- 14 Ağustos 2016
- 395
- 421
- 53
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #12.181
Inşallah cnm.hepinizin güzel haberlerini bekliyoruz..
Madem ki sonuclar guvenilir degil negativ cikan sonuçlara da guvenmemek gerekiyor o zaman oyle degil mi?
Yazım yanlışları için kusura bakmayın otomatik klavye mağduru olmuşum, vajina olmuş vatana, koyu olmuş köyü
Ense kalinligini 5 6 kere olctu bende ekrandan gordum 2.37 yaziyordu. O ense kalinligimi dedim evet dedi. Yuksek degilmi dedim siniri gecmiyor ama ust sinirda dedi. Benim gozlerim doldu hemen tabi. Sen kesinlikle ikili yaptirma tatmin etmez seni dedi nifty yaptiracagim bugun kan verecegim cok moralim bozuk. Doktor korkma dedi bence sonuc guzel gelecek tecrubeme guven burun kemigi guzel kalbe giden damarlar iyi sorun yok ense de siniri gecmiyor ama yine de icimiz rahat etsin gurbuz bebeklerde boyle olabiliyor dedi. Bu arada oglum olacakmis. Ona bile sevinemedim aklim yerinde degil bugun
ikihayat canım üzme kendini demek ki tosun bir erkek bebek gelicek desene içini ferah tut nolur , benim 10 yaşında kız kardeşim var doktor onda da öyle dedi o zamanlar amniyosentez Yeni yeni çıkıyor annem korka korka gitti bir sorun çıkmadı doğdu bir minnoş bir minnoş boyun yok gibiydi ilk şaşırdık ama sonra büyüdükçe hiçbişey kalmadı dünya güzeli bir kız oldu , boyuda uzun boynu da uzun bir kız oldu .
Ben de yarım saatir okuyorummmm :))Kızlar ne çok hızlısınız ya oku oku yetişemiyorum
Et miiii ben 3 aydır karbonhidrattan başka şey ağzıma süremiyorım eve etin hiç bir cinsingirmiyır. Annem de böylemil:)10 günde bütün kış sebzelerini yedim ya artık ne pişirip yicem ben bulamıyorumBiraz da et balık yemek lazım da üşeniyorum yapmaya Baklagil de tüketmek lazım, ağzımın tadı yerine gelseydi iyiydi
Kızlar iyi akşamlar.berbat günün ardından akşam 6 gibi berbat bir haber aldım kadım doğum doktorumdan.ikili testimde dawn sendromu ihtimali altmışta bir gibi çok yüksek bir ihtimal çıkmış.doktorum amniyosentez ya da onlara eş değer olan nifty ya da harmony gibi testlerden birini önerdi.kendi hastanem harmony testini 2280 e yapıyormuş.medicanayı aradım fiyat vermedi.bir ara burda bazı arkadaşlar konjşuyorlardı kimlerdi hatırlayamıyorum.fiyat ve nerede yaptırıcağınıza dair bilgi verir misiniz arkadaşlar.çünkü test 10 günde anca sonuçlanıyormuş yarın acil yaptırmalıyım.bide hangi test daha güvenilirdi?ay kafam çok karışık lütfdn aydınlatın beni
Kızlar pazar gününden beri berbat haldeyim. Pazar günü hava güneşli diye eşimle dışarı kahvaltıya gittik. Her zamankinden bir kaç dilim fazla yedim çok da mutlu oldum. Eve geldim ders çalışmaya başladım doktora derslerim başladı diye midem bulandı geçer geçer bekledim geçmedi. bir yudum su bile kabul etmiyor midem. Derken bulantı arttı ama kusma yok. Bastırsın diye eşimden tuzlu patates istedim 10 tane yedim yemedim daha kötü oldum dedim ben hazmedemiyorum soda içeyim. İçtim kesmedi. Eşime dedim yürüyüşe çıkalım. Eşimle uzun uzun yürüdük kar etmedi merdivenlere in çık yaptım yok geçmiyor. Eve geldim ateşlenmişim. 37,6 falan. Derken uyuyakaldım yarım saat ardından kalktım kustum epey. Tamam geçer artık dedim. Midemin ağrısı devam etti. Zorla uydum saat 4 oldu. 7 de uyandım. Midem ağrıyor. Felaket halde bitkinim hazırlandım okula gittim bir açık çay içtim öğlen 10 kaşık çorba saat 2 den sonra midem ağrıyordu ama öyle şiddetlendi ki sonra çok şiddetli göğüs kafesimde ağrı ve sırtımda ağrı hissettim hocamla konuşmakta zorlanınca izin istedim ama nafile eve gidecek gücüm yok eşimi aradım gel beni al diye arabanın yanına sürünerek gittim. Aile hekimine gittim nabzım 127 çıkınca panikle hastaneye sevk etti. Hastaneye gittim. Ateşim oldu 38 doktor dikloren iğne yapmak istedi müsade etmedim. Kendi doktorumu aradım anlattım o da sıcak tutup bir minoset içmemi önerdi. Hala ağrım devam ediyor ama çok şükür daha iyiyim. Öyle bir ağrı çektim ki kızlar doktor bile kalp rahatsızlığı diye düşündü. Allah hepinize sağlık sıhhat versin. Uzunca yazdım vaktinizi aldım ama paylaşmak istedim. Affedin.
