çok geçmiş olsun canım. Gazdan yapıyordur.

Arkadaşlar bebeklerinizin el hijyenini nasıl sağlıyorsunuz? Gelen giden elini öpüyor yani yabancılar değil de dedesi babaannesi anneannesi falan. Kendi tarafıma söylüyorum elini öpmeyin diye ama kayınpedere bişey diyemiyorum, eşim de babasına bişey diyemiyor sinir oluyorum. Geçen bir de çocuğun ağzına bal verdi deli oldum. Bal hem tehlikeli buncağız çocuk için hem de benim kızımın bağırsakları zaten hassas. Alerji şüphesi var falan. Ne bileyim işte saçma sapan şeyler.

Geçmiş olsun. Belki biliyorsundur ılık soğan suyu damlatmak antibiyotikten iyi geliyormuş kulak iltihabına ama tabi bizimkiler çok küçük daha. Uygulanabilir mi bilmiyorum. Biz çok ağır dozda 16 gün antibiyotik aldık damardan. o zaman daha 9 günlüktü. Şimdi nasıl alıyor antibiyotiği? Allah şifa versin.

Back
X