Kızlar ananemi yoğun bakıma kaldırmışlar, beynine pıhtı atmış. Daha önceden de yaşamıştı bunu ve sol tarafı yarı felçliydi. Şimdi hayati riski varmış veya hayatta kalırsa büyük ihtimal konuşamayacak ve elini kolunu kullanamayacakmış. Yarın öğlene kadarki durumu çok önemli ve kritikmiş. Aynı şehirde olmadığımızdan ve durumumdan dolayı yanına gidemiyorum sadece dua edebiliyorum. Sizlerden de hayırlısı için, şifa için dua bekliyorum. Allah tüm hastalara şifa versin...Şimdiden Allah razı olsun...
Kızlar Günaydın. Buraya hastane yatma maceramı paylaşmak istedimdün gece kalbilm ağrıyor diye gecenin üçünde hastaneye gittik. Kan ekg eko hepsi yapıldı temiz cıktı. Şuan taburcu oldum. Bacağımda kasılıyor kramp giriyor. Onun için kadın doğuma gidicem magnezyum eksikliği olabilir ama butun vitaminlerine baktılar 5 tüp kan aldılar. Hepsi iyi cıktı. Yani sorum bende psikoljik mi bilmiyorum. Özel hastaneye gece gece doğum parası kadar paya baydık anlayacağınız. Ama napim kalbim hala ağrıyor gecmedi
Herkes dağılmış. Neler olmuş böyleCanim dr bana grip asisi ol dedi 2 asi yazdi ikisinden birini ol dedi rahat edersin dedi istersen sende sor doktoruna
Sorayım bende doğru söylüyosun grip aşısını düşünmemiştim
Bana da dr um sakın yaptırma dedi. Ablam eczacı ona da sordum. Zorunlu olmadıkça gebe olanlara yapmıyoruz dedi. Ben yaptırmayacağım ama dr una güvenen yaptırsın:)Canim benim doktorum da mutlakq yaptir dedi
Ama bu yilin asisi olsun eski olmasin dedi. Benim de bogazim acimaya basladi
Cocuklardan geciyo ister istemez insallah hasta olmam
Geçmiş olsun canım ya niye oldu acaba? En kısa sürede toparlanırsın umarım. Nedenini öğrenirsen yaz bize hemen.Kızlar Günaydın. Buraya hastane yatma maceramı paylaşmak istedimdün gece kalbilm ağrıyor diye gecenin üçünde hastaneye gittik. Kan ekg eko hepsi yapıldı temiz cıktı. Şuan taburcu oldum. Bacağımda kasılıyor kramp giriyor. Onun için kadın doğuma gidicem magnezyum eksikliği olabilir ama butun vitaminlerine baktılar 5 tüp kan aldılar. Hepsi iyi cıktı. Yani sorum bende psikoljik mi bilmiyorum. Özel hastaneye gece gece doğum parası kadar paya baydık anlayacağınız. Ama napim kalbim hala ağrıyor gecmedi
Yuh yani ağzına bi tane vurcaksın terlikle böyle tiplerinYanımda çalışan arkadaş sabahtan beri sürekli hapşırıyor, ilaç al ya da git dinlen bugün hasta olma diyorum, niyeymiş ki ilaç almam eve de gitmem diyor. Bir de ağzını kapatmıyor hapşırırken, ben odanın kapısını camlarını açıyorum, o kapatıyor sürekli. Hamile olduğumu bildiği halde sanki özellikle yapıyor ya sinir oldum. Ne düşüncesiz insanlar var
Korkulacak can sıkacak bir durum yok ortada bence de. Oğluşun olcakmış bak ne güzel. Sen böyle üzülürsen oğluşunda üzülür yapma annesi.Ense kalinligini 5 6 kere olctu bende ekrandan gordum 2.37 yaziyordu. O ense kalinligimi dedim evet dedi. Yuksek degilmi dedim siniri gecmiyor ama ust sinirda dedi. Benim gozlerim doldu hemen tabi. Sen kesinlikle ikili yaptirma tatmin etmez seni dedi nifty yaptiracagim bugun kan verecegim cok moralim bozuk. Doktor korkma dedi bence sonuc guzel gelecek tecrubeme guven burun kemigi guzel kalbe giden damarlar iyi sorun yok ense de siniri gecmiyor ama yine de icimiz rahat etsin gurbuz bebeklerde boyle olabiliyor dedi. Bu arada oglum olacakmis. Ona bile sevinemedim aklim yerinde degil bugun
ben de yaptırmadm ikili tarama testiniKızlar hepinize çok geçmiş olsun bu zor günleri atlatacak inşallah
İkili test yapanlar kötü sonuç alanlar lütfen üzülmeyin çünkü bu test güvenilir değil etrafımda bir sürü insan aynı sorunu yaşadı be şimdi sağlıklı bebişleri var
Ben sırf bu sebepten yaptırmayacam dün aklım takılmıştı ama sonuç ne olursa olsun benim yavrum o yüzden onu da kendimizde üzmeye niyetim yok ayrıca 2000 tl verip nifty yapmaya da kuvvetim yok maalesef
Ay bi tane kendimden görmek içimi rahatlattı nedense :)ben de yaptırmadm ikili tarama testini
kızlar bana yardım edın lutfen ıkılı testımı yaptırdım sonuclar yenı cıktı kombıne rısk 1.710 cut off degerının altında ıkılı test 1.188 cut off degerının uzerınde yas rıskı 1.810 trısomy 13/18 + nt 1.10000 doktorum bu sonuclar ıyı degıl amnıyosentez dedı dırek bende sebebını sordum yanı neye sebep oluyor hocam dedım yanı dedı buyuk bır ıhtımalle temız cıkar ama amnıyosentez yapılması lazım dedı kızlar kafayı yıcem amnıyosentezde cok saglıklı bır sey degıl bılıyorum ama bana yardımcı olun degerler cokmu kotu doktora sonuc ne olacak dıye sordugudumga adam akıllı bır cevap alamadım ee ne olursa olsun doğurmayacakmısın sonucta dedı evet dedım ama anne adayı olarak ne ıle karsı karsıya oldugumu bılmek hakkım dıye dusunuyorum saglık bakanlıgında calısan arkadasım ozel hastaneler hep boyle yapıyor buyuk cogunlugu testlerden para alabılmek ıcın yonlendırıyor sacmalama doktorunu degıstır dedı kızlar bana yardım edın kafayı yıcem gercekten
ikihayat canım üzme kendini demek ki tosun bir erkek bebek gelicek desene içini ferah tut nolur , benim 10 yaşında kız kardeşim var doktor onda da öyle dedi o zamanlar amniyosentez Yeni yeni çıkıyor annem korka korka gitti bir sorun çıkmadı doğdu bir minnoş bir minnoş boyun yok gibiydi ilk şaşırdık ama sonra büyüdükçe hiçbişey kalmadı dünya güzeli bir kız oldu , boyuda uzun boynu da uzun bir kız oldu .
ben biraz araştırmıştım canım 3ün üstü riskliymiş.zaten bu testlerin doğru sonuç vermediğini de başından beri konuşuyoruz moralini bozma lütfen nifty testinin sonucunu bekle sadece
Ya canım bozma moralini ortada hiçbişey yok zaten sabah da gergin gittin doktora ık dese yanlış anlayabilirdin..en iyisi nifty yaptır için rahatlasın ama ortada hiçbişey yok boşuna bozma moralini iyi cıkıcak sonuçlar Allahın izniyle
Hayirli olsun oglusun tatlim. Ben de araatirmistim ense kalinligi 3 ten sonra oliyor diue biliyorum. Rabbim bebeklerimizi korusun
Lutfen dua et ve stresten uzak dur. Uzulmek, aglamak hicbir seyi duzeltmez. Saglik olarak yapacaklari yap canim sonra kafabi dagit test sonucinu beklerken. İnsallah guzel sonuclar gelir
Canım hemen bozma moralini bak oğluşunun burun kemiği oluşmuş ne güzel, benim doktorum da burun kemiği burda en önemli kıstas, sorun olsa burun kemiği göremiyoruz demişti. Nifty yaptır için rahat etsin ama bu sürede canını sıkmamaya çalış
Hasta olan arkadaslara gecmisler olsun allah sifa versin.bu ikili testler aciklandikca moraller düşüyor iyice insanin inanasu gelmiyor guvenli degil diyor ama ya oyleyse demektende vaz gecemiyor.allahim bu stresi sikintilari yasayan arkadaslara @uconnikihayat ve ben tabiki yardimci olsun icimizi ferahlatsin biran önce.bende baska bir doktora gidicem biraz sonra sonuclar icin bakalim ne diyecek iyi haberlerle gelirim insallah.
ikihayat canım bence herşey yolunda.Burun kemiği oluşumu önemli,çok şükür sende iyi çıkmış.İnşallah oğluşun sağlıkla gelecek annesi.
Canım inşşllh temiz çıkar sonuçların Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin işte hamileliğimizin en Endişeli Zaman'ları bu zamanlar Allah yardımcımız olsun
ikihayat böyle olacak belki, niye canını sıkıyorsun şimdiden bende bu tarz örnekleri çok gördüm duydum hatta çok yakın bir arkadaşımda ense kalinligi fazla çıktığı için amniyosentez yapıldı ve bir sorun olmadığı görüldü tosun gibi bir oğlu oldu, hemen canını sıkma sonucu bir bekle bakalım
Korkulacak can sıkacak bir durum yok ortada bence de. Oğluşun olcakmış bak ne güzel. Sen böyle üzülürsen oğluşunda üzülür yapma annesi.
ense kalınlıgı 2.00 mm cıktı normal dedı ayrıntılı ultrasona bakan doktor aılemde kalıtımsal bırsey yok ne esım tarafında nede bende akraba evlılıgı degıl kuzenım ıcınde aynı seylerı soyledıler bulundugumuz ıldekı en ıyı profa gıdıyordu 2 lı testı sorunlu cıktı amnıyosentez yapıldı perınataloga gıttı sonra baska bır doktora gıttıkı bu ıslemler ıcınn rahat 5000 tl harcamıstı gıttıgı doktor bebegının gayet saglma ve sorunsuz oldugunu kanıtladı ... abımın esınede aynısını yaptılar kız 6 aya kadar kızı down sendromlu dıye agladı yurtdısına doguma gıttı ve gıttıgı gıbı kızının sapasağlam oldugunu ogrendı suan 2 yasında dunyalar guzelı bır kızımız var yasım 28 ılk hamılelıgım daha once dusuk yaptım fakatCanım başka bir doktora da göstersen yaş kaçtı bu arada ilk hamilelik mi ? Aile de herhangi bir durum var mı ? Bende yarın yaptırıcam ama kan tahlilini hastanede yaptırmak istemiyorum sırf bu özel hastane oyunlarından bir şüphe kalmasın içimde diyorum , ultrasyonda birşey çıktı mı ? Ense burun falan
bende varım canım bende yaptırmadımAy bi tane kendimden görmek içimi rahatlattı nedense :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?